daha evvel kaç kez ban yediğine bağlıYani yok mu artıkBen başka topikte yokum neyseki öyle bir vaktinde yok
Ben süt poşeti kullanıyorum ama 4'lü 5'li süt kapları var, biberon başlığı da oluyorsa onlara onlar daha mantıklı. Yine de denemek için 1 paket poşet al istersen sonra kap alırsınaa mantıklıymış gece olayıalayım dimi? saklamak için süt poşeti mi süt kabı mı?
Bdv nedir ay Fransız kaldımdaha evvel kaç kez ban yediğine bağlıyani örneğin 6 kez ban yediyse bu ban 7 gün sürer. yada 3 kez yediyse bu 4 gün sürer. bdv’den bende çok kez ban yedim en sonuncusu 7 günlüktü. daha da pek takılmıyorum
teşekkürler canımBen süt poşeti kullanıyorum ama 4'lü 5'li süt kapları var, biberon başlığı da oluyorsa onlara onlar daha mantıklı. Yine de denemek için 1 paket poşet al istersen sonra kap alırsın
bir derdim var bölümüBdv nedir ay Fransız kaldım
Ben de cok faydasini gördüm pratik sagiliyor elektrikli gibi degil keske bol süt olsada 60 cclerde sagsamaa mantıklıymış gece olayıalayım dimi? saklamak için süt poşeti mi süt kabı mı?
bi ebe instagramda şiddetle mochiyi önermiş. videolarını izledim çok pratik geldi bana. alayım dimi?
Canim cok tesekkur ederim ben de demeknistemem oyle ama oyle mamayi birakmayi denedigimizde cocuk 6 gunde 40 gr almisti..yani bu demek oluyor ki yok..simdi biraz daha duzenr girer gibi ama etini koparmiscasina aglamasi acliktan baska bir sey degil..ki ben emzirme sonrasi veriyorum mamayi yani yine rutin emziriyorum artacak olsa artmssi lazim selale gibi simdiye kadarCanım asla yönlendirmek istemem ama kendi deneyimimden bahsetmek istiyorum. Büyük oğlumda Doğumdan sonra hastanede hemşireler rutin olarak mama verdi nerdeyse doğar doğmaz. Kabul etmesem de bebeğinin şekeri düşüp komaya mı girsin diye beni azarlamışlardıkorkudan kabul etmek zorunda kalmıştım.
Eve geldik annem bi Yandan kayınvalidem bi yandan biri mama ver aç çocuk der öbürü şakın verme hep şeker onlar der kafayı yedirtmişlerdi bana. Çocuk uyumadıkça 15 gün kadar her gün mamayı devreye sokmak zorunda kalmıştım ama baktım işin içinden çıkamayacağım. Çocuk uyumazsa sütüm az diyorlar uyursa bak mama işe yaradı oluyor. Ben kafama koydum Annemler mama hazırlayıp getirdikçe onlardan gizli verdim diyip saksılara döküyordum mamayı kimsenin çenesini çekmemek için. Sonra da kaldırdım çöpe attım dolu mamayı.
Sonra bol emzirme bol su ve bebeğim uyudukça ben de uyuyup dinlenmeyle düşene girdi her şey ve ben 1 yaşına kadar neredeyse sadece anne sütüyle besledim yavrumu ☺ Toplamda da 2,5 yaşına kadar anne sütü aldı.
Yanlış anlamasın kimse mama vermeyin demiyorum ama kendi deneyimim böyleydi birden kesip atmasaydım asla bırakamazdım mamayı. Bir de Dikkatimi çekiyor benim sütüm yetmiyor sütüm az diyorsun sürekli. Asla öyle bir şey yok sakın öyle bir şey kodlama. Bebeğin efektif ememediği için bile az kilo almış olabilir. Çişi ve kakası yeterli sayıdaysa doymuyor yetmiyor diye bişey olamaz.
Tavsiyem Tomris’in emzirme notlarını oku ve mamayı bırakmak istiyorsan 3 günlük emzirme kampına gir.
Emzirme kampının detayları bahsettiğim notlarda var ☺ Dilerim gönlüne göre olur hepsi ☺
23 günlük. Sizin?Kaç günlük birebir benim yaşadıklarım. İyi olduğu günler banyo günleri
Bir de bazen gogsum oyle sisiyor kizariyorki sut doluyor tamam diyorum simdi yeetecek ama emdikten sonra yine bir kiyamet..40 c mama veriyoruz uyuyor..Canım asla yönlendirmek istemem ama kendi deneyimimden bahsetmek istiyorum. Büyük oğlumda Doğumdan sonra hastanede hemşireler rutin olarak mama verdi nerdeyse doğar doğmaz. Kabul etmesem de bebeğinin şekeri düşüp komaya mı girsin diye beni azarlamışlardıkorkudan kabul etmek zorunda kalmıştım.
Eve geldik annem bi Yandan kayınvalidem bi yandan biri mama ver aç çocuk der öbürü şakın verme hep şeker onlar der kafayı yedirtmişlerdi bana. Çocuk uyumadıkça 15 gün kadar her gün mamayı devreye sokmak zorunda kalmıştım ama baktım işin içinden çıkamayacağım. Çocuk uyumazsa sütüm az diyorlar uyursa bak mama işe yaradı oluyor. Ben kafama koydum Annemler mama hazırlayıp getirdikçe onlardan gizli verdim diyip saksılara döküyordum mamayı kimsenin çenesini çekmemek için. Sonra da kaldırdım çöpe attım dolu mamayı.
Sonra bol emzirme bol su ve bebeğim uyudukça ben de uyuyup dinlenmeyle düşene girdi her şey ve ben 1 yaşına kadar neredeyse sadece anne sütüyle besledim yavrumu ☺ Toplamda da 2,5 yaşına kadar anne sütü aldı.
Yanlış anlamasın kimse mama vermeyin demiyorum ama kendi deneyimim böyleydi birden kesip atmasaydım asla bırakamazdım mamayı. Bir de Dikkatimi çekiyor benim sütüm yetmiyor sütüm az diyorsun sürekli. Asla öyle bir şey yok sakın öyle bir şey kodlama. Bebeğin efektif ememediği için bile az kilo almış olabilir. Çişi ve kakası yeterli sayıdaysa doymuyor yetmiyor diye bişey olamaz.
Tavsiyem Tomris’in emzirme notlarını oku ve mamayı bırakmak istiyorsan 3 günlük emzirme kampına gir.
Emzirme kampının detayları bahsettiğim notlarda var ☺ Dilerim gönlüne göre olur hepsi ☺
Benim de23 günlük. Sizin?
Ben de emzirip 60 cc veriyordum ama yterli gelmiyor ki cok agliyor mamayi arttirmaktabistemiyorim elimden geldigince sagmaya calisacagim artikCanım kısır döngü biliyorum ama malesef uykusuzluk, açlık sütü acaip etkiliyorbi kaç gündür dinlenemedim ben de kendime de bakamadım süt yapıcı şeyler yiyemedim dünde bugünde sütün geliş yoğunluğu akşam üzeri azaldı, kız emip emip istediği gibi gelmediği için çıldırıyor iki gündür mama kurtarıcımız oldu. Nasıl olacak bilemesem de kendimize bakmamız lazım. Benim kız beni emip 60 cc mama yiyor bazen yetmiyor, 75 verdim bi kere daha iyi oldu gibi.
Canım ben cumartesi normal foğumşa meleğimi aldım kucağıma inşallahzamane24 de almıştır kuzusunu kucağına
hayırlı uğurlu olsun sağlıkla huzurla büyüt inşaallah canım
Anam sendemi cumartesi aldın kucağına bebeğini canım kapanışıda beraber yapmışızgözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah
zamane24 hayırlı olsun sağlıcakla buyusun insallah
Ilkin verdiği acemilik mi ben mi çok acemiyim bilmiyorum telefonu hiç elime alamıyorum şimdi biraz biraz bakabildim çok sayfalar var yavaş yavaş bakıyorum herkese çok teşekkür ediyorum gözden kacirdigim varsa affola.Gözünüz aydın Allah size ve yavrunuza sağlık sıhhat uzun ve mutlu bir ömür versin ❤
Bizim de öyle olmuştu sivilce gibi böyle, şapkadan oldu şapkası sürekli gözüne düşüyordu ben de kaldırıyordum komple alnını sivilce yaptı. 3 gündür takmıyorum şapka bayaa hafifledi şükür ama tam geçmedi
Ilk gunden hastanede verdik aldi bir dahada birakmadi. Avent ultra soft kullaniyoruz biz. Gercekten kurtariciValla benimki de aynı.
Sadece anne sütü alıyor 2 memeyi de emiyor uyuyakalıyor yatırıyorum 5 dakika olmadan uyanıp yine meme istiyor. Meme vermeZsem asla susmuyor. Doymama imkanı yok diyorum nasıl hala meme istiyor diye şaşırıyordum ama sizin mamadan sonra bile istediğini duyunca rahatladım. Gerçekten doymayla alakalı değil demek ki. Rahatlamak oyalanmak için meme istiyorlar demek ki
Bir gün çok güzel tüm gün emme uyuma şeklinde gidiyor ertesi gün sürekli memede kalmak istiyor. Doğduğundan beri hep böyle 1 gün iyi bir gün cortBugün sünnet görüşmesi için hastaneye gittim uykudan bi uyandı emzireceğim ortam da yoktu eve yetişeyim hemen diye sokağa attım kendimi eve gelene kadar 15 20 dakika katıla katıla ağladı asla susturamadım ne kucak ne emzik verme çabalarım ne şarkı türkü genel olarak da uyanıksa oyalayamıyorum bir türlü hep memede kalmak istiyor.
Emzik verenler nasıl alıştırdınız? İstemiyor diliyle ittiriyor ya da ağlıyor bazen tutuyor ama birkaç dakika sadece. Mam emzik almıştım. Sizler ne yaptınız?
öyle oluyo canım ilk günler. sonra gece seanslarımıza katılırsınIlkin verdiği acemilik mi ben mi çok acemiyim bilmiyorum telefonu hiç elime alamıyorum şimdi biraz biraz bakabildim çok sayfalar var yavaş yavaş bakıyorum herkese çok teşekkür ediyorum gözden kacirdigim varsa affola.
Oglusla değişik savaşlar içindeyiz uyuduğunda ya ben de sızmış oluyorum ya da bir şeyler yemiş oluyorum
Uyumadiginda durmuyor ki hem O uyanık hem nasıl girebiliyorsunuz ya omzumda ya kucakta emmek tam zulüm beceremiyoruz biberon rahatlığı istiyor kuzucuk simdi den fenaöyle oluyo canım ilk günler. sonra gece seanslarımıza katılırsın
o kadar profesyonelleştik işteUyumadiginda durmuyor ki hem O uyanık hem nasıl girebiliyorsunuz ya omzumda ya kucakta emmek tam zulüm beceremiyoruz biberon rahatlığı istiyor kuzucuk simdi den fena
Ay maşallah o zamana ben perte ayrılırım diye düşünüyorum ellerinde :)o kadar profesyonelleştik iştegeceleri emzirirken giriyorum. hem uykumu açmak için. gündüz de artık 2-3 saat uyanık kalmaya başladı derdi yoksa öylece etrafı izliyor. yada emzikle duruyor. 1 aylık olduk biz
Canim calisan biriysen elektrikli al. Evdeysen eger ise gitme durumun yoksa manuel de isini gorur. Manuelde ben ebebekten baby plus aldim cok guzel. Butcen iyiyse elektriklide medela al derim. Ama daha uygun birsey istersen avent veya lansinoh al.Hanimlar, Sağma makinesi bakıyorum sütum yeni yeni geldi yarın doktor kontrolü sonrası alalim diyoruz elektrikli veya manuel ne tavsiye edersiniz herhangi bir marka model var mı int den şöyle göz attik e bebekte dahi çok vardı aralarınsa nasıl fark vardır bilemedik eşim kendisi diyor forumdaki bayanlara sorsana o da artık sizleri biliyor benimsemis onlar ne kulalniyormus :)
Tesekkurler canim. Pompa ile ilgili yazdim. Bence lansinoh 2li al. Ben avent aldim tekli oldugu icin uzun suruyor sagmasi ama iyi sut cikariyor. Keske 2li lansinoh alsaymisim dedim. En azindan 2sini bir sagardim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?