4-5. hafta büyüme atağı diyip susuyorumMerhaba arkadaşlar28. Günlük olduk bugün ve bebeğimiz gece uyumuyor,2 saatte uyanıyor, emziriyorum sonrasında gaz sancısı oluyor gazı çıkarmaya çalış, uyutmaya çalış derken sabah oluyor ve uykuya daldıktan 1 saat sonra uyanıyor.o bir saatlik uyku da mızıklama şeklinde oluyor. Gaz sancısı için sab simplex kullanıyoruz ama fayda görmedik gibi. Bir de emerken bazen çok hırslanıyor gibi sinirleniyor ve ağlıyor acaba sütüm mü yetmiyor die düşünüyorum ama kakasını normal yapıyor. Çok yorulduğumu hissediyorum.Rabbim bebeklerimizin sağlığını korusun. Sizin gece uykularınız nasıl?
1.ay aşısı basit bir aşıymış ebe öyle söyledi, ağrı ateş vs yapmazmış ki bizde hiç bi sıkıntısı olmadı. Banyo da yaptırabilirsin dedi.Geçmiş olsun kuzucuğa. Huysuzluk fln yapıyor muymuş canım? Bir de ne kadar süre banyo yaptırmicaz?
Çok benzer bizim de uykular bölük pörçük aynı gaz damlasını kullanıyoruz , memede bence sancı girdiği için zorlanıyor ya da az geldiği için , çünkü ben önce biberonla yedirip sonra memeye alıyorum , yoksa memede ağlayıp kavga ediyorMerhaba arkadaşlar28. Günlük olduk bugün ve bebeğimiz gece uyumuyor,2 saatte uyanıyor, emziriyorum sonrasında gaz sancısı oluyor gazı çıkarmaya çalış, uyutmaya çalış derken sabah oluyor ve uykuya daldıktan 1 saat sonra uyanıyor.o bir saatlik uyku da mızıklama şeklinde oluyor. Gaz sancısı için sab simplex kullanıyoruz ama fayda görmedik gibi. Bir de emerken bazen çok hırslanıyor gibi sinirleniyor ve ağlıyor acaba sütüm mü yetmiyor die düşünüyorum ama kakasını normal yapıyor. Çok yorulduğumu hissediyorum.Rabbim bebeklerimizin sağlığını korusun. Sizin gece uykularınız nasıl?
Biz kullanıyoruz canım aynen bezin kendi kokusuyla çiş birleşince kokuyor. Ama değiştirmeyi düşünmüyorum sızdırmıyor.Kızlar prima premium care kullanan var mı aranız da ? Bugğn sanki bebeğimin idrarı kokuyor gibi geldi öncesinde farketmedim hiç. Acaba bezin kendi kokusuyla birleşince mi kokuyor yoksa başka bir sebebi olabilir mi ?
Kızlar çabuk sustu oğlum ama iğne girince çok ağladı karardı resmen, ilk kez böyle gördüm oğlumu. Evet gelecek ay aynı gün üç tane aşı olacakmışız, zor bir gün olcak, hayırlısıyla atlatırız inşallah.Huysuzluk olmuyor bu aşı cok etkeni olan bi aşı değilmiş
Sadece iğne batarken agladı cıkarttıklarında sustu ates vs de yapmaz dedi hem doktoru hem saglık ocagı
Banyo olayını sadece bugun yapmıcaz
Gelecek ay olan verem cok zormus ücgün banyo almayacakmıs ateş vs yapabilirmiş o
Ah kıyamam kuzuma. Fitil şu mumsu olan mı, biz de yarın vericez yine kakasını yapmazsaAteş olmadı yani ölçtük yoktu fakat kafası çok sıcaktıilk gün hafif geçip 2.gün zorlar dedi görümcem 2. Ve 3.gün huysuzdu, sık ağlamasını huysuzlanmasını aşıya bağladık canı yanıyor herhalde dedik , bacağında aşı vurulan yerde sertleşme vardı , doktora sorduk yarım fitil verebilirsiniz dedi verince rahat uyudu
Hemşire de öyle dedi. Bugün bir aşıda böyle ağladıysa bir ay sonrasını düşünemiyorumBu ilk asi ates yapmaz. 2 aylikken yapilan ates yapabiliyor. 3 tane asi birden yapilacak 2 aylikken. Bacaklar ve koldan yapilacak. Hani su kolumuzda iz birakan asiyi yapacaklar.
Öyleymişyaaa deme3 tane birden ağlarım ben
Valla bizimkide hic istemedigim ama tek sustugu yer ayakta sallanmak ve orda uyumak oluyo yapisik yasiyoruz tuvalete bile kalkamiyorum. Dun aksam besiginde biraktim orda salladim aglasada almadim ama en fazla yarim saat uyuduKahvaltimi ayagimda sallayarak yapiyorumanca boyle uyudu da 2lokma yiyebildim..valla en istemedigim seyleri yasiyorum sallanmadan durmuyordu bir de boyle deneyeyim dedimki uyudu uykuya gecemedikce ortaligi yikiyor..yuzunu tulbentle orttum bu da cok ise yaradi
Bakalim bize ne diyecek ben bebek odakli gidiyorum baktim aglamiyo vermiyorum..en son iyi demisti saglikocagi ama mamayi bu hafta azalttim bir daha kilo takibine gitmem lazim..verirsem 60 cc veriyorum 30la doymuyorAnne sütünün yanında mama veren arkadaşlar 24 saatte kaç defada kaç cc veriyorsunuz, ben 5 defa 30 cc veriyorum, 60 cc verdiğim zaman kakasını yapma sıklığı azaldı, ama tekrar arttırıcam galiba, kilo alımı az dedi sağlık ocağı.
60 bizimkini zorluyordu biraz, içiyordu ama kusuyordu. Genelde 30 içtikten sonra peşinden bi 30 daha yapıyorduk. Uykusunu da güzel uyuyordu ama kaka olayı bütün düzenimizi altüst etti.Bakalim bize ne diyecek ben bebek odakli gidiyorum baktim aglamiyo vermiyorum..en son iyi demisti saglikocagi ama mamayi bu hafta azalttim bir daha kilo takibine gitmem lazim..verirsem 60 cc veriyorum 30la doymuyor
Yok yapmadık canım normal banyo yaptırdık sadece sonunda annem kırk fincan sayarak su koymuş bir kaba onu döktük ve okuyarak bitirdik
Bu adetler Türklerin şaman dini zamanından kalma imiş zaten
Kırk gün olayı annenin gusül alması için mühim yalnızca
Ah kıyamam kuzuma. Fitil şu mumsu olan mı, biz de yarın vericez yine kakasını yapmazsaBir ayda 650 gram almışız sağlık ocağı az dedi. Çocuk doktoru hiç öyle bi şey demedi. Gerçi ödemi gittikten sonraki kilosuna göre 850 gr almış oluyor.
Bezle alakası oldugunu sanmıuorum ben sleepy kullanıyorum bez parfümsüz ama oğlumunda çişi kokuyorKızlar prima premium care kullanan var mı aranız da ? Bugğn sanki bebeğimin idrarı kokuyor gibi geldi öncesinde farketmedim hiç. Acaba bezin kendi kokusuyla birleşince mi kokuyor yoksa başka bir sebebi olabilir mi ?
Selamlar, saglik ocagindaki hemsire bize de monovit verdi ama icinde aycicekyagi filan oldugu icin ben ocean 400 iu aldim, gunde 1 damla veriyorum. Bir de icerigi temiz olan wellcare biliyorum. Tabi diger d vitaminlerine gore biraz pahali ama sık sık alinacak bir sey degil sonucta.Kızlar bugün sağlık ocağında aşı oldu oğlum. Ebe hanım Monovit D diye bir d vitamini verdi. Devlet 1 yaşına kadar böyle veriyormuş. Kullanan var mı?
Bu kadar farklı bez kullanınca pişik olmadımı?1 defa degil de belki 2 ile 3 defa cis yapmistir ondan kokmus olabilir. Bejimkinin bezi cok dolu olunca cis kokusu oluyor. Ben bez olayinca en ucuz hansisiyse ona geciyorum artik. Evde prima premium care var. Hediye gelen komili var. Hediye gelen molfix ve sleepy var. Gidip goon bebek bezi de aldim. Karisik takiyorum. Goon u acmadim daha. Ama komiliyi begendim tavsiye ederim. Alti kuru kaliyor. Kaka da tasirdi ama prima da tasirdi. Bezimiz kucuk gelmis 2 numaraya gectik.
Nohut da olur taş yerinwGelenekmis sadece araştırdimda bende yıkadım bebeği 40 tas şu döktüm sadece taş toplayacak vaktim bile yok yanimdada kimse yok bide ben vakit bulup girebilirsem süper olucak
Taş ile ne yapıliyorNohut da olur taş yerinw
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?