Bencede yapsınlar herşeyi sırtlamak zorunda değiliz. Bizde insan evladıyız , hem bebeğe bakıp hem her işi yaptıktan sonra onların eşi olmaktan çıkıp anneleri haline dönüşürüz. Zorluklar ortak karşılanmalı o yüzdenBir tanidig8m kocasi kafasina gore isim koydu diyr cocuguna asla kocasinin koydugu isimle hitap etmedi.atiyorum kocasi fatma koymus ismi. Arkadasim hep ayse dedi bebege. Ve coxuk ayse diye biliniyor.
yazık ama ya benimki sozde yola geldi ama giden gitti benden. Inat ettim gomleklerini kendi utuluyo. Benim aglayan cocugumu kocam kucaginda tuttu da bana utu yaptirdi. Ertesi gun dedim bebek annenin yayinda olmali zaten huzursuzdu sebin gomleginden daha onemli degil bebegim dedim. Baktim utu masasini kurmus yapiyo utusunu. Ister yapsin ister yapmasin. Bende de bir vicdansizlik olustu esime karsi. Evet aksama kadar ise gidip geliyor cani cikiyor ama evde de yapacak isini. Ben bebege daha yeni adapte oluyorum bebekle ev isi yapamiyorum sadece yemek yapabiliyorum. Bu gece kaldirdim sabah yine biberon versin diye. 2 haftadir kaldirmiyordum. Kiziveriyorum eski yaptiklar8 aklima geldikce.
Yahu dünyada isim tükenmiş gibi.Benim ilk oğlumun adının biri kp ismi.Ikincisini ben koydum.Kizima da kv nın ismini koymam beklendi ama koymadım kv kizimi pek sevmez.Kizim da iki isimli ikisini de ben koydum.Sezeryana girerken tam sedyede ismi bu olacak dedim,ameliyat çıkışı hastane sertifikasında benim dediğim isim var di.Ameliyat olunca eşim karşı koyamadı.3.bebiste kızım ve oğlum büyüdüğü için onlar cinsiyetini öğrendiğinden beri istedikleri ismi söylüyordu bana.Yanına ikinci bir ismi eşim önerdi.Ama biz kimseye şu olacak demedik ben eşim ve cocuklarim biliyordu.Hastanede isim koncak eşim bi arayalım annemleri de önerileri vardır bir soralım dedi.sus ne gerek var ablais abisi ve babası koydu ismini,oglumun adı belli dedim arayamadı.Ama kv selçuk ismini beğenmemiş saim diyip duruyor ona bile sinir oluyorumBen de bir tek benimki ailesine bu kadar duskun sanirdim. Bizim de tartismalarimiz hep ailesi soz konusu olunca olur. Ama yine de hicbirinizin esi benim esim kadar degildir ki oglumuzun ismini hakkimi helal etmiyorum dememe ragmen abisinin ve babasinin isimlerini koydu... Gerisini siz dusunun yani
İnşallah canım yaaAh canim insallah hersey yolunda gider ve seni anlar. Sen de dogum yaptin sen de lohusa oldun halden anlaman lazimdi de kaynanaya.
Ciddi anlamda çıngar cikar ne demek cocugun adindan baska isim soylemek. Cok istiyorsan tekrar dogur adini da saim koy de valla. Bu ne yaaa. Kocani isle o mudahale etsin. Boyle olmaz. Ayip ya ayip. Vicdansizlar.Yahu dünyada isim tükenmiş gibi.Benim ilk oğlumun adının biri kp ismi.Ikincisini ben koydum.Kizima da kv nın ismini koymam beklendi ama koymadım kv kizimi pek sevmez.Kizim da iki isimli ikisini de ben koydum.Sezeryana girerken tam sedyede ismi bu olacak dedim,ameliyat çıkışı hastane sertifikasında benim dediğim isim var di.Ameliyat olunca eşim karşı koyamadı.3.bebiste kızım ve oğlum büyüdüğü için onlar cinsiyetini öğrendiğinden beri istedikleri ismi söylüyordu bana.Yanına ikinci bir ismi eşim önerdi.Ama biz kimseye şu olacak demedik ben eşim ve cocuklarim biliyordu.Hastanede isim koncak eşim bi arayalım annemleri de önerileri vardır bir soralım dedi.sus ne gerek var ablais abisi ve babası koydu ismini,oglumun adı belli dedim arayamadı.Ama kv selçuk ismini beğenmemiş saim diyip duruyor ona bile sinir oluyorum
Işlerine geldiği gibi.Ama ne kadar kızım desede kızı olarak görmediği böyle durumlarda çıkıyor ortaya.İnşallah canım yaa
Beni üzen de o oldu beni anlamış gibi davrandı , seni sadece doğurmadım sen de benim kızımsın kendi kızlarımdan ayırmıyorum dedi
Bir laf var ya beni bir sen anladın sen de yanlış anladın
Ben isim tercihini ortada bebek yokken yaptım eşimde beğendi onayladık, bebek olup cinsiyet belli olunca ismi ipek dedik herkesi susturdukYahu dünyada isim tükenmiş gibi.Benim ilk oğlumun adının biri kp ismi.Ikincisini ben koydum.Kizima da kv nın ismini koymam beklendi ama koymadım kv kizimi pek sevmez.Kizim da iki isimli ikisini de ben koydum.Sezeryana girerken tam sedyede ismi bu olacak dedim,ameliyat çıkışı hastane sertifikasında benim dediğim isim var di.Ameliyat olunca eşim karşı koyamadı.3.bebiste kızım ve oğlum büyüdüğü için onlar cinsiyetini öğrendiğinden beri istedikleri ismi söylüyordu bana.Yanına ikinci bir ismi eşim önerdi.Ama biz kimseye şu olacak demedik ben eşim ve cocuklarim biliyordu.Hastanede isim koncak eşim bi arayalım annemleri de önerileri vardır bir soralım dedi.sus ne gerek var ablais abisi ve babası koydu ismini,oglumun adı belli dedim arayamadı.Ama kv selçuk ismini beğenmemiş saim diyip duruyor ona bile sinir oluyorum
Var mı böyle olanKızlar emzip de 40 ını doldurup adet olan var mı? Benim bugün kahverengi oldu adet gibi şimdi durdu. Adet mi bu?
Doktor neden böyle olabileceğine dair bişey derdimi? Bizim de bugün 5.günümüzdü sabah yaptı çok şükür ama normaldeki gibi tamamen sıvı değildi, biraz katılaşmaya başlamışSağol canım iyiyiz şimdi şükür
Yok canım normal filan demedi.
Anne sütü aldığını belirttim ben ve 5 günü geçmediğini söyledim daha önce.
Çünkü öncesinde bu kadar uzayıp uzamadığını sordu yapamamasının.
Bizimkinin de gazı çok kokuyordu
Yapamadığı için oluyo o koku
Ben düzenli kullanmıyorum onu ya
Alışmasını istemiyorum ilaçla gaz yapmasına
Kendi kendine yapıyor çoğu kez
Geçmiş olsun canım
Ben bu fitil olayını da sordum
Dün lavman yaptık hastanede, 2dk sonra pırt yaptı
Şurup kullanacağız, yine çok uzarsa yarım fitil yapacağız.
Dün ebeye dedim fitil filan olayı olacaksa geleyim diye
O da çocuğun gelişimi güzel, fitille filan olmaz. Kendi zorlanarak yaparsa çatlak olur Allah korusun dedi.
Uzman görsün dedi. Çünkü aynı şeyi kendi bebeği de yaşamış
Sonrasında bi daha olmamış
İnşallah bizimde uzamaz bir daha
O zeytinyağını hastanede bi kadın da bana dedi. Zeytinyağlı vermedin mi diye. El kadar bebeğe herşey verilir mi dedim bende
Yok canım o tarz şeyler zararlı zaten
Kiyamam kuzucuma. Beninkinin de 3. Gunu. Bakalim ne olacak. Sirtina kadar cikkyor gunasiri yapinca da. Goon bebek bezi aldim deneywcegim bakalim. Sirt kismi lastikli ve yumusak hosuma gitti. Daha denemedim. Goon premium soft. Pisik yapmazsa onu kullanmaya devam ederim. Primanin 2 numarasindan 1 tik daha buyuk.Doktor neden böyle olabileceğine dair bişey derdimi? Bizim de bugün 5.günümüzdü sabah yaptı çok şükür ama normaldeki gibi tamamen sıvı değildi, biraz katılaşmaya başlamışben de gaz ilacına alışsın istemedim ama kullnmayınca çocuk çıldırdı gaz sancısından.
Ben aktardan aldırdım eşime tohumlarından yapıyorum, tozdan denedim ama çok iyi olmadı, tohumdan kapalı süzgece koyuyorum sıcak suda 3-4 dk duruyor sonra içiyorum ve tavsiye ederimKimyon humananin faalanda var siz nasil kullaniyisunuz evdeki toz kimyondn yapiyorm
Uzman dediği çocuk doktoru mu?Sağol canım iyiyiz şimdi şükür
Yok canım normal filan demedi.
Anne sütü aldığını belirttim ben ve 5 günü geçmediğini söyledim daha önce.
Çünkü öncesinde bu kadar uzayıp uzamadığını sordu yapamamasının.
Bizimkinin de gazı çok kokuyordu
Yapamadığı için oluyo o koku
Ben düzenli kullanmıyorum onu ya
Alışmasını istemiyorum ilaçla gaz yapmasına
Kendi kendine yapıyor çoğu kez
Geçmiş olsun canım
Ben bu fitil olayını da sordum
Dün lavman yaptık hastanede, 2dk sonra pırt yaptı
Şurup kullanacağız, yine çok uzarsa yarım fitil yapacağız.
Dün ebeye dedim fitil filan olayı olacaksa geleyim diye
O da çocuğun gelişimi güzel, fitille filan olmaz. Kendi zorlanarak yaparsa çatlak olur Allah korusun dedi.
Uzman görsün dedi. Çünkü aynı şeyi kendi bebeği de yaşamış
Sonrasında bi daha olmamış
İnşallah bizimde uzamaz bir daha
O zeytinyağını hastanede bi kadın da bana dedi. Zeytinyağlı vermedin mi diye. El kadar bebeğe herşey verilir mi dedim bende
Yok canım o tarz şeyler zararlı zaten
Ya 55 gün oldu benim hala ara ara lekelenmelerim oluyorKızlar emzip de 40 ını doldurup adet olan var mı? Benim bugün kahverengi oldu adet gibi şimdi durdu. Adet mi bu?
Aman ne hali varsa görsün, yatılı misafir nedir yahu. Ben gün içinde getirdiği misafirlere sinir oluyorum düzenimi bozuyorlar.Işte sebep ilgilenmemişim. Valla iste doğumdan sonra eve geldiğim gün kaynanam 15 günlük bana yatılı misafir getirmeye kalktı ben de kabul etmedim o da gitti evden kızına gidiş o gidiş... üstüne de Facebook da falan paylaşmış paran varsa oğlunda kal aklın varsa evinde kal diye ki bana bir kuruşları geçmemiştir. Ben de soğudum yani samimi olmak icimdengelmiyo
Uzman dediği çocuk doktoru mu?
Sadece anne sütü aldığı için normal diyor benimkisi . Değiştirmeli miyim.
Sık sık Fitil kullanmak mı çatlak yaparmış anlamadım canım.
Biz bir de maflor probiyotik damla başladık henüz etki etmedi ama onu alınca güzel uyuyor sanki . Bugün 8.gün
Yarına kadar yapmazsa mecbur yine fitil kullanıcam
Şurup ne şurubu ben de araştırayım
Ben de aynısını yaşadım devamı gelmedi. Adet degil. Son kanamaların...Var mı böyle olan
47 gün, yeni bitti benim iki gündür yok ama olabilir yine.Ya 55 gün oldu benim hala ara ara lekelenmelerim oluyor
Çoğumuzda kaka derdi var demekki bu dönemlerde oluyorKiyamam kuzucuma. Beninkinin de 3. Gunu. Bakalim ne olacak. Sirtina kadar cikkyor gunasiri yapinca da. Goon bebek bezi aldim deneywcegim bakalim. Sirt kismi lastikli ve yumusak hosuma gitti. Daha denemedim. Goon premium soft. Pisik yapmazsa onu kullanmaya devam ederim. Primanin 2 numarasindan 1 tik daha buyuk.
Aynen öyle.en güzeli kimseyi takmamak.Ben en zor anında hep yedi kat elin desteğini gördüm.Aile desteğini görmedik o yüzden artık kimseden zerre beklentim yok.Rabbim sağlık versin ,güç versin kimseye muhtaç etmesin.Hep derim iyi olsunlar benden öte dursunlar...Bu ara ne var böyle herkes ailelerle kavga ediyor. Ya da bizde lohusalık var.
Genelde kayınailelerden dolayı şikayet var. İnanın kendi ailenizle yaptığınız kavga daha can yakıcı. Eğer sizi kıran öz anne babanız ise ve üzüntünüzü zerre kadar umursamıyorlarsa çok acı çekiyorsunuz. O yüzden oğlum dünyaya gelince evet o hayırlı bir evlat olsun diye dua ettim ama biz de hayırlı ana baba olabilelim, az hata yapalım diye dua ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?