- 31 Ekim 2016
- 4.962
- 11.544
- 158
- 36
Dgdln sen çok araştıran inceleyen bir annesin, muhakkak bilirsin. Anne stresliyse bebeği de streslidir. Bebek ağrı çeker. Sıkıntıya düşer. Bak benim oğlum ürtiker oldu 9 aylıkken doktor doktor gezdik, alerji şu bu... Neler atlattık, çok şükür geçti ama doktorların hepsinin sorusu şuydu: bu çocuk ürtiker olmadan bir hafta öncesi itibariyle anne ne yaşadı? Ne sıkıntı yaşadınız? Evet benim için sıkıntılı bir surecti. Ve doktorların görüşü çocuğun bu sebeple ürtiker oluşu ve besi lerin de tetikleyici hale geldiği yönündeydi. 4 ayrı alerji prof'u aynısını söyledi.Uyumuyo resmen ilk günlerdeki gibi gazı var gibi kasıyo kendini kucağımda çırpınıyor. Kesinlikle ışıkta seste uyuyamiyo
Şu an sen gerginsin. İnan sen rahatlamadan oglunn ahatlamayacak. Evet, karnı ağrıyor, evet gazı var. Çünkü bebek stresliyse bunları yaşar. Zor bir süreç, uyumayan bebek nedir çok iyi bilirim. Ama inan geçecek. Bu hassasiyet genelde ilk bebeklerde yaşanıyor. İkinci oğlumda da vardı hassasiyet ama ilkindeki kadar umursamıyorum. Uyutuyorum, kapının önünden parmak ucunda geçsem uyaniyor. İlki çok zor bir bebek olduğu için umursamıyorum. Sen akıllı kadınsın, çok iyi bir annesin. Önce kendini toplamalisin. Yolu her ne ise önce kendini toparla. Çağır birini yanına, mükemmel annelik diye bir şey yok. Bırak kayınvaliden annen hangisi ile daha iyi isen çağır onlara bırak biraz ve sen kendini iyilestir. Beni de çocuğumu da al diye dua ediyorum diyorsun. Bebek bunları hep biliyor hissediyor. Şöyle düşün, anne karnındayken anne stresliyse doğum erken ya da sezaryense, zor bir doğumda... bebek büyük olasılıkla kolik oluyor. Lütfen önce kendini iyilestir. Bebeğin o zaman daha iyi olacak. Ve ne yazık ki istediğiniz eğitimi verelim bazı bebekler uyumuyor. Verdiğin emeği düşünüp üzülme. Bu bir süreç ve geçecek. Hepsi geçecek inan bana.