Baslarda kopuyordu yapa yapa alisti biz galip geldikPaket yapınca kıyamet kopmuyormu sizde ya nasıl bekliyorsunuzbizimki kucakta zor duruyor kundak ta
Ben her defasinda kaynattigimi soyleyince dogum yaptigim hastanedeki hemsire guldu. Hic gerek yok sicak sudan gecirmen yeterli demisti. Ama benim sterilizatorum var. Haftada bir onu da yapiyorum.Bende de aynısı var ama ben sizin kadar titiz değilim bu konuda:) şişeyi öyle sıcak sudan geciriyorum ama her sağım önce ve sonrası her aparatıni bekletmiyorum öyle kaynamış suda yoksa çok vakit alıyor.2 günde bir fln yapıyorum
maşallah. ablamın oğlu da kasım doğumlu ramazanda 7-8 aylıktı yanılmıyorsam. o da tuttu hem de öyle stoklu falan değil. her ihtimale karsı varken stoklayalım bizBebeklerin büyümek için uykuya daha çok ihtiyacı var. Sarılık vs riskler de kalktı bence uyandırma.
Gece kalkıp mama hazırlamaya üşenmiyor musun ya, bana daha zor gelirdi. Ben bir gözüm kapalı emzirip koyuyorum hemen, uykuya devam. Gece salgılanan sütün çok kıymetli canım bence emzir mama vermek yerine. Zaten biraz olsun uyuduğun için de sütün daha iyi olucaktır. Emzirdiğin için birkaç saat sonra yerine yeni süt dolacak. Mama verirsen hormonlar ihtiyaç yok algısıyla üretimi azaltıyor.
aynen vanilyalı gibi bir tadı var. Mastit olduğunda süt tuzlu olurmuş. Bebek emmek istemeyebilirmiş. Öyle duymuştum.
Stoğun olmasa bile emzirebilirsin. Ben ki 3lt su içmeden duramam, hamilelikte de bu nedenle kasılmaya bağlı oruç tutamadım ama büyük oğlumu emzirirken tuttum. 27 eylül doğumlu. Üstelik yumurta alerjisi çıktı kötü etkilenip ek gıdayı reddetti. Sadece bir öğün yoğurt yedi o dönem. Adet de görmediğim için 30 gün mis gibi oldu borçsuz inşaallah. Bunda da öyle olur inşaallah ama dediğin mantıklı. Günde Bir iki porsiyon olacak şekilde biriktirilebilir.
Bizdede göz kald i hafif.39 gunluguzYa biz 35 gunluguz sağlık ocagindaki olur geçer dedi ama benim kızın gözlerindeki sarılık tam geçmedi acaba sıkıntı olurmu ki göğsüne baktığında yok sarılığı dedi gözündeki de geçer dedi tam olarak ne zaman gecerki
Ben büyüklerde tutamamıştım.cok zorlanmış akşama doğru susuzluktan sürünür hale gelmiştim.tansiyon düşüklüğü vs.o yüzden tutmadım ve borcum coookmaşallah. ablamın oğlu da kasım doğumlu ramazanda 7-8 aylıktı yanılmıyorsam. o da tuttu hem de öyle stoklu falan değil. her ihtimale karsı varken stoklayalım bizdimi mantıklı. poşet alayım o zaman. ben geçtiğimiz ramazan da 15 gün tuttum 15 gün borcum var. herkes bi sürü şey söyledi. ama doktorum bana izin vermisti. kontrol oldum hiçbir sıkıntı yok kendini iyi hissettikçe tutabilirsin demisti. ama gel gör ki milletin ağzını kapayamadım
Ben de aynı şeyi soracaktım. Süt sağma aparatlarını, biberonları neyle temizliyorsunuz. Ben siveno emzik ve biberon temizleyici almıştım onunla yıkıyorum yanlış mı yapıyorumKızlar süt sağma makinelerini kullanım öncesi ve sonrası nasıl temizliyorsunuz ? Bende lansinoh elektrikli ikili olandan var her kullanım öncesi kaynamış suda bekletiyorum sonra kurumasını bekliyorum ama uzun zaman alıyor kuruması. Sağım sonrası da kaynamış su da bekletip kurumasını bekliyorum.
Ben makineden memnunum ama ilk zamanlara göre sütüm az dolayısıyla sağım daha zor.O yüzden hiç sağmak istemiyorum.Bende de tekli su var ama sagmiyor doğru düzgün sen memnunmusun cnm
Ben bes farkli doktora gosterdim bebegimi farkli sebeplerden. Hepsi de sorun yok dedi. Ben neresinde var anlayamiyorum acikcasi, bana gayet normal geliyor rengi :)Tekrardan baktılar yani sizin de sadece gözde mi var. Bizde i günlükken 11 di düşer falan demişti doktor inşallah bir sorun olmaz bebislerimize
Bende kaynar sudan geciriyorum sivenoyla yikadiktan sonra..bir de sise temizleyicisi biberonlari cok guzel temizliyor 2 gunde bir de strelize ediyorum sicak suda birakiyorumBen de aynı şeyi soracaktım. Süt sağma aparatlarını, biberonları neyle temizliyorsunuz. Ben siveno emzik ve biberon temizleyici almıştım onunla yıkıyorum yanlış mı yapıyorum
Peki kaç dk emiyor? Benimki 10dk emiyor uyuyakaliyor ondan sonra 10-15dk uyuyor kalkıp tekrar aranmaya başlıyor vermeyeyim bi düzen içinde emsin desen mümkün değil oyalayamıyorum. Kilo alımı çok iyi olmadığı için mecbur mama veriyorum. Ama doktorum dedi ki önce emsin sonra 30cc kadar arkasından mama verelim her öğün. Iyi de öğün diye birşeyimiz yok ki hep emsin istiyor. Ben de artık 2-3 saatte bir 30cc veriyorumSadece anne sutu. Her istediginde veriyorum. Cok agliyor vermeyince, kiyamiyorum. Uyaniksa saate 1 istiyor, bazen 1,5 saat bazen 2 saat. En uzun uykusu 3-3,5 saat.
bizi zorladığı anda bırakmak zorundayız çünkü bizde onlardan mesulüz. allaha şükür ben hiç zorlanmadım. 1 gün tutup 1 gün tutmadım. tuttuğum günler evde hiçbişey yapmadım iftara da hep bi yere gittimBen büyüklerde tutamamıştım.cok zorlanmış akşama doğru susuzluktan sürünür hale gelmiştim.tansiyon düşüklüğü vs.o yüzden tutmadım ve borcum coookbunda da denerim ama güvenmiyorum bünyeye
Önceleri kaynamış suda bekletiyordum. Bir defa ocağın altını açık unutmuşum. Bir parçasının değişimine mal oldu. Sonra arkadaşım steril aletini verdi onda yapıyorum.Kızlar süt sağma makinelerini kullanım öncesi ve sonrası nasıl temizliyorsunuz ? Bende lansinoh elektrikli ikili olandan var her kullanım öncesi kaynamış suda bekletiyorum sonra kurumasını bekliyorum ama uzun zaman alıyor kuruması. Sağım sonrası da kaynamış su da bekletip kurumasını bekliyorum.
10 en fazla 15 dk. Ama bazen mizmizlaniyor. Bir cikariyor bir tutuyor memeyi. Yani 15 dakikanin 15 dakikasi verimli emmiyor. Ilk 5 dk araliksiz emiyor cok acsa. Ozellikle gece beslenmesinde 3 saat uyudugu icin ac oluyor, iyi emiyor. Uyuyakaliyor. Bazen dediginiz gibi emme refleksini tatmin etmek istiyor. Emzikle oyalamaya calisiyorum. 1 saatten az surede vermemeye calisiyorum tekrar, ozel bir durum yoksa. Bir sekilde oyalamaya calisiyorum ama gercekten cok zor. Katilarak agliyorsa mecbur. Muzik aciyorum, sohbet ediyorum, kucagima alip evde gezdiriyorum. En azindan 1 saati tamamlamaya calisiyorum.Peki kaç dk emiyor? Benimki 10dk emiyor uyuyakaliyor ondan sonra 10-15dk uyuyor kalkıp tekrar aranmaya başlıyor vermeyeyim bi düzen içinde emsin desen mümkün değil oyalayamıyorum. Kilo alımı çok iyi olmadığı için mecbur mama veriyorum. Ama doktorum dedi ki önce emsin sonra 30cc kadar arkasından mama verelim her öğün. Iyi de öğün diye birşeyimiz yok ki hep emsin istiyor. Ben de artık 2-3 saatte bir 30cc veriyorum
AlkaBen en basindan beri tek basima bakiyorum annem felc gecirmisti 8.ayimda. kvye guvendim ama dikislerim aciyorken cocugumun gobegi dusmeden gitti.yikamayi bile esim isteyken tek basima yaptim..basa gelince ustesinden de geliyosun..dedigin gibi esimin isten gelmesini iple cekiyorum hala geldiginde veriyorum yemekleri yapiyorum o sirada.sonra 8 gibi yatiriyoruz kiz 2ye kadar uyuyor o sirada ben uyuyorum ama gece esimi kaldirmiyorum cunku uykusu agir ve zaten bana bir yararida olmuyo besik yanimda emzirip yatiriyorum yine ben gun icinde uyursa uyuma imkani buluyorum ama esim dikkat gerektiren isler yapiyo bu yuzden gece kaldirmiyorum yanii bu benim fikrim.biraz yorulmus olabilir gece kalktigi icin ne is yapiyo bilmiyorum ama hem is hem bebek sorumlulugu agir geliyo onlara.yapan var mi evet var ama geldiginde bakmasini ben yeterli buluyorum zaten alistik kizimla 1 kez kalkiyor gece.
Kvni isin icine sokarsan daha canin sıkılabilir.cocuklar bizim cocugumuz dedigin gibi sorumlulugunu alabilmeliyiz.tabiki tek degil.her isime esimide kosturuyorum.mama yapiyo yediriyo gaz ve uyku seansi onda.bazen sen otur ben mutfagi toplayayim diyo yada utulerini kendi yapiyo is yukumude azaltiyo..
bir de hep sunu dedim kendime herkesin annesi babasi yok yaninda. bunca zzman insanlar ne zorluklarla buyuttuyse bende yapabilirim..mesela 4 cocuklu arkadaslar var hayranim..nasil zorluk yasiyiorlar ama ustesinden de geliyorlar.bu arada beni dusun ve depresyondan cik:) bolbol annene saril.bir kez sesini duyabilmek konusabilmek sadece takildigim yerde sorabilmek icin nelerimi vermezdim.hala cocugum icin depresyondayim diyemiyorum.bende anneyim ve onunda bana ihtiyaci varonce kendimize iyi bakmamiz lazim
Çok geçmiş olsun Allahım acil şifalar versin annene inşallah. Dediğin gibi bebeğimizin bize ihtiyacı var ama bazen inişli çıkışlı ruh halleri oluyor işte. Allahım güç kuvvet versin mutlu şekilden büyütelim bebeklerimizi inşallahBen en basindan beri tek basima bakiyorum annem felc gecirmisti 8.ayimda. kvye guvendim ama dikislerim aciyorken cocugumun gobegi dusmeden gitti.yikamayi bile esim isteyken tek basima yaptim..basa gelince ustesinden de geliyosun..dedigin gibi esimin isten gelmesini iple cekiyorum hala geldiginde veriyorum yemekleri yapiyorum o sirada.sonra 8 gibi yatiriyoruz kiz 2ye kadar uyuyor o sirada ben uyuyorum ama gece esimi kaldirmiyorum cunku uykusu agir artik kabullendim baslarda kiziyordum gece neden uyanmiyor diye..ve zaten bana bir yararida olmuyo besik yanimda emzirip yatiriyorum yine ben gun icinde uyursa uyuma imkani buluyorum ama esim dikkat gerektiren isler yapiyo bu yuzden gece kaldirmiyorum yanii bu benim fikrim.biraz yorulmus olabilir gece kalktigi icin ne is yapiyo bilmiyorum ama hem is hem bebek sorumlulugu agir geliyo onlara.yapan var mi evet var ama geldiginde bakmasini ben yeterli buluyorum zaten alistik kizimla 1 kez kalkiyor gece.
Kvni isin icine sokarsan daha canin sıkılabilir.cocuklar bizim cocugumuz dedigin gibi sorumlulugunu alabilmeliyiz.tabiki tek degil.her isime esimide kosturuyorum.mama yapiyo yediriyo gaz ve uyku seansi onda.bazen sen otur ben mutfagi toplayayim diyo yada utulerini kendi yapiyo is yukumude azaltiyo..
bir de hep sunu dedim kendime herkesin annesi babasi yok yaninda. bunca zzman insanlar ne zorluklarla buyuttuyse bende yapabilirim..mesela 4 cocuklu arkadaslar var hayranim..nasil zorluk yasiyiorlar ama ustesinden de geliyorlar.bu arada beni dusun ve depresyondan cik:) bolbol annene saril.bir kez sesini duyabilmek konusabilmek sadece takildigim yerde sorabilmek icin nelerimi vermezdim.hala cocugum icin depresyondayim diyemiyorum.bende anneyim ve onunda bana ihtiyaci varonce kendimize iyi bakmamiz lazim
Evet yorucu bir işi var bir iki gün nöbetleşe baktık sabah ikimiz de zombi gibiydik. Ben gündüz uyuyamıyorum o yüzden bebek uyuyunca dinlenme şansım olmuyor. Kayınvalidem kalsa gece emzirip ona verip uyusam olur ama onu gece uyandıramam. Yani kendi annemi uyandırırım ama kayınvalidemden çekinirim gidip uyandırıp bebeği vermeye. O yüzden kalmasını istemedim . Yani bana bir faydası olmayacak. Gece 2-3 saate bir uyanıyor. Bazen hemen tekrar uyuyor bazen 1-2 saat uyumuyor. Gece uykuları düzene girince işim kolaylaşacak biraz.Canım eşinin yorucu bir işi varsa veya sabah erken kalkıyorsa zor gelmeye başlamıştır, sen de haklısın ama o da kendince haklı kızma eşine. Elde imkan olmasa kendimi zorlarım ama işimizi kolaylaştırırma şansımız var demek istemiştir. Sen de ona annelerin gelip kalmasını neden istemediğini sakince anlat. Eğer kv en iyi bir kadınsa her hafta olmasa da annenle ara ara gelsinler yardıma, sen de dilenirsin iyi olur. Bizim kız gece 3e kadar uyumadı eşimle nöbetleşe baktık ama ikimizde acaip uykusuzduk gözümüzü zor açıyorduk, o an 3.bir şahıs olsa az da o baksa biz uyusak harika olurdu. Bu arada benim annem 1 hafta kv 3 gün kaldıkv rahatsızdı sadece yemek bulaşık konusunda yardımcı oldu ki onları da kısmen yaptı.
Aslında benim sıkıntım geçer nöbetleşe bakarken artık gece kalkmak istememesiydi. Ama düşününce bebekle ilgilenirken ev işleriyle çok ilgilenemiyorum en azından ona yardım ediyor. Gece de kalkarım artık.Anneler kabul ediyorsa değerlendir derim
Gecen hafta bigün annem baktı gece 5 saat kesintisiz uyudum o kadar şifa gibi geldiki
Simdi max iki saatte bir gece uyanıyor inanılmaz yorucu dinlenmek uyumak haram
Ha eşinin kendini düşünmesi üzücü
Dün eşimde horluyor yanımızda diye dürttüm gece bir gibi
Ama cok uykum var dedi
Senin mi benim mi cok uykumuz var bi düşün dedim
O uyku sersemi haliyle kalktı üce kadar bebeği o pıspısladı sagolsun he sonrası gene benim iki saatte bir nöbet devam etti ama olsun
Canim zaten hic mama verme. Vereceksen de her ogunden sonra az az mama yerine, gunde 1 defa ver tam doysun. Sende de sut birikir.Doktor çok mama vermeyin sütle kilo alımına bakıcam dediği için vermemeye çalışıyorum çarşsmbaya kadar
Ben her istediğinde emziriyorum. Önceleri daha uzun emerdi ama şimdi en fazla 10 dk emiyor. Çekiş gücü arttı sanırım büyüdükçe. Her istediğinde emzirmek zor oluyor ama ilk aylar böyle artık. Emzik de almadım çok düşündüm ama almadım hala kararsızım.Peki kaç dk emiyor? Benimki 10dk emiyor uyuyakaliyor ondan sonra 10-15dk uyuyor kalkıp tekrar aranmaya başlıyor vermeyeyim bi düzen içinde emsin desen mümkün değil oyalayamıyorum. Kilo alımı çok iyi olmadığı için mecbur mama veriyorum. Ama doktorum dedi ki önce emsin sonra 30cc kadar arkasından mama verelim her öğün. Iyi de öğün diye birşeyimiz yok ki hep emsin istiyor. Ben de artık 2-3 saatte bir 30cc veriyorum
Ben de avent elektrikli kullaniyorum. Benim yaralar gecti diyordum ki dun tekrar basladi. Bebek sadece uc kismini alabiliyor memelerimin. Ama hata bende uykusuzluga dayanamayip makinanin yuksek ayarinda sagdim ondan oldu. Karbonatli su ilr pamukla sildim. Garmastan krem de surdum bekliyorum.Elektrikli lansinoh marka karbonatı duymamıştım uygulucam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?