- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.025
- 348
Ay oha ya bide görümceyle beraber bakmıslarbir meme vakası da benden. bunlar topluca bize saka mı yapıyor? kahvaltıya kvye cıktım. (üst katta oturuyor) kahvaltıdan sonra kızımı emzirdim uyudu. benim de ev isi yapmam gerekiyodu onu indirmedim eve heryeri açar iyice havalandırırım hem diye. neyse benim isim 1,5 saat kadar sürdü. bu arada sordum tabi uyandı mı duruyor mu vs. isimin bitmesine yakın uyandı ama duruyor bitir öyle gel dediler. neyse cıktım altına yapmıs altını alıyorum kv dedi ki senin memeni tanıyor. nasıl yani? dedim. sen yokken öylesine mememi vermeye calıstım almadı diyor. salak mısın kadın amacın ne duran cocuga memeni dayıyorsun. arkadan görümcem de x’e de denemisti annem o da almamıstı diyor. x dedigim eltimin oglu. salak gibi hicbisey diyemedim ya. kendimi yiyorum sinirden. o an hicbisey diyemedim. salak mıyım neyim desene niye öyle seyler yapıyosunuz diye. düsünüyorum acaba en son ne zaman banyo yaptı. memesi pis mi temiz mi ter mi kokuyor ne kokuyor. allahtan almamıs ama denemisler saka gibi. alsaydı alacaktı yani. bir de piskin piskin söylüyorlar. memenizi satacak yer arıyosanız dogurun bi tane. esime söylicem eve gelince. her durumda haklı olan ailesi acaba suan haklı mı. kvye de ilk fırsatta anne ben o an söyleyemedim ama hic hosuma gitmedi vs tarzı bi konusma yapıcam.
Dısarı cıkartıp iki tur attırsanız sakinlemezmiKızlar bebeğim kaç gündür huysuz ve çok ağlıyor resmen sesi kesiliyordoktora götürdük neler yaptık eşimle ama hâlâ aynı gaz damlamızı değiştirdik ama nesi var bilmiyoruz ve ben tükendim artık memede bile sürekli ağlıyor gazını çıkarıyoruz yine de ağlıyor bi yeri mi ağrıyo hiç bilmiyorum kv delirticek zaten en sonunda beni gerçekten çok sıkıldım bebeğimi sakınmaktan sürekli bişeyleri yanlış yaptığımı ima etmeye çalışıyor sanki ben doğurmadım bu çocuğu kim bakacak tabi ben bakacağım demi onlar kaç tane çocuk büyütmüş efendim. Yahu ilk çocuğunuz olmadı mı hiç ananızın karnında mı öğrendiniz de bu kadar tecrübe sahibi oldunuz diyesim geliyor
geçen gün de emziği aldı ağzına alıp da veriyodu çocuğa. anne yıkıyım ben bi dedim. annesi olarak ben bile yapmıyorum onu ağzımdaki mikropların çocuğun emziğinde ne işi varAman Allahım yaa bu nasıl bir düşünce ne istiyorlar bebeklerimizdengerçekten iğrenç onu bende düşündüm görümcemin memesi inanılmaz büyük üstelik uluorta da emzirdiği için göğüs ucunun küçük olduğunu biliyorum , kimbilir pis midir , terli midir iğrenç ya , öğrendiğim sabah evi birbirine kattım benim bebeğime bunu yaşatmaya ne hakkı var dedim. Biliyorsun bende evde derin temizlik var diye gönderdim kombici gelince Eşim götüreceksen enişte götürdü , kızımı babası yanında olmadan göndermemeliydim hata bende , o da ilk fırsatta yaptı aklındakini sonuç olarak onlarla görüşmeyecek raddeye geldim çünkü , hem suçlu hem güçlüler delirttiler beni çirkinleştim bende , sadece eşime üzülüyorum arada kaldığı için kesinlikle konuş hiç hoş birşey değil ani tepki vermek istemedim ama çok sinirlendim de, oyuncak sanki yaa
böyleleri de hep bize denk gelirAy oha ya bide görümceyle beraber bakmıslar
Bi akıllı yok
Alsa memesini emzirecek demekki ciddi ciddi
Bide pişkin
Sinir oldum
Agzina aldigi emzigi bebege mi verdi??? Ay daha neler, ben kendim bile bebegime boyle bir sey yapmam. Delirmis millet.geçen gün de emziği aldı ağzına alıp da veriyodu çocuğa. anne yıkıyım ben bi dedim. annesi olarak ben bile yapmıyorum onu ağzımdaki mikropların çocuğun emziğinde ne işi var
böyleleri de hep bize denk gelir
Tek modeli mi var hepsi aynı mı tam ilgilenemedim
Tabiki onuda ben aldım evde durdukca alısveriş yapıyorum resmen
Tamda bugun onun siparişini verdim solomombaby haftaya gelir bakalım sende bi arastır istersen
veriyordu neyseki ordaydım. isin kötü yanı arada sevmeye alıp cıkıyolar. nasıl engel olucam. hadi emzigi vermem cıkarkenAgzina aldigi emzigi bebege mi verdi??? Ay daha neler, ben kendim bile bebegime boyle bir sey yapmam. Delirmis millet.
2 numara aldım büyük baya bir paket de 1 alayım bari 2 böyleyse 1 de ufak gelmez sanırommEvet küçük olan prima premium care. Molfiksin 2 numarasi daha da küçük . Slepy 2 numara hepsinden kucuk. Primanin 1 numarasi kadar. Ben goon sevdim.
Ben oldumKızlar emzip de 40 ını doldurup adet olan var mı? Benim bugün kahverengi oldu adet gibi şimdi durdu. Adet mi bu?
Konseyi aldin mi acaba, memnum musun, bir de acaba nereden aldin ben de dışarı çıkamıyorum internetten alayım dedim ama cook var internette bilemedimKizlar korse almak istoyorum su nette cok goruyorum yamuna korse diye ama 300 tl cok pahali geldi.. var mi alan takan korse ?
Kızlar bebeğim kaç gündür huysuz ve çok ağlıyor resmen sesi kesiliyordoktora götürdük neler yaptık eşimle ama hâlâ aynı gaz damlamızı değiştirdik ama nesi var bilmiyoruz ve ben tükendim artık memede bile sürekli ağlıyor gazını çıkarıyoruz yine de ağlıyor bi yeri mi ağrıyo hiç bilmiyorum kv delirticek zaten en sonunda beni gerçekten çok sıkıldım bebeğimi sakınmaktan sürekli bişeyleri yanlış yaptığımı ima etmeye çalışıyor sanki ben doğurmadım bu çocuğu kim bakacak tabi ben bakacağım demi onlar kaç tane çocuk büyütmüş efendim. Yahu ilk çocuğunuz olmadı mı hiç ananızın karnında mı öğrendiniz de bu kadar tecrübe sahibi oldunuz diyesim geliyor
Beni aramadılar. Satış da onaylandı
Sabah, öğlen , akşamüstü, akşam , gece ve sabaha karşı yani 5-6 kez sağıyorum gün dönene kadar , oran güzel arttı , dakika tutmuyorum ama göğüsleri tam bitirmeden bırakıyorum kızımı sık emzirdiğim içinCanim ne kadar araliklarla kac dk sagim yaptin sutuni cogaltmak icin?yesilus
Aynen benim kızımı anlatıyorsun. Maalesef yavrularımız kolik.Kızlar benim kizim gündüz ve gece kısmen sakin ama akşam üzeri saat 5 gibi başlayıp 4 saat kadar benu çok zorluyor. Ikınma yok bacakları çekme yok öyle agliyorki asla sakinlesmiyor meme almıyor o an altını açıyorum mamayla besliyorum eminim tok ama aşırı bir ağlama sesi kısılıyor ugunuyor babası sarıp sarmalayıp dışarı çıkarıp uyutup getiriyo tekrar aynı. 2 haftadır böyle ıkınmadan bacak çekmeden karın ağrısı olur mu? bir derdi kesin var hep aynı saatler. Birtliyo kakada yapiyo ama çılgın gibi ağlıyor asla susmuyo o ugunmasi morarması aklımı aliyor
Ya İnan tamamen aynı. Şu an annem bizde. Kadın ağlama krizi mi desem terör mü desem görünce şok oldu. O saatlerde bize gelen olursa kaçıyor valla. Biz artık alıştık. 2 saat kadar aralıklı süren korkunç ağlama ve sonrasında derin uyku. Uyku arasında defalarca gaz çıkarma. Bence gaz çok birikiyor ve sancı yapıyor. O acıyla ıkınamıyprlar da öylece kalakalıyorlar.Gündüz kötü değil gece de kötü değil 3-4 saat çok ağlıyor ama öyle böyle değil ugunuyo morariyo memeyle sakinlesmiyo istemiyo. Gündüz normal ağlıyor mesela meme verince duruyo. Her gün aynı bacakları çekse ikinsa gaz diycrm. Annem gazi olmasada karnı artıyordur diyo çok çaresiz kalıyorum oyle aglayinca
Ben erken doğum yaptım biliyorsunuz. Litrelerce kan kaybettim evde KV’nin kendi gözleri önünde oldu üstelik. Ölücem sanmış o derece kanamam oldu. Bebeğimi küvezde bırakıp eve dönmüşüm büyük oğlum olduğu için onlar da evdeydi. Sütüm halaa gelmediği için duş alıp sağıma oturdum. Kv dönüp bana baktı ve “ne uğraşıyorsun yok işte” dedi. Çıkartıp kenara koydum pompayı. Yap sen yine de dedi. Sonra gittiler. Eşim zaten toplantılarını erteleyemediği için çıkmıştı. Sezaryen yerimin acısı, sütümün gelmemesi, miniğimi küvezde bırakıp süt bile veremeden dönmüş olmak, evde bakıma muhtaç bekleyen diğer oğlum. Hepsiyle yalnız mücadele ettim. Daha 2gün olmuş doğum yapalı. Annem ablamın çocuklarına baktığı için “kv’ m yan blokta iken senin gelmene gerek yok” dedim zor durumda kalmasınlar diye ve çok uzaktalar. Rabbim yardım etti çok şükür. Ertesi gün biraz sütüm geldi bebeğimi görüşe giderken kv gelip büyük oğlumun yanında kalması gerekiyordu. (Sezaryenime rağmen ayağımda sallayıp uyuttum uyanana kadar dönmüş olucaz zaten). Ona bile Geç geldi. Eşime kızıp söylendiğim birkaç şeyi de üstüne alınmış özür dilemek zorunda kaldım sırf eşim arada kalmasın diye. Lohusalık şöyle dursun.Kizlar bende sizinle bir sey paylasmak istiyorum. annemin durumu malum dogumda kv geldi fakat daha dikislerim acirken döndü diye kirginligim malum..bugune kadar tek bir sozumus bile yoktu birbirimize sabah kalkinca gider öperdim..yine sagolsunlar her seyimizi yaptilar borcsuz harcsiz evlendik ama annem bu haldeyken ben annemin boslugunu bir nebze doldurur sanmistim..doguma 1 hafta kala gorumcemi birakmaya geldiler sinoptan ve ustune basa basa gelmeye niyetimiz yoktu kizi birakalim ddik dediginde bile icim ciz etti..her neyse dogumdan sonra cocugu kucagina bile almadi sonra yakin arkadasima pek almadim kiskanmasin diye demis (eltimde yasadigi seyler var sanirim) yani soguk,umarsiz geldi bana..babam gelmisti doguma ayagimi kaldircam baba ayagimi tutsana dedim daha hastanede anladimki hayir anandan babandan baska.ve hic destek dahii almadim.4gun mutfakta yemek yapti.cocugun gobegi dusmemisti ki gitti..bu arada cocuga burma bilezik takti..keske maddi destek yerine maneviyati hissetseydim dedim.onlara gore gorevleri tamamdi..gelelim mevzuya
29 ekim tatildi esim gidelim dedi..benimde mevlutu orda yapma planim vardi.. konusmustuk..fakat gelicez dedigimizde hic mevlutten falan bahsedilmedi hatta esim ne yaocaksan yap bak geliyoruz falanda dedi..mevlut cokta elzem degil ama sonucta bizim taraf dagilmis durumda..kimsenin hali yok hasta pesinde gezmekten..beklerdimki babanne olarak yapmasini..esimede dün gece dedim ben annem hastalandiktan sonra anneni bir nebze olsun yukumu hafifletir diye bekledim..anne yerine koyarim belki dedim..sadece sustu esim..annesi giderkende surat astiginda annesinin yaninda ne bu guvensizlik kendine biz yapariz demistim..
Simdi vazgectik gitmekten.esim ya cok kucuk daha 2 aylik olmadi korkuyorum dedi 5 saatlik yola bende bosver dedim sinop soguk bir de..aksam aradik saka mi yapiyosun diyo ogluna :))) hani oglum cocuk kucuk falan yokta tüh diger torunlar uzulcek bekliyolardi diyo hala..
gittikten sonra her gün hem agladim hem isimi yaptim.her yemek yapisimda tek kaldigimda hirslandim.. 1hafta kalsaydi sutum yerine gelseydi yorulmazdim bu kadar dedim..gittikten sonra bir kac gun hep aradi aramadim artik o da aramiyo..gitmeyisimizdende algilamistir belki..yakin arkadasima aslinda az daha kalsam olurdu ama esimi birakamiyorum demis (aslinda yaptigininda farkinda ) yani cok severek gittgim o yerlere artik cocugumu sakinarak giderim gidersem ve 40 yilda bir giderim bayrami seyranida kalmadi bu zamana kadar kendi aileme gitmez oraya giderdim ama artik yok..esimede dedim sen istersen kasim ayinda git o da annesine oyle dedi ben tek gelecegim diye..
Velhasil anadan baska yarr yokmus..annen yoksa kimsende yokmus
Ben letgodan takip ediyorum uygun bulunca alcam hemenBobaya bende baktımda baya pahalı geldi birde kullanıp kullanmayacagıda belli değil kimisi hic durmuyormus
Yeni dogan aparatı oluyor onunla dogumdan 4 yasa kadar kullanabiliyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?