Buzdolabında sakladığın sütü verirken nasıl ısıtiyorsun? Oda sıcaklığında olanı Isıtmaya gerek yok dimi?2 saat oda sicakliginda dursa birsey olmaz. Benek kuvozdeyken soylemislerdi oda sicakliginda 3 saat bozulnadan duruyormus. Ben de buzdolabinda 3 gun bekletiyorum. Tabi 3 gun dolmadan bebege veriyorum sutu. Miktari fazla cikanlari dondurucuya attim. 5 paket dondurucuda sutum oldu. Yani ben use baslayinca 1 gunluk sutu var.
Gözün aydın canım bebeginle mutluluklarrrKızlar çok sağolun. Bizimki uykucu çıktı uyku memedendaha tatlı geliyor. Biraz acıksın dedi hemşireler, memeyi emmiyor şimdilik şırıngayla veriyoruz.
Ameliyat kötü ama odaya çıktıktan sonra toparlanıyor insan. Hele bebişi görünce
Buzdolabindakini sicaga yakin ama kaynar olmayan suda bekletip isitiyorum. Oda sicakligindakini isitmiyorum.Buzdolabında sakladığın sütü verirken nasıl ısıtiyorsun? Oda sıcaklığında olanı Isıtmaya gerek yok dimi?
Arkds mamajoo yazmisti ben simdii aldrdim gogus ucunu birini almiyor benin sipada..gumusler yara olunca takiyorum lansinoh krem suruyorum baya kabuklanma gecmis oluyor ben memnun kaldim..uc alcam simdi :)Meme uclarimdaki catlaklar gecmiyor bir turlu. Avetn kalkan mi alsam yoksa daha ucuz olup ona benzeyen mcey marka kalkan mi kalsam kararsizim.
Gumus kalkan kullanan arkadaslar siz nasilsiniz memenun kaldiniz mi gumusten. Eger memenunsaniz ben de gümüş kalkan alalim olmadi. Bebek tam kavrayamiyor gogus uclarimi o nedenle de yaralar gecmiyor. Emzik bile buyuk geliyor agzina oguruyor.
Evet canım benim de öyle. Sızlıyor ve geriliyor sanki. Bilmiyorum belki dikişler kaynıyor o yüzden olabilir.Nuhra2 canım ben de 10 gün oldu Doğum yapalı
Baskı baya azaldı oturup kalkarken oluyor ama
İki gündür alt kısım da üst kısım da bildiğin etleri acıyor sancılar giriyor
Tamam canım çok sağol. Ben de fırsat buldukça sağmaya çalışayım artık sütüm artsın diye. Benim kız iki göğsü de emdikten sonra sağdım 15 dk biri 15 dk diğeri toplam 15 cc civarı çıktı iyi mi bilemedim. Gerçi bi kaç gün önce sadece 5-6 damla çıkıyordu ona göre çok yol kattettim.Buzdolabindakini sicaga yakin ama kaynar olmayan suda bekletip isitiyorum. Oda sicakligindakini isitmiyorum.
Kesinlikle katılıyorum ama bu doktorlar hemen mama verin demişler bir çok anneye. Neden acaba? Yani şu an doğum yapmadım ama yapınca öyle bir öneri karşısında bende uyarım napacağım başka ama canım sıkılır.Canım hiç sütüm yetmiyo dememek lazimmis,beyin otomatik etkileniyormus süt mutlaka yetermiş bebege. Bir doktor dinlemistim aynen şunu demişti sokakta yaşayan memelileri düşünün ay sutum yetmiyo mama yapayım deme şansları var mi çokta beslenmedikleri halde bir şekilde yavruları doyuyor demişti. Ilk kızımda dinlemistim çok etkilemişti beni. Mama bebeklere daha güzel geliyor bir süre sonra memeyi reddedebiliyorlar akıllı bidiklar
Mochiden memnun musunuz?Hepimiz ayni seyi yasiyoruz..lara arkadasimla birebir..goguste uyuyor..hatta ben uyumuyorum o uyuyo.. arkdsinda dedigi gibi emiyor ama o gögusten ne kadar geliyo anlamiyorum fosur fosur bir sutum yok sıktgmda geliyor damla damla rahatliyorum demekki geliyor diye ama biraktigi an yalanmaya sapirdatmaya basliyor pesine 2siringa mama veriyorum 2 saat arayla rutine doktum ama memeyi ne zaman isterse veriyorum..bu seferde aksama kadr sut kalmiyor..yemedigim icmedigim sey kalmadi..bugun kontrol var tekrar..
@yesilus "um neyle sagdin ? Mochi aldim ben anca birini emerse oluyor süt..elektrikli pompa mi alayim ya
Vee kizlar bizimki sadece sol gogsumu istiyor sagi tutmuyor neden ?
GöZünaydın, tarih de çok güzelmiş. Sağlıkla kavuşun inşallah.09.09.19
pazartesi
geliyor oğlum teyzeleri
Hayırlı olsun çok sevindim. Mis kokusunu içine çek bolca. Doğum kilosuyla usg kilosu tuttu mu peki?Kızlar bebişimiz doğdu çok şükürBirazcık oksijen sıkıntısı olmuş gözlem altında tutuyorlar birkaç saat. Ben de biraz daha iyiyim ayaklarımın uyuşukluğu geçmeye başladı. Çok güzel bir duyguymuş pembe beyaz bir oğlumuz oldu
Aynı şeyi doktor bana da dedi. Tık yok valla. Kaderimizde günümüz de aynı bakalım kim doğuracak?Ama duana amin diyemeyeceğim. Çünkü en ağrısız şekilde kurtulmak için dua ediyorumDoğum tarihini alan arkadaşlara hayırlı olsun, inşallah en hafif şekilde atlatın doğumu
Ben de kontrole gittim, doktorun söylediğini aktarayım "tık yok"
Kilosu 4e yanaşmış
Mecnun gibi dua edicem şimdi Allahım beni sancılar bassın belim bükülsün hastane yollarına düşeyim panikle artık
80-90 arası sancı nasılsı ağır mıydı?Bizimde bugün kontrol vardi devlet hastanesinde son haftalar ultrasonla bakmiyolar sanirim dr nstye gönderdi bi defa 80 90 arası sancım cikti sora 50 lerde devam etti dr a gösterdim sonucu hareketlerini kontrol et dedi sancin artarsa acile gel dedi e dedim ultrasonla bakmicak misiniz gerek yok dedi şaşırdımsancılarım oluyo aşağıya baskı cok var zor yürüyorum ama düzenli değil psikolojim bozuldu resmen elden bise gelmemesi tek korkum doğana kadar 4 kiloyu geçerse nasıl normal dogucak bu bebek kafam allak bullak
Benim oğlumda olmuştu uyuşmazlık 6 yıl önce 17’di ışık aldı bir gün,sonra giderek azaldı bol bol emzirdim sonrasında ve gün ışığında durdu 10 dk. Her gün ama tamamen soyarak.Kan uyuşmazlığında yüksek seyrediyor üzülmeyin kısa sürede toparlar umarımKizlar sarilik degeriiz 16ya yukselmis yarinda bakilacak eger dusmediyse isik alacak yavrum sanirimkan uyusmazligi var kizimla aramizda emiyor halbuki yasayaniniz var mi ?
Bolbol emziriyorum ama emzirmeyle alakali degil sanirim uyusmazliktan dolayiBenim oğlumda olmuştu uyuşmazlık 6 yıl önce 17’di ışık aldı bir gün,sonra giderek azaldı bol bol emzirdim sonrasında ve gün ışığında durdu 10 dk. Her gün ama tamamen soyarak.Kan uyuşmazlığında yüksek seyrediyor üzülmeyin kısa sürede toparlar umarım
Emzirme sarılığı kolay atlatmasını sağlıyor benimde kan uyuşmazlığım vardı çünkü.Işık tedavisini de kaldığımız oda da almıştı gece boyunca.Bolbol emziriyorum ama emzirmeyle alakali degil sanirim uyusmazliktan dolayi( insallah toparlar yanina aliyorlar mi?
Emzirme sarılığı kolay atlatmasını sağlıyor benimde kan uyuşmazlığım vardı çünkü.Işık tedavisini de kaldığımız oda da almıştı gece boyunca.
Yaaa sizi yerimmm maşallah size.Canlar doğum yaptım çok şükür
Epiduralli normal doğumla kavuştum yavruma
Bugün ultrasonda 3700 dedi 3370 doğdu güzel oğlum
Detayları yazacağımama ne kadar şükretsem az Allah a
çok rahat ettim bin kere şükür
Hepinizi çok seviyorum darısı bekleyenlerin başına
Emzirme savaşlarına girdik
Yaaa sizi yerimmm maşallah size.Canlar doğum yaptım çok şükür
Epiduralli normal doğumla kavuştum yavruma
Bugün ultrasonda 3700 dedi 3370 doğdu güzel oğlum
Detayları yazacağımama ne kadar şükretsem az Allah a
çok rahat ettim bin kere şükür
Hepinizi çok seviyorum darısı bekleyenlerin başına
Emzirme savaşlarına girdik
Yaninda duruyor musunuz 2saatte bir emziriliyormus galiba
Canım yalnız değilsin ki. Bunu hepimiz yaşadık yaşayacağız. Üzülme. Hepsi geçecekLohusalihi dibine kadar yasiyorum..size de oluyor mu bilmiyorum ama uyku denen bir sey yok dikisin bitis yerinde sutur kalmis kendi kendime duser dedi dun muaynnede ama nedense sag dikis yerim hala aciyo..uyku pozisyonu alamiyorum hep gergin.2 eylulden beri uyumadim diyebilirim..bana doktor 2.gun git banyo yap dedi burda goruyorum 1hafta yapmayanlar var bandajida cikarttilar benden..
Uyuyamadikca esimde yanimda horladikca bana basiyorlar..ana ogul uyku diye ölcekler..gece kaldirdim kalktii nerde diyo ne nerde diyorum cocuk girisi diyooyat yerine dedim..dusunun yani cocugun gazini nasil al diyeeksin !!! Uyku uyku uykuuuu sanki dogumu kv ve esim yapti !!!
ödem yapti ayaklarim sisti kalkamiyorum yatamiyorum bir de ustune memeler perisan..sut olsun diye emzir emzir bir hal oldum..cocuk gibi aglayasim var...kv burda ama oglunu dusundugunu daha cok gordum..hastanede bile oglum uyu uyu demesi nasil anne ozlemimi tetikleedi tarif bile edemem..sabaha kadr uyumuyorum tek basima mucadele eder gibiyim..onca seye ragmen emzirirken acidan aglarken bi tebessum ediyo kucagimdaki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?