Bize doktor emzirdikten sonra doymamış olursa takviye olarak 30 veya 60 cc ver mamayı dedi. Ama dediğin gibi 30 kesmez artık.Canim 30 cc1 haftalikken veriliyo. Sen bebege yemegi koklatip da vermemissin. Simdi kac aylik bebegin. 1 ayi geçtiyse en az 90cc hazirla.1.5 veya 2 ayliksa 120 hazirla artani da dok.
Doğum günü kutlu olsun prensesin canım Rabbim hayırlı uzun ömürler nasip etsin inşallah dünmüş doğum günü biraz geç oldu ama geriden takip ediyorumGünaydınnnn
Bugün Doğum günü var kızımın teyzeleri
Herşey hazır
Güzel geçecek inşallah
Çok heyecanlıyım ya
Biz bugün 2 aylık olduk, daha geçen hafta geçti gözlerindeki sarılık. Ama doktorumuz demişti bazı bebeklerde 2 aylıkken geçer diye.Ya biz 35 gunluguz sağlık ocagindaki olur geçer dedi ama benim kızın gözlerindeki sarılık tam geçmedi acaba sıkıntı olurmu ki göğsüne baktığında yok sarılığı dedi gözündeki de geçer dedi tam olarak ne zaman gecerki
Yok ertesi günün gecesi veriyorum. Akşam sütünü akşam gündüz sütünü gündüz vermeye çalışıyorum.Peki gece sagdiginiz sutu sabah mi veriyorsunuz? Icerigi farkli oluyormus, o yuzden ben gunduz sagdigimi gunduz gece sagdigimi gece vermeye calisiyorum.
Canim ben cok ciktin bebekle disari. Su an 69 gunkuk oldu ama ben rahat 30 defa disari cikmisimdir. Belki daha da cok cikmisimdir. Bebek arabasi ile cikiyorum. Evde giydigi kiyafetin ustune pelus tumumu var onu giydiriyorum batraniye vs almıyorum, pusetin ustune birtane penye battaniye ortuyorum ruzgar falan carpmasin diye. 2 defa bebekle disari kendim ciktim arabaya atip da. 1inde asi icin tek ciktim birinde gune gittim. Genelde esim ile cikiyoruz. Hic borsey yapmasak aksam carsida turlayip eve donuyoruz. Evr kapatma kendini. Kanguru konusunda da oturmaya basladiktan sonra kanguri almayi dusunuyorum.Kızlar bebeğinizle dışarı çıkıyor musunuz? Ben hastane dışında hiç çıkmadım ama çok bunaldım evde. Bir kez çıkalım dedim o günde çok rüzgar olduğunu farkedip eve koştumBebek arabasıyla çıktım ama acaba kanguru alsam havalar iyice soğumadan çıksam daha rahat olmaz mı dedim. Eşim yenidoğan için kanguru sıkıntı olur dedi. Alan ve memnun kalan var mı kangurudan?
Bebeklerin büyümek için uykuya daha çok ihtiyacı var. Sarılık vs riskler de kalktı bence uyandırma.
Gece kalkıp mama hazırlamaya üşenmiyor musun ya, bana daha zor gelirdi. Ben bir gözüm kapalı emzirip koyuyorum hemen, uykuya devam. Gece salgılanan sütün çok kıymetli canım bence emzir mama vermek yerine. Zaten biraz olsun uyuduğun için de sütün daha iyi olucaktır. Emzirdiğin için birkaç saat sonra yerine yeni süt dolacak. Mama verirsen hormonlar ihtiyaç yok algısıyla üretimi azaltıyor.
aynen vanilyalı gibi bir tadı var. Mastit olduğunda süt tuzlu olurmuş. Bebek emmek istemeyebilirmiş. Öyle duymuştum.
Benim bebek 2400 doğdu yeterli kilo alamiyor mecbur kaldim mamaya yoksa bende çok karşıyım mamaya doğalı varken suan memeyle savaslarida basladi umarim birakmaz memeyi
Bize doktor emzirdikten sonra doymamış olursa takviye olarak 30 veya 60 cc ver mamayı dedi. Ama dediğin gibi 30 kesmez artık.
Ama o zaman atiyorum emdikten sonra 60 cc mama versin ve bebek bitirdi. Doyup doymadigini nasil anlayacaksin. Kafam karisti benim de bu konuda. Ben bebegi eve 5. Gununde getirmistim ve 2 defa mama verdim. Koskoca mama kutusuyla çöp oldu. Sut veriyorum sadece. Anne sutunu de az almaya basladi. 2 gundur dengesi sasti. Uyumuyor emmek istiyor ama emmiyor. Bir karisik halde. Acaba buyume?atagi dediklerinden mi yasiyoruz.Benim doktorda emzirme üstüne takviye yap dedi
Canim ben cok ciktin bebekle disari. Su an 69 gunkuk oldu ama ben rahat 30 defa disari cikmisimdir. Belki daha da cok cikmisimdir. Bebek arabasi ile cikiyorum. Evde giydigi kiyafetin ustune pelus tumumu var onu giydiriyorum batraniye vs almıyorum, pusetin ustune birtane penye battaniye ortuyorum ruzgar falan carpmasin diye. 2 defa bebekle disari kendim ciktim arabaya atip da. 1inde asi icin tek ciktim birinde gune gittim. Genelde esim ile cikiyoruz. Hic borsey yapmasak aksam carsida turlayip eve donuyoruz. Evr kapatma kendini. Kanguru konusunda da oturmaya basladiktan sonra kanguri almayi dusunuyorum.
Ama o zaman atiyorum emdikten sonra 60 cc mama versin ve bebek bitirdi. Doyup doymadigini nasil anlayacaksin. Kafam karisti benim de bu konuda. Ben bebegi eve 5. Gununde getirmistim ve 2 defa mama verdim. Koskoca mama kutusuyla çöp oldu. Sut veriyorum sadece. Anne sutunu de az almaya basladi. 2 gundur dengesi sasti. Uyumuyor emmek istiyor ama emmiyor. Bir karisik halde. Acaba buyume?atagi dediklerinden mi yasiyoruz.
Bazen benimki de 10 dk da uyuyakalıyor zorla uyandırıyorum gazını çıkarıyorum, altını açıyorum vs ve emmeyi en az 20 dkya genelde ise 30 dkya tamamlatıyorum. Sonra 2 saat oylamaya çalışıyorum, böyle düzenli olunca daha rahat oluyor. Bebek de alışıyor zamanla bu düzene. Benim kız 1 saat 45 dk dolunca mızırdanmaya başlıyor artık biliyor emme saatinin geldiğiniPeki kaç dk emiyor? Benimki 10dk emiyor uyuyakaliyor ondan sonra 10-15dk uyuyor kalkıp tekrar aranmaya başlıyor vermeyeyim bi düzen içinde emsin desen mümkün değil oyalayamıyorum. Kilo alımı çok iyi olmadığı için mecbur mama veriyorum. Ama doktorum dedi ki önce emsin sonra 30cc kadar arkasından mama verelim her öğün. Iyi de öğün diye birşeyimiz yok ki hep emsin istiyor. Ben de artık 2-3 saatte bir 30cc veriyorum
Asi sorun olmadi. O gun biraz mizirdandi ama cok sukur atesi cikmadi.peki kurtaj nasil olacak. Yani 1 gun sonra olsan olmaz mi ya ds 1 gun once. Ben kurtaj olmadim hic. Narkoz falan sersemletmesin seni. Bebege ogun esin bakar Sanirim.Aşı sorun yaptı mi sizde? Çarşamba günü bizim aşımız aşıdan sonra kürtaj olmam gerekiyo parca kalmış mecbur hastaneye gidicem zorlanirmiyim şimdiden korkuyorum aynı güne dek gelmesi kötü oldu
Asi sorun olmadi. O gun biraz mizirdandi ama cok sukur atesi cikmadi.peki kurtaj nasil olacak. Yani 1 gun sonra olsan olmaz mi ya ds 1 gun once. Ben kurtaj olmadim hic. Narkoz falan sersemletmesin seni. Bebege ogun esin bakar Sanirim.
Yarın akşam bir kere veriim bakalımCanim zaten hic mama verme. Vereceksen de her ogunden sonra az az mama yerine, gunde 1 defa ver tam doysun. Sende de sut birikir.
Garmastan bende hiç işe yaramadı lansinoh daha iyi geldiBen de avent elektrikli kullaniyorum. Benim yaralar gecti diyordum ki dun tekrar basladi. Bebek sadece uc kismini alabiliyor memelerimin. Ama hata bende uykusuzluga dayanamayip makinanin yuksek ayarinda sagdim ondan oldu. Karbonatli su ilr pamukla sildim. Garmastan krem de surdum bekliyorum.
Duzenli kyllaninca 5 gunde geciriyor am bu bebekte bende de cok ise yaramadi. Cunku duzenli kullanamadim.Garmastan bende hiç işe yaramadı lansinoh daha iyi geldi
Çok işime yaradı bu yazı. Bilmeden iyi bişi yapıyormusum. Gece cok mecbur kalmadıkça yani altını doldurmadıkça değiştirmiyorum. Emzirip gazını cıkarıp uykusu dağılmadan yatırıyorum. Cunku altını acıncw uykusu dağılıyor mumkun değil bidaha uyumuyor.Evet aslinda olay rutin olusturmak yoksa hep ayni sekilde uyuasini beklemek icin kucuklercogunluk onemli.bizim kiz babasi gibi uykuyu seviyo ya da cabuk alisti.hic bozmadik duzeni ama..yine 8 9a dogru uyudu saat 4te uuyandi o arada babasiyla guzel vakit geciriyoruz kurt gibi ac oluyo ama yine buraya bir yazi birakayim ❣
0-2 Ay bebeğinizin uyku düzeni nasıl olmalı?
Yeni doğmuş, 1 aylık ve 2 aylık bebeklerin olması gereken uyku düzeni hakkında bilgileri burada bulabilirsiniz. Gece, gündüz uykusu ve uyku saatleri.www.cicekailem.com
Bende tiksiniyorum neden acabaOhh yarasin kuzuyaYaaaa nasil bakiyosunuz tadina bende cok merak ediyorum ama niyeyse tiksiniyorum hele dolaba koyunca olusan o kaymak beni benden aliyo..sutu,kaymagi normaldede sevmem ondan mi acaba
Ben farkinda olmadan yazidaki gibi buyutmusum ilk cocugumu. 2.yi de ayni sekilde buyutuyorum. Cok sukur rahattim dune kadar. Dun de rahatsiz olma nedenim gunduz bebekle dugune gittik. Kalabalik gurultu bebegin dengesi sasti. Yanima sut almistim icirdim ama sonraki beslenme saati biraz gecikti eve gelene kadar. Hakiyle bebegin beslenmesi aksayinca uykusu da aksadi. O nedenle aksam cok zor uyudu. Etkisi bugun de suruyor.Çok işime yaradı bu yazı. Bilmeden iyi bişi yapıyormusum. Gece cok mecbur kalmadıkça yani altını doldurmadıkça değiştirmiyorum. Emzirip gazını cıkarıp uykusu dağılmadan yatırıyorum. Cunku altını acıncw uykusu dağılıyor mumkun değil bidaha uyumuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?