Varya kalp kalbe karşıymış. Ben de soracaktim size. Sabahtan beri araştırıyorum nette. Heryerde birşey yaziyo ama tibbi acidan anladığım 6 haftadan sonra kesmemizin iyi olacağı.

Kizlar bunu yazipyazmama konusunda çok kararsız kaldım. Moralinizi bozmak istemedim ama uyarmanin özellıkle yeni annelere yararliolacagini düşündüm. Az once bi forumda denk geldim. Kadın 2 aylık çocuğu gece emzirirken uyuyakalmış ve kucağından düşürmüş. Neysecocuga bisey olmamış ama üstüne bir kaç hafta sonra da kendi yatağına koymuş dönmez demiş düşürmüş yine ve çocuk melek olmuş.

Benim bu olaydan aldığım ders gece kalkınca gerekirse zinde olmak icin 3-4 kez soğuk suyla yüzümü yıkayacağım. Bazen ben de kaydigimi hissediyorum gece. Bir de asla hareket edemez dönmez düşüncesinde bir yere bırakmayacağım...

Bende emzirirken uyuyakalıyorum gece özellikle o yüzden yatarak asla emzirmem
Gece buralara takılmamın nedenide hep uykum kaçsın diye

3 saat uyuyordu sonra iki saat uyanık kalıyordu, çok güzel düzen oturtmuştuk ama şu günlerde şaştı. Anne sütüne ek mama veriyoruz 30 cc, bir kaç gündür artık büyüdü diye 60 cc ye çıkardık, bu arada sütüm de arttı, çocuğun dengesi şaştı, zar zor 1-2 saat uyuyor gündüzleri, hiç bir şey yapamıyorum. Acaba mamayı bıraksam mı, bugün dr'a sorcam.

Benim de en korktugum uyuyakalmak. Gozlerimi zor acik tutuyorum geceleri. Bazen daliyorum da. Bizimki daha 5 gunlukken ters donebiliyordu. O yuzden dusmez diye hic dusunmedik. Ona hep dikkat ediyoruz ama uyku cok fena.

Benimki dun bugun kendini aşti. Dun butun gun neredeyse hic uyumadi. Yatagina koyduktan 5 dk sonra aglayip uyandi. Gece normalde guzel uyurdu. 2-3 saat araliklarla uyanir emer yatardi. Dun saat basi uyandi. Sabah 4'te uyandiktan sonra bi daha uyumadi. Sabah asiya goturduk. Simdi zorla uyudu biraz ama uyanacak diye korkuyorum. Noldu anlamadim. Bazen gunduz de cok guzel uyuyor bazen de boyle inat ediyor. Dun gece artik sabrim tasti. Normalde memede uyur, dun memeyi de almak istemedi. Bazen memede kavga ediyor benle resmen. Ucunu cekistirmekten koparacak artik. Doymadan biraktigi icin mi boyle uyandi anlamadim. O kadar cok uyandi ki sagmaya da firsat kalmadi.

İyi rahatladım. Kesmeye korkuyordum. 40 ında artık

Ben kestim canım hem de iki kere
Eldiven arada takıyorum
Ellerini kullanıyor bu sayede
Parmağını emiyo birkaç gündür çok hoşuma gidiyor
Eldivensiz yüzünü çizer
Hatta yine uzamış

Sizinde allah yardımcınız olsun okulla direk hastalıklar başladı herkeste bizim bu yIl başladı serüven aslında seneye gitse iyi daha mi iyi olucakti bilmem hastaliklar korkuttu beni 4 yasinda bir sekilde atlatirda bebekler daha zor insallah cok zorlanmayiz

Ben kestim gecen hafta ama cok hizli buyuyo gunluk :) fazlada dibine girmeden kestim herhalde cok cabuk buyudu bi de cok yumusak cok zor kesilio

Geçmiş olsun canım tez zamanda iyileşir inşaallah. Bu babalar hep aynı. Benimki de başım çatladığı halde maça gitti. Ben de döndüğünde verdim kucağına gittim yattım. 2saat uyanık tut ve bana getirme dedim. Dayanılmaz derecedeydi başım.
sağ ol canım. Üstelik ikisini yalnız bırakmamaya çabalıyorum. Oğlum kaç defa yanında biz olmamıza rağmen, ayağa kalkıp başına basma girişiminde bulundu Zarar vereceğinin bilincinde değil. Çok zor inan. 3yaşında olmuş olsa aksine yardımcı olurdu bana diyorum.
varlığı yokluğundan farklıymış gibi bir de böyle konuşmuyorlar mı Benim Kv çok diretti yapın yapın bak ben de burdayım bakarım dedi. Haftada bir geliyor 1 saat oturuyor. O sürede de büyük oğluma yemek saati yakın olduğunu bile bile avurcubur çıkarıp veriyor çantasından. Tüm düzenim şaşıyor. Gelmese daha iyi. Dün geldi yine ve ev birbirine girmiş ben en son ne yemişim hatırlamaz haldeyken oturdu bir saat sonrada ben gideyim daha yemek yemedik dedi. Akşama yemeğin var mı diye soran yok. Ben de sinirlendim miniği slinge koyup oğlanın elinden tutup parka çıktım. Pertim çıktı eve geldik. Yine kendime ettim yani.
3 gündür kaka yapmıyor bebeğim. Dün zor uyuttuk, bugün dr'uma götüreceğiz bakalım.
10 güne kadar normal olduğu söyleniyor ama bebeğin 3.gün huzursuz, memedeyken bile acı içinde ağlıyorsa bu onun için max. süre demektir. Benimki haftada bir yapıyordu ama huzursuz olmadığı için müdahale etmedim. Geçenlerde bekle bekle 9.gün baktım acı çekiyor, bende zeytinyağı ile karnına masaj yapıp havlu koydum. Poposuna da zeytinyağı ile ovup makata da biraz uyardım ve o an fışkırttı. Tabi etrafı kirletmemesi için önlem almıştım. Ayak altına da masaj iyi geliyor.
Benimkilerin arası da 22ay. Ben de başarırım senin gibi ins. şu kışı geçirsem sağ sağlim diye sabırsızlanıyorum.

Pazar günü kesicez 40 uçurmayı 2 gün önce yapıcaz

Bizimkilerinde arası 22 ay
Ama kız olduğu için yardımcı olmaya çalışıyor o haliyle bana
Çok şükür kıskançlık yok
Aksine o annesi ben bakıcısı gibiyim
Bi ağlasın veya mırıldansın koşup beni çağırıyor
Allah yardımcın olsun canım dikkat et
Arada bende daralıyorum ama şükür varlar diyorum, olmadıkları zamanlar vardı.
Geçer elbet biraz sabır

9 günlükken kestim ben

Maşallah 40 dan önce sürekli memede durumu var mıydı? 40 la düzelme var mı?
Benim oyle durumlar yoktu. Ben 3 saatte bir emziriyorum. 30 gunluk olduktan sonra geceleri uyandirmamaya basladim. Kendi acikinca uyandi ama ututmadan once iyice doyurup yatirdim. Gunduzleri 2.5 ike 3 saati gecirmiyorum emzirmek icin. Dun sıkıntı yasadim gunduz uyumadi. Cok ac duruyo diye 2 saatte emzirdim. Hem kustu hem uyuyamadi. 3 saat ideal tavsiye edefim. Emzik vermiyorsan emzik ver. Emzik de bebegi oyaliyor.

Ben 3 defa kestim. Doktor 1 haftalikken gorunce aaaa oje mi surecek bu, kiz mi buuuu, kes bu tirnaklari dedi ve kestim. Cok uzundu tirnaklari. Once kisalttim. 1 hafta sonra da tam kestim. Dun de 3. Kez kestim ve elinden eldivenleri cikarttim. Tirnaginin yarisi kadar da kesilecek kisim vardi. Sacli ve tirnakli dogdu benim oglum.

Eşim kızı olunca diyorki 0-6 ay grubu erkeklerden gıcık kapıyorum:))ama ben sıcak bakıyorum neden olmasin
Haha hahaj. Komik. Daha benim oglanin evlenecegi kiz dogmadi belki de. Allah o gunlerini ge gostersin insallah. Oglu kizi yok bu isin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…