ay maşallahBen de doktordan geldim 1000gr olmuşuz:)27.haftadaymisiz.tabi çoğu soracağımi soramadan çıktım rapor alacagim diye.devlete gitmiştik bayram dönüşü de olunca öyle kalabalıktıki.Ben okula gitmek istemeyince mecburen aldım rapor öğrenci de yok sabahtan aksama boş boş oturmak çok yorucu geldi.Bir de ah bu hormonlar:)okuldakilerden bile gıcık kapmıştım kimsenin bir zararı olmamasına ragmen:))hayırlısı bakalım bu aralar daha iyiyim.
Ben sandalyede otururken bacak bacak üstüne attigımda tepikliyordu hemen pozisyon değiştir demek istiyordu heralde.Oturusumdan da kaynaklanmış olabilir
evet evimde gerçekten bir rahatlama geliyor, göbeğimi inceleyip duruyorum etkisine giriyorum bir taraftan , e kilo aldı normal diyorum kendi kendimeYoruluyorsun bence ondan olabilir
Eve gelince ev rahatlama alanımız ondan yayıyorda olabilirsin :)
Bende de su var normalde kendim uzandıgımda kalkıyorum sabah işe yataktan kendim iniyorum vs falan ama yanımda eşim varsa bilerek ondan destek alıp kalkıyorum ayaga mesela neden yapıyorum bilmiyorum ama nazmıdır psikolojik bişey midir nedir cözemedim :)
Ben gebe kaldıgımdan beri eşim her akşam bebegimizle konusuyor seansları var :)evet evimde gerçekten bir rahatlama geliyor, göbeğimi inceleyip duruyorum etkisine giriyorum bir taraftan , e kilo aldı normal diyorum kendi kendimehadi ya psikolojik olablir belkide ama ufaktan onlarıda daha çok içimize çekmemiz gerek biz hormanlardan, vücut değişiminden , kıyafet değişiminden vs herşeyden etkileniyoruz yürüyüşümüz bile değişti, onlarda bu olaya artık dahil olabilir uzaylı gibi dışardan izleyerek geçerse hamilelik bebek kucaklarına geldiğinde ne yapacağını bilemezler gibi geliyor ben her pazartesi bebekteki ve bendeki gelişmeleri okuyorum ona arabayla işe giderken ,sonra müziği açıyorum
Ilk zamanlar pusette lazim olur diye direk onlara bakiyorum bende ..krafti alicam herhalde zaten 3yasa 2yasa kadar kullanacaklar cok kafa bulandirmicamBunlar yenidoğan da kullanılabiliyor diye geçiyor arkası tam yatıyor ama ben zaten abimin pusetli arabasını alıcam ilk zamanlar onu kullanırım diye düşündüm. Baston tipi sonrasında çok rahat oluyormuş. Eltim 3.aydan sonra hep baston tipi kullandı. Yolda kadınları durdurup soruyorum artıkilk aydan itibaren kullananlar varmış bu iki modeli
O degilde benim kiz esim ne zaman elini koysa duruyorBen gebe kaldıgımdan beri eşim her akşam bebegimizle konusuyor seansları var :)
Her gece o unutsa bile hatırlatıp kızımıza iyi geceler diletiyorum öyle yatıyoruz
Sabah aynı anda uyandıysak bana günaydın diyorsa kızımıza yok mu diyorum mesela
Oda artık eve geldigimde hosgeldinizz diye karsılıyor veya kızım bugun ne yaptın diye onlada konusuyor iş dönüşü :)
Bide cok gazlıyorum eşimi karnıma kafasını koyup konustugunda kızım mutlaka vuruyor bak diyorum tanıyor seni biliyor iki saattir hareket yoktu sen konustun tepki verdi su bu :)
bende dönerken falan ık mık sesler çıkarıyorum bana bakıyorDün gece eşim işteydi sabah geldi.Diğer hamile olmadigim zamanlar gibi yattım kalktım.Ama o olunca yatağa yatarken ay ay oy oy:))))nine gibi sesler çıkarıyorum istemsiz.Nazımızı çeken onlar olunca şuan ondan galiba
ayyy aynen. içerde dans ediyor eşimi çağırıyorum gel bak diye. hemen hareketsiz moda geçiyorO degilde benim kiz esim ne zaman elini koysa duruyordaha cok az denk gelebildi tekmesine
Ben chicco duo kwikone aldım. Puseti gayet hafif. Pusetsiz hali tek hamleyle kapanip elinde canta olabiliyo ve 7 kilo. Şöyle düşündüm zaten pusetini sadece elimde taşımam dışarda arabasina takip kullanırım yani yerle temasi olmayacak. Diyelim ki icinde uyudu kuzum. Yukarı çıkarırım uyanana kadar rahatsiz etmemis olurum hem yerle temas etmedigi icin evde biyere koymamin bi sakıncası yok. Fakat dışarısi ile temas etmesi diyosan zaten yeni bebeklerin en uzun uykusu kac saat uyaninca yerine yatirirsin. Düşünsene sonuçtan dışardan gelir gelmezde üstünü değiştirmiyoruz. Yada şöyle bisey yapabilirsin puset kiliflari var dışarda kilifla kullan eve cikarken kilifini cikar arabada kalsın. Hani kilif sadece dışı sariyor bebegin yattigi yeri degil oyle olunca yavrun da uyanmamis olur. Ömür boyu cocuk omirilik sıkıntısı çekeceğine buna bi cozum bulmamiz lazm bu konu önemli arkadaşmhaklısın yavrum. ama dışarda kullandığım puseti evde kullanmak istemem açıkçası. bunun için 2 puset de almam. ablamınkiler pusette büyüdüler diyebilirim sürekli eli ayağıydı evde çok kullandı. hele bi yere gittin mi çok büyük rahatlık çocuk kucakta iki büklüm durmuyor, uyusa yatak aramıyosun vs. hala kararsızım bu konuda ya. ha bide pusetin bebek arabaya giren aparatı var ya onu bazı markalarda çıkarılabilir yapmıslar
Cok enteresan ya ben dokununca hic durmadan devam ama babaasi dokundugu an duruyor farkli bi elektrikmi ısı mı ne aliyorsa hatta bastirma fazla diyoum hissetmesin diye onda bile olmuyor :)))ayyy aynen. içerde dans ediyor eşimi çağırıyorum gel bak diye. hemen hareketsiz moda geçiyorbenim eşim de çok az denk geldi. çocuk seni yabancılıyor diyorum ona daha beter sinir oluyor
yok canım şimdi puset kullanılmadığında omurilik rahatsızlığı olacağını düşünmüyorum sonucta ben pusette büyümedim ama gayet sağlıklıyım :) dışarda illaki toz oluyor o tozu eve taşımak mantıksız geliyor bana. yoksa çocuğun rahatlığından şüphem yok. diyorum ya kışın çok pratik evde hazırlıyorsun üstünü başını evden çıkınca tık diye takıp gidiyorsun. bakalım nasıl bisey alcam bende merak ediyorum :)Ben chicco duo kwikone aldım. Puseti gayet hafif. Pusetsiz hali tek hamleyle kapanip elinde canta olabiliyo ve 7 kilo. Şöyle düşündüm zaten pusetini sadece elimde taşımam dışarda arabasina takip kullanırım yani yerle temasi olmayacak. Diyelim ki icinde uyudu kuzum. Yukarı çıkarırım uyanana kadar rahatsiz etmemis olurum hem yerle temas etmedigi icin evde biyere koymamin bi sakıncası yok. Fakat dışarısi ile temas etmesi diyosan zaten yeni bebeklerin en uzun uykusu kac saat uyaninca yerine yatirirsin. Düşünsene sonuçtan dışardan gelir gelmezde üstünü değiştirmiyoruz. Yada şöyle bisey yapabilirsin puset kiliflari var dışarda kilifla kullan eve cikarken kilifini cikar arabada kalsın. Hani kilif sadece dışı sariyor bebegin yattigi yeri degil oyle olunca yavrun da uyanmamis olur. Ömür boyu cocuk omirilik sıkıntısı çekeceğine buna bi cozum bulmamiz lazm bu konu önemli arkadaşm
bende bastırıyorum biraz rahatsız olsun hanımefendi diyeCok enteresan ya ben dokununca hic durmadan devam ama babaasi dokundugu an duruyor farkli bi elektrikmi ısı mı ne aliyorsa hatta bastirma fazla diyoum hissetmesin diye onda bile olmuyor :)))
evet evet bizde artık 3 kişilik yaşamaya başladık, nasılsınız naptınız diyor telefonda , İpek kızım nasılsın diye konuşuyor arada,Ben gebe kaldıgımdan beri eşim her akşam bebegimizle konusuyor seansları var :)
Her gece o unutsa bile hatırlatıp kızımıza iyi geceler diletiyorum öyle yatıyoruz
Sabah aynı anda uyandıysak bana günaydın diyorsa kızımıza yok mu diyorum mesela
Oda artık eve geldigimde hosgeldinizz diye karsılıyor veya kızım bugun ne yaptın diye onlada konusuyor iş dönüşü :)
Bide cok gazlıyorum eşimi karnıma kafasını koyup konustugunda kızım mutlaka vuruyor bak diyorum tanıyor seni biliyor iki saattir hareket yoktu sen konustun tepki verdi su bu :)
benimki de öyleydi bana gıcıklık yapıyor diyordu hatta son zamanlarda daha çok hissediyor eşimdeO degilde benim kiz esim ne zaman elini koysa duruyordaha cok az denk gelebildi tekmesine
Hakkında hayırlısı olsunyok canım şimdi puset kullanılmadığında omurilik rahatsızlığı olacağını düşünmüyorum sonucta ben pusette büyümedim ama gayet sağlıklıyım :) dışarda illaki toz oluyor o tozu eve taşımak mantıksız geliyor bana. yoksa çocuğun rahatlığından şüphem yok. diyorum ya kışın çok pratik evde hazırlıyorsun üstünü başını evden çıkınca tık diye takıp gidiyorsun. bakalım nasıl bisey alcam bende merak ediyorum :)
bende bastırıyorum biraz rahatsız olsun hanımefendi diyeama yok. tek babası değil bir başkası dokunduğunda hep hareketsiz kalıyor yavrum. hissediyorlar bence bizim elimiz olmadığını
Kafasını koyup konussun :)O degilde benim kiz esim ne zaman elini koysa duruyordaha cok az denk gelebildi tekmesine
Tüm yasadıklarımıza dahil olsunlar sonra damdan düşer gibi oluyorlarmısevet evet bizde artık 3 kişilik yaşamaya başladık, nasılsınız naptınız diyor telefonda , İpek kızım nasılsın diye konuşuyor arada,her sabah üstümü giyinirken artık iyice belli ett kendini diye şaşırıyor
Ay benim cocugum kim elini koysa merhaba diyoryok canım şimdi puset kullanılmadığında omurilik rahatsızlığı olacağını düşünmüyorum sonucta ben pusette büyümedim ama gayet sağlıklıyım :) dışarda illaki toz oluyor o tozu eve taşımak mantıksız geliyor bana. yoksa çocuğun rahatlığından şüphem yok. diyorum ya kışın çok pratik evde hazırlıyorsun üstünü başını evden çıkınca tık diye takıp gidiyorsun. bakalım nasıl bisey alcam bende merak ediyorum :)
bende bastırıyorum biraz rahatsız olsun hanımefendi diyeama yok. tek babası değil bir başkası dokunduğunda hep hareketsiz kalıyor yavrum. hissediyorlar bence bizim elimiz olmadığını
Bizimkide konusuyo gundemi anlatiyoKafasını koyup konussun :)
Ben ilk 18.haftamda hissetmiştim eşim cok üzülmüştü yanımda olmadıgına
O aksam yaklasık iki saat kafasını kaldırmadı karnımdan ve sonunda oda hissetti hareketi :)
Eşlerimizi sürece dahil etmek bizim elimizde bence biz o baglantıyı kurduk :)
Evet katılıyorum bende sürekli dahil etmeye çalışıyorum,Tüm yasadıklarımıza dahil olsunlar sonra damdan düşer gibi oluyorlarmıs
Alıncak en ufak fileyi bile gönderiyorum gösteriyorum kendim asla alısverişe tek basıma cıkıp cöp bile almadım bilsin oda kızı oldugunu modundayım
Biz devamlı icimizde hissediyoruz ama onları dahil etmezsek cocuk dogunca cok bocalıyorlar mıs
Nazlanıyor demekkiBizimkide konusuyo gundemi anlatiyobeni sikayet ediyoi ama ilginc sekilde kizda tık yok koydugu an tekmeler kesiliyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?