Canım teşekkür ederim, annene de acil şifalar dilerim.@honey bunch @EslemEslemEslem @Serrarana18 gözünüz aydın canlarım maşallah allah analı babalı büyütsün darısı bizlere inşallahlimelemon seninde doğumun yarın sanırım canım inşallah hayırlısıyla alırsın kucağına kızlar annemi de hastaneye yatırdık yarın ameliyat olacak dualarınıza ihtiyacımız var eğer başka atladığım doğum yapan varsa onlarında gözü aydın olsun
Evet canım malesef öyle. Benim iznim de aktarılamadı. Doktorum bazı idareler hakkediyor yine de vereyim rapor dedi. Ama yönetmelik çok açık. Eğer teftiş esnasında vs farkedilirse sadece idarenin değil bizim de başımız çok ağrır. Ama tamamen adaletsizce bir durum ben de hala hayalkırıklığı içindeyim.Ben dogum izni konusunda kafalari yiyorum. Doktorum raporumu yazdi ama milli egitim kabul etmiyormus. Sgk sisteminden cikan raporum 5 araliga kadaf calisamaz seklinde. Ama dogum yaza denk geldiginden dogum oncesi 5 haftam aktarilamiyormus. Buna gore de benim dogum iznim bebegim daha 1.5 aylikken bitiyor. Ben nasil gidecegim ise bebek daha 2 aylik bile olmadan.
Heyet raporu falan almam lazim 2 3 ay boyunca. Onu da hangi doktor verir. Resmen uzuntuden kahroldum bugun.
Ne kadar zaman kaldi ki 1.5 ayin dolmasina. Bugun 16 gunluk. Yani 1 ay sonra ise donmem gerekliymis. Daha minicik oglum ya. 3 hafta erken dogdu. Biri bana yardimci olsun kizlar akil fikir verin beynim yandi.
Doktor raporunu okula gonderdim ama kabul etmemek ne demekm
Canım ben de Mersin’deyim buralar da yanıyor. Ben klima açıyorum ama hatta 2 klima hiç kapanmıyor. Ama derece ile sürekli kontrol ediyorum 24-25’ten soğuk yapmıyorum ortamı. Yenidoğanlar iyi sıcaklamaları daha tehlikeli diye biliyorum. Daha önceki iki doğumumda da ortamı 24-25’te tuttum hep.Zaten kıyafet olayı tam bi kaosEylül de olacak diye hep sonbaharlık kışlık şeyler aldık ama şuan İzmir yanıyor. Kısa kollu ince penye giydiresim var küçücük bebek üşütür diye korkuyorum, uzun kollular kalın geliyor gibi geliyor bana. Evim çok sıcak klima vantilatör açmaya korkuyorum, sadece 1 cam açık cereyan yapmasın diye ama bu sefer sanki ev yanıyor gibi geliyor bana 2 tane öylesine aldığım ucuz takım vardı alt üst daha ince penye kumaş sürekli bi birini giydirdim bi diğerini. Eşimi yolladım şimdi git bu çocuğa ince penye uzun kollu kıyafetler al diye inşallah başarır.
O pansuman dediğiniz banyo bandı olmalı. Onunla banyo yapıp sonra çıkarmanız gerekiyor. Allah analı babalı büyütsün bu arada :)Kızlar dün sezaryen doğum yapmıştım bugün eve geldim ve hala pansuman var, pansumanı çıkarıp banyo yapsam olur mu, sormayı unuttum da
Ben variiimmmTebrik ederim canım. Geçmiş olsun sonunda kavuştun yavruna . Doğuramayan kaç kişi kaldık?
Benim de kilosu o civarlarda gelmeye de niyeti yok . Zaten pazartesiye kadar gelmesin doktorum izindeBen variiimmmbugün kontrolum vardı perinatologa göründüm özellikle iki haftadır bebeğin gelişimi yavaş gibi gelmişti bana ölçüm yapan doktor haftasıyla uyumlu diyodu ama öncesinde hep iki hafta önce gidiyodu. Bende endiseliydim açıkçası neden yavaşladı diye. Sonuç olarak hala tontis oğlun merak etme dedi. Bel fitigim var deyince beyin cerrahina gönderdi normal doğuma onay vermezse sezeryan diyelim diye. Beyin cerrahi da elde bı emar bile olmayınca hele bı dogur gel o zaman bakalım dedi. Diyorumki ya daha da büyürse şuan çok zorlanıyorum filan bişe olmaz diuo degmezmi bebek için diyo sersem adam yaa hiç ciddiye bile almadı neyse doktorun dediğine göre heran da gelebilir üç haftayoda doldurabilirmisim. Zaten 40 hafta dolduğunda 4 e yaklasmissa kilosu normal onermeyiz dedi. Bakalım yaa hayırlısı.suanda 3400 kilosu göbeği tontismis oğlumun:))
Gününe yakın yapması daha sağlıklı değil mi canım tabi eğer bi sağlık problemin yoksa. Yani 2. Sezeryan olması sorun değil gecen hafta 2. Sezeryanı olan arkadaşımın da 39+larda yapıldı. Benim doktorum sezeryan da olsa mümkün olduğu kadar iceride tutma taraftarı, kilosu yeterli geliyor bize ama asıl her gün vücudunda başka bir gelişim olduğu için anne karnında ne kadar dursa o kadar iyiKızlar bu 2. Sezeryanım olmasına rağmen günümü bekletiyor dr
Sıra yokmuş gün alamadık
Sinirlerim tavan oldu
Sancım devamlı çıkıyor nasıl bekliceksek
İlkinde özele gittim devamlı
Bu sefer hep devlete gittim.
Şimdiye kadar iyiydi ama bu gün olayı beni gerdi .
Salı günü 3200 gr demişti kilosuna,
Özele gidip doğurasım var resmen
Ciddi ciddi p.tesiye gün almayı düşünüyorum
P.tesi tam 38+3 oluyoruz
Kizlar dogum yapanlar kanamalar ne kadar sure ve ne kadar siddetle devam ediyor ? benim bir pedi doldurmuyor 3.gunde normal mi ?
Bir de sirtim agriyor bildiigniz epiduralden mi anlamadim ama emziremiyorum omuzumun hemen alti..yasayan oldumu bir kas gevsetici vs kullansam olur mu?
38. gunumuz ilk 10 gun kanama seklindeydi az az. Sonra lekeye dondu 1 haftadir tekrar az az kanama seklinde devam ediyor bende merak ediyorum ne zaman bitecek. Afedersin pisik oluyorum zorlaniyorumKizlar dogum yapanlar kanamalar ne kadar sure ve ne kadar siddetle devam ediyor ? benim bir pedi doldurmuyor 3.gunde normal mi ?
Bir de sirtim agriyor bildiigniz epiduralden mi anlamadim ama emziremiyorum omuzumun hemen alti..yasayan oldumu bir kas gevsetici vs kullansam olur mu?
Zaten kıyafet olayı tam bi kaosEylül de olacak diye hep sonbaharlık kışlık şeyler aldık ama şuan İzmir yanıyor. Kısa kollu ince penye giydiresim var küçücük bebek üşütür diye korkuyorum, uzun kollular kalın geliyor gibi geliyor bana. Evim çok sıcak klima vantilatör açmaya korkuyorum, sadece 1 cam açık cereyan yapmasın diye ama bu sefer sanki ev yanıyor gibi geliyor bana 2 tane öylesine aldığım ucuz takım vardı alt üst daha ince penye kumaş sürekli bi birini giydirdim bi diğerini. Eşimi yolladım şimdi git bu çocuğa ince penye uzun kollu kıyafetler al diye inşallah başarır.
Bende henüz doğurmadım,sancım çıktı nst de 50 civarı,dinlendim bugün normale dönmüş.Hurma ye Dedi fakat ben okulların açılmasını bekliyorum oğlum 1.sınıfa başlıyacağı içinTebrik ederim canım. Geçmiş olsun sonunda kavuştun yavruna . Doğuramayan kaç kişi kaldık?
Cıks yanlıs kullanıcı ismidir o ben üc bes ay öncesinden baslayan klasik gebeliğime devam ediyorum :)
Sonsuza kadar karnım burnumda gezicekmişim gibi bi his var icimde
Baktım ama işlenmemiş sanırım idarenin ihmalimi bu doktor verdiğinde otomatik sisteme işlemiyor muMebbise baktınız mı oraya işlenir tarihte yazar orda
Önce emdikten sonra mama vermen sorun değil canım. Demekki doymuyor kuzucuklar. Aman sarılık olmasınlar da. Bizim ilk kontrol faaciaydı. 300 gram kilo kaybı ve de sarılık 13 çıktı doktor kızdı bi dahaki kontrole böyle olursa hastaneye yatırım dedi, sert bi doktordu bi deYa canim ayni istee..doymuyormus cocuk bende süt yetiyor saniyorum..bugun gulucukler saciyor etrafa..yarin yine kontrol var.fizyolojik sinirin bir tik uzerinee cikmis iste.bende yiyip icersem sut oluuyor bolbol komposto humana cayi iciyorum..bende artik her emzirme sonrasi 2 enjektor veririm..ya da yedigi kadar :) tosuncuklar ya..
Biraz geç cevap olabilir ama benimkine doktor su geçirmez bandaj yapıştırdı 1 hafta sonra kontrole gel orda çıkarıcam dedi o bandaj sayesinde istediğin kadar duş alabilirsin dedi.Kızlar dün sezaryen doğum yapmıştım bugün eve geldim ve hala pansuman var, pansumanı çıkarıp banyo yapsam olur mu, sormayı unuttum da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?