Heyy maşallah benimki o kadar kilo alamadığına göre demekki benim süt bayağa Light sütBenim tüm bebeklerim ilk ay 2 kiloya yakın aldılar. 6 aylıkken 10 kilo oldular. Nedenini bilemiyorum ama bazen sütümü ısıtıp vermesi gerekiyordu bakıcıların. Hepsi aynı şeyi söylediler sütün baya şekerli gibi. Üsttedir hep 1 parmak kalınlığında yağ oluyordu. Ben tadına hiç bakmadım ama nedeni bu bence.
Bir de diğer iki kızım da kolikti. Hepsinde gaz sıkıntısı çektik. Hele en büyük kızım tam cami avlusuna terk etmelikti. Nasıl unutup 3. Çocuğu yaptım hala şaşırıyorum. Sonra okul çağına geldiklerinde iki kızım da yapılan testlerde üstün zekalı çıktı. Büyük kızım hani şu gazdan bizi 9 ay uyutmayan zilli dahi düzeyinde üstün zekalı çıktı. Yapılan bazı araştırmalar var. Kolik bebeklerin zeka katsayısının normalin üstünde çıkma olasılığının daha yüksek olduğuna dair. Ha yine de bu kadar zor bebekler olmasalardı daha mutlu olurdum. Doğum anneyi gençleştiriyor da böyle bebekleri büyütmek insanı yaşlandırıyor. Yine de sağlıklı oldukları için binlerce şükür olsun Allah’a..
Yanii dusunuyorum benim mutlulugumdan huzursuz olacak kimse yok listemde aksine herkes cok guzel temennilerde bulunuyor.. varsa Allah kucucuk gunahsiz bebegime mi zeval verecekte kem gözler ustün gelecek mantigim hic almiyo..bende sakınan göze çöp batar düşüncesindeyim. instagramda yeni doğmuş bebek koyuyorlar binlerce. onlara bisey olmuyor
bebekler manevi olarak daha zayıf oldukları için nazar değebilir. ama ben bunu hastalık kapanlara laf ediyorum. aman nazar değer emojili koy fotografYanii dusunuyorum benim mutlulugumdan huzursuz olacak kimse yok listemde aksine herkes cok guzel temennilerde bulunuyor.. varsa Allah kucucuk gunahsiz bebegime mi zeval verecekte kem gözler ustün gelecek mantigim hic almiyo..
Ayy ne kadar çocukça hareketler benim kvde de yapıyor aynısını feysten sürekli igneleyici laflar paylaşıyor tavşan daga küsmüş misali.bir de benim kv diğer geliniyle küs şimdi benle de öyle olsa millet şüphe duyacak.o yüzden biraz mecburi geçiniyor benimle bence:))hiç umrumda değiller vallahi sırf eşim hatrına kocasıyla kendisine tahammül gösteriyorum ama işte yüzümden anlaşılıyor saklayamiyorum.Kızlar size anlatmıştım kv 5 günlük bebeğimi yüzüstü tutmaya kalkışınca başı öne düştü, ben de anne k daha küçük o hareketler için deyince kızıyla beraber kalktılar bir daha da gelmediler demiştim, sadece bana gelmek isteyen komşusu vs olunca onlarla beraber geliyor. Eşime dedim neden gelmiyor arada yoklamıyor bizi, ben tek başımayım bu şehirde. O gün söylediğine alınmış, şimdi de grip olmuş diyor. Yani bana iki haftadır kapris yapıyormuş. En son misafir getirdiğinde tansiyonum çıktı acillik oldum peşinden hiç sormadı nasıl oldun diye. Lohusa halimle kapris mi çekicem ben. Hoş o iki hafta gelmediği iyi oldu beni strese sokuyordu davranışları. Her neyse. Şimdi de face de atarlı giderli şeyler paylaşıyor yok efendim sizi hiç sayanı siz de yok sayın fln. Bunları benim için paylaşıyorsa cidden Allah'ından bulsun ben başka bi şey demiyorum. Ne kadar garip bazı insanlar, ne kadar merkezinde sanıyorlar kendilerini hayatın. Yetiştiğim aileye şükrediyorum bu saçmalıkları gördükçe. Geldiğimden beri yani evlendiğimizden beri bir kere aman çenemi tutayım demeden uyardım çocuğum söz konusu olunca. Meğer dokunmuş kendisine. İki senedir sahipsiz bellemiş beni demek ki ailem burda olmayınca. Bundan sonra böyle ama, mevzu çocuğumsa gereken uyarıyı yaparım.
Ben de onu diyorum o zaman cidden kafeste yasamak lazim.bir de negatif enerji vermeleri cok rahatsiz edici oluyor..bir anneye soylenecek en son seylerden biri amann nazar deger..zaten gozumuzden sakiniyoruz..kimsenin evladinin ayagi tasa degmesinbebekler manevi olarak daha zayıf oldukları için nazar değebilir. ama ben bunu hastalık kapanlara laf ediyorum. aman nazar değer emojili koy fotografbende koyarım koyduğum yer belli gören kisi belli. yada bu kadar dikkat ediyorsan çocuğunu dışarı da çıkarma binbir türlü insan görüyosun. vs vs. uzar daha. ama genel olarak kötü niyetli insanlar var ve onların nazarına inanırım. ama takıntı haline getirmem
aynı fikirdeyim kesinlikle. amiiinBen de onu diyorum o zaman cidden kafeste yasamak lazim.bir de negatif enerji vermeleri cok rahatsiz edici oluyor..bir anneye soylenecek en son seylerden biri amann nazar deger..zaten gozumuzden sakiniyoruz..kimsenin evladinin ayagi tasa degmesintüm melekleri korusun rabbim..
Bana kalsa bende fıldır fıldır gezeceğimde benim herif geleneklerine bağlı 40ı cıkmadan götürmüyor bir yere hastane dısında bir yere cıkabildiğimiz yokMaşallah maşallah bizde yıkandıktan sonra birde dısarı cıkmıstık
Sanırım eve gidilirmiş ama biz kahvaltıya gitmiştik gezenti cocugum olsun diye
Kafayı yemişler boşluktan , nasıl faydam dokunur demiyorda birde zarar insaf yani başkandır şehirdesin ve lohusasın zaten yeteri kadar zor Allah vicdan versin ne diyeyim. Sıkma canını demek ki evlattan anladığı bu , gelinine kötü davranan kayınvalidelerin ben kendi çocuğunu sevdiğini düşünmüyorum maalesef herkes doğuruyor ama herkes anne olamıyorKızlar size anlatmıştım kv 5 günlük bebeğimi yüzüstü tutmaya kalkışınca başı öne düştü, ben de anne k daha küçük o hareketler için deyince kızıyla beraber kalktılar bir daha da gelmediler demiştim, sadece bana gelmek isteyen komşusu vs olunca onlarla beraber geliyor. Eşime dedim neden gelmiyor arada yoklamıyor bizi, ben tek başımayım bu şehirde. O gün söylediğine alınmış, şimdi de grip olmuş diyor. Yani bana iki haftadır kapris yapıyormuş. En son misafir getirdiğinde tansiyonum çıktı acillik oldum peşinden hiç sormadı nasıl oldun diye. Lohusa halimle kapris mi çekicem ben. Hoş o iki hafta gelmediği iyi oldu beni strese sokuyordu davranışları. Her neyse. Şimdi de face de atarlı giderli şeyler paylaşıyor yok efendim sizi hiç sayanı siz de yok sayın fln. Bunları benim için paylaşıyorsa cidden Allah'ından bulsun ben başka bi şey demiyorum. Ne kadar garip bazı insanlar, ne kadar merkezinde sanıyorlar kendilerini hayatın. Yetiştiğim aileye şükrediyorum bu saçmalıkları gördükçe. Geldiğimden beri yani evlendiğimizden beri bir kere aman çenemi tutayım demeden uyardım çocuğum söz konusu olunca. Meğer dokunmuş kendisine. İki senedir sahipsiz bellemiş beni demek ki ailem burda olmayınca. Bundan sonra böyle ama, mevzu çocuğumsa gereken uyarıyı yaparım.
Benimki de bazen 15 dk emip bırakıyor aç kaldı gibi geliyor emsin diye zorluyorumelinde yemek tabağı çocuğun peşinde koşan anneler gibi hissediyorum
Bana kalsa bende fıldır fıldır gezeceğimde benim herif geleneklerine bağlı 40ı cıkmadan götürmüyor bir yere hastane dısında bir yere cıkabildiğimiz yok
Aynen bende öyle istesem alıp cıkarımda üşütür falan Allah korusun ben demiştim senin yüzünden oldu derBenim ki de aynı yaa, o yüzden ısrar edipte hiç üstüme ihale almak istemiyorum , sonra nazar der üşüttü der pof
Bizim 40 8Ekimde çıkıyor , ama biz 6 Ekim de 40 uçurmaya çıkacağız , haftasonuna geldiği için , sonraki hafta kadın çağırıp temizlik yapmam lazım ki misafirler gelmeme başlayacak bir bir
sıkıntısından anlarsın aslında. bazı bebeklerde bu yeterlidir bazılarında değildir. benim kızımda yeterli oluyor tabi 3-4 kez çıkarıyor baya iyiEmdikten sonra omzuma alıp sırtını sıvazlıyorum bir güzel gegiriyor peki bu yeterlimi bide alttan mı gazını cıkartmak lazım
Aynen bende öyle istesem alıp cıkarımda üşütür falan Allah korusun ben demiştim senin yüzünden oldu der
Gezmeye çıkmayacaktın haniUyku problemine çözüm : gezinhala uyuyor cocuk şaka gibi
ardanın mutfağında unsuz kurabiye var bol bol cikolatalıKızlar 40ından sonra evi bir güzel temizleteceğim. Bu haftasonu kayınvalidem koltuklarımı sildi eşimde halı yıkama makinesiyle çekti kılıfları yıkadık mis gibi oldumalum misafirler gelmeye başlayacak , kayınvalideler doğulu olduğu için onlardan gelecek olan 2 aileye yemek hazırlayacağız ıvır zıvır kesmez onları dedi kayınvalide ama ben hazırlarım onlara dedi. Normal zamanda ben misafire çok özenirim donatırım sofraları sunumlar yaparım ama öyle bir durumum yok şuan tabi Kendi akrabalarımdan gelmek isteyenler , arkadaşlarım ve eşimin iş arkadaşı gelecek ne hazırlasam pratik börekler sarıp buzluğa atmıştık , börekler patatesli olduğu için patates salatası olmaz , kıymalı börek de saracağım ama yanına neler yapılabilir alternatif kısır çok bilindik ama mercimek köftesi çok uğraştırır, kek çok yavan kalır tatlı olarak tiremusu yaparım. Bir menü belirleyip her gelene onu yaparım diye düşünüyorum pratik olur yani var mı fikir olan
Bu nazar olayi cok canimi sıkıyor...moralimi bozuyor insanlar..Allaha inancim tam ama nedem evladima bir sey olacagini dusuneyim ve insanlat bunu ima eder sürekli..bir yerde duymustum nazara inanmam cokca duaya inanirim diye..Allah duami mi kabul edecek kem gözle bakanin kotu enerjisini mi ? Foto paylastim kuzenim keske koymasaydin dost var dusman var yazmis bende dua et yazdim..neden kotu enerjini yolluyorsun ki ? Neden cagiriyorsun ? Öyle olcak olsa kendimizi kafese kapatip yasamamiz lazim..cocuk huysuzlaniyor ayyy nazar degdi..insanlarin kötü dusuncelerino,evladima zarar gelir dusuncesini dusummek istemiyorum..duami ediyorum kizima..fotograf paylastim diye evladimi dusunmuyor muyum? Ne bu dayatma ? Inanana saygim sonsuz ama bu nazar olayi tamamen negatif dusunceleri olanlarin yansimasi sanki..
ardanın mutfağında unsuz kurabiye var bol bol cikolatalıtam buzluğa girmelik kurabiye. onu ve tuzlu kurabiyeler yapıp atabilirsin. ay bi de benim efsane bi tarifim var her yiyen hazır sanıyor. o da tatlı kurabiye. bunlar ve börek buzluğa girer. poğaça buzluktan çıkınca sevmiyorum ben salata tarzı şeyler de buzluğa girmez
püf noktalar hamurun sert olmaması ve fırından tam vaktinde alınması. çeşit çeşit yapınca harika oluyor pastane kurabiyesi gibiAy hakikaten buzluğu biraz boşaltıp tuzlu ve tatlı kurabiye yapıp koyabilirim mantıklı , ağızda dağılan çörekotlu kurabiye de yapabildim , senin tarif nasıl müsait olunca yazar mısın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?