2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Ya bir de kilo alımı falan normal kakasının fazla cıvık olması dışında bi sorun yok. Bazen de acaba bu durum normalde ben mi abartiyorum diyorum bazen. Ama çocuğumun totosu pişik olacak kadar sık yapıyo . Alerjiyi düşünmeye başladım zaten son kakadan sonra. Bu akşam yoğurt vermicem başka bişey yapicam. Her akşam farklı yoğurtlu bi karışım veriyodum .
Bence dene cnm süt ürünlerini kes bir kacgun fark gör

Sezaryen doğum yapmış anneler dikiş izleriniz nerde benimki kilodun bir parmak üzerinde kalıyor sonra iner mi öyle mi kalır şuan orası şiş

Sezaryen doğum yapmış anneler dikiş izleriniz nerde benimki kilodun bir parmak üzerinde kalıyor sonra iner mi öyle mi kalır şuan orası şiş
Benim bayağı aşağı da dikiş izi. İlk sezeryan ile aynı yeri kestiler. İlkinde epey belirsizleşmişti iz. Hatta ikinci de asistan kız doktora ilk iz nere ki diye sormuştu

Kızlar selam. Sözde 11 aylik bebişim var ama sanki bir yenidogan gibi geceleri çok sık uyanıyor. Yani 3 gece normal uyuyorsa 1 gece sürekli uyanıyor. Gece saat 2den beri 15 20 dkda bir uyanıyor. Tükendim artık 😐😐

öffff aynı ben artık o kadar yoruldu ki bedenim uykusuzluk çok zor her saat başı kalkıyor :(((

Kızlar diş bakımını nasıl yapacağız macun yok biliyorum. Parmak fırça gbi şeyler var ondan mı almak lazm. Bizim 8 tane oldu dişler gerekli dimi yoksa erken mı

8 diş miiiii maşallah 😍 bizim daha 4 tane ama ben diş fırçası aldım suya batırıp veriyorum kendi fırçalar gibi yapıyor sürekli elinde çok seviyor

Sabah 7 de 120 cc
Sabah 10 da 120 cc
Gece 12 de 120 cc
Gece çok sık uyanıyor ama açlıktan değil kendi başına uyuyamadigindan ve dış sıkıntısı çünkü çığlıkla ağlıyor o yüzden gece 3 yada 4 gibi olan uyanmasindada 120 cc yapıyorum .
Her seferinde bitmiyor ama genelde bu şekilde.
Gündüz 12 de kahvaltı
3 saat sonra çorba
3 saat sonra meyve ve meyveden 2 saat sonra yoğurt , yogurttan 2 saat sonra muhallebi yiyor.
Saatler bazen 1 saat öne geliyor .mama yesin diye kahvaltiyi 8-9 gibi erken yaptirmiyorum.aksam 10 da önce de çok nadir uyuyor.adam uyumayi sevmiyor

ya bizimki asla biberon almıyor bende ekstra takviye yapmak istiyorum ama mama içmiyor hatta bu ara emzik bile almıyor kaç kere denedim.
Sabah 9-10 kahvaltı yapıyor 12-1 öğlen çorba 3-4 yoğurt meyve 7-8 civarı da akşam tekrar çorba aralarda emziriyorum falan...
acaba yetersiz mi kalıyor ya da öğünler mi az ?
kilosu boyu normal değerlerinde şu anda ama yediği şeyler katı değil, henüz daha yutamıyor bende ezip veriyorum hep. Eline bi köfte falan versem ya da bizim yendiğimiz yemekleri ezerek falan yiyemez :( pütürlü çorba falan içiyor.
ama keşke yatmadan önce mama alsa imkansız ağzına değince diliyle itiyor uykusunda bile denedim yok kanmıyor. :((

Peki bebeğine süt veren var m ? 1 yaş sonrası veriliyormuş. Gerçi bizim ki biberon da almıyor nasıl yapıcaz süt ve mama işlerini bilmiyorum. Bideeeee
Günde ne kadar su içiriyorsunuz ?
Ben vermiyorum süt düşünmüyorum vermeyi, anlatılan zararların yanı sıra uzun süre tokluk da sağlıyomuş sütle doyurup başka bişey yemesini engellemesini istemem. Biberonla içmiyorsa kaşık mamalar da var hiç denediniz mi? Keşke normal yemeye alışaa ya doktorunun bi önerisi yok mu, alışırsa iyice öyle gider ya nereye kadar ezcen sana da zor

120 cclik suluğu var, çok sıcaksa gün 4 defa bitiriyo genelde 3 ama. Gece çok içiyo bizimki, bazen uyandığında sadece su içip geri uyuyo, eliyle suyunun durduğu yeri gösteriyo, su orda olmasa bile😆

Peki bebeğine süt veren var m ? 1 yaş sonrası veriliyormuş. Gerçi bizim ki biberon da almıyor nasıl yapıcaz süt ve mama işlerini bilmiyorum. Bideeeee
Ben süt vermiyorum ve kendi büyüyüp içmeyi talep edene kadar da vermeyi düşünmüyorum.
Suya gelirsek kalkınca bir bardak iciyo ,yemeklerden sonra içiyo, hava sıcaksa gün içinde de çok veriyorum , yatmadan önce de içiyo. Bardakla içiyo bizimki malum profesörler biberon kullanmiyo 😁

Biberon kullanmayı bilmiyor.Suyu da alıştırma bardağı, normal bardak filan denedim.Yok içmiyor,çok az..🤦 Ek gida da sıkıntılı,köfte pankek tarzı şeyler yemiyor hanımefendi.Ama ona özel bazlama yaparsam tadına bakar,yer.Parca eti de böldugumde yediği oluyor.Corbalarda pütür sevmiyor.Sehriye aslaa🤦 Üzümü bütün haliyle yiyor ama mesela muz sevmiyor bu konu beni zorluyor.
Tamamen katı gıda yiyemiyor diyemiyorum.Zeytin,üzüm,parça et,bazlama gibi şeyleri yediği oldu.Arada hala keyifliyse yer ama şu sıra beslenmek istemiyor gibi bir hali var.Tam 11 aylık bugün ve zorlanıyorum üç haftadır..Kilo kaybı olmadı diye üstüne düşüp sogutmakta istemiyorum.Ne yapicam meçhul 🤷

Biberon kullanmayı bilmiyor.Suyu da alıştırma bardağı, normal bardak filan denedim.Yok içmiyor,çok az..🤦 Ek gida da sıkıntılı,köfte pankek tarzı şeyler yemiyor hanımefendi.Ama ona özel bazlama yaparsam tadına bakar,yer.Parca eti de böldugumde yediği oluyor.Corbalarda pütür sevmiyor.Sehriye aslaa🤦 Üzümü bütün haliyle yiyor ama mesela muz sevmiyor bu konu beni zorluyor.
Tamamen katı gıda yiyemiyor diyemiyorum.Zeytin,üzüm,parça et,bazlama gibi şeyleri yediği oldu.Arada hala keyifliyse yer ama şu sıra beslenmek istemiyor gibi bir hali var.Tam 11 aylık bugün ve zorlanıyorum üç haftadır..Kilo kaybı olmadı diye üstüne düşüp sogutmakta istemiyorum.Ne yapicam meçhul 🤷
Bol çeşit yapın mesela bazlama seviyosa yanına iki farklı çeşit yapın bir sevdiği bir tane diğerlerinden biri. Ben öyle yapıyorum. Mesela kahvaltıda omlet yapıyorum ilk lokmayı alıyo ikincisinde salatayı çok sevdiği için salata veriyorum üçüncüsünde yine omlet 😁 diğer öğünlerde de en az iki çeşit oluyo. Kahvaltı yine bol çeşit var o daha rahat geçiyo ama en az bir saat sürüyo. Yani onlar bizim gibi ye kalk yapamıyo . Yemek saatleri oldukça yorucu ve uzun geçiyo.

Ben baslicam vermeye.. Emzirmeyi kesiyorum artık çünkü.. Dun verdik 60cc kadar içti.. Ne kadar vermek lazim bilmiyorum.. Ama suyu cok iciyor.. Nerdeyse 1lt iciyor.. 3 kere 250cc dolduruyorum günde garanti😄

Süt demir eksikliğinr neden oluyor. Büyük oğlumda buna bağlı demir eksikliği yaşadık. Doktorumuzun dediği, süt yerine ayran, kefir içirmek çok daha İyi. Ayranı kendi yoğurdun suyuyla yapıyorum

Süt demir eksikliğinr neden oluyor. Büyük oğlumda buna bağlı demir eksikliği yaşadık. Doktorumuzun dediği, süt yerine ayran, kefir içirmek çok daha İyi. Ayranı kendi yoğurdun suyuyla yapıyorum
İnek sütüne iki yaşında başladık biz. Anne sütünden ayrilinca ona bağlandı. Küçük kutu sütlerden içerdi hep ona kalsa günde üç dört kutu içerdi. Doktor iki bardak izin verdi günde. Beş yaşında hala günde iki bardak süt içer. Ayran yoğurt sevio çok şükur. .ama kucuk oğlum çok korkutuyor beni . Canı istemezse hiç bişey yemez. Anne sütüyle geçirebilir günü. Ek gıda vermesem hiç aramaz yani

İnek sütüne iki yaşında başladık biz. Anne sütünden ayrilinca ona bağlandı. Küçük kutu sütlerden içerdi hep ona kalsa günde üç dört kutu içerdi. Doktor iki bardak izin verdi günde. Beş yaşında hala günde iki bardak süt içer. Ayran yoğurt sevio çok şükur. .ama kucuk oğlum çok korkutuyor beni . Canı istemezse hiç bişey yemez. Anne sütüyle geçirebilir günü. Ek gıda vermesem hiç aramaz yani
Aynen bizimde doktorun verdiği izin 2 bardak. Büyük oğlum öyleydi. Ek gıda sevmez sürekli emmek isterdi. Hala yemekle arası yok. Ye demesem sürekli aç kalabilir

Aynen bizimde doktorun verdiği izin 2 bardak. Büyük oğlum öyleydi. Ek gıda sevmez sürekli emmek isterdi. Hala yemekle arası yok. Ye demesem sürekli aç kalabilir
Benim de buyuk istahliydi küçük iştahsız çıkti. Meğer büyük oğlum ne kolay büyümüş. Onun icin yaptığım mamalar hiç çöpe gitmezdi. Tabaklarını hep bitirirdi. Ah kuzum.

Biz 2 defa mama yiyoruz gün icinde anne sütü almadığı için. 1 yaş sonrası başlarım büyük ihtimal ,mama yerine sütü ekleyeceğim gibi.Doktorumuzla tekrar istişare yaparak tabi.

Back
X