Az önce eşimle şunu farkettik uykusunda ayaklarını çekiyor kendine gazı var sandık gaz çıkarmaya çalıştık hiçbir şey çıkmadı çok ağladı buarada , eşim bir eliyle boynundan bir eliyle poposundan tutup bebek sırtüstü şekilde ileri geri pışpış diye salladı hemen sustu sakinleşti 1 dk sonra uykuya geçti sanırım uykuya nasıl devam edeceklerini bilmiyorlar , bazen de kucağımdayken poposuna vurup pışpış yapınca gözlerini kapatıp uykuya geçiyor çünkü ,

Bu kilo konusunu anlamadim nasil degisiyor minicik bebeklerde. Ilk ay 2 kilo alanda var gerçekten sütten mi kaynaklı yoksa bebeğin iştahından mi bilemiyorum. Kiminin sütü yağlı kiminin yağı az diyorlar ya bende merak ediyorum. Arkadaşımın kızı doğduğu andan beri hep mamayla beslendi hiç anne sütü almadı persentil en alttaydı kilosu kiminide mama şişirdi derler.bakalim yarın biz kaç gr almışız gorcez az bizimde. Sağlıkları yerinde olsunda tek en onemlisi o

Mama olcusu 30 60 90 diye gitmiyormu. Sanki 30 cc suya 1 olcek diye hatirliyorum . 75 nasil ayarlayacaksin.

Kızlar size anlatmıştım kv 5 günlük bebeğimi yüzüstü tutmaya kalkışınca başı öne düştü, ben de anne k daha küçük o hareketler için deyince kızıyla beraber kalktılar bir daha da gelmediler demiştim, sadece bana gelmek isteyen komşusu vs olunca onlarla beraber geliyor. Eşime dedim neden gelmiyor arada yoklamıyor bizi, ben tek başımayım bu şehirde. O gün söylediğine alınmış, şimdi de grip olmuş diyor. Yani bana iki haftadır kapris yapıyormuş. En son misafir getirdiğinde tansiyonum çıktı acillik oldum peşinden hiç sormadı nasıl oldun diye. Lohusa halimle kapris mi çekicem ben. Hoş o iki hafta gelmediği iyi oldu beni strese sokuyordu davranışları. Her neyse. Şimdi de face de atarlı giderli şeyler paylaşıyor yok efendim sizi hiç sayanı siz de yok sayın fln. Bunları benim için paylaşıyorsa cidden Allah'ından bulsun ben başka bi şey demiyorum. Ne kadar garip bazı insanlar, ne kadar merkezinde sanıyorlar kendilerini hayatın. Yetiştiğim aileye şükrediyorum bu saçmalıkları gördükçe. Geldiğimden beri yani evlendiğimizden beri bir kere aman çenemi tutayım demeden uyardım çocuğum söz konusu olunca. Meğer dokunmuş kendisine. İki senedir sahipsiz bellemiş beni demek ki ailem burda olmayınca. Bundan sonra böyle ama, mevzu çocuğumsa gereken uyarıyı yaparım.

Benimki de bazen 15 dk emip bırakıyor aç kaldı gibi geliyor emsin diye zorluyorum elinde yemek tabağı çocuğun peşinde koşan anneler gibi hissediyorum
Benimki 5 dk emse uyuyakalıyor, uyandıramıyorum memede. Ağzında tutuyor uyurken hafif çekiyor ama gelmiyordur sanırım o şekilde süt.

Ben de anlamadim arkadaşımın iki çocuğu var ikisini de emzirmiş biri topaç gibiydi diyor diğeri 3 aylık olana kadar doğru düzgün kilo almamış bile. Aynı anne aynı emme ama sonuç farklı demekki biraz da bebek kaynaklı.

Boşver sen kv yi canım ya senşn gibi iyi niyetli gelini bulmuş da bunuyor. Görmezden duymazdan gel naparsa yapsın ama sana misafir de getirmesin

Boşver sen kv yi canım ya senşn gibi iyi niyetli gelini bulmuş da bunuyor. Görmezden duymazdan gel naparsa yapsın ama sana misafir de getirmesin
Aynen dediğin gibi yapıyorum canım, eşim de idare edicez çocuk büyüyene kadar dedi. Güya çocuğa bakacak ben çalışırken. İki yaşına gelsin kreşe veririm zaten kısmetse, çalıştığım okulun yanında güzel bir kreş var.

Benim tüm bebeklerim ilk ay 2 kiloya yakın aldılar. 6 aylıkken 10 kilo oldular. Nedenini bilemiyorum ama bazen sütümü ısıtıp vermesi gerekiyordu bakıcıların. Hepsi aynı şeyi söylediler sütün baya şekerli gibi. Üsttedir hep 1 parmak kalınlığında yağ oluyordu. Ben tadına hiç bakmadım ama nedeni bu bence.

Bir de diğer iki kızım da kolikti. Hepsinde gaz sıkıntısı çektik. Hele en büyük kızım tam cami avlusuna terk etmelikti. Nasıl unutup 3. Çocuğu yaptım hala şaşırıyorum. Sonra okul çağına geldiklerinde iki kızım da yapılan testlerde üstün zekalı çıktı. Büyük kızım hani şu gazdan bizi 9 ay uyutmayan zilli dahi düzeyinde üstün zekalı çıktı. Yapılan bazı araştırmalar var. Kolik bebeklerin zeka katsayısının normalin üstünde çıkma olasılığının daha yüksek olduğuna dair. Ha yine de bu kadar zor bebekler olmasalardı daha mutlu olurdum. Doğum anneyi gençleştiriyor da böyle bebekleri büyütmek insanı yaşlandırıyor. Yine de sağlıklı oldukları için binlerce şükür olsun Allah’a..

Bu nazar olayi cok canimi sıkıyor...moralimi bozuyor insanlar..Allaha inancim tam ama nedem evladima bir sey olacagini dusuneyim ve insanlat bunu ima eder sürekli..bir yerde duymustum nazara inanmam cokca duaya inanirim diye..Allah duami mi kabul edecek kem gözle bakanin kotu enerjisini mi ? Foto paylastim kuzenim keske koymasaydin dost var dusman var yazmis bende dua et yazdim..neden kotu enerjini yolluyorsun ki ? Neden cagiriyorsun ? Öyle olcak olsa kendimizi kafese kapatip yasamamiz lazim..cocuk huysuzlaniyor ayyy nazar degdi..insanlarin kötü dusuncelerino,evladima zarar gelir dusuncesini dusummek istemiyorum..duami ediyorum kizima..fotograf paylastim diye evladimi dusunmuyor muyum? Ne bu dayatma ? Inanana saygim sonsuz ama bu nazar olayi tamamen negatif dusunceleri olanlarin yansimasi sanki..

Hic takma bile..boyle bi donemde onlar mi lohusa biz mi belli degil..onca misafir agirladin sesin cikmadi..sukretsinler bencede sana..

bende sakınan göze çöp batar düşüncesindeyim. instagramda yeni doğmuş bebek koyuyorlar binlerce. onlara bisey olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…