Canım gaz sıkıntısı var bence. Ağrıyı unutmak için emmek istiyor, tok olduğu için emmek istemiyor. Zor iş şu büyümek ya. Zavallı yavrular..
Ben de aynısını düşünüyorum çünkü bezini altından dolu dolu aldığım zaman da öyle yaptı doymamış olsa öyle yapmaz heralde ayy gerçekten ne zor şeymiş bebek büyütmek bazen keşke konuşabilse her şeyi söylese ben de böyle çıldırmasam diyorum ama çok küçükler yaa

Selamlar baya geride kalmışım pek de okuyamadım hastalara geçmiş olsun göğüse süt dğğğmlenmesi deriz biz çok zor bişey lahana yaprağı iyi geliyormuş bide sıcak suyun altında sağım yapın rahatlardınız
Benim kız memeyi hala tutmamakta ısrarcı kavga kıyamet sakşnlen veriyorum tutuyor ama emzik gibi azında duruyo sadece çok nadir emiyo sağıp veriyorum ama nereye kadar gece sağ gündüz sağ mahvoldum 2 gündür zagen huzursuz hep aşırı gazı var çıkartıyor ama baya bol Bi gaz bitmek bilmedi kucakta sürekli allahtan annem geldi de sabahları verip uyuyorum Bi 2 saat bide uyumayan bebeklere nebe suresi dinletin kızlar Dğn gece ağlamaktan katıldı neredeyse İnternete yazdım uyumayan bebeğe dua diye nebe suresi çıktı sakşnşedi çocuğum deneyin derim Allah yardımcımız olsun bol uykulu gazsız günler diliyorum hepinize

Bizim kide aynı karnı tok altı temiz ama huzursun iki gündür mahvetti bizi kucakta sskşnliyo uyuyo yatırın a tekrar ağlıyo çok yoruldum bide büyük kızım var 6.5 yaşında. Sınıfa başladı düşünün halimi

Evet aynen öyle geliyor sütüm ama şimdiye dek hep aynıydı o zaman emebiliyordu ne kadar sağmam gerek mesela çocuğa yetecek kadar nasıl bırakcam nasıl ayarlayabilirim onu

Allah yardımcın olsun 1. sınıf baslı basına zor ben benimkinin derdini anladım cocugum aksam sakinlik istiyor. bide 12den önce asla uyumuyor. gecelerimiz rahat geçiyo çok şükür

Evet artık etrafa daha ilgili ben konuşurken filan sanki bana gülüyormuş gibi güldü ama ben üstüme alınmamıştım doğduğundan beri zaten sürekli gülüyor, memedeyken bile sırıtıyor ama yeni yeni ben konuşurken gülmeye başladı tabi denk mi geldi bilmiyorum. Sesi daha çok çıkmaya başladı daha kuvvetli ağlıyor artık o saf sürekli uykulu yeni doğan bebek hali gitti cin gibi olmaya başladı, uyanıkken en fazla 5-10 dk kendi kendine duruyor sonra ilgi, kucak veya meme istiyor.

Gece boynunuz terliyorsa oralara çok kaşıntı yapıyor bende hamileyken çok oluyordu
O bende de oldu 5. Gün, sezeryan sonrası hormonlar olgun süt üretimi başlatmak için birden yükselince oluyormuş sonra iniyor. Çok normalmiş aslında ben de kafayı yemiştim 5. Gün aşırı sütüm vardı nereye gitti falan diye herkese sordum bilen çıkmadı. Sonra yabancı bir makalede okudum bir iki gün sürüyormuş o şişlik durumu sonra yumuşak haline geri dönüyormuş ama süt üretimine devam ediyormuş. Emzirmekten vazgeçmeyin diyordu.
Kizlar, bebeklerimizin goz rengi ne zaman belli olur acaba?
6 aya kadar çoğu bebeğin belli oluyormuş ama bazı durumlarda 9 aya kadar değişebiliyor. Yani 10 aylıkken kesinleşir

Bende merak ediyorum renkli gözlü olanlar en baştan renkli miydi kizim masmavi 1 aylıkken falandı sanirim maviydi. Bu bebiş koyu renk gorunuyo sanirim kahverengi yada ela olucak. Benim ela babanın yeşil ablanın mavi
Benim bebisin de mavi yesil arasi bir renk. Daha cok maviye caliyor ama babasinin gozleri yesil. Merakla bekliyoruz

Biz dün baktık, beğendiğim bir şey olmadı. Zaten iki saat giyecek çocuk. Diyorum ki hastane çekimleri için yaptırdığım isimli tulumu mu giydirsem oğluma, battaniyesi de var yine isimli.
Yani erkek cocuk icin papyonlu takım elbise gibi seyler oluyor oylede bişey bakabilirsin istersen :)

Reflü yastığı kullanıyor musunuz? Bizimki hiç sevmedi ama ilk iki hafta kullandık. Şimdi yatağının tek tarafını yükselttik, içine de baby nest aldık onda uyuyor geceleri.
Reflü yastıgı almadım cunku her emzirmede veya her gece kusmuyor ben kafasının altına müslin bezlerden katlayıp koyuyorum yaklasık 1cm kadar yükselti oluyor
Sagına solunada battaniye katlayıp koyuyorum sıkıstırıyorum kendisini
Bi nevi babynesti kendim yapıyorum :)

Bütün damlalardan daha iyi kimyon.eskiden hep verilirmis yigenlerime de verdik hatırlıyorum.şimdi niyeyse ebeler vermeyin karaciğere zararlı diyorlar sanki bardak bardak mi içiyor.ben bir çay bardağı kaynamış suya1 tatlı kaşığı kimyon koyup içiyorum kıza da sadece 1 çay kaşığı veriyorum rahatlatiyor.ama tohumunu kullanmak daha iyi rezene gibi

Benim kepçe,kevgir vs bir çok mutfak malzemem bazanin altından çıkıyordu bir ara.Oyuncaklara fazla para vermemek lazım zira oyuncak dışında herşeyle oynamaya hevesliler
Evet ya. Şu sıra tüm kaşıkları alıp kaçıyor
Ooooo seninki zirve yapmış

Evet aynen öyle geliyor sütüm ama şimdiye dek hep aynıydı o zaman emebiliyordu ne kadar sağmam gerek mesela çocuğa yetecek kadar nasıl bırakcam nasıl ayarlayabilirim onu

Canım dediğim gibi Google da emzirmeyle ilgili güzel kaynaklar var oradan bak benim başıma gelmediği için net bilemiyorum

kızlar sarılık tehditi ne zaman gecer çocuk doktoruna soran var mi
bi de uyandırip emzirme işinden ne zaman siyiririz
Saglik ocagindaki hemsire 40 gune kadar tehlike var dedi. Ama 2 haftalik kontrolumuzde doktor tehlike kalmadi demisti.

Kendi kendine memede gülme vardi ama artık bilinçli ona gülerek yanağına burnuna çenesine sesler çıkararak dokun parmağınla gülüp artık keyifli olduğu anlarda tabi

Öyle sıkıştırılmayı sevmiyor, reflü yatağını da ondan sevmedi. Baby nest'te biraz alan kalıyor sağa sola dönebilmesi için, alıştı yatıyor onda neyseki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…