Bebeğim ıkınıyor bir türlü tuvaletini yapamıyor, bugün 4. gün Doktor ikinci bir damla verdi onun dışında 5 güne kadar normal dedi. Yavrum uykusundan uyanıyor kıyamıyorum ona.
Mama ne veriyosun ? Onunla mi alakali acaba

Kizlar bugun hep emmek istedi.mmama verdim 60 cc emzirdikteb sonra yine meme istedi..o kadar huysuz ki bugun bagira bagira agliyo 1aylik olanlar ne yapiyorsunuz kac cc ile doyuyor ?
Canim ben 1 aylikken 90 ile 100 cc veriyordum. Simdi de 100 veriyorum.
Bence 1 ogununu tamamen mama yap kac cc ile doydugunu anlamak icin. Kendini da sağ sonraki ogunde onu ver. Hem emip hem mama ile kac cc ile doydugunu anlamazsin. Benimmi bazen 90i bitiremiyor bazen 100 az geliyor. Ben anne suti veriyorum sagdigimdan. 1 ogun mama verirsen sagip kendi sutunu de gorebilirsin. 20 dakika suruyor sagmam. Cunku sut o kadar surede saliniyor benden. 1 memeyi sagiyorum bitince digerine geciyorum. Sonra bitti dedigim ilk sagdigima geciyorum ve inanilmaz sut cikiyor 2. Turda.

Bebeğim ıkınıyor bir türlü tuvaletini yapamıyor, bugün 4. gün Doktor ikinci bir damla verdi onun dışında 5 güne kadar normal dedi. Yavrum uykusundan uyanıyor kıyamıyorum ona.
Geçen gün burda biri video paylaşmıştı gaz çıkarma hareketi , bebeğin ayaklarını bisiklet çevirir gibi hareket ettiriyorsun , sonra karnına doğru çekiyorsun ayaklarını biz yaptık çok rahatlatıyor kaka yaparken sancısı yoktu tam o sırada yaptık

Kizlar bugun hep emmek istedi.mmama verdim 60 cc emzirdikteb sonra yine meme istedi..o kadar huysuz ki bugun bagira bagira agliyo 1aylik olanlar ne yapiyorsunuz kac cc ile doyuyor ?
Ben 60-70 cc veriyorum sonra emziriyorum
Uykudan çok aç kalktığı için memeden emmek yavaş geliyor ve sinirleniyor , biberonla verip kalanını memede tamamlatıyorum

Sma veriyoruz. İki ölçeğe çıkarmıştık fazla geldi sanırım Dün çok az verdim, bugün de öyle.
Biz hipp kullaniyoruz mama yediginde kaka yapiyor..zaten sutum az biliyorum ama kaka yapmadiginda da anliyorum.istersen mama degisikligide yapabilirsin

Yaaa ne guzel sagabiliyorsun benim makina hep hüsran ya makina iyi degil..mochiyle yine 50yi buluyor sagmam ama onun icin cocugun bi memeyi emmesi lazim..makinadan henuz 20 cc yi bulamadim hala.. bir ogunde 100 cc vereyim bakalim..mamayi azaltacagim derken cogaltiyorum ve hala sütüm duzene girmedi bazen doyuyor emdiginde bazen ortaligi ayaga kaldiriyor..

Valla benimki de aynı.
Sadece anne sütü alıyor 2 memeyi de emiyor uyuyakalıyor yatırıyorum 5 dakika olmadan uyanıp yine meme istiyor. Meme vermeZsem asla susmuyor. Doymama imkanı yok diyorum nasıl hala meme istiyor diye şaşırıyordum ama sizin mamadan sonra bile istediğini duyunca rahatladım. Gerçekten doymayla alakalı değil demek ki. Rahatlamak oyalanmak için meme istiyorlar demek ki

Bir gün çok güzel tüm gün emme uyuma şeklinde gidiyor ertesi gün sürekli memede kalmak istiyor. Doğduğundan beri hep böyle 1 gün iyi bir gün cort Bugün sünnet görüşmesi için hastaneye gittim uykudan bi uyandı emzireceğim ortam da yoktu eve yetişeyim hemen diye sokağa attım kendimi eve gelene kadar 15 20 dakika katıla katıla ağladı asla susturamadım ne kucak ne emzik verme çabalarım ne şarkı türkü genel olarak da uyanıksa oyalayamıyorum bir türlü hep memede kalmak istiyor.

Emzik verenler nasıl alıştırdınız? İstemiyor diliyle ittiriyor ya da ağlıyor bazen tutuyor ama birkaç dakika sadece. Mam emzik almıştım. Sizler ne yaptınız?

Bugün kızım aşı oldu çok ağladı sonra hemen emzirme odasına gittik, emerken yarı uyku halinde bile sızlandı canı yandı yavrumun ama yolda sonra eve gelince bir fark görmedim meme, gaz , uyku .. inşallah gece de rahat olur

Pircici canım nerelerdesin sen ya çok sevindim sağlıkla bebeğini kucağına Almanya allah analı babalı büyütsün canım bizi boşlama seviyoruz seni

Biz hipp kullaniyoruz mama yediginde kaka yapiyor..zaten sutum az biliyorum ama kaka yapmadiginda da anliyorum.istersen mama degisikligide yapabilirsin
Kaka olayı seni yanıltmasın bende günde 1 veya 2 kez yapıyor artık toplu halde
1 ay kontrolünde doktorla görüştüm kakası azaldı diye çiş var hep dedim , sorun yok dedi. Büyüyüp geliştikçe emdiği süt posa halini alıyor ve çıkarması azalıyor dedi , kayınvalidenin deyimiyle yediğini kiloya veriyor

Canım asla yönlendirmek istemem ama kendi deneyimimden bahsetmek istiyorum. Büyük oğlumda Doğumdan sonra hastanede hemşireler rutin olarak mama verdi nerdeyse doğar doğmaz. Kabul etmesem de bebeğinin şekeri düşüp komaya mı girsin diye beni azarlamışlardı korkudan kabul etmek zorunda kalmıştım.
Eve geldik annem bi Yandan kayınvalidem bi yandan biri mama ver aç çocuk der öbürü şakın verme hep şeker onlar der kafayı yedirtmişlerdi bana. Çocuk uyumadıkça 15 gün kadar her gün mamayı devreye sokmak zorunda kalmıştım ama baktım işin içinden çıkamayacağım. Çocuk uyumazsa sütüm az diyorlar uyursa bak mama işe yaradı oluyor. Ben kafama koydum Annemler mama hazırlayıp getirdikçe onlardan gizli verdim diyip saksılara döküyordum mamayı kimsenin çenesini çekmemek için. Sonra da kaldırdım çöpe attım dolu mamayı.
Sonra bol emzirme bol su ve bebeğim uyudukça ben de uyuyup dinlenmeyle düşene girdi her şey ve ben 1 yaşına kadar neredeyse sadece anne sütüyle besledim yavrumu ☺ Toplamda da 2,5 yaşına kadar anne sütü aldı.

Yanlış anlamasın kimse mama vermeyin demiyorum ama kendi deneyimim böyleydi birden kesip atmasaydım asla bırakamazdım mamayı. Bir de Dikkatimi çekiyor benim sütüm yetmiyor sütüm az diyorsun sürekli. Asla öyle bir şey yok sakın öyle bir şey kodlama. Bebeğin efektif ememediği için bile az kilo almış olabilir. Çişi ve kakası yeterli sayıdaysa doymuyor yetmiyor diye bişey olamaz.
Tavsiyem Tomris’in emzirme notlarını oku ve mamayı bırakmak istiyorsan 3 günlük emzirme kampına gir.
Emzirme kampının detayları bahsettiğim notlarda var ☺ Dilerim gönlüne göre olur hepsi ☺

Son düzenleme:
aa mantıklıymış gece olayı alayım dimi? saklamak için süt poşeti mi süt kabı mı?
bi ebe instagramda şiddetle mochiyi önermiş. videolarını izledim çok pratik geldi bana. alayım dimi?

Canım kısır döngü biliyorum ama malesef uykusuzluk, açlık sütü acaip etkiliyor bi kaç gündür dinlenemedim ben de kendime de bakamadım süt yapıcı şeyler yiyemedim dünde bugünde sütün geliş yoğunluğu akşam üzeri azaldı, kız emip emip istediği gibi gelmediği için çıldırıyor iki gündür mama kurtarıcımız oldu. Nasıl olacak bilemesem de kendimize bakmamız lazım. Benim kız beni emip 60 cc mama yiyor bazen yetmiyor, 75 verdim bi kere daha iyi oldu gibi.

Kaç günlük birebir benim yaşadıklarım. İyi olduğu günler banyo günleri

Oğlum 27 günlük. İki memeyi emiyor, sağdığım 30 cc sütü içiyor üstüne 40 cc kadar mama ile. Eğer beni çok emmediyse 40 cc sağdığım süt, 60-70 cc mama ile 2 saat kadar idare ediyor. Bi de sarılığı olduğu için ben fazla fazla besliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…