Ay cok zor cocuk cok aglayinca. Biz ilk defa dün ?yasadik bu aglama uyumama huzursuz olma durumunu. Meger kakasini yapamamis. Gun asiri yapiyirdu dun yapti diye tekrar yapacagi aklima gelmedi. Usutmus karni da agridi sanirim. Zeytinyagi ile karnini ovdum hafifce. Yapti 2 bez dolusu rahatladi sonra.. bu defa da uyku saati sapti diye huzursuz.İnşallah biz ara verdigimiz (3saate yakın uyudu) savasa iki saattir devam ediyoruz bakalım bu raund kac saat sürecek :))
Ay daha ne olsun öglene kadar baktıracak biri varBugün temizlik var evde ne kadar olsa ev havalanacak , deterjanlar kullanılacak zaten biraz rahatsız , o yüzden öğlene kadar kızımı babaanneye gönderdim. Yatak odası temizlenene kadar en azından evde olmasın dedim , bazanın altından kışlıklar çıkacak gardolapları yapacağım. Sonra eşimi arayacağım getirsin kızımı ay çok pimpirik anne oldum ben galiba
Aradım kv dedim sütünü koydum , üstü terli uyandırmadık kıyafetleri var çantada dedim , gözün arkada kalmasın dedi ama diğer torunda gidiyornşimdi oraya o yüzden biraz arkada kaldı gözüm
Mamayı da gönder diyor yahu 180 cc süt gönderdim akşama kadar orda kalmayacak kineyse yine başlamayayım
Sabaha karşı 4 e kadar da uyumadı kızım zombi gibiyim tüm gün artı sabahlamak bugün temizlik baya yorulacam
Eşim de korkuyor gencine kaçmasındanİzledigim bi doktor iki üc saatte bir 5-10 damla arası olacak sekilde sıkın dedi
Dünde arkadasım geldi benim sıkamadıgımı söyleyip aldı bi bastırdı hem genzine kactı (normali bu) hemde foş diye sümük kendisinden cıktı
Bizimki de huysuz bugün, 3. gün oluyor kaka yapmayalı.Ay cok zor cocuk cok aglayinca. Biz ilk defa dün ?yasadik bu aglama uyumama huzursuz olma durumunu. Meger kakasini yapamamis. Gun asiri yapiyirdu dun yapti diye tekrar yapacagi aklima gelmedi. Usutmus karni da agridi sanirim. Zeytinyagi ile karnini ovdum hafifce. Yapti 2 bez dolusu rahatladi sonra.. bu defa da uyku saati sapti diye huzursuz.
Ama ben gergindim benim gerginligim bebege gecti . Es kisisi yemek hep gec saate kaliyor dedi durdu. Ya mubarek, tum gun beraber disaridaydik eve birlikte girdik, sen kizi yikadin ben de oglani emzirdim ustune sut sagdim. Ne ara yemek yapayim. Banyo su icinde kalmis vileda tutuver yok onu da yaomkyor ama bana yardim ediyormus nasil ediyorsa. Bebek agliyo adam bebek tutuyor ben utu yapiyorum. Kesecektim butun gomleklerini. Bebegi kundakladim sardim oyle uyudu.
Siz ne yaptiniz simdi uyuyor mu bebek
2.30-5.45 aradı uyuduAy cok zor cocuk cok aglayinca. Biz ilk defa dün ?yasadik bu aglama uyumama huzursuz olma durumunu. Meger kakasini yapamamis. Gun asiri yapiyirdu dun yapti diye tekrar yapacagi aklima gelmedi. Usutmus karni da agridi sanirim. Zeytinyagi ile karnini ovdum hafifce. Yapti 2 bez dolusu rahatladi sonra.. bu defa da uyku saati sapti diye huzursuz.
Ama ben gergindim benim gerginligim bebege gecti . Es kisisi yemek hep gec saate kaliyor dedi durdu. Ya mubarek, tum gun beraber disaridaydik eve birlikte girdik, sen kizi yikadin ben de oglani emzirdim ustune sut sagdim. Ne ara yemek yapayim. Banyo su icinde kalmis vileda tutuver yok onu da yaomkyor ama bana yardim ediyormus nasil ediyorsa. Bebek agliyo adam bebek tutuyor ben utu yapiyorum. Kesecektim butun gomleklerini. Bebegi kundakladim sardim oyle uyudu.
H honey bunch tek kullanımlıkları atıyor musunuz hemen?Eşim de öğlen yaptı bana kalsa sıkamazdımBurun tıkalı olmasa da kullanıyormusunuz
Daha nefes almayı tam bilmiyorlarBiz de iki gecedir bir huysuzluk bir kıvranma yaşıyoruz 6. Haftada, inşallah atak haftasıdır başka bir sıkıntısı olmasın da
Bir de kızlar bebiş ağlarken bazen nefes tam alamıyor gibi böyle zorla alıyor, ama sadece çok ağlarken oluyor bir sorun var mıdır?
Eşim de korkuyor gencine kaçmasından
Genize kacacakmış ki işe yarasın bikac doktor videosu izleyin derimH honey bunch tek kullanımlıkları atıyor musunuz hemen?
Cok yorgunmus artik vucudu kaldirmiyormus bla bla.. bla.. 1 haftadir 5te bebegi doyursun diye kaldırmıyorum yok. Adam cok yorgunmus. Git doktora baktir hormon vitanim ne varsa dedim. Adam gibi saglikli beslen dedim. 6.30 da evden cikiyo aksam 6da eve giriyor. Isi stresliymis. Dedim senin isin yıllardır stresli ve her gecen gun daha cok sikayet ediyon. Artik hic bir yere yetemiyormus. Ya ben mizseni yoruyorum dedim. Anasi da hasta ya benimkinin. Ben seni yormuyorum dedim. Tamam sana bisey demkyorum yardim?ediyorum diyor. Ne yardimi ya. Senin?yardim dedigin herseyi ben zaten yapiyordum ustune ise de gidiyordum dedim.2.30-5.45 aradı uyudu
Şimdi emiyor memede dalıyır uyanıyor bunada razıyım dün memede bile uyumuyordu buna bile şükür kalsın yüz saat kucagımda valla hiç şikayet etmeyecegim kucakcı falan diye
Senin beben maşallah melek ya
Eşin hiç yemek yapamıyor mu niye herseyi sana yıkmış böyle
Kaynanan bez mi baglatıyorCok yorgunmus artik vucudu kaldirmiyormus bla bla.. bla.. 1 haftadir 5te bebegi doyursun diye kaldırmıyorum yok. Adam cok yorgunmus. Git doktora baktir hormon vitanim ne varsa dedim. Adam gibi saglikli beslen dedim. 6.30 da evden cikiyo aksam 6da eve giriyor. Isi stresliymis. Dedim senin isin yıllardır stresli ve her gecen gun daha cok sikayet ediyon. Artik hic bir yere yetemiyormus. Ya ben mizseni yoruyorum dedim. Anasi da hasta ya benimkinin. Ben seni yormuyorum dedim. Tamam sana bisey demkyorum yardim?ediyorum diyor. Ne yardimi ya. Senin?yardim dedigin herseyi ben zaten yapiyordum ustune ise de gidiyordum dedim.
Simdi bebegi birakip is guc yapamkyorum ve dun cok kotu kivrandi bebis. Kabiz falan değil mukuslu pelteli bir kaka yapti acaba ishal mi oldu dedim.
Dun kaynanaya da ugradik dipcik gibi madallah. Sadece kolu kirik. Eski haline donmus kadin ama kizina deli gibi naz yapiyor. Gorumcem ile konusunca kaynana hepten kendini salmis dedim ama oyle degil iyilesmis. 2 aydir hafta ici aksam annesinde kaliyor bez bagliyor. Kadin lazimlik kullaniyor. Ben şok ustune şok yasadim. Kaynanama dedim artik wc kullan. Hava gunesli cik bahceye. Neymis dusmekten korkuyormus. Cikti bahceye falan ama yok bende hic kredisi kalmadi.
Rsim yemek yapabilir ama cok yavas yapiyor. Haftasonları ona dokunmasinlar 2lere 3lere kadar uyusun istiyor ama oyle bi dunya yok. Sabah hafta sonlari kizi kursa birakiyor. Gece de gec yatinca yorgun olmasi normal. Git yat demi ama.
Allah yardımcın olsunİnşallah biz ara verdigimiz (3saate yakın uyudu) savasa iki saattir devam ediyoruz bakalım bu raund kac saat sürecek :))
Herşeyin fazlası zararBen yaptıkları güzelliklerin farkındayım kv gelince ya da ona gidince bana da iyi geliyor , sadece bebeğime daha hakim olmak istiyorum
Eşim ailesine çok düşkün gitmek istemedim diye bana kızdı sinirlendi , al yatıştır o zaman falan. İkimizde halsiz düştük tamam ama tabiki yatıştıracağım annen ne yapıcak sarıcak pış pış bizde yapabiliriz dedim. Evet sinirlerim gerildi ama insan böyle böyle kendini beceriksiz hissediyor. Bak biz gitmedik koştu geldi sağolsun ama eşim tamam biz idare ediyoruz fitil verdik rahatlar fln demesine rağmen durduramıyorsun kadını sınırı yok. İlk aşısı olduğunda da hemşire bacağını tutun dedi ben tutamadım bebek çok kasıldı birde iğneden korktum , kv tuttu iğneden sonra ağlayınca da aldı bebeği hemen kucağına pış pış , iyi güzel ama biz birbirimize alışıp derman olmayı öğreniyoruz o kadar da değil ya bazen fazla geliyor
Bir arkadaş süte bulayıp buzluğa atma yöntemini demişti.Uygulamis mi acaba ise yararsa sen de denesen.4 tane emziği var bizimkinin hic birini tutmuyor
Dün artık eşim cocugun katılmasını saglamak suretiyle hepsini bi daha denedi arayla ama yok almayan almıyor demekki
Aminn cok sagolAllah yardımcın olsun
Kesinlikle haklisin. Ben de istenmeden edilen yardimlara karsiyim. Yardimin da olculu olmasi gerektigini dusunuyorum. Yarin bir gun o yardim doner seni bulur cunku. Dogumdan sonra eve gecince eltim bikac gece bizde kaldi yardim etmek icin. Sagolsun cok yardimi dokundu. Kv gelince ay ne guzel onun da kokusunu aldi simdi, ona da arzu anne der falan demeye basladi. Ne munasebet! Benim cocugum niye baskasina anne diyecekmis. Yok efendim kendi kizlarinin cocuklarina da cok bakmismis, onlar ona arzu anne dermis bilmemne. Kendi kizlari gibi beceriksizim, ya da basimdan aticam sandi galiba. Bi de baktim eltim 2 gun bende kaldi diye evime karismaya baslamis. Ama direkt bana soylemiyor, gorumcelerimi arayip soyluyor ay abla acaba sunu da soyle mi yapsalar falan diyor. O zaman anladim samimiyetsiz oldugunu. Benim ablalarim ondan bin kat daha cok yardim etti bana. Teyze olduklari halde ay bize de anne der deme hadsizliginde bulunmadilar. Isime de karismadilar hic, yardimlarini ettiler cekildiler. Ama baskasi hemen triplere giriyor iki yardim edince. Ben mesafemi koydum artik, yardim falan zaten ben hic istememistim ama artik kendisi yardim edeyim dediginde ihtiyacim yok diyorum. Kv de arayip arzu'yu cagir arada, cok gelmek istiyor, bebegi cok seviyor ama cekiniyor biraz sen cagir diyor. Valla o hakki kaybettiniz. Cagirayim da bebegimi arzu buyuttu olsun.Ah canımm bende felaket durumdayım bugün , dün çok iyiydi ponçik ponçik sütünü içip uyudu hatta yarıda bırakıp uykuya geçtiği oldu , bugün böyle
Gözleri kızardı uykusuzluktan bizimki sabahtan beri böyle yarım saat 45 dk fln uyudu onun dışında yok akşamüstü başladı huysuzlanmaya sütlerini yarım bırakmalar , memede homurdanıp kavga etme , ağlama herşeyi yaptı, Altan kuru gaz çıkarıyor devamlı üşüttü heralde az da ateş vardı
Bizde üstünü değiştirip yağlı masaj yaptık sıcak bez uyguladık , sancısı için fitil uyguladık biraz sakinleşti meme de de durdu
Bizde eşinle tartıştık , kayınvalideye telefonda söylüyor kızımın durumunu , öğrenince duramıyor saat başı arıyor insanları çıldırttın niye söylüyorsun ki çocuk huzursuz diye dedim , durmazsa bana getirin demiş annesi
Dedim tamam tüm gün yorulduk , çare de bulamadık , ama her rahatsız olduğunda başımızdan mı atacağız öyle bişey yok dedim ama tüm gün 5 dk durmadı yani
Doktor da dedi , bebeğin ilk doktoru annesidir diye , her hasta olduğunda kolaya mı kaçıcaz dedim. Ama eşim çok yorulduğu için ve benden ters tepki gördüğü için bir taraftanda kayınvalideye laf anlatıyor habire darlandı baya
Neyse kayınvalide aradı tekrar takside geliyor kocasını da almış saat gece 11 de çocuk durmuyor diye , yoldalarken kızıma kıyafetinin üstüne tulum giydirdim fitilde etkisini gösterdi sakinledi , geldiklerinde emziriyordum
Geldi salladı kızı , altına bakayım mı dedi yok baktık fln dedim, bir çay içtik gittiler eşim bıraktı. Yani millet kv ilgisizliğinden şikayet eder, bende fazla ilgiden
Saolsunlar herşeye koşturuyorlar ama yarın öbürgün laf ederler belli de olmaz , beceriksize çıkar adım fln , annelik zor evet bizimde bazen desteğe ihtiyacımız var , ama çok zorda kalırsak bırak biz yardım isteyelim , geçen Pazar gittik onlara mesela her seferinde bunu bekliyorlar heralde ne münasebet
Bu arada kv ayakta sallarken uyumuştu onlar gitti boncuk gözler açıldı en az yarım saattir emzikle aşk yaşıyor uykunun u su yokYarın temizlik için kadın gelecek birde deliricem
Buzluga atmadan denedim kenardaki sütleri yalayıp geri attı agzından gene kıyameti kopardıBir arkadaş süte bulayıp buzluğa atma yöntemini demişti.Uygulamis mi acaba ise yararsa sen de denesen.
Benimki her akşam kahveye gidiyor.sabah öğle tost yapıyorum,bebekle anca o oluyor ona söylenecek gibi oldu,sen yap beğenmediysen dedim tık yok.Aksam gene dışarıda bu.Bebegi rahatlat kızı yıka,tara bebek ağlasın geri bebeğe kos.Allahtan büyüğüm artık kendi yıkanıyor.Sonra okul kıyafetlerini ütüle,arada bebek ağlasın ütüyü çek sonra geri tak yarim saatlik iş oluyor 2 saat.Birde yarın misafir var iki posta.Elma kavurdum bebekle.simdi bebiş yatırıp hamurunu yogurcam yoğurabilirsem.Velhasil kelam anaların hakkı ödenmez.Ay cok zor cocuk cok aglayinca. Biz ilk defa dün ?yasadik bu aglama uyumama huzursuz olma durumunu. Meger kakasini yapamamis. Gun asiri yapiyirdu dun yapti diye tekrar yapacagi aklima gelmedi. Usutmus karni da agridi sanirim. Zeytinyagi ile karnini ovdum hafifce. Yapti 2 bez dolusu rahatladi sonra.. bu defa da uyku saati sapti diye huzursuz.
Çok fenalar yaa bu kuzularBuzluga atmadan denedim kenardaki sütleri yalayıp geri attı agzından gene kıyameti kopardı
Siz kimi kandırıyorsunuz der gibi
Ayyy elmalı kurabiye mi yapacaksın bayılırımBenimki her akşam kahveye gidiyor.sabah öğle tost yapıyorum,bebekle anca o oluyor ona söylenecek gibi oldu,sen yap beğenmediysen dedim tık yok.Aksam gene dışarıda bu.Bebegi rahatlat kızı yıka,tara bebek ağlasın geri bebeğe kos.Allahtan büyüğüm artık kendi yıkanıyor.Sonra okul kıyafetlerini ütüle,arada bebek ağlasın ütüyü çek sonra geri tak yarim saatlik iş oluyor 2 saat.Birde yarın misafir var iki posta.Elma kavurdum bebekle.simdi bebiş yatırıp hamurunu yogurcam yoğurabilirsem.Velhasil kelam anaların hakkı ödenmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?