Okunup suya atılıyormuş 40 ındaTaş ile ne yapıliyor
Evet çişle de dolduruyor ama emerken çok çabuk yoruluyor çoğu zaman nefes nefese kalıyor4-5. hafta büyüme atağı diyip susuyorumama uykuya daldıktan sonra birkac saat uyuması gerekiyor. kaka değil de bezini çişle doldurduğu oluyormu?
Çok benzer bizim de uykular bölük pörçük aynı gaz damlasını kullanıyoruz , memede bence sancı girdiği için zorlanıyor ya da az geldiği için , çünkü ben önce biberonla yedirip sonra memeye alıyorum , yoksa memede ağlayıp kavga ediyor
doymadığını sanmıyorum bence doyuyorEvet çişle de dolduruyor ama emerken çok çabuk yoruluyor çoğu zaman nefes nefese kalıyor
Elimdeki 2 numaralar bitsin minies deneyecegim aklimda o. Molfiksi begendim tavsiye ederim. Benim kizin zamanindaki gibi kötü degil baya yenilemis kendisini. Molfiksi sleepyden daha cok beğendim.Bana da bebeland hediye geldi hediye onu da beğendim ben biraz parfüm kokusu var sadece o kafama takıldı. Sleepy'nin yanında arada onu da takıyorum. Bi minies var migrosun ondan da aldım denemek için ama büyük geldi biraz. Miniesi instegramda mühendisinoğlu incelemişti zararlı bir kimyasal da içermiyormuş. Bayağa bez kokteyli yapmışsın, bu markalar da aklında olsun
Aptamil kullanıyodum bugün hipp aldım, 2 kez hipp verdim, içine gaz damlası da attım. Henüz bi etkisi olmadı maalesef, bizimki gaz bile çıkarmıyor çok fazla. Böyle değildi, sarılığı artınca biz de mamayı artırdık, sonra böyle oldu. Hala sarılığı geçmediği için mama vermekten sakınamıyorum. En son çare doktor fitil vermişti onu veririm. Şu an tam 40 saat oldu yapmayalıBizimki en son fitille yaptıHangi mamadan hangisine geçtiniz? Damla kakaya etki etmedi yani ama habire gaz çıkarttırıyor.
Bugün benimki de aşı oldu. Ebe hanım bu aşı ateş yapmaz ama önümüzdeki ay 3 tane aşı birden olacak o zaman ateş yapabilir dedi. Ben yine de calpol aldım. Şimdilik bi sıkıntı yok, bakalım gece ne olacak. Bizi hangi maceralar bekliyor :)Siz oldunuz mu canım aşıyı? Huysuzluk ateş fln yapıyor mu merak ettim.
Siz fitili yarım mı attınız tam mı?Bizimki en son fitille yaptıHangi mamadan hangisine geçtiniz? Damla kakaya etki etmedi yani ama habire gaz çıkarttırıyor.
Simdilik sıkıntı olmadi sukur. Islak mendil degisimi pisik yapmadi ama kizartti. Islak mendil pisik yapacak sanirim. O nedenle islak mendil degistirmeyecegim.Bu kadar farklı bez kullanınca pişik olmadımı?
Aynısı canım yalnız değilsinMerhaba arkadaşlar28. Günlük olduk bugün ve bebeğimiz gece uyumuyor,2 saatte uyanıyor, emziriyorum sonrasında gaz sancısı oluyor gazı çıkarmaya çalış, uyutmaya çalış derken sabah oluyor ve uykuya daldıktan 1 saat sonra uyanıyor.o bir saatlik uyku da mızıklama şeklinde oluyor. Gaz sancısı için sab simplex kullanıyoruz ama fayda görmedik gibi. Bir de emerken bazen çok hırslanıyor gibi sinirleniyor ve ağlıyor acaba sütüm mü yetmiyor die düşünüyorum ama kakasını normal yapıyor. Çok yorulduğumu hissediyorum.Rabbim bebeklerimizin sağlığını korusun. Sizin gece uykularınız nasıl?
Bizimkide dogum kilosundan yaklasık 650gr almıs ama hastane cıkısından yaklasık 900gr almıs ve doktorda saglık ocagıda gayet normal dediAh kıyamam kuzuma. Fitil şu mumsu olan mı, biz de yarın vericez yine kakasını yapmazsaBir ayda 650 gram almışız sağlık ocağı az dedi. Çocuk doktoru hiç öyle bi şey demedi. Gerçi ödemi gittikten sonraki kilosuna göre 850 gr almış oluyor.
Bizim sarılık olduğu için çok veriyorum. Günde 6-7 defa 60 cc veriyorum. Bu yüzden kilo da aldı. Ben çok kilo alsın istemiyorum ama neyse ki normal sınırda, sarılık ne zaman bitecek bilmiyorum, o zaman azaltabilirim umarımAnne sütünün yanında mama veren arkadaşlar 24 saatte kaç defada kaç cc veriyorsunuz, ben 5 defa 30 cc veriyorum, 60 cc verdiğim zaman kakasını yapma sıklığı azaldı, ama tekrar arttırıcam galiba, kilo alımı az dedi sağlık ocağı.
Açıkçası benim de içime çok sinmedi ne biliyim bedava dağıtılınca devlet tarafından insan bi şüpheye düşüyor. Ebe hanım her gün 3 damla ver dedi, her gün alınan bi şey değil mi bu?Selamlar, saglik ocagindaki hemsire bize de monovit verdi ama icinde aycicekyagi filan oldugu icin ben ocean 400 iu aldim, gunde 1 damla veriyorum. Bir de icerigi temiz olan wellcare biliyorum. Tabi diger d vitaminlerine gore biraz pahali ama sık sık alinacak bir sey degil sonucta.
Doğru söylüyorsunHamilelikte bu kadar dikkat etmemiştim resmen
Doktorlar ödem gittikten sonra alınan kiloyu baz alıyor, iyi almış hiç kafana takmaAh kıyamam kuzuma. Fitil şu mumsu olan mı, biz de yarın vericez yine kakasını yapmazsaBir ayda 650 gram almışız sağlık ocağı az dedi. Çocuk doktoru hiç öyle bi şey demedi. Gerçi ödemi gittikten sonraki kilosuna göre 850 gr almış oluyor.
Canım sütün varsa mamayı azaltıp emzirmeyi arttırmaya çalış derim, çocuk aç olarak kuvvetle emdikçe sütü arttırıyor cidden. Hala aşırı bir sütüm yok ama mamayı azaltıp emzirmeyi sıklaştırdığımdan beri sütüm daha iyi. Ben günde 1 veya 2 sefer 60 cc veriyorum. Gece muhakkak emzirdikten sonra mama veriyorum 11 gibi bu sayede çok güzel derin uykuya dalıyor. Bana da 3-4 saat uyuma fırsatı oluyor.Anne sütünün yanında mama veren arkadaşlar 24 saatte kaç defada kaç cc veriyorsunuz, ben 5 defa 30 cc veriyorum, 60 cc verdiğim zaman kakasını yapma sıklığı azaldı, ama tekrar arttırıcam galiba, kilo alımı az dedi sağlık ocağı.
Ben de aynısını deneyimledim, mamayı azalttığımdan beri sütüm arttı. Gece 3-4 saatlik uyku bana da çok iyi geliyor, hatta neredeyse o uyku sayesinde ayaktayım her günCanım sütün varsa mamayı azaltıp emzirmeyi arttırmaya çalış derim, çocuk aç olarak kuvvetle emdikçe sütü arttırıyor cidden. Hala aşırı bir sütüm yok ama mamayı azaltıp emzirmeyi sıklaştırdığımdan beri sütüm daha iyi. Ben günde 1 veya 2 sefer 60 cc veriyorum. Gece muhakkak emzirdikten sonra mama veriyorum 11 gibi bu sayede çok güzel derin uykuya dalıyor. Bana da 3-4 saat uyuma fırsatı oluyor.
Canım çok teşekkür ederim zaman ayırmış yazmışsın Allah razı olsun, bugün annem yanımdaydı, 1,5 saatle başladım sonra 2 saat arayla emzirmeye çalıştım, kucakta oyalamaya çalıştık ama naparsak yapalım çok ağladı. Emzik de çok denedik ama tutmuyor bi türlü hatta aksine çok sinirleniyorCanim gerekiyorsa sutunu sagip ver biberon ile. Surekli emdigi icin birikmkyorsa 1 öğün mama ver 70 80 cc. Karni iyice doyduktan sonra mutlaka gazini cikar. Ve emzige alistirmaya calis. Farkli marka ve model emzikleri dene. Wee nin emzik uclari cok buyuk onu deneme. Ucu kucuk emzikleri dene. Elbet birinden birini alir. Silikon almazsa ucu kavucuk olanlarsan dene. Ben careyi emzikte buldum.
Emzirirken de 1 defa nekadar emerse emsin dedim 50 dk memede surdu ve cok kustu. Bende bir sonrakinde 40 dk emzirdim yine kustu. Simdi 30 veya 35 dk emzirip, emmeye devam etse bile biraktiriyorum. 10 dakika bile surse gazini cikariyorum. Altini degistirip yatiriyorum. Bazen anakucaginda oturma odasinda yanimda. Bazen de besiginde yatiyor. Uykusu varsa emzigi sesli emiyor. Kundak yapip uyutuyorum. Uykuya dalinca kundagi gevsetiyorum.
Allah sifa versin canim. Ama bir rutin olusturmaya calis. Gobegi dusmeden once benimki de biraz disarda gibiydi simdi normale döndü. Merak etme buyuyunce gecer. Olmadi bir doktora danis.
Bizim de tam dört gün oldu, ve evet mamayı arttırdığım zaman başladı kakasını yapmamayaAptamil kullanıyodum bugün hipp aldım, 2 kez hipp verdim, içine gaz damlası da attım. Henüz bi etkisi olmadı maalesef, bizimki gaz bile çıkarmıyor çok fazla. Böyle değildi, sarılığı artınca biz de mamayı artırdık, sonra böyle oldu. Hala sarılığı geçmediği için mama vermekten sakınamıyorum. En son çare doktor fitil vermişti onu veririm. Şu an tam 40 saat oldu yapmayalı
Aynı gibi o zaman. Telaşlandırdılar beni ya az kalsın mamayı arttıracaktım yine.Bizimkide dogum kilosundan yaklasık 650gr almıs ama hastane cıkısından yaklasık 900gr almıs ve doktorda saglık ocagıda gayet normal dedi
Bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?