Ya ben eşimi uyandırmaya kıyamıyorum ileriye dönük düşününce salaklık yapıyorum galibaDepolama değlde gece eşime o beslesin diye vermek icin almıstım ben sahsen
Ay çok iyi anladım seni biraz o mesele bizimki de kendi kızları gibi beceriksiz sandı başımdan atacağımı düşündü zora gelinceKesinlikle haklisin. Ben de istenmeden edilen yardimlara karsiyim. Yardimin da olculu olmasi gerektigini dusunuyorum. Yarin bir gun o yardim doner seni bulur cunku. Dogumdan sonra eve gecince eltim bikac gece bizde kaldi yardim etmek icin. Sagolsun cok yardimi dokundu. Kv gelince ay ne guzel onun da kokusunu aldi simdi, ona da arzu anne der falan demeye basladi. Ne munasebet! Benim cocugum niye baskasina anne diyecekmis. Yok efendim kendi kizlarinin cocuklarina da cok bakmismis, onlar ona arzu anne dermis bilmemne. Kendi kizlari gibi beceriksizim, ya da basimdan aticam sandi galiba. Bi de baktim eltim 2 gun bende kaldi diye evime karismaya baslamis. Ama direkt bana soylemiyor, gorumcelerimi arayip soyluyor ay abla acaba sunu da soyle mi yapsalar falan diyor. O zaman anladim samimiyetsiz oldugunu. Benim ablalarim ondan bin kat daha cok yardim etti bana. Teyze olduklari halde ay bize de anne der deme hadsizliginde bulunmadilar. Isime de karismadilar hic, yardimlarini ettiler cekildiler. Ama baskasi hemen triplere giriyor iki yardim edince. Ben mesafemi koydum artik, yardim falan zaten ben hic istememistim ama artik kendisi yardim edeyim dediginde ihtiyacim yok diyorum. Kv de arayip arzu'yu cagir arada, cok gelmek istiyor, bebegi cok seviyor ama cekiniyor biraz sen cagir diyor. Valla o hakki kaybettiniz. Cagirayim da bebegimi arzu buyuttu olsun.
Evet ama eşim bu hafta izinli başlarına diktim onu yoksa göndermezdim diğer torunu da orda benim kızım çok minikAy daha ne olsun öglene kadar baktıracak biri var
Gecen annemde kaldım öyküyle 4saat uyudular 4saat ya hamileyken bile bu kadar uzun uyumamıştım eşimde yoktu o kadar şifa gibi gelmişti ki ne dua ettim
Buarada biberon sen ne kullanıyordun sorucaktım ne zamandır
Buna benzer bişeyi benim arkadaşım da yaşadı o daha fena gerçiKızlar sinirimden ölebilirim lütfen bana acil bişeyler söyleyinkombi bakımımda sorun olmuştu sabah kombiyi geldi , evde derin temizlik olacağı için kızımı babasıyla babaannesine gönderecektim , akşam düşündük görümcem yakın oturuyor eşi işe geçerken kızıyla kendisini annesine bırakıyor görümcem ordan işe gidiyor neyse akşam dedik enişte görümceyi bize bıraksın kızıyla benim kızımı arkada yutacak biri lazım olduğu için benim eşim hepsini kayınvalideye bıraksın
Neyse sabah kombiyi geldiği için eşim onunla ilgileniyordu görümcem dediki işe geç kalıyorum biz götürelim çocukları sorun olur mu apar topar bir durum oldu olmaz götürün dedim peşlerinden işi bitince de eşim gidecek
Çıkarken bebeğim uyuyordu dedim ki uyanırsa emzik var çantada , neyse yarım saat sonra görümce eşime mesaj atıyor bebek durmadı yolda meme verdimnasıl yani dedim eşime , o hala kızını azda olsa emziriyor. 20 dk lık yolda güya oyalayamadı uyku mahmuru kızımı kalkmış memesini vermiş Allahım başımdan aşapı kaynar sular döküldü kıyaöeti kopardım evde sinirimden ağladım , dedim benim müsadem olmadan nasıl böyle bişey yapar beni arasaydı Pış pışladaydı yolda hemen çıkarıp memesini vermiş delirdim sinirden eşim benimde hiç hoşuma gitmedi bu durum fln dedi sinirim geçmiyor , eşim de yazdı Dedi eşim sadece kendi emzirmek istiyordu üzüldü fln omda demişki benim sütüm zehir değil o da benim canım kanım fln bide alınıyor hanımefendi
ben lohusayken görümcem demişti 40 on çıksın. Yeğenimi bir emzirmek istiyorum fln , bende istemediğimi belirttim senin sütün ona yaramaz benim ki yenidoğan dedim seninki 22 aylık süt aaa öyle bişey mi var yeni duyuyorum fln , yani zaten hevesi vardı resmen Fırsat kolladı , eşim kayınvalidebe bebeğini bize getirecek birazdan kızımı çok özledim ama hasta olmasın diye mecbur gönderdim zate sabah kadar nöbetteydik hasta biraz ,
Eşim Kv be diğer tepeni bize getirecek kızımı getirmek için aslında bütün bu olay , akşamda görümcem kızını bizden alacakmış ne diyeyim çıldırıcam akşam ne söyleyeyim
Genellikle her akşam Kendime kimyonlu rezene yapıyorum ve bebeğe de 1 tatlı kaşığı veriyorum.32 gunluguz evde gaz ilacı yokBebişin gazı var diye ilaç harici bi çözüm uygulayan var mı kimyon vermek gibi
Kesinlikle söyleyeceğin oyalayamadın mi emzik verseydin pış piş yapsaydın , biz senin çocuğuna senden habersiz ağzına yemek koymuyoruz sen emziriyorsun diyeceğim o kadar sinirliyim kiBuna benzer bişeyi benim arkadaşım da yaşadı o daha fena gerçiKaynanası gece çocuk oyalansın diye memesini vermiş Maalesef cahil insan çok bi de biz pimpirikli oluyoruz onların gözünde bence tarlı sert uyar hoşlanmadığını belirt doğru bişey olmadığını söyle
Kimyon rezene ve anason çayı içiyorum ama ayrı ayrı birleştirip içsek bişey olur mu ya bazı otlar sakıncalı oluyorGenellikle her akşam Kendime kimyonlu rezene yapıyorum ve bebeğe de 1 tatlı kaşığı veriyorum.32 gunluguz evde gaz ilacı yok
Gaz ilacı veriyorum ama bunu da deniim teşekkürlerGenellikle her akşam Kendime kimyonlu rezene yapıyorum ve bebeğe de 1 tatlı kaşığı veriyorum.32 gunluguz evde gaz ilacı yok
Ama sinirli söyleme sakin kalmaya çalış ki o sinir olsunKesinlikle söyleyeceğin oyalayamadın mi emzik verseydin pış piş yapsaydın , biz senin çocuğuna senden habersiz ağzına yemek koymuyoruz sen emziriyorsun diyeceğim o kadar sinirliyim ki
Ya bu kadinlarin memelerini verme meraki nedir yaaa kusura bakma ama cok mide bulandirici gevende bi arkdsn kvsi demisti sanirim arkdsimin bakicisi kameraya yakalanmisti o zaman sasirmistim ama herhalde normal gelio bazisina yahu ben kendi sutumden bazen tiksiniyorum bebek nasil iciyo bunu diyorumKızlar sinirimden ölebilirim lütfen bana acil bişeyler söyleyinkombi bakımımda sorun olmuştu sabah kombiyi geldi , evde derin temizlik olacağı için kızımı babasıyla babaannesine gönderecektim , akşam düşündük görümcem yakın oturuyor eşi işe geçerken kızıyla kendisini annesine bırakıyor görümcem ordan işe gidiyor neyse akşam dedik enişte görümceyi bize bıraksın kızıyla benim kızımı arkada yutacak biri lazım olduğu için benim eşim hepsini kayınvalideye bıraksın
Neyse sabah kombiyi geldiği için eşim onunla ilgileniyordu görümcem dediki işe geç kalıyorum biz götürelim çocukları sorun olur mu apar topar bir durum oldu olmaz götürün dedim peşlerinden işi bitince de eşim gidecek
Çıkarken bebeğim uyuyordu dedim ki uyanırsa emzik var çantada , neyse yarım saat sonra görümce eşime mesaj atıyor bebek durmadı yolda meme verdimnasıl yani dedim eşime , o hala kızını azda olsa emziriyor. 20 dk lık yolda güya oyalayamadı uyku mahmuru kızımı kalkmış memesini vermiş Allahım başımdan aşapı kaynar sular döküldü kıyaöeti kopardım evde sinirimden ağladım , dedim benim müsadem olmadan nasıl böyle bişey yapar beni arasaydı Pış pışladaydı yolda hemen çıkarıp memesini vermiş delirdim sinirden eşim benimde hiç hoşuma gitmedi bu durum fln dedi sinirim geçmiyor , eşim de yazdı Dedi eşim sadece kendi emzirmek istiyordu üzüldü fln omda demişki benim sütüm zehir değil o da benim canım kanım fln bide alınıyor hanımefendi
ben lohusayken görümcem demişti 40 on çıksın. Yeğenimi bir emzirmek istiyorum fln , bende istemediğimi belirttim senin sütün ona yaramaz benim ki yenidoğan dedim seninki 22 aylık süt aaa öyle bişey mi var yeni duyuyorum fln , yani zaten hevesi vardı resmen Fırsat kolladı , eşim kayınvalidebe bebeğini bize getirecek birazdan kızımı çok özledim ama hasta olmasın diye mecbur gönderdim zate sabah kadar nöbetteydik hasta biraz ,
Eşim Kv be diğer tepeni bize getirecek kızımı getirmek için aslında bütün bu olay , akşamda görümcem kızını bizden alacakmış ne diyeyim çıldırıcam akşam ne söyleyeyim
O konuda haklısın canım ben aynı olayı annemle yaşadım. Ben sezeryanlıyım diye ilk hafta bebekle ilgili herşeyi annemle eşim yaptı kendimi iyice dış kapının dış mandalı gibi hissettim, bebeği nasıl tutacağımı bile bilemedim. Baktım olacak gibi değil kendimi zorlayarak bebeğin herşeyini ben yapmaya başladım böyle olunca annemle eşim ev işleri kısmını halletmeye başladı. Sende bu bebek benim herşeyini ben kendim yapabilirim imajını verdikçe kv de geri çeker kendini. Tabi bizim kızın gaz sancıları tuttuğu zaman keşke annem olsa da biraz o oyalasa demiyor değilimBen yaptıkları güzelliklerin farkındayım kv gelince ya da ona gidince bana da iyi geliyor , sadece bebeğime daha hakim olmak istiyorum
Eşim ailesine çok düşkün gitmek istemedim diye bana kızdı sinirlendi , al yatıştır o zaman falan. İkimizde halsiz düştük tamam ama tabiki yatıştıracağım annen ne yapıcak sarıcak pış pış bizde yapabiliriz dedim. Evet sinirlerim gerildi ama insan böyle böyle kendini beceriksiz hissediyor. Bak biz gitmedik koştu geldi sağolsun ama eşim tamam biz idare ediyoruz fitil verdik rahatlar fln demesine rağmen durduramıyorsun kadını sınırı yok. İlk aşısı olduğunda da hemşire bacağını tutun dedi ben tutamadım bebek çok kasıldı birde iğneden korktum , kv tuttu iğneden sonra ağlayınca da aldı bebeği hemen kucağına pış pış , iyi güzel ama biz birbirimize alışıp derman olmayı öğreniyoruz o kadar da değil ya bazen fazla geliyor
aynen öyle. ilk önce ne kadarla doyduğunu anlamak için 100 cc mi vermeliyim?Kizla saat 3te uyuduk 5bucuga kadar80 cc sut sagdim keske beni dinlendirse boyle..uyumadigi zaman cok sık acikiyor
allahım çok kıl seninkiEvet ama bizimki biberonuda sevmedigi icin ne yapıcam bi fikrim yok
Avent ve chicco vardı begenmedi medela alayım diyorum birde
Evi varya onu al bunu al cöplük yaptım resmen
her b*ka karısmıyolar mı gıcık oluyorum. sanane ya sananeBen de almak istiyorum ama kayınvalidem izin vermiyo meme yapın bozulur depolayıp napcaksın diyoOna laf anlatmak da çok zor şimdi bizim yanımızda kalıyo gittiğinde alıcam ben de
Aynen ama karışma deyince de alınıyo hangimiz lohusayız anlamadım gittiaynen öyle. ilk önce ne kadarla doyduğunu anlamak için 100 cc mi vermeliyim?
allahım çok kıl seninkibiberonu da sevse dert sevmese dert. bide mimijumi var bi bak istersen
her b*ka karısmıyolar mı gıcık oluyorum. sanane ya sanane
Ben de her şeyini kendim yapmak ama yorulmamak istiyorum da imkansızO konuda haklısın canım ben aynı olayı annemle yaşadım. Ben sezeryanlıyım diye ilk hafta bebekle ilgili herşeyi annemle eşim yaptı kendimi iyice dış kapının dış mandalı gibi hissettim, bebeği nasıl tutacağımı bile bilemedim. Baktım olacak gibi değil kendimi zorlayarak bebeğin herşeyini ben yapmaya başladım böyle olunca annemle eşim ev işleri kısmını halletmeye başladı. Sende bu bebek benim herşeyini ben kendim yapabilirim imajını verdikçe kv de geri çeker kendini. Tabi bizim kızın gaz sancıları tuttuğu zaman keşke annem olsa da biraz o oyalasa demiyor değilim
Ben oyle veriyorum canim sagdigimi 80 100 aarasi :)aynen öyle. ilk önce ne kadarla doyduğunu anlamak için 100 cc mi vermeliyim?
allahım çok kıl seninkibiberonu da sevse dert sevmese dert. bide mimijumi var bi bak istersen
her b*ka karısmıyolar mı gıcık oluyorum. sanane ya sanane
Sinir oldummmm.ne meraklılar emzirmeye yaa ki zaten emzirdiği çocuğu varmış.yesilus nazar mı oldu senin aileye yahu birden hepsi dellendiKızlar sinirimden ölebilirim lütfen bana acil bişeyler söyleyinkombi bakımımda sorun olmuştu sabah kombiyi geldi , evde derin temizlik olacağı için kızımı babasıyla babaannesine gönderecektim , akşam düşündük görümcem yakın oturuyor eşi işe geçerken kızıyla kendisini annesine bırakıyor görümcem ordan işe gidiyor neyse akşam dedik enişte görümceyi bize bıraksın kızıyla benim kızımı arkada yutacak biri lazım olduğu için benim eşim hepsini kayınvalideye bıraksın
Kızlar sinirimden ölebilirim lütfen bana acil bişeyler söyleyinkombi bakımımda sorun olmuştu sabah kombiyi geldi , evde derin temizlik olacağı için kızımı babasıyla babaannesine gönderecektim , akşam düşündük görümcem yakın oturuyor eşi işe geçerken kızıyla kendisini annesine bırakıyor görümcem ordan işe gidiyor neyse akşam dedik enişte görümceyi bize bıraksın kızıyla benim kızımı arkada yutacak biri lazım olduğu için benim eşim hepsini kayınvalideye bıraksın
3-4 kez kakasını yapıyorsa doyuyordur bence. İnşallah doktor doyduğunu söyleyip mutlu olduğun cevabı verir için rahat ederGünde 3 veya 4 defa kaka yapıyor o da mama yedığinde. Ama çiş sayısı güzel bezi dolduruyor.tecrübesiz olmak çok zor doyuyor mu doymuyor mu kafamda deli sorularinsallah kilo alımı iyidir de kesinlikle bulasmıycam sağma makınasına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?