Ben kestim canım hem de iki kere
Eldiven arada takıyorum
Ellerini kullanıyor bu sayede
Parmağını emiyo birkaç gündür çok hoşuma gidiyor ☺
Eldivensiz yüzünü çizer
Hatta yine uzamış
Bende 2 kere kestim ellerini kullanmayı öğrensinler :)

Ben kimyon tohumunu sicak suda demliyorum oyle veriyorum. Aslinda usenmesem gaz olmadan versem daha iyi olacak ama demlemek gaz sancisi cekerken aklima geliyor hep. Az once verdim biraz, uyudu sukur. Ise yariyor gercekten.
Bebeğemi verdiniz kimyon çayını? Belli bir aya kadar verilmemesi gerek diye biliyorum ama. Ben kendim içiyorum

Ben mamanın içine çay kaşığının ucuyla zeytinyağı ekliyorum ( asidi alınmış) hem mamanın hazmını kolaylaştırıyor hem çok güzel gazını çıkartıp kaka yapıyor. Komşum hemşire mama vereceğin zaman böyle yap dedi. Sende mama vermek zorunda olduğunda dene istersen

Ya yerim tosbik kafa
Bizde de var göz şaşıbeş yapması doktora sorduk ilk ay olur ilk ayın sonunda hala devam ediyorsa göz muaynesini 3. Ay değil 2.aya cekeriz demişti
Bizimki baya azalttı

Ya yerim tosbik kafa
Bizde de var göz şaşıbeş yapması doktora sorduk ilk ay olur ilk ayın sonunda hala devam ediyorsa göz muaynesini 3. Ay değil 2.aya cekeriz demişti
Bizimki baya azalttı
Bizim 1 ay bakalim devam edicek mi iyi oldu ogrendigim ama icim rahatladi biraz deemkki cogunda oluyor

Bizim 1 ay bakalim devam edicek mi iyi oldu ogrendigim ama icim rahatladi biraz deemkki cogunda oluyor
Yakına bakınca ısıga bakınca özellikle daha cok yapıyor
Her yaptıgında elimizle gözünü kapıyoruz bakma öyle diye
Baktıgı yerde ısık varsa kapıyoruz falan
Öyle önlemler alıyoruz :)
Doktora gidince sor sen ilk ay normalmiş cunku

Evet bebeği emzirme aradaki bağı kuvvetlendiği için başbaşa olmak gerektiğini okumuştum , bende hep sakin ve başbaşayken emziriyorum şimdilik en azından. Bencede en önemlisi bebek o yüzden kafanın rahat olması önemli kimseyi takmamak ciddiye almamak lazım hepimiz için geçerli

Oyalama konusuna katılıyorum 1 ayı geçti artık gözü açıldı o da etrafa bakınmak birilerini dinlemek istiyor meme seansı öncesi oyalamak lazım gerçekten. Her ağladığında kucak her ağladığında meme olunca insanlıktan çıkıp harap olunuyor , bebek ihtiyaçlarını sadece ağlayarak anlattığı için biz sürekli aç, gazı var , altına yaptı üçgenindeyiz. Gelişimi dolayısıyla bunlar zaten aktif fakat artık daha fazlasına ihtiyaç duyuyorlar o da dediğin gibi oyalanmak etrafa bakınmak konuşan birilerini dinlemek vs

Ben 1 hafta icinde kestim çünkü yüzünü cizmisti. Tirnak izide gecmiyo kolay kolay dediler suan 2 . Haftadayiz yine uzamis tekrar kescem yarin. Eldivenleri uyurken illaki cikiyor yuzuylede cok oynuyor farkinda olmuyorum

Nasıl oyalıyorsunuz ya
Etiyopyalılar gibi gezinmeye basladım evde sürekli meme aglama krizleri basladı yavas yavas huy değiştiriyor katılmaya basladı kucaga almazsak ilgilenmezsek veya emzirmezsem

nasıl dönüyordu ya ben de çok korkuyorum
Bayagi ayagini diger ayaginin ustune atip vucudunu ters ceviriyordu. Kolu altinda kaliyordu. Annem once guluyor inanmiyordu, dikkat et duser deyince. Gorunce sok oldu. Ya hic guvenmemek lazim. Kasla goz arasi kendini atabilir valla.

Maşallah kuzuya zamanla düzelir diyorlar genelde, doktorlar daha sağlıklı bilgi verir

İlk 1-2 ay normal diye biliyorum ben. Olmayan bebek az sayılır hatta benim büyük oğlumda da olurdu yeğenlerimde de oldu hep ama yaklaşık 1 1,5 Aydan sonra geçti hepsinin de. Şimdi ufaklıkta da çok hafif oluyor ara sıra Zekeriya Beyaz’ım benim diye seviyorum öyle olunca

Cay kasigiyla veriyorum. Doktora da sordum, verebilirsin dedi.

Ben her gün 2 fincan içiyorum. Kimyon tohumundan demliyorum. Gaz giderici özelliğinin yanında anne sütünün tadını da çok güzelleştirin rayiha verirmiş ☺ Annem de ısrarla bir kaşık ver diyor Bebişe ben size hep verirdim diyor ama ben vermeyi düşünmüyorum şimdilik

Varya kalp kalbe karşıymış. Ben de soracaktim size. Sabahtan beri araştırıyorum nette. Heryerde birşey yaziyo ama tibbi acidan anladığım 6 haftadan sonra kesmemizin iyi olacağı.
İyi rahatladım. Kesmeye korkuyordum. 40 ında artık
Ben kestim canım hem de iki kere
Eldiven arada takıyorum
Ellerini kullanıyor bu sayede
Parmağını emiyo birkaç gündür çok hoşuma gidiyor ☺
Eldivensiz yüzünü çizer
Hatta yine uzamış
Ben kestim gecen hafta ama cok hizli buyuyo gunluk :) fazlada dibine girmeden kestim herhalde cok cabuk buyudu bi de cok yumusak cok zor kesilio
Pazar günü kesicez 40 uçurmayı 2 gün önce yapıcaz
9 günlükken kestim ben
Biz göbeği düşmeden tırnağını kestik acaip uzun tırnaklı doğmuştu hem de manikürlü gibi her yerini çiziyordu doktora sorduk kesin dedi. Şu ana kadar 3 kere kestik, çok da hızlı uzuyor.
Ben 9 gunlukken kesmistim bugun 3. Kez kestim tirnaklarini eldiven kullanmiyoruz cunku
Ben 1 hafta icinde kestim çünkü yüzünü cizmisti. Tirnak izide gecmiyo kolay kolay dediler suan 2 . Haftadayiz yine uzamis tekrar kescem yarin. Eldivenleri uyurken illaki cikiyor yuzuylede cok oynuyor farkinda olmuyorum
Ne kadar farklı görüşler uygulamalar var :)
Hastane kesmeyin dedi diye kesmedik eldivenlerde iki yıkamada folloş oldular diye corap geciriyorum ellerine
Haftaya randevumuz var gidince bakalım 40ı mı dolsun 1 aylık mı olsun dediklerini kesinleştiricem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…