Cnm bende bunu merak ediyorum. Spinal ve epidural aynı şeyler mi. Yoksa epidural belden aşağı uyuşma. Spinal tamamen uyuşma mi
Yüzeysel bilgim şu. Aslında ikisi de belden aşağıyı uyuşturmak için. Epidural de direk omuriliğin içine ince bir katater takılıyor ve taburcu olana kadar o duruyor damar yolu açılıp serum bağlanması gibi ihtiyaç duydukça ilaç verilip ağrıyı kesebiliyor. Spinal direk yapılan bir iğne. Tek Epidural olursa sezeryan sırasında acı olmuyor ama yapılan herşey hissediliyor, spinal bu hissi azaltıyor ve de spinal daha çabuk uyuşma olmasını sağlıyormuş. Tamamen bayılmayı genel anestezi deniyor.

Canım malesef aynı zorlukları çektim. Emzirmek içim Uzun süre oturur pozisyonda kalınca bu sefer dikişler ağrıdı, gerildi onun sonucu ayakta dik duramaz oldum iki büklüm dolaştım. Ama sayılı gün çabuk geçti. 7.gün acılar bi an da hafifledi hayret ettim. 8.gün dikiş üstündeki bant çıkarıldı ayrıca bi rahatlama oldu. Şuan beni zorlayacak hiç bir ağrım acım kalmadı. Sen de az daha sabret gececek

Canım biz 2 ayrı doktora kontrole gittik birisi haftada 250 gram alması lazım dedi, diğer 150-200 gram alsa yeter dedi. Bi de 2.hafta doğum kilosunu yakalaması gerekiyormuş (ödem atmadan önceki ilk doğduğu kilosu).

Allah yarfımcınız olsun, ben diyorum nasıl 2 çocuğa bakacağım siz maşllah 2 taneye bakacaksınız

Günaydın herkese

Ben yine rüyamda doğuruyordum
Zaten bu gidişle anca rüyamda doğururum
Nasıl tatlıydı sıpam ya
Uyandığımda resmen uçan tekme attı günaydın demek için

3 haftayı aktarabiliyorsun.Bana da vermediler çalışabilir raporu.Calisamaz aldim

Uzaktan takip eden Eylül ayı annesi olarak bugün 40.haftamı doldurmuş bulunuyorum.Ama bende hala bir şey yok ara ara kasılmalar dışında.Bebeğimi kucağıma almak için sabırsızlanıyorum.Allah hepimizin kucağını doldursun inşallah.

Benim de kanama bi gün duruyor ertesi gün az geliyor şeklinde devam ediyor. Sadece ilk 2-3 gün çok kanamam oldu.

Ben mesajları geriden okuyorum belki doğuma girdin bile. Kolay ve sağlıkla geçer inşallah

Benim de sezeryan olacak diye huzursuzluğum vardı ama benim kız doğar doğmaz kakasını yaptı hem de 2 kere. Karaciğer sıkıntısı anne karnında kaka yapmaya sebep oluyormuş. Belki az daha beklesek sorun olacaktı. O yüzden sen de rahat ol, kader onu bi şekilde doğacağı tarihe sevk ediyor zaten biz karar vermiyoruz gününe sadece öyle olduğunu zannediyoruz.

Bi de artist artist ben sezeryanda 3.gün ayaklanmıştım, çok kolay diyenler var. Sanki ben naz yapıyorum gibi sinir oluyorum ben de 3.gün ayaktaydım ama iyi olduğum için değil mecburiyetten. Hatta nerdeyse hiç yatamadım.

Canlar ben dogum yaptım
Epidural ile 6.30da hastaneseydik 8 de aldılar ameliyathaneye 8.19da cocugum kucagımdaydı 8.30 civarıda ben cıktım ameliyathaneden
Suanda hic bişey hissetmiyorum henüz epiduralın etkisi gecmedi
Ama güzel girdim güzel cıktım sanırım belden uyusturmanın tek avantajı bu :)
Cocugum 3850gr dogdu dün 4050 ortalama bulmustu doktor
Hala yukarıdaydı baya baskı uyguladılarda cıkardılar cocugumu
Simdilik herşey güzel bana benziyor seside bol sütümde geldi sükür:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…