Canim doktorunu dinle. Mama onerecekse oyle mama ver. Mama vereceksen de emzirmenjn ustine verme. 1 öğünü tamamen mama olsun ki kac cc ile doyiyor gormus olursun. Yari mama yari sut olmaz. Ben bebegimi 20 ile 30 dakika arasi emziriyorum. Memeleri bosaltsa bile emzirmenin ardindan sagoyorum 20 cc bile ciksa memede duracagina sagayim diyorum. Oyle yapa yapa cok sukur sutum artti. Simdi artık her emzirmeden sonra sagmiyorum. Sabah oglen aksam ve 1 defa da gece sagiyorum. Doktorum bebek memenin yuzde 90ini 10 dakikada bosaltir dedi.Kızlar geçen hafta doktora gittiğimizi kilo alımının az olduğunu bi hafta süre verdiğini kilo almazsa mama takviyesine başlıcağımızı yazmıştım hatırlayan varsa..ya sütüm yeticek diye düşündüm olumlu düşünmeye çalıştım ama yok bebiş memede ilk önce emerken çok mutlu sonra süt azalarak bitiyo 25dakika emiyo mücadele veriyo çocuğum ama sonra üzgün üzgün ağlamaya başlıyo, diğer memeye geçiyorum yine güzelce emiyo ama sonlara doğru yine ağlıyo..denemek için dün emzirmenin üzerine 60 cc mama verdim bitirip uyudu güzelceÇok vicdan yaptım bi yandan her emzirmede ilave mama veriim diyorum bi yandan memeyi burakır mı diyorum doktor da çok mama vermemeye çalış ki sadede sütle kaç gram aldı ona bakıcaz dedi Çarşamba gidicez doktora.bu arada günlük toplamda 120cc civarı mama veriyorum..valla moralim bozuldu artık
Canim kac dakikada cikiyor 40cc. Ben 1 mememi sagiyorum 40 veya 50 cikiyor sut bitiyor.Sonra diger memeye geciyorum 40 veya 50 de ondan cikiyor. Sonra ilk sagip bitirdigim memeyi tekrar sagmaya basliyorum bastan sut cikmiyor gibi ama sonra gelmeye basliyor. Bu sekilde degistire degistire 30 dakika kadar sagiyorum. Sut 20. Dakikadan sonra fiskirarak cikmaya basliyor.Gece uykuya dalarken çok aranmıyo bi de üç saat sonra uyanıp emziriyorum uyuduğum için o sütüm yeriyo sanırım sonrasında iki saatte bir emziriyorum gece de.mamayı genelde öğlenden akşama kadar olan süreçte veriyorum belki de gece de yorgunluktan uyuyo emin diilimSağdım tek memeden 30 bazen 40cc geliyo çok az dedi doktor da..bi de iki gündür emmesi bittikten sonra süt artsın diye sağıyorum iki memeden 15cc falan çıkıyo onları da biriktirip sabah içiriyorum
Ayyy benimki de ayni. Hatta yanina gidip almayinca oksurmeye basliyor. Ama ayni hastalik oksurmesi gibi. Sonra gidip aliyorum. Cok gulduruyor öksurmesi.Gercekten öyleler yalandan aglıyor bide benimki böyle duruyor duruyor bagırıyor sonra etrafa bakıyor sonra bi daha daha kuvvetli bagırıyor sonra gene duruyor gözüne bakıyor falan üc kagıtcı tam :)
Benimki de 8.30a kadar karnını doyuruyorum. Yarım saat gaz çıkartma süresi sonra yeniden bez değiştiriyorum dalmadan rahat etsin diye. Sonra Hafif pışpışla 9da uykuya geçiyor. Gece 3gibi uyanıp az emiyor. Sonra 6.30da iştahlı emiyor. 6,5 saat kesintisiz uyuyor.gece de çok emmiyor dediğim gibi. Memeyi bırakıp geriniyor ve uykuya dalıyor. Gece verdiğim memeyi veriyorum sabah yine.
Ben ilk sagdigimda hastanedeyken 5 cc bile cikmiyordu. Doktor beni sutsuz ilan etmisti. Ama ben yilmadim sutum artana kadar 3 saatte bir sagdim. Sonra sagma araligimi uzattim. Sutum cok artti ve doktor inanamiyor senin mi cok sutun var diye. Bebegine gunde toplam verdigin 120 cc namayi bir öğünde ver tam doysun sonra zaten mama vermezsin. Boylece 3 saate cikar emme sıklığını. Karni tam doymazsa surekli meme ister ve yari ac yari tok kalir memende sut birikmeyecegi icin. 3 saatte emerse sende de sut birikir. Hic acaba sutum yetecek mi deme yeter. Benim artiyor bile.Evet bakalım inşallah artcak
Ayyy ilk bebek memeyi birakinca bakmistim ben de tadina mecburluktan. Bazilarinin sutu aci olurmus acaba sutun aci da ondan mi birakti demislerdi. Hic aci degildi. Ama baya tiksinmistim. Bu bebekte de meme ucumu sıkınca agzima fiskirmisti oyle tadina baktim. Tatli ve vavilyali gibiydi. Ne hokmetse ben tuzlu gibi olir diue hayal etmistim. Hani terimiz falan tuzlu ya ondan. Ama oyle degil sekerli gibiymis. Hurma yiyorum sanirim ondan sekerli cikti.Sağ ol canım . Aynen benimde hiç tadına bakasım gelmiyor. Çikolata koyunca meraktan bardağın kenarından bakıverdim.
Arkadaşım hep bakarmış. Ne yersen tadı ona benziyor diyor. O yüzden kahve içme dedi bana. Kötü oluyormuş
Aynen yaa babasına kahkaha atar gibi gülüyo resmen kıskandımGülüşü ömre bedel
ağladıysa mutlaka duyardın. çünkü açlıktan ağladıysa susmazdı ve kesinlikle duyardın. o da yorgun düşmüştür. benimki emzirince de gece 4-5 saat uyuyor. hatta rekor 7 saatCanim guzel doyunca 3 4 saat uyuyorlar zaten. Ben dun gece zor uyuttum. Bu hafta da gunduz hic uyuyamamistim. Gece 2ye alarm kurdum ama duymamisim alarmi. Bebek gece uyandiysa da duymamisim. Sabak 6da aglamasina uyandim. Cok uzun sure ac kaldi benkmki de gece.
Amin inşallahValla aferin kızım popona saglık demekten baska bişey yapamadık tabi baya ben banyoda üst bası çitilemede, eşimle görümcemde öyküyü temizlemede vakit kaybettik e bebege gidicektik onu iptal ettik falan ama kakası sagolsun
İyiki varlar ya Rabbim hakkıyla bakacak olan isteyen herkese bu duyguyu nasip etsin ☺
Misafir kabul etmiyorum bu aralar valla alınan alınsın ev de alt üst olmuş durumda ama napıım sağım yapıyorum bi de çok doymadığı için gündüz uyumak istemiyo sallayarak falan avutuyorum ben de 120yi aşmamaya çalışıyorum elimizden geleni yapalım.. mesela saat 12den beri kucağımda emziriyorum gaz çıkarıyorum tekrar emziriyorum uyutmaya çalışıyorum derken vakit geçiyoMamayı da çok vermemeye çalış yinede çünkü maalesef süt olayı gerçekten arz talep meselesi, süt yerine mama koydukça süt azalabilirben de mama olarak günlük maksimum 120 cc koydum sınır ama genelde 60-75 cc civar veriyorum. Fırsat buldukça emdikten sonra sağım yapıp onu veriyorum. Fırsatın oldukça sağ emdikten sonra 10 cc bile çıksa sağ yemek, çamaşır, bulaşık, misafirler vs derken ben günde 2 sağım yapabiliyorum keşke imkanım olsa daha çok sağım yapabilsem. Napalım pes etmeden uğraşacağız, yine olmazsa mama ile büyürler bu da kötü bişey değil.
Emzirdikten sonra ağladığında kıyamıyorum işte her seferinde diil ama çok ağladığında 30 cc veriyorum o bile yetmiyo zaten oyalıyo sadece..sağım yapıyorum mümkün olduğuncaCanim doktorunu dinle. Mama onerecekse oyle mama ver. Mama vereceksen de emzirmenjn ustine verme. 1 öğünü tamamen mama olsun ki kac cc ile doyiyor gormus olursun. Yari mama yari sut olmaz. Ben bebegimi 20 ile 30 dakika arasi emziriyorum. Memeleri bosaltsa bile emzirmenin ardindan sagoyorum 20 cc bile ciksa memede duracagina sagayim diyorum. Oyle yapa yapa cok sukur sutum artti. Simdi artık her emzirmeden sonra sagmiyorum. Sabah oglen aksam ve 1 defa da gece sagiyorum. Doktorum bebek memenin yuzde 90ini 10 dakikada bosaltir dedi.
Ya benim çok güzel geliyodu noldu birden anlamadım ona sinir oldum zaten tamam bugün bi öğününde kaç içiyo bakıcam saolBen ilk sagdigimda hastanedeyken 5 cc bile cikmiyordu. Doktor beni sutsuz ilan etmisti. Ama ben yilmadim sutum artana kadar 3 saatte bir sagdim. Sonra sagma araligimi uzattim. Sutum cok artti ve doktor inanamiyor senin mi cok sutun var diye. Bebegine gunde toplam verdigin 120 cc namayi bir öğünde ver tam doysun sonra zaten mama vermezsin. Boylece 3 saate cikar emme sıklığını. Karni tam doymazsa surekli meme ister ve yari ac yari tok kalir memende sut birikmeyecegi icin. 3 saatte emerse sende de sut birikir. Hic acaba sutum yetecek mi deme yeter. Benim artiyor bile.
40cc bebiş emmemişken çıktı ben sağma işlemine on dakika dayanabiliyorum meme uçlsrım hep yara çünküCanim kac dakikada cikiyor 40cc. Ben 1 mememi sagiyorum 40 veya 50 cikiyor sut bitiyor.Sonra diger memeye geciyorum 40 veya 50 de ondan cikiyor. Sonra ilk sagip bitirdigim memeyi tekrar sagmaya basliyorum bastan sut cikmiyor gibi ama sonra gelmeye basliyor. Bu sekilde degistire degistire 30 dakika kadar sagiyorum. Sut 20. Dakikadan sonra fiskirarak cikmaya basliyor.
Bende de aynısı var ama ben sizin kadar titiz değilim bu konuda:) şişeyi öyle sıcak sudan geciriyorum ama her sağım önce ve sonrası her aparatıni bekletmiyorum öyle kaynamış suda yoksa çok vakit alıyor.2 günde bir fln yapıyorumKızlar süt sağma makinelerini kullanım öncesi ve sonrası nasıl temizliyorsunuz ? Bende lansinoh elektrikli ikili olandan var her kullanım öncesi kaynamış suda bekletiyorum sonra kurumasını bekliyorum ama uzun zaman alıyor kuruması. Sağım sonrası da kaynamış su da bekletip kurumasını bekliyorum.
Bizde de durum aynı eşim göbek yaptıBunlar hep anneliksüt olduguda yok aldiimiz kilolarla kalmasak bariii esim teselli ediyooo emziriyosun birlikte veririz diye kendiside verdiklerini benimle aldi neyse veririz elbet
Ben o kadar uğraşamıyorumKızlar süt sağma makinelerini kullanım öncesi ve sonrası nasıl temizliyorsunuz ? Bende lansinoh elektrikli ikili olandan var her kullanım öncesi kaynamış suda bekletiyorum sonra kurumasını bekliyorum ama uzun zaman alıyor kuruması. Sağım sonrası da kaynamış su da bekletip kurumasını bekliyorum.
Düşük seviyede sağ canım, bende de durum aynı düşük modda 20 dk sağıyorum.40cc bebiş emmemişken çıktı ben sağma işlemine on dakika dayanabiliyorum meme uçlsrım hep yara çünkü
Ben tutmustum ve sutum tamamen bitmisti. Ilk bebekteyken. Bunda tutmayi dusunmuyorum. Seneye daha buyumus olur o zaman tutarim. Benim saglam stogum var ama 1 ay yeter. Sutum azalirsa mama kullanmak zorunda kalirim. Mama istemedigimden oruc dusunmedim. Mazeretimiz var zaten.ağladıysa mutlaka duyardın. çünkü açlıktan ağladıysa susmazdı ve kesinlikle duyardın. o da yorgun düşmüştür. benimki emzirince de gece 4-5 saat uyuyor. hatta rekor 7 saatgece uykusundan önce biberon vermek kolayıma geliyo sanırım. 5 dk biberonu bitiriyo 5 dk emziriyorum açlık faslı bitiyo. aklıma ne geldi az önce. ben stok yapsam bizim bebeler ramazanda 6 aylık oluyo. ek besine geçmiş oluyoruz bi de stoktan süt versem oruç tutabilir miyim ki
Canim 30 cc1 haftalikken veriliyo. Sen bebege yemegi koklatip da vermemissin. Simdi kac aylik bebegin. 1 ayi geçtiyse en az 90cc hazirla.1.5 veya 2 ayliksa 120 hazirla artani da dok.Emzirdikten sonra ağladığında kıyamıyorum işte her seferinde diil ama çok ağladığında 30 cc veriyorum o bile yetmiyo zaten oyalıyo sadece..sağım yapıyorum mümkün olduğuncaBi de tek mama veriim bakalım kaç içcek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?