Erkek canımKız mı erkek mi? Evet 20 imiz bizimki huysuzlaştı
Benden bir gün önce doğum yaptın diye hatırlıyorum. 19 Ağustos değil miydi sizin doğum tarihi? Benim hesabıma göre 40ımız bugün çıkıyor. Sizin dün değil miydi o zaman? Aslında 40 uçurma gibi bir derdim yok ama 40 boyunca lekelenmelerim oldu. 40ımız dolduysa boy abdesti alıp namaza başlayacağım. Çok kafam karışık bu konuda.Emzik. Harika bir sey. Karni bir kerede tam doyunca uzun uyuyor benimki. 2 saatte 1 emerse daha kisa sure uyuyor.
Bizim bugun 40. Gunumuz ve 100 cc iciyor biberon ile. Daha az icince 70 falan doymuyor ve mizildaniyor.
Bizimkine de akşam 11de hem emzirip hem 60 cc mama veriyorum ağlamıyor ama mızıldanıyor uykuya zor geçiyor 60 yerine 75 mi versem acaba bizimki de 1 aylık oldu. Öğlen yeten sütüm akşam nedense yetmiyorEmzik. Harika bir sey. Karni bir kerede tam doyunca uzun uyuyor benimki. 2 saatte 1 emerse daha kisa sure uyuyor.
Bizim bugun 40. Gunumuz ve 100 cc iciyor biberon ile. Daha az icince 70 falan doymuyor ve mizildaniyor.
Bizimkine de akşam 11de hem emzirip hem 60 cc mama veriyorum ağlamıyor ama mızıldanıyor uykuya zor geçiyor 60 yerine 75 mi versem acaba bizimki de 1 aylık oldu. Öğlen yeten sütüm akşam nedense yetmiyor
Yemek yedikten sonra bez alirken ayaklari kaldirdiigm an bana 3 4 kez oldu o suratima yapacak nerdeyse zilli oyle tazyikliDaha beterini anlatayım :)
Dün ucağa yetişicez sabahın 4ü uyuyordu kaldırmak suretiyle altını temizleyeyim dedim sadece idrar vardı sildim yeni bezi koydum hop idrar yapmaya basladı ufakta bi pırt yaptı haydaa neyse tekrar o bezide aldım altından yeniden poposunu silerken ayakları ellerimle havada sen bir kaka yap tazyikli hemde
Üstümdeki gömlek yatak kıyafetleri örtüsü corabı vs vs her yer kaka oldu ki acelemiz var ucaga yetişicez, afyonumuz patlamamıs, ilk defa yasıyoruz böyle bişey falan baya panik olduk
Emzik almiyo bizimki puuu yapip tukuruyo bildiginEmzik. Harika bir sey. Karni bir kerede tam doyunca uzun uyuyor benimki. 2 saatte 1 emerse daha kisa sure uyuyor.
İnşallah neden olmasınTopik teyzelerine de bekleriz☺☺☺☺
28 Ağustos doğumdaşlarCanım kontrole gitcektin gittin mi? Nekadar almış 1 ayda? Mamaya devam dediler mi? Bide 1 aylık aşısı çok ağladı mı? Bizde yarın gidicez
Evet 19 agustos ta dogd7. Tam 40. Günümüz bugun. Normalde 2 3 gun once abdest aliniyormus ama ben bugun yaptim. Bebegi de bugün yikadim. Kundakladım uyuyor. Benegin dogdugu gun sayilmiyor hesaplanirken. 1 gun sonrasinda 1 gunluk oluyor ya. 29 bugun tam 49. Gun. Kirklandik yav. Darisi size. Siz de iciniz rahat etsin diye hem bugun hem yarin yikanin. Abdestlenin.Benden bir gün önce doğum yaptın diye hatırlıyorum. 19 Ağustos değil miydi sizin doğum tarihi? Benim hesabıma göre 40ımız bugün çıkıyor. Sizin dün değil miydi o zaman? Aslında 40 uçurma gibi bir derdim yok ama 40 boyunca lekelenmelerim oldu. 40ımız dolduysa boy abdesti alıp namaza başlayacağım. Çok kafam karışık bu konuda.
Canim sen de 80 veya 90 ver. Emmedigi fazlaligi dokersin. En azindan yerip yetmedigini anlarsin. Benimki 1 aylikken arada 100 bitiriyordu. Genelde 80 veua 90 cc veriyordum. Zaten 1 ayi 2 hafta gecti bizimki de. Seninki 60 ile yari ac yari tok kaliyor bence. Benimki tam doyunca mizirdanmayi birakip sessiz sakin bir uyku cekiyor.Bizimkine de akşam 11de hem emzirip hem 60 cc mama veriyorum ağlamıyor ama mızıldanıyor uykuya zor geçiyor 60 yerine 75 mi versem acaba bizimki de 1 aylık oldu. Öğlen yeten sütüm akşam nedense yetmiyor
Aventin bir emzigi varmis tutma ueri falan yok ortasi da bosluk. Butun bebekler o emzigi aliyormus. Bence ondan alip dene.Emzik almiyo bizimki puuu yapip tukuruyo bildiginve daha sinirlenio ondan süt gelmeyince
Biz de Sali gunu olacagiz asiyi. Insallah cok aglamaz. Simdiden ben nasil dayanicam diye dusunuyorum.28 Ağustos doğumdaşlar
Biz de daha aşı olmadık inşallah huzursuz yapan ağlatan bişi değildir
Kilosu iyi dedi doktor 2900 doğdu 3900 olmuşuz çok şükür
Gaz damlası verdi çünkü artık uykudan bağırarak ıkınarak kasılarak vs uyanıyor
İnşallah fayda eder
O emziğin adı “Soothie”. Biz aldık ama hiç bir işe yaramadı. Hatta kızım onu diğer denediklerimden daha da az sevdi. Bildiğin emzik düşmanı.Aventin bir emzigi varmis tutma ueri falan yok ortasi da bosluk. Butun bebekler o emzigi aliyormus. Bence ondan alip dene.
Bir müsibet bin nasihatten iyidir bosuna dememişlerYemek yedikten sonra bez alirken ayaklari kaldirdiigm an bana 3 4 kez oldu o suratima yapacak nerdeyse zilli oyle tazyikliayaklari kaldirdigimda kendime nisan almadan bezi koyuyorum artik önüne boklular ya
SoothieAventin bir emzigi varmis tutma ueri falan yok ortasi da bosluk. Butun bebekler o emzigi aliyormus. Bence ondan alip dene.
Ben de akşam durmadı artık sabahtan beri ayaktaydık bi 60cc mama verdim ancak uyudu. Yarın yine doktora gideceğiz doktor da mama ver derse düzene oturacağım mama işini. Birisi ver diyor öbürü asla verme diyor. Sinir oldum iyice.Ben de benzer durumdayım canım özellikle akşamları sürekli emmek istiyor artık bi noktadan sonra emzikle ayırıyorum gece de 1 kere mama veriyorum, bizimkinin de kilo alımı az o yüzden günde 1-2 kere mama takviyesi yapıyorum. Ama geçen sağlık ocağında kontrol vardı haftalık kilo alımı fazla olmamasına rağmen kilosu haftasına göre ortalama bir değerdeymiş ebe durumu gayet iyi dedi, boyu da güzel uzamış o yüzden sen nasıl besliyorsan aynen devam dedi sevindim. Benimki gerçekten açsa veya gerçekten başka bi sıkıntısı varsa emzikle kanmıyor zaten.
Allahım yardım etsin memede yapışık olayı aynı bizde de, 40ı çıkınca geçer inşallah bekliyorumBizden iyisin gündüz biriki saat gece sabaha kadar ayaktayız uyanikkende sürekli memede yapışık geziyoruz tükendim artık nekadar sürecek bilmiyorum
Bebeğinizin kilo alim problemi varsa mutlaka uyandırın, benimki mama verdikten sonra bıraksam 5 saat bile uyur ama kilo alamadı. Her gece 2-3 saatte bir kalkıyorum ve uyur halde de olsa emziriyorum. Kilosuna yarın baktıracağım yine almamışsa mamayı artıracağızHer dr başka söylüyor biri uyandır biri uyandırma
O peşpeşe devam eden yorgunluk çok fenaŞu saat oldu ayaktayım gündüzden beri toplasam 1 saat belki uyumuştur 5 dakikada bir emziriyorum resmen tükendim artık şekerim düşüyor uykusuzluk cabasıgöğsümde uyuyor yerine koyunca kıyamet kopuyor altını bile bezletmiyor kv bi yeri mi ağrıyo hasta mı diye beni darlıyor umarım 40 tan sonra böyle olmaz
Bende hastaneye gitmeyi düşündüm üstelik kayınvalidem ve eşim karnını üşüttük herhalde dediler sıcak uyguladık habire ama ben kabullendim bunları yaşayacağız , bizim stresimizi kalp atışlarımızı bile emzirirken bebek hissediyor bir süreç ve böyle olması gerekiyor diye avutuyorum kendimiOff biz de. Utanmasam acile gidicem de dalga gecerler diye sabrediyorum carsamba doktor randevumuz var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?