Canim doktorunu dinle. Mama onerecekse oyle mama ver. Mama vereceksen de emzirmenjn ustine verme. 1 öğünü tamamen mama olsun ki kac cc ile doyiyor gormus olursun. Yari mama yari sut olmaz. Ben bebegimi 20 ile 30 dakika arasi emziriyorum. Memeleri bosaltsa bile emzirmenin ardindan sagoyorum 20 cc bile ciksa memede duracagina sagayim diyorum. Oyle yapa yapa cok sukur sutum artti. Simdi artık her emzirmeden sonra sagmiyorum. Sabah oglen aksam ve 1 defa da gece sagiyorum. Doktorum bebek memenin yuzde 90ini 10 dakikada bosaltir dedi.

Canim kac dakikada cikiyor 40cc. Ben 1 mememi sagiyorum 40 veya 50 cikiyor sut bitiyor.Sonra diger memeye geciyorum 40 veya 50 de ondan cikiyor. Sonra ilk sagip bitirdigim memeyi tekrar sagmaya basliyorum bastan sut cikmiyor gibi ama sonra gelmeye basliyor. Bu sekilde degistire degistire 30 dakika kadar sagiyorum. Sut 20. Dakikadan sonra fiskirarak cikmaya basliyor.

Gercekten öyleler yalandan aglıyor bide benimki böyle duruyor duruyor bagırıyor sonra etrafa bakıyor sonra bi daha daha kuvvetli bagırıyor sonra gene duruyor gözüne bakıyor falan üc kagıtcı tam :)
Ayyy benimki de ayni. Hatta yanina gidip almayinca oksurmeye basliyor. Ama ayni hastalik oksurmesi gibi. Sonra gidip aliyorum. Cok gulduruyor öksurmesi.

Gece 12-1 arasi emdik 4 de Ben kalktım 1 saat uğraştım emmesi için çok az emdi uykudan uyandiramadim en son içim rahat etmedi mama verdim onu içti uykuda sonra ablamız 6.30 uyandı arkasından bebeğimiz uyandı ben uyudum mu bilmiyorum. Gece bizde az emmeye basladik bende acaba arayı mi açsam o uyanmazsa sizlerinde oyle yani 4.5 saat olabilir

Evet bakalım inşallah artcak
Ben ilk sagdigimda hastanedeyken 5 cc bile cikmiyordu. Doktor beni sutsuz ilan etmisti. Ama ben yilmadim sutum artana kadar 3 saatte bir sagdim. Sonra sagma araligimi uzattim. Sutum cok artti ve doktor inanamiyor senin mi cok sutun var diye. Bebegine gunde toplam verdigin 120 cc namayi bir öğünde ver tam doysun sonra zaten mama vermezsin. Boylece 3 saate cikar emme sıklığını. Karni tam doymazsa surekli meme ister ve yari ac yari tok kalir memende sut birikmeyecegi icin. 3 saatte emerse sende de sut birikir. Hic acaba sutum yetecek mi deme yeter. Benim artiyor bile.

Ayyy ilk bebek memeyi birakinca bakmistim ben de tadina mecburluktan. Bazilarinin sutu aci olurmus acaba sutun aci da ondan mi birakti demislerdi. Hic aci degildi. Ama baya tiksinmistim. Bu bebekte de meme ucumu sıkınca agzima fiskirmisti oyle tadina baktim. Tatli ve vavilyali gibiydi. Ne hokmetse ben tuzlu gibi olir diue hayal etmistim. Hani terimiz falan tuzlu ya ondan. Ama oyle degil sekerli gibiymis. Hurma yiyorum sanirim ondan sekerli cikti.

ağladıysa mutlaka duyardın. çünkü açlıktan ağladıysa susmazdı ve kesinlikle duyardın. o da yorgun düşmüştür. benimki emzirince de gece 4-5 saat uyuyor. hatta rekor 7 saat gece uykusundan önce biberon vermek kolayıma geliyo sanırım. 5 dk biberonu bitiriyo 5 dk emziriyorum açlık faslı bitiyo. aklıma ne geldi az önce. ben stok yapsam bizim bebeler ramazanda 6 aylık oluyo. ek besine geçmiş oluyoruz bi de stoktan süt versem oruç tutabilir miyim ki

Kızlar süt sağma makinelerini kullanım öncesi ve sonrası nasıl temizliyorsunuz ? Bende lansinoh elektrikli ikili olandan var her kullanım öncesi kaynamış suda bekletiyorum sonra kurumasını bekliyorum ama uzun zaman alıyor kuruması. Sağım sonrası da kaynamış su da bekletip kurumasını bekliyorum.

Amin inşallah evet bizim de bütün planlar iptal oluyordu babası burdayken ama şimdi pek umursamıyorum çünkü zaten plan yok köy yerinde kızımla vakit geçiriyorum bütün gün alt değiştir emzir üstünü başını giydir elini yüzünü sil pış pış yap gaz çıkar uyut aynı döngüde gün nasıl bitiyo anlamıyorum bile o kadar kalabalığın içinde kimseye baktırmıyorum herşeyi kendim öğreneyim diye kv kucağına almaya bile korkuyo artık ben istersem veriyorum arada bi tam koruyucu anne oldum iyiki de böyle olmuş yoksa kimseyle baş edemezdim ağlasa benden biliyolar çünkü

Misafir kabul etmiyorum bu aralar valla alınan alınsın ev de alt üst olmuş durumda ama napıım sağım yapıyorum bi de çok doymadığı için gündüz uyumak istemiyo sallayarak falan avutuyorum ben de 120yi aşmamaya çalışıyorum elimizden geleni yapalım.. mesela saat 12den beri kucağımda emziriyorum gaz çıkarıyorum tekrar emziriyorum uyutmaya çalışıyorum derken vakit geçiyo

Emzirdikten sonra ağladığında kıyamıyorum işte her seferinde diil ama çok ağladığında 30 cc veriyorum o bile yetmiyo zaten oyalıyo sadece..sağım yapıyorum mümkün olduğuncaBi de tek mama veriim bakalım kaç içcek

Ya benim çok güzel geliyodu noldu birden anlamadım ona sinir oldum zaten tamam bugün bi öğününde kaç içiyo bakıcam saol

40cc bebiş emmemişken çıktı ben sağma işlemine on dakika dayanabiliyorum meme uçlsrım hep yara çünkü

Bende de aynısı var ama ben sizin kadar titiz değilim bu konuda:) şişeyi öyle sıcak sudan geciriyorum ama her sağım önce ve sonrası her aparatıni bekletmiyorum öyle kaynamış suda yoksa çok vakit alıyor.2 günde bir fln yapıyorum

Bunlar hep annelik süt olduguda yok aldiimiz kilolarla kalmasak bariii esim teselli ediyooo emziriyosun birlikte veririz diye kendiside verdiklerini benimle aldi neyse veririz elbet
Bizde de durum aynı eşim göbek yaptı hadi biz emziriyoruz onlara ne oluyorsa ama emzirmek cidden kalori yaktıyor ben normalde olsa bu yediklerine rahat 5-6 kilo alırdım 1 ayda, şimdilik 2 kilo aldım. Her ay 2 kilo alırsam yandım

Ben o kadar uğraşamıyorum günde bi sefer kaynatıyorum bazen 2 günde bir. Yani 2-3 sağımdan sonra kaynatmış oluyorum, her kullanım sonrası su ile duruluyorum sadece. Bi yerde okumuştum süt sağma makinesinden sadece anne sütü geçtiği için her kullanımda kaynatmaya gerek yok diye. Bebeğin malzemelerini kurulmak için bezler aldım onlarla kuruluyorum.

Ben tutmustum ve sutum tamamen bitmisti. Ilk bebekteyken. Bunda tutmayi dusunmuyorum. Seneye daha buyumus olur o zaman tutarim. Benim saglam stogum var ama 1 ay yeter. Sutum azalirsa mama kullanmak zorunda kalirim. Mama istemedigimden oruc dusunmedim. Mazeretimiz var zaten.

Canim 30 cc1 haftalikken veriliyo. Sen bebege yemegi koklatip da vermemissin. Simdi kac aylik bebegin. 1 ayi geçtiyse en az 90cc hazirla.1.5 veya 2 ayliksa 120 hazirla artani da dok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…