Bende 2 kere kestim ellerini kullanmayı öğrensinler :)Ben kestim canım hem de iki kere
Eldiven arada takıyorum
Ellerini kullanıyor bu sayede
Parmağını emiyo birkaç gündür çok hoşuma gidiyor ☺
Eldivensiz yüzünü çizer
Hatta yine uzamış
Bebeğemi verdiniz kimyon çayını? Belli bir aya kadar verilmemesi gerek diye biliyorum ama. Ben kendim içiyorumBen kimyon tohumunu sicak suda demliyorum oyle veriyorum. Aslinda usenmesem gaz olmadan versem daha iyi olacak ama demlemek gaz sancisi cekerken aklima geliyor hep. Az once verdim biraz, uyudu sukur. Ise yariyor gercekten.
Ben mamanın içine çay kaşığının ucuyla zeytinyağı ekliyorum ( asidi alınmış) hem mamanın hazmını kolaylaştırıyor hem çok güzel gazını çıkartıp kaka yapıyor. Komşum hemşire mama vereceğin zaman böyle yap dedi. Sende mama vermek zorunda olduğunda dene istersenCanım doktor da dedi, mamayı bırakabilirsiniz diye. Sütüm arttı çok şükür. Eşimin ısrarıyla mamayı gazla veriyoruz iki gündür, sütün artması da buna denk gelince fazla geldi karnı şişti yavrumun. Ek bir damla daha verdi doktorumuz bir ay kullanıcaz.
Ya yerim tosbik kafaBizim kizin sol gözünde sanki kayma var ya arada kayiyor.. farkediyorduk da anlam veremedik..cok degil ama hafif şaşı gibi şapşal bi hal aliyobi doktora soylicem kuzende de kordon dolanmasindsn olmustu calisan goze bant yapistirdilar hep
Isıgı komple acarsam bızdıkım uyumaz kiGece lambasıyla emzirdiğimde benimde ruhum çekiliyo gibi oluyor gece uykusuzluk baya zorluyo. Işığı açıyorum bende uykum dagılsın diye
Bizim 1 ay bakalim devam edicek miYa yerim tosbik kafa
Bizde de var göz şaşıbeş yapması doktora sorduk ilk ay olur ilk ayın sonunda hala devam ediyorsa göz muaynesini 3. Ay değil 2.aya cekeriz demişti
Bizimki baya azalttı
aynen bende hahahaIsıgı komple acarsam bızdıkım uyumaz ki
Alıyorum elime telefonu gece lambası eşliğinde kk ya takılıyorum
Yakına bakınca ısıga bakınca özellikle daha cok yapıyorBizim 1 ay bakalim devam edicek miiyi oldu ogrendigim ama icim rahatladi biraz deemkki cogunda oluyor
Evet bebeği emzirme aradaki bağı kuvvetlendiği için başbaşa olmak gerektiğini okumuştum , bende hep sakin ve başbaşayken emziriyorum şimdilik en azından. Bencede en önemlisi bebek o yüzden kafanın rahat olması önemli kimseyi takmamak ciddiye almamak lazım hepimiz için geçerliBen ilk bebekte yasadim. Tabi kaynana stresinden sut gitmisti onun da etkisi oldu muhtemelen.
Gebe kursunda 3 4 aylikken meme reddi olursa anne ve bebek tek basina emzirin yaninizda kimse olmasin dediler. Mumkunse annenin ust vucut ciplak olup ten temasi yapin dediler. Ilk bebekte bilmiyordum. Bunda oyle olursa emzirme konusundaki tavsiyeleri dinleyip uygulayacagim. Cok rahatim bu kez. Kimseleri kafama takmayacagim.en onemlisi bebek.
yesilus ben bunu birebir gördüm bir arkadaşıma gitmiştim, bebeği 4 aylıktı, bu aralar benden daha tatlı şeyler istiyor anne sütünden başka ama inatla vermiyorum demişti.
Cay kasigiyla veriyorum. Doktora da sordum, verebilirsin dedi.Bebeğemi verdiniz kimyon çayını? Belli bir aya kadar verilmemesi gerek diye biliyorum ama. Ben kendim içiyorum
Oyalama konusuna katılıyorum 1 ayı geçti artık gözü açıldı o da etrafa bakınmak birilerini dinlemek istiyor meme seansı öncesi oyalamak lazım gerçekten. Her ağladığında kucak her ağladığında meme olunca insanlıktan çıkıp harap olunuyor , bebek ihtiyaçlarını sadece ağlayarak anlattığı için biz sürekli aç, gazı var , altına yaptı üçgenindeyiz. Gelişimi dolayısıyla bunlar zaten aktif fakat artık daha fazlasına ihtiyaç duyuyorlar o da dediğin gibi oyalanmak etrafa bakınmak konuşan birilerini dinlemek vsKızlar şimdi ben bi makale daha okudum :) bilim insanı oldum anasını satim neyse diyor ki bir bebeğin hee öğünde alması gereken anne sütü kilosu/56 56 rakamının da bilimsel bir açıklaması var da neyse o kadar girmicem. Biz nerde yanlış yapıyoruz aslında bence oyalayamiyiruz. Bugün ben gündüz 2-3 saat bekledim emzirme icin oyaladım her ağladığında vermedim rahat geçti. Ben şahsen her ağladığında veriyorum göğüslerim ne doluyo ne bosaliyoson günlerde saçma sapan bisey oldu. Ve bahsettiğiniz memede cildirmalariyaşadım hep. Ama 2-3 saat bekleyince öyle guzel emiyorlar ki. Neyse iste böyle :)
Ben 1 hafta icinde kestim çünkü yüzünü cizmisti. Tirnak izide gecmiyo kolay kolay dediler suan 2 . Haftadayiz yine uzamis tekrar kescem yarin. Eldivenleri uyurken illaki cikiyor yuzuylede cok oynuyor farkinda olmuyorumKızlar tırnaklarını ne zaman kesiceksiniz yada kestiniz ?
Bizimki maşallah Bülent Ersoy tırnakları gibi uzun uzun oldu zaten dogdugundada uzundu malum 41.haftaya sarkınca dogum cocuk içerde büyütmüş
Hastanedeyken izin vermediler ne kesmeye ne kağıt törüpyle törpülemeye
bi ay mı kırk gün mü yapmayın dediler de hatırlamıyorum
Nasıl oyalıyorsunuz yaOyalama konusuna katılıyorum 1 ayı geçti artık gözü açıldı o da etrafa bakınmak birilerini dinlemek istiyor meme seansı öncesi oyalamak lazım gerçekten. Her ağladığında kucak her ağladığında meme olunca insanlıktan çıkıp harap olunuyor , bebek ihtiyaçlarını sadece ağlayarak anlattığı için biz sürekli aç, gazı var , altına yaptı üçgenindeyiz. Gelişimi dolayısıyla bunlar zaten aktif fakat artık daha fazlasına ihtiyaç duyuyorlar o da dediğin gibi oyalanmak etrafa bakınmak konuşan birilerini dinlemek vs
Bayagi ayagini diger ayaginin ustune atip vucudunu ters ceviriyordu. Kolu altinda kaliyordu. Annem once guluyor inanmiyordu, dikkat et duser deyince. Gorunce sok oldu. Ya hic guvenmemek lazim. Kasla goz arasi kendini atabilir valla.nasıl dönüyorduya ben de çok korkuyorum
Maşallah kuzuyaBizim kizin sol gözünde sanki kayma var ya arada kayiyor.. farkediyorduk da anlam veremedik..cok degil ama hafif şaşı gibi şapşal bi hal aliyobi doktora soylicem kuzende de kordon dolanmasindsn olmustu calisan goze bant yapistirdilar hep
Ben de iciyorum ama bebege de veriyorum cay kasigi kadar.Demleyip bebeğe mi veriyorsun , sen içmiyor musun
Bizim kizin sol gözünde sanki kayma var ya arada kayiyor.. farkediyorduk da anlam veremedik..cok degil ama hafif şaşı gibi şapşal bi hal aliyobi doktora soylicem kuzende de kordon dolanmasindsn olmustu calisan goze bant yapistirdilar hep
Cay kasigiyla veriyorum. Doktora da sordum, verebilirsin dedi.
Varya kalp kalbe karşıymış. Ben de soracaktim size. Sabahtan beri araştırıyorum nette. Heryerde birşey yaziyo ama tibbi acidan anladığım 6 haftadan sonra kesmemizin iyi olacağı.
İyi rahatladım. Kesmeye korkuyordum. 40 ında artık
Ben kestim canım hem de iki kere
Eldiven arada takıyorum
Ellerini kullanıyor bu sayede
Parmağını emiyo birkaç gündür çok hoşuma gidiyor ☺
Eldivensiz yüzünü çizer
Hatta yine uzamış
Ben kestim gecen hafta ama cok hizli buyuyo gunluk :) fazlada dibine girmeden kestim herhalde cok cabuk buyudu bi de cok yumusak cok zor kesilio
Pazar günü kesicez 40 uçurmayı 2 gün önce yapıcaz
9 günlükken kestim ben
Ben 3 defa kestim. Doktor 1 haftalikken gorunce aaaa oje mi surecek bu, kiz mi buuuu, kes bu tirnaklari dedi ve kestim. Cok uzundu tirnaklari. Once kisalttim. 1 hafta sonra da tam kestim. Dun de 3. Kez kestim ve elinden eldivenleri cikarttim. Tirnaginin yarisi kadar da kesilecek kisim vardi. Sacli ve tirnakli dogdu benim oglum.
Biz göbeği düşmeden tırnağını kestik acaip uzun tırnaklı doğmuştu hem de manikürlü gibiher yerini çiziyordu doktora sorduk kesin dedi. Şu ana kadar 3 kere kestik, çok da hızlı uzuyor.
Ben 9 gunlukken kesmistim bugun 3. Kez kestim tirnaklarini eldiven kullanmiyoruz cunku
Ne kadar farklı görüşler uygulamalar var :)Ben 1 hafta icinde kestim çünkü yüzünü cizmisti. Tirnak izide gecmiyo kolay kolay dediler suan 2 . Haftadayiz yine uzamis tekrar kescem yarin. Eldivenleri uyurken illaki cikiyor yuzuylede cok oynuyor farkinda olmuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?