Anlattiklarinin aynisini yasadim ilk haftalar kilo kaybi fazla oldu doktor mamayi kesti kilo alamadik bi sefer her emzirme sonrasi 40 cc mama ver dedi verdim ama geceleride sagdim.bu sekildr kilo duzene girdi zamanla sutumde yetmeyr basladi geceleri 100u bulurken aksama dogru 30 40 cc cikiyor bende aksam ustu takviye yapiyorum ac kalmasindan iyidir.sagdigim 100 ccyi sabahtan oglene kadar pay ediyorum birikmis oluyo 2 gun mesela.kilosu duzene girdi cok sukur.gece sagimini yap mutlaka.mama versende önden emzir olsada olmasada bu sekilde memeyide birakmadik henuzKızlar geçen hafta doktora gittiğimizi kilo alımının az olduğunu bi hafta süre verdiğini kilo almazsa mama takviyesine başlıcağımızı yazmıştım hatırlayan varsa..ya sütüm yeticek diye düşündüm olumlu düşünmeye çalıştım ama yok bebiş memede ilk önce emerken çok mutlu sonra süt azalarak bitiyo 25dakika emiyo mücadele veriyo çocuğum ama sonra üzgün üzgün ağlamaya başlıyo, diğer memeye geçiyorum yine güzelce emiyo ama sonlara doğru yine ağlıyo..denemek için dün emzirmenin üzerine 60 cc mama verdim bitirip uyudu güzelceÇok vicdan yaptım bi yandan her emzirmede ilave mama veriim diyorum bi yandan memeyi burakır mı diyorum doktor da çok mama vermemeye çalış ki sadede sütle kaç gram aldı ona bakıcaz dedi Çarşamba gidicez doktora.bu arada günlük toplamda 120cc civarı mama veriyorum..valla moralim bozuldu artık
ay aynısı. biri sürekli onunla konusacak kucağına alacak. mesela aksam ağlama krizi diyorum ya. bu kriz kucakta mutfağa gidince duruyo nedense.Gercekten öyleler yalandan aglıyor bide benimki böyle duruyor duruyor bagırıyor sonra etrafa bakıyor sonra bi daha daha kuvvetli bagırıyor sonra gene duruyor gözüne bakıyor falan üc kagıtcı tam :)
bırakmaz. ne kadar biberona da alışsalar senin göğsünün kokusunu arar o.MasallahO da düzene girer zamanla.benimki gunduz zor uyuyodu simdi o da duzene giriyo.bi 9 dan sonra uyuyor bir de 2den sonra 5ten sonra uyutmuyorum zaten yinede gunduz cook zorluyor beni havalar iyi olsa cikilirdi ne guzel bizim sorunumuz hala beslenme doyuramiyorum annr sutuyle istedigi kadar sutte uretemiyorum aksama dogru mamaya geciyoruz gunde 2ye 3e dustuk yinede ama emmeyi birakmaz umarim
Sabahlari aglayamiyorlar ya keske gunduzde oyle olsaBenim kız da gece uykusuna zor geçiyor çocuk uyukluyor ama derin uykuya dalamıyor bi türlü, karnı da gurul gurul oluyor sanırım karnı rahatsız ediyor. Gece son çare anne karnı sesi ile uyuttum 2 de.
Benim kız da derin uykuya geçtikten sonra ellemesem 8 saat filan uyur ama ben en geç 5 saat sonra uyandırıp emziriyorum kilo alımı sınırın bi tık üstü zaten.
Bi de sabaha karşı uykudayken beslenme saati geliyor acıkıyor ama gözlerini açamıyor uyku da çok tatlı geliyor ııhhh mıııhhh diye sayıklamaya başlıyor yatakta
Ohh yarasin kuzuyaKızlar sütüme belmari usulü çikolata eritip koydum. Büyük oğluma verdim içti hepsini.
Normal inek sütünü hiç içmeyen bir çocuk. Sadece sek çikolatalı günlük süt içiyor o yüzden çikolata koydum.
Tadına baktım ondan daha güzel olmuş .akşam tatlı yediğim için galiba tadı bal koyulmuş gibiydi
Benimki de 8.30a kadar karnını doyuruyorum. Yarım saat gaz çıkartma süresi sonra yeniden bez değiştiriyorum dalmadan rahat etsin diye. Sonra Hafif pışpışla 9da uykuya geçiyor. Gece 3gibi uyanıp az emiyor. Sonra 6.30da iştahlı emiyor. 6,5 saat kesintisiz uyuyor.gece de çok emmiyor dediğim gibi. Memeyi bırakıp geriniyor ve uykuya dalıyor. Gece verdiğim memeyi veriyorum sabah yine.2.aydan itibaren gece uykulari uzuyor ve gecede 1e düsebiliyor.kaynaklarda doktorlarda uyanmiyorsa uyandirmayin yonunde.herkesin uygulayisi farkli ya kimi annenin ici rahat etmiyo 2saatte bir uyandirip beslemek istiyo ben gece uykusununda anne sutu kadar onemli oldugunu dusunuyorum.çünkü hormonları en çok uyurken salhilaniyormud. büyüme hormonları sayesinde günde yarım milimetre kadar uzuyorlarmis.ve gece uykusunda gündüz yaptıkları her şeyi tekrar edip hafızalarına kaydediyorlarmisevet 8 saat biraz fazla ama arada bir olan durum bizde de.. genelde 2 de ya da 4te uyaniyoruz bir daha 7 8 gibi
çok iyi fikir hahaha. vallahi çok ilginç varlıklarızKızlar sütüme belmari usulü çikolata eritip koydum. Büyük oğluma verdim içti hepsini.
Normal inek sütünü hiç içmeyen bir çocuk. Sadece sek çikolatalı günlük süt içiyor o yüzden çikolata koydum.
Tadına baktım ondan daha güzel olmuş .akşam tatlı yediğim için galiba tadı bal koyulmuş gibiydi
Sağ ol canım . Aynen benimde hiç tadına bakasım gelmiyor. Çikolata koyunca meraktan bardağın kenarından bakıverdim.Ohh yarasin kuzuyaYaaaa nasil bakiyosunuz tadina bende cok merak ediyorum ama niyeyse tiksiniyorum hele dolaba koyunca olusan o kaymak beni benden aliyo..sutu,kaymagi normaldede sevmem ondan mi acaba
Bizimde hemen hemen öyle cok nadir 8 saat genelde 5,6 saat uyuyor uyudugunda..8den 2ye kadar beslenip geri uyuyor ama bazende 1 kez kalkiyor 4de.yine baska doktorada sorucam bu konuyu icime kurt düstüBenimki de 8.30a kadar karnını doyuruyorum. Yarım saat gaz çıkartma süresi sonra yeniden bez değiştiriyorum dalmadan rahat etsin diye. Sonra Hafif pışpışla 9da uykuya geçiyor. Gece 3gibi uyanıp az emiyor. Sonra 6.30da iştahlı emiyor. 6,5 saat kesintisiz uyuyor.gece de çok emmiyor dediğim gibi. Memeyi bırakıp geriniyor ve uykuya dalıyor. Gece verdiğim memeyi veriyorum sabah yine.
Sutun tadi olsun diye tatli yiye yiye dogumda almadigim kilolari aldimSağ ol canım . Aynen benimde hiç tadına bakasım gelmiyor. Çikolata koyunca meraktan bardağın kenarından bakıverdim.
Arkadaşım hep bakarmış. Ne yersen tadı ona benziyor diyor. O yüzden kahve içme dedi bana. Kötü oluyormuş
Benim de sütüm malesef çok değil, ucu ucuna yetiyor kıza, kilo alımı sınırın bi tık üstü. Çok sütüm olsa çok çok emecek yavrum ama emerken süt gelişi azalınca sinirleniyor, kızıyorGece uykuya dalarken çok aranmıyo bi de üç saat sonra uyanıp emziriyorum uyuduğum için o sütüm yeriyo sanırım sonrasında iki saatte bir emziriyorum gece de.mamayı genelde öğlenden akşama kadar olan süreçte veriyorum belki de gece de yorgunluktan uyuyo emin diilimSağdım tek memeden 30 bazen 40cc geliyo çok az dedi doktor da..bi de iki gündür emmesi bittikten sonra süt artsın diye sağıyorum iki memeden 15cc falan çıkıyo onları da biriktirip sabah içiriyorum
Evet canım veriyorum, bi ara gece sağım yapıp mama yerine onu veriyordum ne güzel ama 4-5 gündür benim kız gece geç uykuya dalıyor ben de uykusuz kalıyorum o yüzden sağım yapmaya halim kalmıyorSabahlari aglayamiyorlar ya keske gunduzde oyle olsagunduz resmen çıgliklar var.ses bizede cok iyi geliyo gunduz aciyorum sakin sakin duruyo kaoandigi an aglamaya basliyo nasil bir seyse mama veriyor musun hala ?
Bakalım her şeye dikkat ediyorumAnlattiklarinin aynisini yasadim ilk haftalar kilo kaybi fazla oldu doktor mamayi kesti kilo alamadik bi sefer her emzirme sonrasi 40 cc mama ver dedi verdim ama geceleride sagdim.bu sekildr kilo duzene girdi zamanla sutumde yetmeyr basladi geceleri 100u bulurken aksama dogru 30 40 cc cikiyor bende aksam ustu takviye yapiyorum ac kalmasindan iyidir.sagdigim 100 ccyi sabahtan oglene kadar pay ediyorum birikmis oluyo 2 gun mesela.kilosu duzene girdi cok sukur.gece sagimini yap mutlaka.mama versende önden emzir olsada olmasada bu sekilde memeyide birakmadik henuz
Şu faydalı süte de bi türlü ulaşamıyoruzBenim de sütüm malesef çok değil, ucu ucuna yetiyor kıza, kilo alımı sınırın bi tık üstü. Çok sütüm olsa çok çok emecek yavrum ama emerken süt gelişi azalınca sinirleniyor, kızıyorbenim malesef dinlenmeye de pek fırsatım olmuyor. Günlerdir 4-5 saatlik uykuyla ayaktayım. Benim de sütüm artsın diye yiyip içmediğim kalmadı bu kadar arttı anca. Ama emzirme danışmanı bi bayana yazım dün benim de sağınca az geliyor süt (emdikten sonra 20 dk şık orta kuvvette sağınca maksimum toplam 20-30 cc çıkıyor), bayan sağdığın süte göre değerlendirme dedi daha arkada bi o kadar da pompanın sağamadığı süt vardır dedi. Pompa sadece ön sütü sağabilir dedi.
Aynı durumdayım hayatımda hiç bu kadar yememiştim özellikle tatlı şeylerSutun tadi olsun diye tatli yiye yiye dogumda almadigim kilolari aldimisimede geliyor o ayri
Aynen hemen sundurmeye aglamaya basliyoEvet canım veriyorum, bi ara gece sağım yapıp mama yerine onu veriyordum ne güzel ama 4-5 gündür benim kız gece geç uykuya dalıyor ben de uykusuz kalıyorum o yüzden sağım yapmaya halim kalmıyorbi de ben mama kabız mı yapıyor diye şüphelenip kesmiştim ama bi fark olmadı. Geceleri 60 cc veriyorum, gündüz de dışarı çıkacak olursak çıkmadan bi 60-75 cc mama veriyorum. Ama artık süt gelişi azalınca benim kız da meme de çıldırmaya başladı istiyorki son ana kadar hep çok çok dolu dolu süt gelsin ama nerdeeeee, süt azalınca basıyor çığlığı.
Bunlar hep annelikAynı durumdayım hayatımda hiç bu kadar yememiştim özellikle tatlı şeyler
Mamayı da çok vermemeye çalış yinede çünkü maalesef süt olayı gerçekten arz talep meselesi, süt yerine mama koydukça süt azalabilirŞu faydalı süte de bi türlü ulaşamıyoruzMama takviyesi de alsa pes etmicem inat ettim emzircem diye
Canim guzel doyunca 3 4 saat uyuyorlar zaten. Ben dun gece zor uyuttum. Bu hafta da gunduz hic uyuyamamistim. Gece 2ye alarm kurdum ama duymamisim alarmi. Bebek gece uyandiysa da duymamisim. Sabak 6da aglamasina uyandim. Cok uzun sure ac kaldi benkmki de gece.evet olabilir. 120 cc kadar içtiğinde 3 saat emmemisti. ve saat 23.00 gibi biseydi. tam anlamıyla açtı ve gece uykusuna geçecekti
Kıyamam kuzularaAynen hemen sundurmeye aglamaya basliyosen yine az veriyosun bizimki 100le anca doyuyo.ama bende gceleri sagmaya basladim cok iyi oluyo sabah takviye icin.insallah daha da artar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?