Ben sıkıyorum vakumu bittikçe
40.gunumde baya oldu leke gibi degil.ben onu sandim sanirim sonra bi 10 gun sonra yinr basladiBenim lekelenmem 45 gün kadar sürdü, sarımsı iken rengi kırmızı oldu ama adet değil. Seninki de adet olmayabilir mi, erken değil mi adet görmek için.
Goz bandimi siizi burjuvalarYa yerimmm
Aynen başta sarılmayı hiç istemedi kolları falan anında çıkarmaya çalıştı
Şimdi uyku gelince kendisi duruyor sarıyorum
Bi de şapkasını gözlerine kadar indiriyorum
Anası gibi göz bandı sevdi demek kuzu
Bir de emzik oluyor bazen ek olarak paketleme sürecinde
Dürümler sizi
Damlamasi bittikce tekrar ayarliyorum bendeBen sıkıyorum vakumu bittikçe
Olur daha iyi. Bizim de öyleBu 2. Ay aşısını illa o günmü yaptırmamız lazım. 3 5 gün gecikse sorun olurmu ki
Çok geçmiş olsun. Bebekten bebeğe değişir. Bizde bir fark olmadı. Kimisinde ateş huzursuzluk yapıyor 24 saat gözlem şartAşı sorun yaptı mi sizde? Çarşamba günü bizim aşımız aşıdan sonra kürtaj olmam gerekiyo parca kalmış mecbur hastaneye gidicem zorlanirmiyim şimdiden korkuyorum aynı güne dek gelmesi kötü oldu
2.ay açısında verem aşısı var. Kutuyu açtıklarında peşpeşe diğer bebeklere de yapılıyor. Bir danış istersen olmadı 1hafta sonraya erteleyebilir belkiBu 2. Ay aşısını illa o günmü yaptırmamız lazım. 3 5 gün gecikse sorun olurmu ki
Aynen benim ki de öyle , uykuya geçişte baya işe yarıyor emzik istemezse de atıyorGoz bandimi siizi burjuvalarBizim kiz emzigi uyuyacagi zaman aliyo artik istemezse onuda atiyo resmen puuu yapiyo
Benimde ilk gun 30 cc geldi bu da bi ise yaramadi dedim..cok uzuldum gittim elektrikli aldim.elektrikliyle 20 cc cikti daha buyuk hüsran :) mochiyi kullana kullana simdi 80leri gordum dun gece 140 sagdim..bebek bir memeni emerken dierine taktin dimi ? Birde gogus ucun tam ortaya gelcek yanlatmra sıkısmasin o damla damla damlamayi gör ayarlarsin elinle onu zaten.pes etmearalara 2 3 saat koymaya calis ki sut üretebilesin. (Ben hala 2 saatte zor üretiyorum )
Senin kanaman mi vardi ? Bende adet oldum bi aradan 10 gun gecmedi bir daha oldum baya yogun o da yeni bitti bir gitmek lazim mi ki..boyle duzensizlik oluyormu dogum sonrasi acaba..hamilelik oncesi saat gibi hic sasmazdi cunku
maşallah kuzuyaBoklu ve cisli bezlerle günaydın herkesedün 2 ay kontrolumuz vardı. Ve malum aşılar... 1 aşı eksik olduk. İyiki de öyle olmuş. 6 saatte bir calpol vermemize rağmen 37.5lara çıktı ateşimiz. Aman aşı olacaklar size tavsiyem aşı olur olmaz ateşinin çıkmasını beklemeden ateş düşürücü verin. 1 çay kaşığı 6 saatte bir. Cok az huzursuzlandi ama güzel atlattık gecemizi. Ateş düşürücü olmasaydı ne olurdu bilmiyorum. Bu arada doktor tavsiyesiydi... 60cm 5700 gram olmuşuz. Benimki gece uykusuna düşkün. Zar zor emzieiyordum. 5 dk 10 dk zor emiyor geceleri diye üzülüyordum. Ama sütüm tazyikli geliyor. Ve bu ara epey kusuyordu. Doktora kusmasina ne yapabiliriz diye sordum. 1400 gram almış 1 ayda hiçbir şey yapmana gerek yok dedi. Geceleri az emiyor dedim. Uyusun da büyüsün dedi yeterli geliyor demekki kilo alımı gayet iyi takılma dedi. Kusmaya en büyük sebep tahminimce emzjrdiktikten sonra gazın tam çıkmaması veya yarım saatten önce yatırmak... Dik tuttuğum zaman kusmuyor. Bende bazen ihmal ediyorum daha erken yatiriyorum. Ve kusuyor. Kisaca kilo alımı iyiyse ve bir hastalığı yoksa kusmaya pek takılmamak lazımmış. Fazlasını da kusuyor olabilirmis. Gülücükler 1 ay dolmadan başlamıştık. Şimdi epey dillendik. Agu yerine bagu diyen bir oğlum var. Ga ve gı da en sevdiklerimiz arasında Sağlıkla büyüsün bebislerimiz. Herkese sevgiler
MasallahBoklu ve cisli bezlerle günaydın herkesedün 2 ay kontrolumuz vardı. Ve malum aşılar... 1 aşı eksik olduk. İyiki de öyle olmuş. 6 saatte bir calpol vermemize rağmen 37.5lara çıktı ateşimiz. Aman aşı olacaklar size tavsiyem aşı olur olmaz ateşinin çıkmasını beklemeden ateş düşürücü verin. 1 çay kaşığı 6 saatte bir. Cok az huzursuzlandi ama güzel atlattık gecemizi. Ateş düşürücü olmasaydı ne olurdu bilmiyorum. Bu arada doktor tavsiyesiydi... 60cm 5700 gram olmuşuz. Benimki gece uykusuna düşkün. Zar zor emzieiyordum. 5 dk 10 dk zor emiyor geceleri diye üzülüyordum. Ama sütüm tazyikli geliyor. Ve bu ara epey kusuyordu. Doktora kusmasina ne yapabiliriz diye sordum. 1400 gram almış 1 ayda hiçbir şey yapmana gerek yok dedi. Geceleri az emiyor dedim. Uyusun da büyüsün dedi yeterli geliyor demekki kilo alımı gayet iyi takılma dedi. Kusmaya en büyük sebep tahminimce emzjrdiktikten sonra gazın tam çıkmaması veya yarım saatten önce yatırmak... Dik tuttuğum zaman kusmuyor. Bende bazen ihmal ediyorum daha erken yatiriyorum. Ve kusuyor. Kisaca kilo alımı iyiyse ve bir hastalığı yoksa kusmaya pek takılmamak lazımmış. Fazlasını da kusuyor olabilirmis. Gülücükler 1 ay dolmadan başlamıştık. Şimdi epey dillendik. Agu yerine bagu diyen bir oğlum var. Ga ve gı da en sevdiklerimiz arasında Sağlıkla büyüsün bebislerimiz. Herkese sevgiler
Dogum sonrasi ultrasonla bakti doktorum bir sorun gormemisti ama simdi bende huylandim benimde yogun oldu 4 gün bugun bittiBebek emerkende taktim normalde de 2 kez sağdım 30 ar cc cikti. Bebeğin emdiği memeden sağınca kaç cc çıkıyor?belki benim ilaçlardan sütüm azalmış olabilir ama hala birini emerken diğeri akıyo
Doğumun 28. Gunu bitti gibiydi kanama sonra arada geldi kesildi 42. Gün tekrar başladı adet oldum sandım hala devam ediyor çok yoğun oldu arada azaldı. Usg de bir parlaklık görünüyor birşey var yani ilk dogumumdada aynı oldu benlik bir durum var sanırım çok nadir olan birşey senin değildir oyle birşey ama kontrole gitmek gerekli
Hayır olmaz bir aylık süresi var aslında aşıların başlangıç tarihinden itibaren..sadece 2.ay asısında verem yani kolundan vurulan varya o aşı haftada bir gün açılır.atıyorum çarşamba günü siz bir sonraki çarşamba gidebilirsinuz sıkıntı olmaz tabi hemşirenizle iletişime geçipBu 2. Ay aşısını illa o günmü yaptırmamız lazım. 3 5 gün gecikse sorun olurmu ki
Sizin bebek 2 aylık olduğunda mesala cumaydı ama aşı sizin orada salı günü yapılıyosa salıyı beklemişsinizdir.bu olay sadece tek bcg yani verem aşısında varEvet anlattiginiz gibi. Benim bebek de 1 hafta sonra olmak zorunda kaldi aşısını. Cunku benimki 2 aylik oldugunda o aşı acilmiyormus mecbur 1 hafta bekledik.
Genelde 3.5 4 saat arası uyanıyor. İlk uykusu uzun oluyor. 5 6 saati bulabiliyor. Akşam 8 civarı uyuyor gece 1 gibi uyanıyor. Sonra 3.5 4 saat arası kalkıyor. Bazen 10 dk bazen 5 dk bazen 15 dk canı ne kadar isterse emip, tekrar memede uyuyor. Ben ne kadar zorlasam da ağzını açıp emmeye devam etmiyor. Üzülüyordum başlarda ama gelişimi iyi artık üzülmeyecegim. Benimki erkek ve her bebeğin gelişimi farklı. Kesinlikle kıyaslamamak lazım. 600 gram altına düşmediği sürece üzmeyin kendinizi. 1 ay 600 gram alır sonraki ay 1200 gram alır. Yeterki sağlıklı olsunlar... Verem aşısı vurulmadi. Yeterli sayıda çocuk toplanmamis. 12 kasıma randevu verdi sağlık ocağı. 2 bacakta vurulduk. İlkinde 5sn ikincide 30 sn ağladıMasallahkocaman olmuş..sizin doktorda biizmki gibiymis uyuyorsa uykudan uyandirmayin diyor.bir doktora daha danisicam ama 4, 5 bazen 8 saati buldugu da oluyor cunku..gecee beslenmesini siz kac saatte bir yapiyorsunuz ? 2 kasimda 2aylik olacagiz henuz 4.750 gr.miz bizim beslenmeye ihtiyacimizda var sanki.. bizimde yakin asilar hangi asiyi olmadiniz ? Hepsi pespese mi vuruldu
Bizimdr hemen hemen oyle 4 5 saati buluyor sukur uykularini aliyorlar diyelimGenelde 3.5 4 saat arası uyanıyor. İlk uykusu uzun oluyor. 5 6 saati bulabiliyor. Akşam 8 civarı uyuyor gece 1 gibi uyanıyor. Sonra 3.5 4 saat arası kalkıyor. Bazen 10 dk bazen 5 dk bazen 15 dk canı ne kadar isterse emip, tekrar memede uyuyor. Ben ne kadar zorlasam da ağzını açıp emmeye devam etmiyor. Üzülüyordum başlarda ama gelişimi iyi artık üzülmeyecegim. Benimki erkek ve her bebeğin gelişimi farklı. Kesinlikle kıyaslamamak lazım. 600 gram altına düşmediği sürece üzmeyin kendinizi. 1 ay 600 gram alır sonraki ay 1200 gram alır. Yeterki sağlıklı olsunlar... Verem aşısı vurulmadi. Yeterli sayıda çocuk toplanmamis. 12 kasıma randevu verdi sağlık ocağı. 2 bacakta vurulduk. İlkinde 5sn ikincide 30 sn ağladıama gün içinde ağlamaları oldu. Aşı yerlerine tutarken dikkat etmek lazım. Ve bol bol emzirmek iyi geliyor. Gerekirse hem memede tutun.
Bende adet oldum lohusalık kanaman 35de felan bitmişti..13 gün sonra adet oldum şimdi devam ediyo halaSenin kanaman mi vardi ? Bende adet oldum bi aradan 10 gun gecmedi bir daha oldum baya yogun o da yeni bitti bir gitmek lazim mi ki..boyle duzensizlik oluyormu dogum sonrasi acaba..hamilelik oncesi saat gibi hic sasmazdi cunku
Tam yumurtlamada bir daha oldum sankiBende adet oldum lohusalık kanaman 35de felan bitmişti..13 gün sonra adet oldum şimdi devam ediyo halaevet böyle düzensizlikler olabilir yumurtlama olmadan adet olmuşuzdur
Bir gün sütüm azaldı. O gün suyu çok az içmiştim. Akşamına havuç salatası yedim yemeğin yanında bol miktarda. Gece sütler akmisti üstüme başıma. Havuç ye bakalım. Bir de muhakkak çorba tüket. Özellikle tavuklu sehriyeli ve kıymalı arpa sehriyeli çorbalar yiyorum ben. Protein ağırlıklı besleniyorum. Ve ortalama 4 lt su içiyorum. Kilo demek sağlık demek değil bence. Az kilo alır ama sağlıklı dinç olur kuzun... Cok takılma ve hep kendine bol sütüm var bebeğim doyuyor çok şükür de. Ten teması da çok önemli. Petekleri aç evi sıcak tut. Soy kuzunu sende üstünü çıkar öyle emzir bir kaç defa. Emin ol faydasını göreceksin.Bizimdr hemen hemen oyle 4 5 saati buluyor sukur uykularini aliyorlar diyelimcok haklisin bizim sütle sıkntımiz var insallah artacak hala :)) süt ve mama takviyesiyle geldik buralara kiyamam kuzulara ya icim gidiyor calpol hazirda bulundurayim cok tesekkurlerr ❣
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?