- 13 Eylül 2017
- 419
- 643
- 53
- 36
Canım Allah yardımcın olsun ama sen anlattıkça böyle.tontis obur yemek.gelmeyince homurdanan acayip tatlı bişi geliyo gözümün önüne rabbim bağışlasın böyle gormeden öyle sevimli geliyoki maşallah diyorumBizimkisi acik sariya dondu ve civik baya ..memede veriyorum ustune ne yazikki biberonla mama veriyorum cunku surekli yalaniyo
Canim emzik ver. Benimkine emzik veriyorum. Sutekli emzik emmiyor. Uyurken cikariyor.Kizlar bizim kız sürekli ac..elektrikli pompam yok ne kadr emiyor bilmiyorum ama sutum elimde her siktgmda akiyor demekki gidiyor..memeyi emiyor ustune 2saatte bir 40cc mama aliyor ardindan hala sapirdanip yalaniyo..yani degil 2saat yarimsaat gecmiyor..doymuyor mu meme niyetine mi kullaniyor anlamadim bensıksık emzirip mamayi 2saatte verecgim artik ama bu seferde goguslerimde sut kalmiyor gibi hissediyorum
Yok canım bebek günden güne gelişince süt ihtiyacı artıyor , ben de ilk günler 1 öğün 1 doz 30 cc olayına takılı kalmıştım ama istedikçe vermek gerekiyor ki ilk doktor kontrolümüzde doktor iyi bakmışsınız dedi , hastanede sarılık 6ydı 4e düştü çok şükürBende philips avent aldim ama yenidogan degil sanirim meme reddi yok sadece uykudan uyandirmak ve tutturmak zor oluyor
Siz mamayi neyle veriyordunuzvalla ben sok icindeyim artik..meme emdi tam 30 dk ustune yine delirdi yalandi sapirdandi 40 cc mama verdik..biberonu yiyecek acaba mamaya mi alistida illa istiyo gercektrn doymuyo mu anlamadim
Bende bugün tabureye çıkıp inmeye başladımAmin inşallahbi an önce girse valla bende plates yürüme çömelme yapıyorum ama hayırlısı artik
ilahi yesilusYok canım bebek günden güne gelişince süt ihtiyacı artıyor , ben de ilk günler 1 öğün 1 doz 30 cc olayına takılı kalmıştım ama istedikçe vermek gerekiyor ki ilk doktor kontrolümüzde doktor iyi bakmışsınız dedi , hastanede sarılık 6ydı 4e düştü çok şükür
Birdendedim günde kaç cc içebilir yani fazlalaştı süt alma miktarı dokunur mu dedim, hayır dedi 1 öğünde 75 cc ye kadar normal dedi benek ne kadar isterse veriyoruz dedi , sonra bir matematık Hesabı yaptı fln internette de öyle bir hesaplama gördüm
Herneyse aklım almadı minicik bebek o kadar süt içse midesi genişler diye düşünüyordum , ama kızım istiyor seninki de istiyorsa iyileşmek büyümek için oda enerji sarfediyor demektir , günde 8 öğün alsa 30 cc den toplam 240 cc oluyor o zaman tamam dedim benim ki 30 cc ile doymuyor öğünlerde rakamlar değişiyor , en fazla toplam 300 cc aldı gelişimi iyi gidiyor çok şükür mamayı kestim sabah öğle akşam süt sağıyorumher gün not alıyorum saat 11:00 50 cc anne sütü + memeler diye hem kaçta yediğini görüyorum hem yaklaşık nekadar uyduğunu
Minicik bebek o kadar içebilir mi diye ilk günler hesap makinesiyle gezdim evde eşimle konuşuyorum o anlatıyor anlatıyor kafam almıyorilahi yesilus
hesaplar hesaplar sanki kızın değil sen başak burcusun
Herkes aynı durumda sanırım gün sayınca günler geçmiyor bir türlüDaha 40 ı bitirmeme 1 hafta var. Ama sanki günüm dolmuş da bebek gelmemiş gibiyim. Ayrıca her gün bir sene gibi geçiyor. Geçmiyor yani..
Ve kafamı görenin sen daha doğurmadın mı sorusu.. yok doğurmadım kasılıp duruyorum sadece .
2 gündür de çarpıntım oluyor o neden acaba
Eminim hepsi zor ama doğuran var daha doğuramayan varIste hepsi farkli farkli..bizimki mama sonrasi bile sapirdaninca esim emzik verelim demeye basladi uyumuyor aglayip sapsap..tabiki simdi vermicem emzigi cok kucuk...Bende korktum ama simdilik bir red yok..Benimkide onunla aldigindan beri cildirdi.. acaba o fosur fosur hissi mi istiyor memeden diyorum ama siringaylada sinirleniyor alamiyor zaten..yani reddetmesede mamayi daha cok seviyor bolbol yedigi icin.. bol sut lazim insallah zamanla olur canim hepimizinne zor islermis
Bende öyle ya, kaç günlük oldu seninkiKizlar yikadiniz mi bebekleri ben kordon duussun diye bekliyorum ama ?
Kızlar bebeğim doğdu çok şükür. Darısı size.. 9 ay 7 günlükken doğdu gece 23:35 de. Normal doğum ile.. Çok şükür.
Allah isteyenlere nasip etsin..♥
Bende öyle başladım 2. Günü istemedi memeyi şimdi, sütümde artmıyor ne yaptıysam ama direniyorum bakalım inşallah artar, cnm doktor dedi ki serin oda da soy üzerini hatta klimalı dedi, aç altını uyanır dedi, soguk hasta etmez, insan hasta eder diye de eklediBen de ne yazik ki siringayla yapamadim..sarilik baslasi siringayi istemedi..simdilik gogusu aliyor once emziriyorum sonra mama..ama kizlar bizim kiz uyukluyor cok zorlaniyorum uyandirip beslemek icin ne yapsam uyanmiyor @ShinSeGi
Bebek kiyafetleri satin aldigim magaza kiraliyormus. O zaman bana kartini vermisti magaza sahibi. Hic ihtiyacim olacagini dusunmemistim. Besik bebe diye bir yer.nerden kiraladın canım ben sordum doğum yaptığım hastanede hemşireler yok dedi.
Hayırlı olsun inş. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsinKızlar bebeğim doğdu çok şükür. Darısı size.. 9 ay 7 günlükken doğdu gece 23:35 de. Normal doğum ile.. Çok şükür.
Allah isteyenlere nasip etsin..♥
Biberonla ilgisi olmayabilir. Mesela benimki cok aglamadan mizmizlandiginda memeyi verdigimde hemen tutuyor emiyor. Ama agliyorsa kiyamet kopuyor, ac olsa da meme almiyor. Ama biberonu verince emiyor. Pes etmeden once farkli sekillerde denemek gerekiyor. Hepsinin turlu turlu huyu var. Anlayana kadar insan ne yapacagini sasiriyor. Her gjn yeni bir sey ogretiyorlar bizeMaşallah. Abentin biberonuyla verdim ondan sonra meme verdiğimde kıyameti kopardı.
Canim bizim 20 gunluk oldu hala dusmedi. Gecen hafta doktora goturdum tiroidlerine falan bakildi. Dusmek uzere ama dusmedi daha. Bu hafta tekrar doktora gidecegiz. Saglik ocagindaki ebe 20 gune kadar dusmemesi normal dedi. Kizimda ise 11. Gun dusmustu gobegi.Bugün bebeğim 11 günlük göbek bağı hala düşmedi , çok uzun sürdü yaa daha yıkamadık kuzumu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?