Evet keşke tanışsak gerçektenBen de bu sayfaya girmeden duramiyorum benzer seyleri yasiyoruz ve destek oluyoruz birbirimize. Keske gercek hayatta da tanissak
Canim gorumce goz yasi, gordugun yerde vur taşı! Diye bir soz var. Benc36 yasimdayim ve bu yasima kadar ogrendigim seylerin temelinde eskiler birsey biliyor da soyluyor oldu. Eski yontemler ciddenxen iyi yontemler olabiliyor
Gorumcen kucuk de degil kocaman kadin. Insanlar eskiden onun yasinda anneanne babanne oluyordu. Uzunca bir sure mesafeni koru. Aman iyi olalim aman arada küslük olmasin falan deme. Insanin bazi kirmizi cizgileri de olmali ve bu emzirmecilayi benim gozumdeckalin bir kirmizi cizgi. Kaynanaya da koy mesafe ama daha yumusak olsun onunki. Git gel ama sıkışınca bebegi falan birakma.
Eger ekonomik durumun musaitse ucrwtsiz izin al 2 yasina kadar bak bebegine. Benimki 2 yasindan sonra babannede buyudu huyu suyu ne kadar da olsa degisse bile benim egitimimden gecti cocuk. Esim asgari ucretle calisiyordu ve ben calismiyordum bakici tutamazdik, kaynanam bakti ama keske bakici imkanim olsaydi. Para yine kazanilir ama bu bebekler birdaha bebek olmayacaklar. Bakicida en azindan senin dedigin gibi buyutulur. Bakici parasi vermis olursun. Kaynananda gorumcenin tekrar emzirmeyecegi ne malum. Benim simdi cok borcum var ucrwtsiz izne ayrilamiyorum ama bakici bulup baktiracagim. En azindan aburcubur vs konusinda soz dinler. Nineden dededen bakici olmuyor. Benim kizim simarik ve asi buyudu daha 8 yasini doldurmadi. Sıkıştı mi ben de esyalarimi alip babanneme giderim diyor. Odasini cok dagitiyor. Bunlar hep babannenin kiyamamasindan oldu. Zararlari izin vade de cikti. .
Akika deniliyor demiyok yumusak yumusak yaptık bide 0 numara değil. bide bizde ilk saçını tarttırırlar kaç gramsa altından sadakasını verirler sünnet
Anne tarafına çekmişim kavga gürültü asla sevmem aşırı sakinimdir sadece bade delirtildiğim anlarda patlamam ağır oluyor şoka girdilerAferin iste boyle dan dan soyle.
Aynen öyle haklısın lafı geliyor sonra bir şekilde veya SINIR bilmedenAynen öyle haklısın lafı geliyor sonra bir şekilde veya şükür bilmeden senin özeline giriyorlar
Gerçekten kolay kolay dert edinmem kendime ufak şeyleri stres yapmam birazda ona kızıyorum lohualıkta zorlandığım dönem anlayış gösteriyormuş gibi yapıp hepsini biriktirmişler şimdi de bu olay patladı , bu kız konuştuysa demeli rahatsız oldu demek yok asla
Evet ben de oyle dusunmeye calistim hep cok sukur geldi. Bana sut anne bulmayi dusunen insanlara da lafimi soyledim. Yaptiginiz cok ayip dedim, sen de annesin bilmiyor musun hemen gelmez sut dedim. Pisman oldu, agladi ozur diledi vs ama samimiyetime inanmadigim icin tamam dedim gecistirdim. Asla unutmayacagim bunu cunku.Ben de yapılan yorumlara kulak assaydım yanmıştım. İlk gün süt zaten az gelir sonra artar. Allahtan böyle düşündüm de kafaya takmadım yoksa sütün gelmesinin psikolojiyle çok ilgisi var. Süt az mı yetmiyor mu acaba diyenlere böyle yorumlar yapmayın etkilenirim sütün gelmesi de etkilenir dedim.
Geçen bir video izledim doktor diyor ki sütün gelmesinin psikolojiyle çok ilgisi var bir hastam geldi işte atıyorum şunu şunu yemek sütümü arttırıyor dedi, ben de onun sütü arttırmayla ilgisi olmadığını bilmeme rağmen öyle devam et dedim çünkü biliyorum ki o ona inanmış ve o şekilde sütü gelecek dedi.
Yani her şey psikoloji. Bebeler bile etkileniyor psikolojimizden
Totosunda bile tüy var saci yok cikar insallah bakalimCanim kestirme sacini. Ben kizinkini cevremden duyup kazitacaktim saci ciksin gurlessin diye annem kestirmedi. Cikar onun saci dedi. Alnindan surekli yeni sac cikti. 3 yasindan sonra omzuna kadar uzadi. Ondan once iplerle falan destekleyip orgu yapıyordum dacini. Simdi ise cok gur saclari var ve hala alnindan sac cikkyor kizimin.
annemle beraber tek kesemezdim de. tıras makinesiyleKız nasıl kestin saclarını
evet :)Akika deniliyor demi
Paronayak oluyor insan boyle deEvet baskı yapınca gizliden yapmaya çalışıyolar bu daha da beter bişeyGeçen kv su veriyo musun dedi yok dedim ben yokken gitmiş bardağın dibindeki suyu içiyo çocuğa. Sonra sürekli gizliden öpmeye çalışıyolar herşeyi gizli yapmaya başladılar artık gözümü dört açıyorum resmen
Akika kurbana deniyor canımAkika deniliyor demi
Bu yolda ilerliim ben deValla ben al salla diye bile arada uyandırıyorum zaten kendisi diyor kaldır diye halimi görüyor cunku
İşe gidiyor olabilir ama benim mesaim daha uzun ve daha cok uykusuz kalıyorum
Hadi uykusuzluguda bırak hem uykusuzluk hem bebegim tüm değerlerimi sömürüp halsiz kalıyorum iyice
bi zahmet oda cocuguna baksın bikaç ay sonra calısınca cok ararım o kıyamadıgım günleri
diye düşünüp kendimi doldurdup doldurup uyandırıyorum
Medela var bende ama elektrikliSende mi aldin? Elektrikli vardi senin sanki
Canim belki kayinvaliden demistir sizde yemek yiyip gitmelerini. Nasil olsa yemek yapiyorum yesiliuslarda yeriz gidersiniz evinize falan demistir. Eski gelinimizi istiyoruz dediklerinde sen de onlara de. Eski gorumcemi, bebegimi emzirmeyen gorumcemi istiyorum de. Ben de normalde cok saf biriyimdir. Kimseye oyle afilli cumller kuramam ama damarima bastiklarinda gozum cok fena donuveriyor. Beni isirani ben de isiriyorum artik.Anne tarafına çekmişim kavga gürültü asla sevmem aşırı sakinimdir sadece bade delirtildiğim anlarda patlamam ağır oluyor şoka girdilerdaha öncede 3 kez fln patlamıştım halbuki
Bide bana diyorlarki sen çok değiştin biz eski gelini istiyoruz fln , ya sabır
Lohusa hakimle 3 hafta görümcem kocasını da peşine takıp bizim eve geldiler surat yaptım ben suçlu oldum. Arada da görümceme empati yapabilsin diye halimden bahsettim zorlandığımı anlattım kızı da bizi çok yordu bunu bilmesine rağmen iş çıkışı gelip varsa yemek yiyip gittiler hep, son günlere doğru bir triplendiler niye çünkü misafircilik oynamadım onlarla , be bu kadın lohusalık depresyonundan 1 sene çıkamadı tamamen dağıldı gelmiş bana laf ediyor
Yani burda bi paravan var onun rahatlıgıyla biraz hayatlarımızı acık acık sunuyoruz o yüzden yakın cevremizle bu kadar agzımıza geleni paylasamıyoruz birde üç asagı bes yukarı yasadıklarımız aynı ondan cok rahat empatide kurabiliyoruzSizle konuşmak öyle iyi geliyor ki ne kadar aklı başında hissettiklerinin arkasında be anne olunca da güçlü olan insanlarsınız , gerçekten yakın arkadaşlarım gibisiniz hepimiz bir birimizi tanıyıp anlamışız yüksek empati gücüyle destek oluyoruz birbirimize iyi ki varsınızbu ortam gerçekten daha gerçekçi geliyor artık bana
Kıskanıyor sanırım kondurmak istemiyrom söylerken ben bile utanıyorum ama sene başında araba alacağımızı söyleyince eşim , suratı bir değişik oldu. Yakın arkadaşımda bu görümcene dikkat et gözü kalıyor ve kıskanıyor dedi ben kondurmak istemedim soğumak istemedim , eşimde emeği de var ablası sonuçta ve bağlılar ama onun bazı hareketlerine eşimde çok kızıyor çünkü görsen konuşma o biçim ama hayatında o mantıktan eser yokbu arada eşimin kardeşi değil ablası bu anlattığım insan 38-39 yaşında
Ben yaşı küçük diye düşünmüştüm hepSizle konuşmak öyle iyi geliyor ki ne kadar aklı başında hissettiklerinin arkasında be anne olunca da güçlü olan insanlarsınız , gerçekten yakın arkadaşlarım gibisiniz hepimiz bir birimizi tanıyıp anlamışız yüksek empati gücüyle destek oluyoruz birbirimize iyi ki varsınızbu ortam gerçekten daha gerçekçi geliyor artık bana
Kıskanıyor sanırım kondurmak istemiyrom söylerken ben bile utanıyorum ama sene başında araba alacağımızı söyleyince eşim , suratı bir değişik oldu. Yakın arkadaşımda bu görümcene dikkat et gözü kalıyor ve kıskanıyor dedi ben kondurmak istemedim soğumak istemedim , eşimde emeği de var ablası sonuçta ve bağlılar ama onun bazı hareketlerine eşimde çok kızıyor çünkü görsen konuşma o biçim ama hayatında o mantıktan eser yokbu arada eşimin kardeşi değil ablası bu anlattığım insan 38-39 yaşında
Biz 8 saatlik yola geldik, pusette uzun süre kalmamalıymışlar, dura kalka geldik. Eşim zaten seminer sebebiyle geliyordu, ben de evde 3 gece yalnız kalmaktansa ailemin yanında geçireyim dedim. Ben de hayatta cesaret edemiyordum biraz mecburi oldu ama çok güzel geçti, soba sıcağını sevdi oğlum mışıl mışıl uyudu, dedesi de görmüş oldu, sağolsun akrabalar konu komşu geldi içim açıldı benim de, tanıdık yüz görmeye hasret kalmışım. Bu akşam dönüyoruz inan evi hiç özlemedim.Persembe ankaradan sinopa gidelim dedik esimin memleket valla cesaret edemeyip vazgectikusuturuz diye korkuyorum.uzun yol icin cok minikler sanki ne bileyimm
Evet ben de oyle dusunmeye calistim hep cok sukur geldi. Bana sut anne bulmayi dusunen insanlara da lafimi soyledim. Yaptiginiz cok ayip dedim, sen de annesin bilmiyor musun hemen gelmez sut dedim. Pisman oldu, agladi ozur diledi vs ama samimiyetime inanmadigim icin tamam dedim gecistirdim. Asla unutmayacagim bunu cunku.
Yapılır yapılır üst üste geliyor böyle seyler genelde olumsuzu uzaklastırıyoruzEşim sabah bu olay olunca ben gerekeni konuşucam sakinleş dedi , benimde hiç hoşuma gitmedi dedi ve ben ağlarken onunda gözü doldu , bu olay olduktan sonra gece ve sabah tek kelime etmedik ikimizde kabuğumuza çekildik, sadece kızımızla ilgili konularda konuşuyoruz. Ama eşimin siniri geçti sadece çok üzgün. Birde aksi gibi temizlik yapılırken beşiği kaldırdık bozuldu akşam onu yapmaya çalıştı eşim , olmadı şimdi malzeme almaya gitti eğer yapamazsa sallanma özelliği geri gelmezse yeni beşik alacağız
Yapılır yapılır üst üste geliyor böyle seyler genelde olumsuzu uzaklastırıyoruzEşim sabah bu olay olunca ben gerekeni konuşucam sakinleş dedi , benimde hiç hoşuma gitmedi dedi ve ben ağlarken onunda gözü doldu , bu olay olduktan sonra gece ve sabah tek kelime etmedik ikimizde kabuğumuza çekildik, sadece kızımızla ilgili konularda konuşuyoruz. Ama eşimin siniri geçti sadece çok üzgün. Birde aksi gibi temizlik yapılırken beşiği kaldırdık bozuldu akşam onu yapmaya çalıştı eşim , olmadı şimdi malzeme almaya gitti eğer yapamazsa sallanma özelliği geri gelmezse yeni beşik alacağız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?