2 hafta omce 4 dü..1ay 19 gunluguz.bizim kizi basindan beri doyurmak zor..yavrum hep cok guzel emdi memeyi ama kilo alimi durdu baslarda doktor mama takviyeli gideceksin dedi kendi kendime azalttim kilo takibi yaptim duzene girdik en azindzn mamayi gunde 2 veya 3e indirdim..bana doktor sagma hicbir makin bebeginden iyi cekmez dedi bendd ne yedigini merak ettigimden sagiyorum dedim memeddn uzaklastirma dedi..sagimi geceleri sut diger memeden aktigindan emzirirken yapiyorum gun icinds bebege zor yetiyor :) sagmiyorum
Tükürme olayını ilk defa duydumÇok çirkin bir hareket nasil yaparlar bunu ilerde birde diycek ayy sana sutumu verdim diye valla bende çok sınır oldum. Geçen sene annemin bir komşusu anneme anlatıyordu torununun ağzına tükürmüş gelini görmeden daha 1 haftalık bebeğin neymiş ona bağlı olurmuş şok olmuştum. Aynı teyze o bebek doğduğunda abisi vardi 2 yaşında ona memesini verdiği söylemişti nedir bu meme verme isteği anlamadim. Zaten diyorlar ananeler babanneler istese emzirirken sütü gelebilir boşa değil bu laf demek çok yapan var bunu
Tükürme olayını ilk defa duydum
Sağlık ocağı da senin dediğin gibi dedi gittiğimiz coc7k doktoru üç saate dökersek oooo hiç bir şey yetmez dedi ama onun dışında hep üç diyorlarBenim cocuk doktorum da hepsine 3 dedi. 8 yil once dondurucuda 6 ay siyorlardi ama bebek hastaneden cikmadan once 3 saatc3 gun 3 ay dedi doktorum.
Ay ya ne manyaklar var, kusura bakma. Ben olsam ben de cildirirdim. Yalniz benim kayinailede de benzer egilimler goruyorum o yuzden bebegimi onlarla asla yalniz birakmak istemiyorum. Kv ve kaynim bebegi her gorduklerinde pipisini goemek istiyor ! Kaynim ilk dogum fotosunda pipisini gorunce sacma salak yorum yapti. Gecen onlar bendeyken banyo yaptirdik. Uzerini giydirdim getirdim, tuh niye soylemedin pipisini gorecektik dedilerKızlar sinirimden ölebilirim lütfen bana acil bişeyler söyleyinkombi bakımımda sorun olmuştu sabah kombiyi geldi , evde derin temizlik olacağı için kızımı babasıyla babaannesine gönderecektim , akşam düşündük görümcem yakın oturuyor eşi işe geçerken kızıyla kendisini annesine bırakıyor görümcem ordan işe gidiyor neyse akşam dedik enişte görümceyi bize bıraksın kızıyla benim kızımı arkada yutacak biri lazım olduğu için benim eşim hepsini kayınvalideye bıraksın
Neyse sabah kombiyi geldiği için eşim onunla ilgileniyordu görümcem dediki işe geç kalıyorum biz götürelim çocukları sorun olur mu apar topar bir durum oldu olmaz götürün dedim peşlerinden işi bitince de eşim gidecek
Çıkarken bebeğim uyuyordu dedim ki uyanırsa emzik var çantada , neyse yarım saat sonra görümce eşime mesaj atıyor bebek durmadı yolda meme verdimnasıl yani dedim eşime , o hala kızını azda olsa emziriyor. 20 dk lık yolda güya oyalayamadı uyku mahmuru kızımı kalkmış memesini vermiş Allahım başımdan aşapı kaynar sular döküldü kıyaöeti kopardım evde sinirimden ağladım , dedim benim müsadem olmadan nasıl böyle bişey yapar beni arasaydı Pış pışladaydı yolda hemen çıkarıp memesini vermiş delirdim sinirden eşim benimde hiç hoşuma gitmedi bu durum fln dedi sinirim geçmiyor , eşim de yazdı Dedi eşim sadece kendi emzirmek istiyordu üzüldü fln omda demişki benim sütüm zehir değil o da benim canım kanım fln bide alınıyor hanımefendi
ben lohusayken görümcem demişti 40 on çıksın. Yeğenimi bir emzirmek istiyorum fln , bende istemediğimi belirttim senin sütün ona yaramaz benim ki yenidoğan dedim seninki 22 aylık süt aaa öyle bişey mi var yeni duyuyorum fln , yani zaten hevesi vardı resmen Fırsat kolladı , eşim kayınvalidebe bebeğini bize getirecek birazdan kızımı çok özledim ama hasta olmasın diye mecbur gönderdim zate sabah kadar nöbetteydik hasta biraz ,
Eşim Kv be diğer tepeni bize getirecek kızımı getirmek için aslında bütün bu olay , akşamda görümcem kızını bizden alacakmış ne diyeyim çıldırıcam akşam ne söyleyeyim
Bu erkek tarafında hep mi problem olmak zorunda yahuAy ya ne manyaklar var, kusura bakma. Ben olsam ben de cildirirdim. Yalniz benim kayinailede de benzer egilimler goruyorum o yuzden bebegimi onlarla asla yalniz birakmak istemiyorum. Kv ve kaynim bebegi her gorduklerinde pipisini goemek istiyor ! Kaynim ilk dogum fotosunda pipisini gorunce sacma salak yorum yapti. Gecen onlar bendeyken banyo yaptirdik. Uzerini giydirdim getirdim, tuh niye soylemedin pipisini gorecektik dedilerdun de kv bi pipisini gorup opemedim dedi, ben sok!!! Asla asla yalniz birakmam bu manyaklarla bebegimi. Ne pipi merakiymis arkadas.
Allahtan bebegim cok iyi kilo aldi da gecen beni tebrik etti, kizim cok guzel bakmissin dedi. Bunlar ilk hafta sutum gelmeyince sut anne bulmaya calisan tipler. Ay hep gormezden geldim sacmaliklari, cok muhatap olmuyorum diye ama dusundukce sinirleniyorum.Yeni emzirdim dersin o zaman da sütün az gelmiş doymamıştır ya da sütün yaramıyordur yorumları da var
Dikkat et derim canim. Proaktif olmak lazim bazen. Simdiden onlemini al, ileride tatsiz seylerle karsilasma.Ay çok iyi anladım seni biraz o mesele bizimki de kendi kızları gibi beceriksiz sandı başımdan atacağımı düşündü zora gelince
Kötü düşünmek istemiyorum ama benim sınırlarıma benden izinsiz giriyorlar artık, ve ben gayet güzel mesafemi korumama rağmen
Canim calismiyorsan cidden sagmaya gerek yok. Benim gecen pazartesi dogum iznim bitti. Bebek bu cumartesi tam 2 aylik oldu. Izin aldim 2 hafta. Rapor alabilirsem evdeyim alamazsam ise baslamak zorundayim o nedenle sagdim hep. Ise donmek zorunda olmasam sagmakla ugrasmazdim. Cidden meme yapisi bozuluyor. Bozulmasini gectim sagmak cok zaman aliyor.Ben de almak istiyorum ama kayınvalidem izin vermiyo meme yapın bozulur depolayıp napcaksın diyoOna laf anlatmak da çok zor şimdi bizim yanımızda kalıyo gittiğinde alıcam ben de
Sizde de ne pipi meraki varmis dedim, anlayana aslinda agir bir laf ama nerdeeee. Cok sık gormedigim icin dert etmemeye calisiyorum ama yine de bebegimi bunlardan korumam gerektigini dusunuyorum. Buyuyunce bu kadar kolay olmayabilir diye endiseliyim.Bu erkek tarafında hep mi problem olmak zorunda yahu
Anam cinayet sebebi. Tam cinnetlik. Canim soguk ta olsa birakma bebegini kimseye. Anlamiyorum ben bu emzirme meraklilarini ya delu mi ne. Kendi kizini emzirmek yetmiyorsa bir tane daha dogursun onu emzirsin. Cok sert cik. Sakin yumusak davranma. Kavga ise kavga.Kızlar sinirimden ölebilirim lütfen bana acil bişeyler söyleyinkombi bakımımda sorun olmuştu sabah kombiyi geldi , evde derin temizlik olacağı için kızımı babasıyla babaannesine gönderecektim , akşam düşündük görümcem yakın oturuyor eşi işe geçerken kızıyla kendisini annesine bırakıyor görümcem ordan işe gidiyor neyse akşam dedik enişte görümceyi bize bıraksın kızıyla benim kızımı arkada yutacak biri lazım olduğu için benim eşim hepsini kayınvalideye bıraksın
Neyse sabah kombiyi geldiği için eşim onunla ilgileniyordu görümcem dediki işe geç kalıyorum biz götürelim çocukları sorun olur mu apar topar bir durum oldu olmaz götürün dedim peşlerinden işi bitince de eşim gidecek
Çıkarken bebeğim uyuyordu dedim ki uyanırsa emzik var çantada , neyse yarım saat sonra görümce eşime mesaj atıyor bebek durmadı yolda meme verdimnasıl yani dedim eşime , o hala kızını azda olsa emziriyor. 20 dk lık yolda güya oyalayamadı uyku mahmuru kızımı kalkmış memesini vermiş Allahım başımdan aşapı kaynar sular döküldü kıyaöeti kopardım evde sinirimden ağladım , dedim benim müsadem olmadan nasıl böyle bişey yapar beni arasaydı Pış pışladaydı yolda hemen çıkarıp memesini vermiş delirdim sinirden eşim benimde hiç hoşuma gitmedi bu durum fln dedi sinirim geçmiyor , eşim de yazdı Dedi eşim sadece kendi emzirmek istiyordu üzüldü fln omda demişki benim sütüm zehir değil o da benim canım kanım fln bide alınıyor hanımefendi
ben lohusayken görümcem demişti 40 on çıksın. Yeğenimi bir emzirmek istiyorum fln , bende istemediğimi belirttim senin sütün ona yaramaz benim ki yenidoğan dedim seninki 22 aylık süt aaa öyle bişey mi var yeni duyuyorum fln , yani zaten hevesi vardı resmen Fırsat kolladı , eşim kayınvalidebe bebeğini bize getirecek birazdan kızımı çok özledim ama hasta olmasın diye mecbur gönderdim zate sabah kadar nöbetteydik hasta biraz ,
Eşim Kv be diğer tepeni bize getirecek kızımı getirmek için aslında bütün bu olay , akşamda görümcem kızını bizden alacakmış ne diyeyim çıldırıcam akşam ne söyleyeyim
Çalışmıcam ücretsiz izne ayrılıcam bebişe bakcak kimse yok çünküCanim calismiyorsan cidden sagmaya gerek yok. Benim gecen pazartesi dogum iznim bitti. Bebek bu cumartesi tam 2 aylik oldu. Izin aldim 2 hafta. Rapor alabilirsem evdeyim alamazsam ise baslamak zorundayim o nedenle sagdim hep. Ise donmek zorunda olmasam sagmakla ugrasmazdim. Cidden meme yapisi bozuluyor. Bozulmasini gectim sagmak cok zaman aliyor.
Evet maalesef insanları değiştiremeyiz normalde muhattap olmucağımız kişilerle akrabalık olunca mecbur kalıyoruz işte konuşmayaSizde de ne pipi meraki varmis dedim, anlayana aslinda agir bir laf ama nerdeeee. Cok sık gormedigim icin dert etmemeye calisiyorum ama yine de bebegimi bunlardan korumam gerektigini dusunuyorum. Buyuyunce bu kadar kolay olmayabilir diye endiseliyim.
oğlunun kini de opmustur oAy ya ne manyaklar var, kusura bakma. Ben olsam ben de cildirirdim. Yalniz benim kayinailede de benzer egilimler goruyorum o yuzden bebegimi onlarla asla yalniz birakmak istemiyorum. Kv ve kaynim bebegi her gorduklerinde pipisini goemek istiyor ! Kaynim ilk dogum fotosunda pipisini gorunce sacma salak yorum yapti. Gecen onlar bendeyken banyo yaptirdik. Uzerini giydirdim getirdim, tuh niye soylemedin pipisini gorecektik dedilerdun de kv bi pipisini gorup opemedim dedi, ben sok!!! Asla asla yalniz birakmam bu manyaklarla bebegimi. Ne pipi merakiymis arkadas.
O kadar canım sıkkın ki anlatamam , son yazdıklarınla güldürdünyesilus .!.: canim ne yaotin nasil oldu. Kaynanan da kizmadi mi kizina. Acaba o da destekliyor mu kızının ?yaptigini. Insana uzuntu nedeni bu insanlar ya. Esine de sert cik anlasin derdini. Baskasinin cocugu emzirilirmiymis ya.
Ben de benim kaynanadan bekliyordum emzirme performansini Allahtan kolu kirildi gelemiyor.
tüh ya büyük geçmiş olsun zaman herşeyin ilacıAkşam geldiler bir aile faciasına dönüştü olay ben nasıl oldu anlamadım ☹
Geldi oturdum dedim abla kızımı 20 dk oyalayamadın mi , ben müsade etmeden böyle bir şey demeden kv bağırdı ne olmuş çocuk bizim çocuğumuz bilmemne o saniye nevrim döndü , ben de başladım bağırmaya ilk kez ☹ Dedim anne seninle konuşmak isteseydim seninle konuşurdum , izin verir misin lafımı tamamlayayım dedim orda bir sesler yükseldi fln dedim ki ben fikrimi söylediğim için kötü olacaksam olayım dedim , sonra eşim sinirlendi baktı durduramıyor bizi oda hepinize bağırdı , sonuç görümce yazıklar olsun vs dedi gittikv , eşim ben kaldık eşimle tartışmaya devam ettik , kv beni odama gönderdi sonra yanıma geldi dedi ki , kızım bugün eşin kızıma etmediği lafı bırakmadı zaten , (çok bağlı olmalarına rağmen )sen benim çocuğumu nasıl emzirirsin karımı nasıl ağlatırsın diye çıkışmış , meğer tüm gün onlar arka planda kavgaları etmiş kv görümcemi aramış sen nasıl emzirirsn Allah kahretsin çocuklar ne hale geldi demiş bizim için fln ki kv ye göre normal bir olayken., görümce ağlamış telefonda vs. Fakat benim tüm bu olanlardan haberim yok , sadece o cümleleri söylemeye kalmadı ortalık kızıştı , eşimle de aramız berbat şimdi kv yi bırakmaya gitti , kavga bizim evimizde olduğu için artık hiç birşey eskisi gibi olmayacak çok kötüyüm gerçekten ☹
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?