Emzirmediginiz göğsünüzde süt azalir yada birikip mastit yaparBenimmki de ayni..ama o kadar sık emzirdimki 14lere dusmus 16dan cok mutluyum :))) inan sabah gozleri acik uyandi anne sutu nasil faydali bir sey..bolbol sut yapack seyler lazim:) su olayini bana demediler..hatta bir sey verilmiyor diye biliyodum.2 saatte bir ya da 1.5 saatte bir hem emzirip hem mama veriyorum pesine bende ..tek gogus emziriyorum yanlis mi uapiyorum bilmiyorum ama
Maşallah bebişeKızlarr merhabaa benimde bugün kontrolüm vardı. Nst de düzenli sancım çıkmadı herşey yolunda dedi doktorum kızım 3.300 kg olmuş sat a göre 37. Haftadayım ama ultrasona göre 38+2 çıktı. Haftaya cumartesi tekrar kontrolum var eğer o zamana kdr gelmezse 16-19 eylül arası bir gün belirleyip sezeryan yaparız dedi drum. Sanırım en son ben doğurucam
Yarından sonra yazdığımızda gören de bizi doğurmuş sanacakYarın silinecek galiba bizim takvimler
Doktor neye göre bi kaç güne gelir dedi? Ben de 39+5 im tık yok da merak ettim sancım da çıkmıyor40+1im şu an. Nst de sancı çıkmadı. Ama çok şükür oğlum iyiymiş. Birkaç güne gelir dedi doktorum. Bakalım ara ara ağrım oluyor. Önemli olan sancıların düzenli olması ya onu bekliyorum ben. Hastanede mümkün olduğunca az zaman geçirmek istiyorum inş. Sizinde artık yavaştan gelebilir bence. Benim karnım daha iki gün önce iyice aşağı indi çünkü.
Maşallah ne güzel
Ben yavaştan evi toparlıyorum
İş güç bişey kalmasın temiz kalsın bi süre evim diye
Yoksa zaman geçmiyor
Ay ne güzel olmus cok incesinBenim doktorum kadın. bileklik yaptırdım eşinin kendinin ve çocuklarının yazılı olduğu (şu resimdekinden) Eğer almak istiyorsanız erkek için gömlek olabilir yada poliklinik odası icin dekoratif bir eşya olabilir
Olabildigince kullanmamaya calısıyoruz dedigin gibi cok ince silikon gögüs ucunun icine koyunca zaten risk yok ama yandan memeyle verince dikkatli olmak lazımCanım eds (emzirme destek sistemi) diye de geçiyor ben de malzemelerini aldım yapıcaktım bundan ama hastanede bi emzirme danışmanı buldum sağolsun çok yardımı oldu bayağa konuya hakim biri, bana eds biraz riskli çok dikkatli kullanmak lazım çok ince bir boru birden içine çekebilir boğazına gidebilir boru dedi. Allah korusun nadir olabilecek bir şey ama dikkat et yine de canım.
Ay aynen kocaman ve tiksindiriyor bence almak kırk saat sürüyorSilikonlada emzirmek işkence oğlum sevmedi fazla emmiyor silikonla sağ göğsümden sarı sarı akıntı oluyo bıçak kesmiş gibi yarıldı allah yardımcımız olsun
Bende de aynisi oldu. Sicak havlu ile kompres yaptim, dusta masaj yaptim. Ustune sagdim. Boyle boyle rahatladi. Bebegim yogun bakimda oldugu icin emziremedim. Bu yuzden oldu bende. Bulabiliyorsan elektrikli pompayla bosalt memelerini.Kızlar sutum geldi ama kızım zor emiyor. Iyice birikti ve göğüslerim şişti inanılmaz rahatsızlık veriyor. Sağmaya çalışıyorum pompa çekmiyor. Hastane pompasıyla denedim o da olmadi. Iyice sıkışmış. Var mı bunun pratik çözümü. Sutum geri gidebilir bu gidişle
Canim aynisini yasadim. Bebegimi yogun bakima aldilar solunum sikintisi yuzunden. Cok uzuldum. Ama cok sukur ki 4. Gun taburcu ettiler onu da. Bu arada ben de surekli sagim yaptim. O azicik dedigin sut kolostrum. Bildigin ilac oldu bebegime. Bana iki damla bile olsa getir demislerdi. Gercekten de en basta iki damla geliyordu. Siringayla goturuyordum. Sakin nasil olsa az deyip ihmal etme. Zor bir surec biliyorum, ama bircok kisi yasiyor. Emin ol duzelecek. Sen sadece bu esnada sutune odaklan. Cok gecmis olsun.İyi geceler herkese. Bebeklerini kucağına alanlara hayırlı olsun diyorum.
Dün ben de doğum yaptım, genel anestezi ile sezaryen oldu. Önceki ameliyatımdan kalma sıkıntılar yüzünden operasyon da uzamış.
Oğlum ne yazık ki küvezde, gebelikten geçirdiğim idrar yolu enfeksiyonu yüzünden ciğerlerinde sıkıntı olmuş. Perşembe sabah 8.58'de doğdu, ben ancak cuma öğlen 12.30'da emzirebildim, o saate kadar bekledim. Sadece gece sağdım biraz ama sütüm az, mama veriyorlar. Ağlamaktan içim çıktı resmen, yarın taburcu olucam ama doktor bebeğimin çıkamayacağını söyledi. Kahroldum resmen.
Bu arada ultrason kilosuyla uyumluydu, merak eden arkadaşlar için. Bir gün önce 3285 gr ölçtü ultrason, 3290 gr dünyaya geldi.
Dualarınızı esirgemeyin lütfen, çok üzgünüm
Kaşık biberon yenidoğan icin en uygunuTaze ve tecrübeli anneler birşey sormak istiyorum. Biberon almak istiyorum. Aventin böyle bir antikolik seti var sadece hepsiburada da karşılaştım. Aventin normal yeni doğan setinimi yada bunu mu alsam sizce? Yada yenidoğan için en uygun biberon hangisidir? Ben hiç çözemedim bu biberon işlerini
Kaşık biberon yenidoğan icin en uygunu
Selamlar herkese,
Bizim de 16 ya yükseldi bol bol besleyeceksiniz dedi doktor, şırıngayla mama verdiğimizde uyudugu için, kilo almadı, biberona geçtik 2. günü memeyi bıraktı, hoş çokta süt yoktu ama emiyordubiberona geçince kilo almaya başladı sarılık düşmeye başladı, 6.günü enç yüksek seviyesinde olurmuş sarılık sonra düşmeye başlarmış. Şimdi bir yandan kilo alsın diye ugraşıyorum bir yandan memeyi unutmasın diye ugraşıyorum
O gögsumu almiyor deniyorum ama istemiyor ..bir de ayakta daha iyi tutuyor memeyiEmzirmediginiz göğsünüzde süt azalir yada birikip mastit yapar
2 3 sayfa önce aynı dertten yakındımOnu aldım ilk etapta kullanmak için ama sonrasında devam etmek için baktım aventin yenidoğanları 0-6 ay değil mi? Biberon uçlarının numaraları var sanırım uçları değiştiriyoruz şişeler sabit kalıyor.
Bizim son günümüz aynı seninle canım 27 eylül. Tarih seçmek bilmiyorum garip geliyor bana sanki kaderine müdahale gibi yada fazla mı inc düşünüyorumİnşallah o zmna kdr sancım olur suyum gelir kendi seçer diyorum. Sen belirleyebildin mi tarih?
Kizlar ya cidden bebisleri nasil uyandirip emziriyorsuniz tam 1saat mucadele ediyorum tutturmak ve kaldirmak icin komada gibi..bu arada 16dan 14e dusmus sariligimiz ama bir gram uyumadan saat basi emzirdim dün gece..
aminn hepimizin inş. Valla nst tertemiz çıktı. Ama doktorum artık Doğumun yakın olduğunu söyledi. Bakalım bekliyoruzNe yaptınız? Inş kolay bir doğumunuz olur
Benim de 40 a kadar sancım hiç çıkmıyordu. Dün gece olanları falan anlatınca bide nişanımın geldiğini söyleyince öyle söyledi. Bende inşallahhhhYarından sonra yazdığımızda gören de bizi doğurmuş sanacak
Doktor neye göre bi kaç güne gelir dedi? Ben de 39+5 im tık yok da merak ettim sancım da çıkmıyor
Bebegin bi memeyi reddediyorsa emdigi memeyi emzirir gibi yapip yon degistirmeden diger memeye kaydir bebegi hem boylece sut birikirse kanallarida aciyor yastik koy ama zor oluyo emzirmesi yoksa bilmem anlatabildim mi ama buyuk kizimda bir meme ucum uzun biri kisaydi kisa olani reddediyodu boyle cozmustumCok teşekkür ederim
Benim sol memede sıkıntı var bebegim inatla almak istemiyor birde gögüslerim cok büyümemişti malum ucu falanda cok cıkmadı o yüzden silikon meme ucu kullanıyorum o tarafta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?