2 3 sayfa önce aynı dertten yakındım
yani bize bırakmaları çok enteresan ama sanırım ülkemiz için sezaryenin de zamanında yapilmasini beklemek için henuz erken
ben de dua ediyorum kendi gelme sinyali çakar inşaallah
iki gündür 16 - 20 arası en iyi gün diye bakınıyorum
17si ve 19una sıcacıgm
o gün olan şeylere bakiyorum tarihte bugün sayfalari v.s.
bilmiyorum ben de çok etkilendim benim elime birakilmasi çok acayip geliyor
Benim oglum da hastaneden ciktigimiz ilk gun baygin gibi yatti. Bi seylerin ters gittigini anladim ama etrafimdaki tecrubeli anneler bi sey olmaz dedi. Ee ac bu cocuk saatlerdir diyorum, kendi acikinca uyanir dediler. Cocuk uyanmadi, baygin gibi yatti. Hastaneyi aradim, devam ederse acile getirin deyince mememden sagdigim birkac damla sutu kasikla agzina verdik uyurken. Biraz kendine geldi. Ama uyurken meme almadi hic. Ben de sutu sagip aventin yenidogan natural biberonuyla vermeyi denedim. Onu uyurken de aldi cok sukur. Boyle boyle besleyerek canlandi bebegim. Belki sen de biberonla vermeyi deneyebilirsin. Ben bu biberondan asiri memnun kaldim. Gercekten gaz yapmiyor ve memeden de sogutmuyor. Simdi artik kendi kendine uyaniyor acikinca. Ilk etapta memeyi veriyorum, yaklasik 40 dk kadar emiyor. Sonra yorulup uyuyor memeyi birakiyor. O biraz kestirirken ben diger mememi sagiyorum ve biberonla veriyorum. Gaz cikarma, alt degisme seansimiz da bitince uyuyor.Kizlar ya cidden bebisleri nasil uyandirip emziriyorsuniz tam 1saat mucadele ediyorum tutturmak ve kaldirmak icin komada gibi..bu arada 16dan 14e dusmus sariligimiz ama bir gram uyumadan saat basi emzirdim dün gece..
Benim de dün gece karnımda 3 saat kasılmalar oldu. Ama belimden veya sırtımdan başlamadığı için birde düzenli olmadığı için önemsemedim. Sabah wc de kan pıhtısı gördüm. Sanırım nişanım da geldi. Şu an nst sırası bekliyorum. Sanırım geliyor benim oğluşum da.
Ayyy hadi hayırlısı.Haberlerini bekliyorum.Insallah hakkımızda en hayırlısı olsun.Yuru bol bol
Çok teşekkür ederm hepimizin keskesiz,kolay,hayırlı doğumları olsun insallahSize de kolay bir doğum dilerim
Tek göğüs emziriyorsan her seferinde sırayla birini emzir canım hemşireler öyle demişti bana. Mama ne kadar veriyorsun?Benimmki de ayni..ama o kadar sık emzirdimki 14lere dusmus 16dan cok mutluyum :))) inan sabah gozleri acik uyandi anne sutu nasil faydali bir sey..bolbol sut yapack seyler lazim:) su olayini bana demediler..hatta bir sey verilmiyor diye biliyodum.2 saatte bir ya da 1.5 saatte bir hem emzirip hem mama veriyorum pesine bende ..tek gogus emziriyorum yanlis mi uapiyorum bilmiyorum ama
Oyy sağlıkla gelsinler.Ben sanci gelince bi süre tutayım diyorum önce 10 arayla 4 sanci not ediyorum sonra yok kesiliyor.Pazartesi 4.30da kontrol var.Esim halimi gördükçe pazartesiye kadar dayansaydı bari diyor.Benim korkum yolda doğurmak çünkü hastane yolu 1.30 saat sürüyorsuukaa dün gece benim de birebir aynısı oldu. Gece adet ağrısıyla uyandım lavaboya flan gittim. Sonra gelip yattım bir süre sonra bir şey geldiğini hissettim kalkıp baktım ki jölemsi pembe kırmızı bir şey gelmiş. Anladım nişan olduğunu. Heyecan yaptım hemen duş aldım güya ağrım da var diye kesim sancım ve açılmam vardır diye
Sabah 6 da nişan geldi. 8-9 a kadar ara ara giren adet ağrısı gibi devam da etti. 12.30 da randevum vardı gitmeden önce her şey kesildi
Nst de kasılma çıkmadı doğru düzgün. Doktor açılmana bakalım dedi nişan geldiği için. Baktı açılma da yokama başı dayanmış iyice flan dedi bilmiyorum.
Bu arada açılma muayenesinde hiçbir şey yok şakın korkmayın. Ben çok gerilmiştim önceki deneyimimden dolayı ama bu sefer farkettim ki önceki doğumumda insan gibi davranmamış bana pislikler! Neyse... Doktor da Relax ol akışına bırak bu gece de gelebilir 1 hafta sonra da gelebilir dedi.
Yani benim sıpa da oyuncu çıktışu an yine ara ara gelen kasılmalarım var bayağı da etkili geldiği zaman ama sabah da benzerlerini yaşayıp fos çıktığı için çok da umursamıyorum hayırlısı bakalım. Hangimiz önce doğuracağız acaba
Çok sağol canımBenim ocakta devamlı tencerem duruyor. Gerektikçe çeşme suyu kaynatıp, biberon, emzik, silikon uçları, süt pompasının malzemelerini içine atıyorum. Biberonları önce biraz deterjanla ve biberon fırçasıyla yıkıyorum. Kaynatılmış suda biraz bekletip, tezgahın bir köşesine serdiğim mutfak havlusunun üstüne koyuyorum. Oradan alıp kullanıyorum. Büyük kızımda da böyle yapmıştım.
Topuğuna hafif vuruyorduk biz ya da burnunu azıcık sıkıyorsun.Iki çocuğumuza bu şekilde uyandiriyordukKizlar ya cidden bebisleri nasil uyandirip emziriyorsuniz tam 1saat mucadele ediyorum tutturmak ve kaldirmak icin komada gibi..bu arada 16dan 14e dusmus sariligimiz ama bir gram uyumadan saat basi emzirdim dün gece..
Bizde de aynı sorun vardı sarılık geçmeye başladıkça az daha açıldı gözü. Elini ıslatıp hafif yüzüne sürebilirsin, ayaklarını sıkıştırabilirsin, altını alabilirsin hatta son çare komple soy yeniden giydir. Birde eşim oynur biraz sağa biraz sola döndürür gibi yapıyor, her yerini ovuyor vs. Bunların hepsini hemşire ve doktorlar söyledi. Ama çok zor bilirim yarım saat uğraşıyorduk biz deBen de ne yazik ki siringayla yapamadim..sarilik baslasi siringayi istemedi..simdilik gogusu aliyor once emziriyorum sonra mama..ama kizlar bizim kiz uyukluyor cok zorlaniyorum uyandirip beslemek icin ne yapsam uyanmiyorShinSeGi
30 , 40 ccTek göğüs emziriyorsan her seferinde sırayla birini emzir canım hemşireler öyle demişti bana. Mama ne kadar veriyorsun?
Belirtilerinin hepsi bende de var. Aynen doktora gitmeden önce kasılmam oluyordu karnımda. Gittim nst bomboş. Benim sıpanın da farkı yok anlayacağın. Doktordan geldiğimden beri yine kasılmalarım var. Bakalım ne zaman olacak. İnş sıkıntısız hayırlısıyla kucaklarımıza alırız bebişlerimizi.suukaa dün gece benim de birebir aynısı oldu. Gece adet ağrısıyla uyandım lavaboya flan gittim. Sonra gelip yattım bir süre sonra bir şey geldiğini hissettim kalkıp baktım ki jölemsi pembe kırmızı bir şey gelmiş. Anladım nişan olduğunu. Heyecan yaptım hemen duş aldım güya ağrım da var diye kesim sancım ve açılmam vardır diye
Sabah 6 da nişan geldi. 8-9 a kadar ara ara giren adet ağrısı gibi devam da etti. 12.30 da randevum vardı gitmeden önce her şey kesildi
Nst de kasılma çıkmadı doğru düzgün. Doktor açılmana bakalım dedi nişan geldiği için. Baktı açılma da yokama başı dayanmış iyice flan dedi bilmiyorum.
Bu arada açılma muayenesinde hiçbir şey yok şakın korkmayın. Ben çok gerilmiştim önceki deneyimimden dolayı ama bu sefer farkettim ki önceki doğumumda insan gibi davranmamış bana pislikler! Neyse... Doktor da Relax ol akışına bırak bu gece de gelebilir 1 hafta sonra da gelebilir dedi.
Yani benim sıpa da oyuncu çıktışu an yine ara ara gelen kasılmalarım var bayağı da etkili geldiği zaman ama sabah da benzerlerini yaşayıp fos çıktığı için çok da umursamıyorum hayırlısı bakalım. Hangimiz önce doğuracağız acaba
Ya bu çocuklar mı obur sütümüz mü yetmiyor anlamadım30 , 40 cc
Doktor 2-3 saate ara ile 45 cc verin dedi ama 60 cc ye kadar da çıkabilirsiniz dedi tabi o zaman sütüm çok azdı. Bu çocuğa sadece mama versem o da yetmez gibiBen bir seyleri yanlis mi yapiyorum acabaemziriyorum.mama veriyorum 30 40 cc ona ragmen kiz yalanip duruyor meme ariyor ..emzirirken sut mu gelmyo diyorum sıknca sütte cikiyor..bir memeyi kac dk emziriyorsunuz ?
Hastaneniz uzakmış. Benim hastane 5 dk mesafemde. O yüzden kasılmalarım 4-5 dk ya bir düşünce gidicem hastaneye. Ama sizin yerinizde olsam sancılarımın arası düzenli hale gelince çıkardım yola. Mesela 15 dk da 10 dk da bir gibi. Allahım hayırlı doğumlar versinOyy sağlıkla gelsinler.Ben sanci gelince bi süre tutayım diyorum önce 10 arayla 4 sanci not ediyorum sonra yok kesiliyor.Pazartesi 4.30da kontrol var.Esim halimi gördükçe pazartesiye kadar dayansaydı bari diyor.Benim korkum yolda doğurmak çünkü hastane yolu 1.30 saat sürüyor
İlk doğumumda suyum gelmişti. Suni sancıyla Doğum yapmıştım. Şimdi bunda sancı hissedince kendimi bir garip hissediyorum. Bende aynen nişanın geldiğini görünce duşa falan girdim. Çamaşırları makineye attımsuukaa dün gece benim de birebir aynısı oldu. Gece adet ağrısıyla uyandım lavaboya flan gittim. Sonra gelip yattım bir süre sonra bir şey geldiğini hissettim kalkıp baktım ki jölemsi pembe kırmızı bir şey gelmiş. Anladım nişan olduğunu. Heyecan yaptım hemen duş aldım güya ağrım da var diye kesim sancım ve açılmam vardır diye
Benim özellikle geceleri kuduran oglusum dün gece çok hareketsizdi ,endişelenip bir iki tikirdadim karnıma,tepki verince rahatladım.Kasilmalar var bayağı ondan mi acaba diyorum ama bilemiyorumSon haftalarında olan anne adayları bebeklerinizin hareketleri yavasladimi yoksa hala hareketimi benimki 3 gündür baya yavaşladı merak ettim
Amiiin hepimize insallah.Valla not almaya çalışıyorum ama 4-5kasilma sonrası duruyor gibi o yüzden bende bilemiyorum yoksa 5 dkya düşmesini beklemeye korkarim uzaklıktan dolayı.Ilce hastanesi 30 dk uzaklıkta ama oradaki dr sakın sanci ile bana gelme dedi(2sezeryan üstüne normal deneyeceğim için) ne hakkı varsa.Orada herhangi bir polemik yaşamak istemedigim için gitmek istemiyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsunHastaneniz uzakmış. Benim hastane 5 dk mesafemde. O yüzden kasılmalarım 4-5 dk ya bir düşünce gidicem hastaneye. Ama sizin yerinizde olsam sancılarımın arası düzenli hale gelince çıkardım yola. Mesela 15 dk da 10 dk da bir gibi. Allahım hayırlı doğumlar versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?