Aradi simdi doktorumuz canim..12.9 mus fizyolojik sinirin bir tık uzeri her emzirme sonrasi 20 cc 30 cc ver dedi cidden cocuk mamayi aldogindan beri gulucukler saciyor...bir damlasi bile yeter diyor herkes..kesinlikle doktorlarin dedigini dinlemeli...Canım inşallah yoluna girer çabucakKötü düşünme. Bebekler çabuk toparlıyor.
Ben de aynı durumdayımBen de aynı durumdayım aktarılır diyenler var ama mevzuatta aktarılmaz yazıyor. Hiç ses etmeyeceğim bakalım ne olacak. Sendikalar boş işlerle uğraşacağına bu saçmalığı düzeltse ya, yazın herkes ücretsiz izinde benim doğumumun bana katkısı ne o zaman? Kışın doğum yapan memur neden benden daha fazla ücretsiz izin kullanabiliyor? Çocuğun tarihini mi ayarlayalım? Sinir bozucu 5 hafta boşa gitti izin, maaş da alamayacağız bu enflasyonda. İlk dönemi kapatacak kadar izin kullanacağım ben de, sonrası Allah kerim
Canım benim de ilk 5 gün filan hiç sütüm yoktu başta verdiğimiz 30 cc mama da az gelmiş 300 gram kilo kaybı oldu 3 günde ve sarılık oldu, sonra 45 cc ye çıktık çok şükür sarılık geçti. 2-3 gündür benden sütte gelmeye başladı ama doyurucu miktarda değil sanırım, doktor fışkırır derece de olmadıkça mamayı bırakma dedi. 2 saatte bir hem emziriyorum, hem 45 cc mama veriyorum 2 hafta sonra kontrol var bakalım ne olacak son durum.Dogum yapan arkdar tebrikler..bizim ilk kontrolumuz vardi 3.560di 3.200e dusmus biraz fazla kilo kaybi olmus dedi cok uzgunum..sarilik biraz fazla kan alayim donus yapicm dedi hala aramadi.o sirada kan sekeri dusmus hastanede mama takviyesi geldi..ben mamayi az veriyordum cunku meme almadi mama verdigimde ama hata ettim sanirim.. 3 enjektor yiyor yediginde.simdi emzirme pesine mama ver dedi.. insallah yatis falan vermezler hafiftir sariligimiz..var mi mama takviyeli sut veren arkdslar ?
Ya ben de aynı durumda olcam yarından sonra. Aziz bebe'nin delikli takımları var, bir tane hediye geldi bize, onu giydiririm diyorum eve gelince. Hastane çıkışını da önermişlerdi ama bebiş üşür diyerekten onlardan almadıkZaten kıyafet olayı tam bi kaosEylül de olacak diye hep sonbaharlık kışlık şeyler aldık ama şuan İzmir yanıyor. Kısa kollu ince penye giydiresim var küçücük bebek üşütür diye korkuyorum, uzun kollular kalın geliyor gibi geliyor bana. Evim çok sıcak klima vantilatör açmaya korkuyorum, sadece 1 cam açık cereyan yapmasın diye ama bu sefer sanki ev yanıyor gibi geliyor bana 2 tane öylesine aldığım ucuz takım vardı alt üst daha ince penye kumaş sürekli bi birini giydirdim bi diğerini. Eşimi yolladım şimdi git bu çocuğa ince penye uzun kollu kıyafetler al diye inşallah başarır.
Valla aynı psikolojideyim bende karnimda baya indi aşağı dua ediyorum hayırlısı neyleyse onu yasayalimBenim bebiş dün çok hareketliydi diğer günlere göre. Akşama doğru göbeğim aşağı indi. Başını hala yukarda hissediyorum dönmeye çalıştı da dönemedi mi acaba minnakım. Şu bir kaç günde karnım birden büyüdü ve dün aşağı indi artık hamile olduğum anlaşılıyor ☺ Tüm bunlardan sonra ona haksızlık mı ediyoruz acaba diyorum ama doktoru dinlemek zorundayız diyorum öte yandan. Ultrason ölçümüne göre 38+1 oluyor yarın kuzucum. Suyu da çok az kalmış. Bakalım yarına sağ salim varalım inşallah da kavuşalım. Yapacak başka bir şey yok sanırım. Karnımda oynamalarını özlicem kuzumun ☺
Benim de iki gündür ishalim var sancım yok cmrtsi dr a sorcam ama bazı yerlerde Doğumun yaklaşması yazıyor. 38+5 im ben siz kaçıncı haftadasınız
Canım bi de beden konusu da muamma, bebiş gelsin bedenine göre bi kaç tane ince penye alt üst takım al sende. İnceye çözüm var, üstüne kalın kundak yaparsın ama kalın kıyafete çözüm yok.Ya ben de aynı durumda olcam yarından sonra. Aziz bebe'nin delikli takımları var, bir tane hediye geldi bize, onu giydiririm diyorum eve gelince. Hastane çıkışını da önermişlerdi ama bebiş üşür diyerekten onlardan almadık
Valla aynı psikolojideyim bende karnimda baya indi aşağı dua ediyorum hayırlısı neyleyse onu yasayalim
Benimde 37. Hafta ama 2 hafta önde gidiyor bnm doktorumda cmrtesi sezeryan günü vericek bnde normal istiyorumda inşallah kontrole gittiğimde doğum başlamış fln der yada suyum gelir gece vakti aniden gidip doğuruveririm. Hiçbi problemim yok ama tüp bebek olduğu için sezeryan dedi
Şeklî değişiyor birde göğsüne karninin arasindaki bosluktanda hissediliyor :)Karnın aşağı indiğini nasıl anlıyoruz çok mu belli oluyor? Benim en başından beri h nefes darlığı mide problemim olmadı kafasıda hep aşağıdaydı hiç yukarı çıkmadı ben ayırt edemiyorum aşağıdamı yukarıda mı
Şeklî değişiyor birde göğsüne karninin arasindaki bosluktanda hissediliyor :)
Tebrik ederim canım. Geçmiş olsun sonunda kavuştun yavruna . Doğuramayan kaç kişi kaldık?Canlar ben dogum yaptım
Epidural ile 6.30da hastaneseydik 8 de aldılar ameliyathaneye 8.19da cocugum kucagımdaydı 8.30 civarıda ben cıktım ameliyathaneden
Suanda hic bişey hissetmiyorum henüz epiduralın etkisi gecmedi
Ama güzel girdim güzel cıktım sanırım belden uyusturmanın tek avantajı bu :)
Cocugum 3850gr dogdu dün 4050 ortalama bulmustu doktor
Hala yukarıdaydı baya baskı uyguladılarda cıkardılar cocugumu
Simdilik herşey güzel bana benziyor seside bol sütümde geldi sükür:)
Ya canim ayni istee..doymuyormus cocuk bende süt yetiyor saniyorum..bugun gulucukler saciyor etrafa..yarin yine kontrol var.fizyolojik sinirin bir tik uzerinee cikmis iste.bende yiyip icersem sut oluuyor bolbol komposto humana cayi iciyorum..bende artik her emzirme sonrasi 2 enjektor veririm..ya da yedigi kadar :) tosuncuklar ya..Canım benim de ilk 5 gün filan hiç sütüm yoktu başta verdiğimiz 30 cc mama da az gelmiş 300 gram kilo kaybı oldu 3 günde ve sarılık oldu, sonra 45 cc ye çıktık çok şükür sarılık geçti. 2-3 gündür benden sütte gelmeye başladı ama doyurucu miktarda değil sanırım, doktor fışkırır derece de olmadıkça mamayı bırakma dedi. 2 saatte bir hem emziriyorum, hem 45 cc mama veriyorum 2 hafta sonra kontrol var bakalım ne olacak son durum.
Doktor doyunca emmeyi veya mama yemeyi bırakır dedi ama bizim kız uyanıksa dünyaları yiyecek modda uyuyorsa da saatlerce uğraşarak zorla yediriyoruz
Valla bende sadece iznin başlangıcı yazıyordu kağıtta, bitişi için SGK sayfalarına bir bakın isterseniz çünkü izni sgk sayfasından vermişlerdiBen de aynı durumdayımokula 32. Haftada raporu bıraktığımda müdür yardımcım bunu kullanamazsın falan demedi ben de hiç sesimi çıkarmadım bakalım inşallah kullanabiliriz Bir de raporda işe başlama tarihi yazıyor muydu biz ne kadar süreli izinli olduğumuzu nereden öğreneceğiz e-devlette de bulamadım
Tebrik ederim canım. Geçmiş olsun sonunda kavuştun yavruna . Doğuramayan kaç kişi kaldık?
Mebbise baktınız mı oraya işlenir tarihte yazar ordaBen de aynı durumdayımokula 32. Haftada raporu bıraktığımda müdür yardımcım bunu kullanamazsın falan demedi ben de hiç sesimi çıkarmadım bakalım inşallah kullanabiliriz Bir de raporda işe başlama tarihi yazıyor muydu biz ne kadar süreli izinli olduğumuzu nereden öğreneceğiz e-devlette de bulamadım
Eğer ilk gebelikse senin de, ilk gebeliklerde erkenden aşağı inebiliyormuş benim de aynı şekilde çok önceden doğum pozisyonu aldı ve göbeğim aşağıya indi. Daha önceki haftalarda nefes darlığı çekerken derin derin nefes alırken öyle bi sorunum kalmadı ve oturunca karnım bacaklarıma oturuyor, resmen çocuk kucağımdaKarnın aşağı indiğini nasıl anlıyoruz çok mu belli oluyor? Benim en başından beri h nefes darlığı mide problemim olmadı kafasıda hep aşağıdaydı hiç yukarı çıkmadı ben ayırt edemiyorum aşağıdamı yukarıda mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?