- 12 Mart 2019
- 1.041
- 1.480
- 53
- 29
Ben de aynısını düşünüyorum çünkü bezini altından dolu dolu aldığım zaman da öyle yaptı doymamış olsa öyle yapmaz heraldeCanım gaz sıkıntısı var bence. Ağrıyı unutmak için emmek istiyor, tok olduğu için emmek istemiyor. Zor iş şu büyümek ya. Zavallı yavrular..
Bizim kide aynı karnı tok altı temiz ama huzursun iki gündür mahvetti bizi kucakta sskşnliyo uyuyo yatırın a tekrar ağlıyo çok yoruldum bide büyük kızım var 6.5 yaşında. Sınıfa başladı düşünün halimiya kızlar bu cocuk 2 gündür cok huysuz. gercekten akla karayı sectiriyor bana özellikle de aksamdan sonra. 6dan sonra hic uyumuyor, gece uykusuna cok zor dalıyor hep aglıyor. ne derdi olabilir ki? karnı tok gazı yok altı temiz. karnının çok tok olması da rahatsız ediyor olabilir mi? kustu cünkü.
Evet aynen öyle geliyor sütüm ama şimdiye dek hep aynıydı o zaman emebiliyorduAğzında süt birikiyorsa sütün tazyikli olduğu için ememiyor demektir ve evet bebekleri aşırı sinirlendiriyor çünkü tazyikten yutamıyorlar sütü.
Sütün az gelmesi gibi çok gelmesi de sıkıntı.
Önlemek için bazı yöntemler var ön sütü sağıp memeyi öyle vermek gibi. Google da yazıyordur mutlaka tazyikli süt gelmesi diye orda yazanları dene derim.
Allah yardımcın olsun 1. sınıf baslı basına zorBizim kide aynı karnı tok altı temiz ama huzursun iki gündür mahvetti bizi kucakta sskşnliyo uyuyo yatırın a tekrar ağlıyo çok yoruldum bide büyük kızım var 6.5 yaşında. Sınıfa başladı düşünün halimi
Evet artık etrafa daha ilgili ben konuşurken filan sanki bana gülüyormuş gibi güldü ama ben üstüme alınmamıştımAynı gündü bebeklerimiz nasil gülmeye başladı mi? 1 haftadır tepki veriyo benimki ağzına burnuna çenesine dokunup ses çıkartıp gülüyorum oda bana nasıl tatlı guluyo bugün o şekil fotosunu yakaladım çok şekerler ya bunda agular basliycak o halleride çok tatlı oluyor
Gece boynunuz terliyorsa oralara çok kaşıntı yapıyor bende hamileyken çok oluyorduGece vardiyasından selamlar
Dün oğluşu sünnet ettirdik herkes uyuyor merak etme vs dedi diye rahattım ama bizimki katıla katıla 10-15 dakika hiç susmayarak ağladı bir türlü sakinleştiremedik eşimleo kadar stres oldum ki canı mı acıyor diye diye
Ama bizimki bacaklarını bağladıkları için hareket ettiremedikçe sinirlendi sinirlendikçe iyice coştu.
Sünnet esnasında da doktorun eline yüzüne bi güzel işedidoktor intikam mı alıyorsun boyuna bakmadan küçük adam? Yeter işedin şimdi kökünden keserim görürsün diye dalga geçti
Şükür bunu da atlattık darısı sağlıkla iyileşmesine inşallah diyelim
Bu arada Kızlar ya kaşıntısı olan var mı? Bende bi kaşıntı başladı özellikle yüzüm çenemin alt kısmı ve boynum acayip kaşınıyorgece yatağa girince de sağımı solumu kaşımaktan elim kolum durmuyor.
O bende de oldu 5. Gün, sezeryan sonrası hormonlar olgun süt üretimi başlatmak için birden yükselince oluyormuş sonra iniyor. Çok normalmiş aslında ben de kafayı yemiştim 5. Gün aşırı sütüm vardı nereye gitti falan diye herkese sordum bilen çıkmadı. Sonra yabancı bir makalede okudum bir iki gün sürüyormuş o şişlik durumu sonra yumuşak haline geri dönüyormuş ama süt üretimine devam ediyormuş. Emzirmekten vazgeçmeyin diyordu.Çok geçmiş olsun. Sütüm ilk geldiğinde çok şişmişti göğüslerim, hatta birinde kitle gibi sertlik oldu. Hemşire korkuttu beni sütü boşaltman lazım dedi, bebeğim daha emmeyi beceremiyordu. Elle sağ dedi hemşire. Denedim beceremedim. Ilık duş aldım. Giyinmek için eğildiğimde şakır şakır akmaya başladı sütler. Sonra tişörtlerim hep süt oldu bir müddet. Bir daha da o kadar sütüm olmadı.
6 aya kadar çoğu bebeğin belli oluyormuş ama bazı durumlarda 9 aya kadar değişebiliyor. Yani 10 aylıkken kesinleşirKizlar, bebeklerimizin goz rengi ne zaman belli olur acaba?
Benim bebisin de mavi yesil arasi bir renk. Daha cok maviye caliyor ama babasinin gozleri yesil. Merakla bekliyoruzBende merak ediyorum renkli gözlü olanlar en baştan renkli miydi kizim masmavi 1 aylıkken falandı sanirim maviydi. Bu bebiş koyu renk gorunuyo sanirim kahverengi yada ela olucak. Benim ela babanın yeşil ablanın mavi
Yani erkek cocuk icin papyonlu takım elbise gibi seyler oluyor oylede bişey bakabilirsin istersen :)Biz dün baktık, beğendiğim bir şey olmadı. Zaten iki saat giyecek çocuk. Diyorum ki hastane çekimleri için yaptırdığım isimli tulumu mu giydirsem oğluma, battaniyesi de var yine isimli.
Cok sükür varSütün nasıl
Reflü yastıgı almadım cunku her emzirmede veya her gece kusmuyor ben kafasının altına müslin bezlerden katlayıp koyuyorum yaklasık 1cm kadar yükselti oluyorReflü yastığı kullanıyor musunuz? Bizimki hiç sevmedi ama ilk iki hafta kullandık. Şimdi yatağının tek tarafını yükselttik, içine de baby nest aldık onda uyuyor geceleri.
Bütün damlalardan daha iyi kimyon.eskiden hep verilirmis yigenlerime de verdik hatırlıyorum.şimdi niyeyse ebeler vermeyin karaciğere zararlı diyorlar sanki bardak bardak mi içiyor.ben bir çay bardağı kaynamış suya1 tatlı kaşığı kimyon koyup içiyorum kıza da sadece 1 çay kaşığı veriyorum rahatlatiyor.ama tohumunu kullanmak daha iyi rezene gibiGaz için kimyon demledim geçen gün iyi geldi hatta bir iki saat uyudu kulaktan duyma biliyodum youtubeda yapılış videosunu izleyi yaptım link alamadım ama resimden bulabilirsin bide burda şeker eklediler ben atmadım şekeri
Evet ya. Şu sıra tüm kaşıkları alıp kaçıyorBenim kepçe,kevgir vs bir çok mutfak malzemem bazanin altından çıkıyordu bir ara.Oyuncaklara fazla para vermemek lazım zira oyuncak dışında herşeyle oynamaya hevesliler
Ooooo seninki zirve yapmışAy benimde öyle bir gün baktim çekmecede cay kaşıgi azalmış yok nere gitti cope mi attik derken kac gun sonra kanepe altindan cikti hepsi,sonra curumus muz cekmeden cikti. Kaç tane rujum gitti koltuklarai ahalılara kendini boyadi, oje döktü halıya daha neler neler. Bide klozete çok şey attı cadi
Evet aynen öyle geliyor sütüm ama şimdiye dek hep aynıydı o zaman emebiliyordune kadar sağmam gerek mesela çocuğa yetecek kadar nasıl bırakcam nasıl ayarlayabilirim onu
Saglik ocagindaki hemsire 40 gune kadar tehlike var dedi. Ama 2 haftalik kontrolumuzde doktor tehlike kalmadi demisti.kızlar sarılık tehditi ne zaman gecer çocuk doktoruna soran var mi
bi de uyandırip emzirme işinden ne zaman siyiririz
Tamam bakayım biCanım dediğim gibi Google da emzirmeyle ilgili güzel kaynaklar var oradan bak benim başıma gelmediği için net bilemiyorum
Evet artık etrafa daha ilgili ben konuşurken filan sanki bana gülüyormuş gibi güldü ama ben üstüme alınmamıştımdoğduğundan beri zaten sürekli gülüyor, memedeyken bile sırıtıyor ama yeni yeni ben konuşurken gülmeye başladı tabi denk mi geldi bilmiyorum. Sesi daha çok çıkmaya başladı daha kuvvetli ağlıyor artık o saf sürekli uykulu yeni doğan bebek hali gitti cin gibi olmaya başladı, uyanıkken en fazla 5-10 dk kendi kendine duruyor sonra ilgi, kucak veya meme istiyor.
Benim bebisin de mavi yesil arasi bir renk. Daha cok maviye caliyor ama babasinin gozleri yesil. Merakla bekliyoruz
Öyle sıkıştırılmayı sevmiyor, reflü yatağını da ondan sevmedi. Baby nest'te biraz alan kalıyor sağa sola dönebilmesi için, alıştı yatıyor onda neyseki.Reflü yastıgı almadım cunku her emzirmede veya her gece kusmuyor ben kafasının altına müslin bezlerden katlayıp koyuyorum yaklasık 1cm kadar yükselti oluyor
Sagına solunada battaniye katlayıp koyuyorum sıkıstırıyorum kendisini
Bi nevi babynesti kendim yapıyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?