- 8 Eylül 2012
- 3.243
- 1.934
- 398
Kavun fena gaz yapıyor. 2 gün önce 2 dilim yedim, soğuk da değildi üstelik. Sonuç 2 saatlik korkunç ağlama krizi. Yemek istiyorsan arkasındaki hemen rezene ya da kimyon çayı iç bence..Ay acliklardan ölüyorum. Mutfaga gidip gidip acaba simdi ne yesem diyorum. Bildigin cokokrem kasikladim. Meyvesuyu ictim. Elma kemirdim. Corba icip sebze yemegi yedim. Daha aklim yemeklerde.
Hep et olsun balık olsun yemekte kafasindayim. Vucudumun onlara mi ihtiyaci var acaba. 1 tane armit ile kavun kestirdim gozume ama yemeyecem insallah.
Canim sakinlestirici muzikler var hic actin mi ? Benimki kundak yapip piyano sesini acinca guzel dalmaya basladi..Kızlar bir türlü uyumuyor, her saniye emmek istiyor, sadece kucakta ve memede kısa kısa kestiriyor sabahtan beri, uyanıkken de hep ağlıyor, galiba benim bebeğim kolik☹
Benim 3 kızım da kolik sorununu yaşadım. Maalesef bunun tek çözümü zaman. Amaç çocuğun susması olunca insan stres oluyor. Ama geçecek ve büyüyecekler. Bu günler unutulacak tecrübeyle sabit.Kızlar bir türlü uyumuyor, her saniye emmek istiyor, sadece kucakta ve memede kısa kısa kestiriyor sabahtan beri, uyanıkken de hep ağlıyor, galiba benim bebeğim kolik
Bir doktorun sayfasında bununla ilgili video vardı altındaki yorumlarda , biberon kullansın kullanmasın meme reddi yaşanıyor 1 ay uğraştım memeyi verip kabul ettirene kadar , her gün uğraşıyordum yazmış , parmak emiyormuş annesini uğraştırıyormuş işte bilemiyorumEmzik biberon kullanmıyorsa meme reddi nasıl yasayacak ki illaki acıkınca emecek
bizde bugün aşıyı yaptırdık izlemi oldu. 4kg olmus kızım. 3200 doğmuştu 1 haftalıkken 3320gr idi. boyu da 50 cm doğdu 54 cm olmus. hemsire çok iyi dedi ama anayım ya daha fazla olabilirdi diyorumBu arada saglik ocagndan geldik 3.950 olmus kizim yarin 1 aylik oluyor..15 gunde 600 gr almis doktor normal dedi ama mama takviyesiyle gidiyoruz diye belirttim mamayi kestigimde kilo kaybindan bahsettim sagolsun cok iyi bie doktor o zaman haftalik kontrolle gidelim dedi..simdi mamayi azaltip haftalik kontrole gidicez..ama bugun ki gibi olursa cok zor resmen memede oyun oynuyor 5 dk emme mi olurbir de yarin aşısı var onuda yaptircaz
Kundaktan hiç ama hiç hoşlanmıyor, çok uykusu varsa bile bir şekilde uğraşıp ellerini çıkarması lazım, saç kurutma makinesinin sesini seviyor, piyano falan da denerim, az önce uyudu inşallah çabuk uyanmazCanim sakinlestirici muzikler var hic actin mi ? Benimki kundak yapip piyano sesini acinca guzel dalmaya basladi..
Kızlar bir türlü uyumuyor, her saniye emmek istiyor, sadece kucakta ve memede kısa kısa kestiriyor sabahtan beri, uyanıkken de hep ağlıyor, galiba benim bebeğim kolik
Benim de ilk oğlumda böyle her an memede kalmak ister ve çok ağlardı, sizinkilerin ağlamaları kaç ay civarı azaldı acaba? Ne derece başarabilirim bilmiyorum ama bi rutin oluşturmaya çalışacağımBenim 3 kızım da kolik sorununu yaşadım. Maalesef bunun tek çözümü zaman. Amaç çocuğun susması olunca insan stres oluyor. Ama geçecek ve büyüyecekler. Bu günler unutulacak tecrübeyle sabit.
Uykuya dalmakta zorlanıyorda olabilir , bebeğini emzirme sonrası yastığa yatırıp gazını çıkarmaya çalış az önce öyle yaptık yastıkta uyudu , kucağıma alırken uyandı, pış pış yaptım kucağımda uyudu , yerine koydum uyandığı bu aralarda hep ağlıyordu. kucak yerine beşikte severek okşayarak pış pış poposuna vurarak uyutuyorum artık, sonrada YouTube dan fön veya süpürge sesi açıyorum dikkati oraya gitsin diye. Yoksa sessizlikte ayağımı kütletsem gözünü açıyor çıt desen gözünü açıyor uykusu çok hafif.
Emzirmede , kucakta poposuna vurarak sakinleştirme, gözleri gitmeye başlayınca beşiğe alıyorum işleminin çoğunluğunu beşikte yapmaya başladım , beşiğe alışsın diye.. ve her ağlamada hemen kucaklamıyorum ne derdi olduğunu daha iyi anlamaya başladım bu şekilde , çoğu kez uykuya devam ediyor
Kızlar bebekler 3-4 aylıkken çevreye , renklere ve etrafındaki herşeye ilgi merak duymaya başladığı zamanlar meme reddi yaşayan çok varmış , emzik biberon kullansın kullanmasın 1 ay uğraşıp memeye döndürmeye çalışanlar var , emerken anneye gülücük atma memeyle oynayıp kendini sağa sola armalar başlıyormuş , bilemedim aktif olarak biberonda kullandığım için biraz tırstım varmı duyan , yaşayan ?
Bu arada saglik ocagndan geldik 3.950 olmus kizim yarin 1 aylik oluyor..15 gunde 600 gr almis doktor normal dedi ama mama takviyesiyle gidiyoruz diye belirttim mamayi kestigimde kilo kaybindan bahsettim sagolsun cok iyi bie doktor o zaman haftalik kontrolle gidelim dedi..simdi mamayi azaltip haftalik kontrole gidicez..ama bugun ki gibi olursa cok zor resmen memede oyun oynuyor 5 dk emme mi olurbir de yarin aşısı var onuda yaptircaz
Anladım öyle olunca tabi seni daha çok zorluyor , zorlasın değiştirebilirsin şuan en uygununu deneyip bulmak içim en uygun zamanlar ilerde kazanılan alışkanlıkları değiştirmek tamamiyle zor olacak belki mümkün olmayacak, beşiğe yatırınca onu bir süre kucağına almayacağını bilsin ben burdayım , yanındayım diyip sevip okşa popsuna vur kendini kucakta sanıyor o şekilde gerekirse 20 kere dene , sen pes etmezsen bebek pes eder ya da alışır İnan bunaOnu da denerim de benimki sarılık atlattı falan ben de çocuk hasta diye tüm yapmayı düşündüklerimden vazgeçmek zorunda kaldım, mesela kucağa çok alıştı, sırtı yere değince daha koymadan başlıyor ağlamaya
Kızlar bir türlü uyumuyor, her saniye emmek istiyor, sadece kucakta ve memede kısa kısa kestiriyor sabahtan beri, uyanıkken de hep ağlıyor, galiba benim bebeğim kolik☹
Öyle ama bazen olmayinca olmuyor kendin perisan oldugunla kaliyosun..her dk emziridginde gogus süt üretemiyo diger turlu cocuk doymuyo caresiz veriyorum ama emzirmeden vermedim hic önden emzirdim hep..yavas yavasta azaltacagim sütüm yeter umarimBen de çocuk doymuyor diye mama verdim 2 gün, (yediğim bişey dokunmuştu gıda zehirlenmesi oldu heralde bende, çok su kaybettim) ama sadece anne sütüne geri döneceğim inşallah, sütüm az doymuyor gibi ama diğer türlü de biberona alışacak mamayı hiç azaltamayacağım diye korkuyorum, çok su içip emzirmeye devam, gerçi benimki her saniye emince yemek yiyip süt bile üretemiyorum, yine de en iyisi anne sütüyse çocuklarımız için biraz daha sabır
Kundaktan hiç ama hiç hoşlanmıyor, çok uykusu varsa bile bir şekilde uğraşıp ellerini çıkarması lazım, saç kurutma makinesinin sesini seviyor, piyano falan da denerim, az önce uyudu inşallah çabuk uyanmaz
Geceleri ayni seyi yasiyorum uykuya gecis sorunumuz var..öyle bakiyo aglamasada..cogu zaman agliyo..gazi cikmis olsada 2 saat uyusun diye bekledigimi bilirim ama cok sukur 3 aksamdir uyanmiyor dun gece 5 saat uyandirmadim 2de emzirdim 7de kalktik sabah.. cok huy degistiriyorlar bence zamanla duzene girer sizinde..sakin muzikler hosuna gidiyor ve sallamak besigide anakucagida sallaniyor sallanmak kacinilmaz olduBen de tam her şey düzene girdi dedim çok iyi gidiyordu düzeni, ama 2 gün önce annemin yaptığı mercimekli köfteden yeme gibi bir gaflette bulundum. Aman yarabbim2 gün zombi gibi dolaştım 48 saatten fazla emzir uyut yatağa koy ağlasın geri al yine emzir şeklinde kısır bir döngüye girdik. Önce gaza bağladık ama memede de biraz emip ağlamaya başlayınca süt mü az geliyor başka bir sıkıntısı mı var diye krize girdik bugün sabahtan beri biraz daha iyi çok şükür
Kızlar ya bir de Memede uyuyor uyuduktan sonra gazını çıkarmaya kalkarsam uykusu kaçıyor cin gibi uyutmak için yeniden emzirmek zorunda kalıyorumpışpışlayayım diyorum ama kıyamet kopuyor çok ağlıyor yine uykusu kaçıyor. İlk oğlumda da aynıydı uyku konusu hep sıkıntıydı. 3,5 yaşında hala uykuyu hiç sevmez Ona benzesin istemiyorum bi düzen kurayım istiyorum ama yine olmayacak herhalde.
Doktor 2 saatte bir emzir yoksa 1-2 aya bu çocuk uyumuyor diye gelirsin dedi ama 2 saat eğer uyumazsa mümkün değil memesiz durmazSiz nasıl uyutuyorsunuz?
Bir ay cocuk acmı kalıyormus yahu biberon kullanmıyor memeyide red ediyor yok artıkBir doktorun sayfasında bununla ilgili video vardı altındaki yorumlarda , biberon kullansın kullanmasın meme reddi yaşanıyor 1 ay uğraştım memeyi verip kabul ettirene kadar , her gün uğraşıyordum yazmış , parmak emiyormuş annesini uğraştırıyormuş işte bilemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?