Öyle der doktorlar. Biz de 1 yıl boyunca neye alerjisi olduğunu bulmaya çalışmıştık. Testte pozitif çıkarsa alerji var deriz ama negatif çıkarsa YÖK diyemeyiz. Yaşları daha çok küçük olduğundan bazen testte çıkmayabiliyormuş.Cokcok gecmis olsun baska doktorada gittin mi ? Ben artik bu gibi durumlarda bir doktorun soyledigine inanamiyorum..mesela bizim kakada da mukuslu oluyor alerji falan demediler belki ozel hastanede test vs yapilsa alerji diyecekler ne bileyim yasadiklarimdan sonra devlet hastanelerine daha guvenir oldumnegatif ciktiysa alerji testi neden guvenemiyosunuz..
Asi konusunda ben de size katiliyorumBen bu konuda sizin gibi düşünüyorum. İstatistikler önemli. 1000:1 1 milyonda bir diye insanlar kendilerini rahatlatıyor ama ben bu durumu uçak kazalarına benzetiyorum. Evet Kaza oranı düşüktür belki 10 binde 1’dir ama eğer Kaza senin ya da bir yakınının başına geldiyse istatistiğin bir önemi kalmaz. Ordaki 1 sen olmuşsundur çünkü.
Geçen senelerde bir spikerin bebeğine bulaşıp öldürmüştü menenjit hala aklımda. Neden hep başkalarının başına gelsin ki bizim başımıza da gelebilir. Ve o zaman dönüşü yok pişmanlığın faydası yok, keşke dememin faydası yok.
Zor geçen bi gündü benim için dün. Öksürüğü geçmedi oğlumun, hırıltı yeniden başladı. Yeniden ve bu sefer 2 tane antibiyotik başladı doktor. Bir de nebulizatör aldık, onun da iki tane ilacı var. Alerji testi negatif çıktı. Ama doktor buna güvenemeyiz diyete devam dedi. Hayır madem güvenemiyoruz niye yaptık o zaman. Süt diyeti yanında bi de gluten verdi, içinde un olan hiçbir şeyi yemiycem. Gerçekten delirmek üzereyim. Sütüm de gitti gibi bi şey. Mete normal mama da kullanamıyor, tadı ve kokusu iğrenç bi mama verdi doktor onu veriyorum, içmek istemiyor. Böyle hiçbir şey yemeyerek nasıl olcak bilmiyorum. Neyin alerji yaptığını bilmiyoruz. Vücudundaki döküntüler geçmiyor. Hatta içime sinmedi başka bir doktora daha gittik kendi doktorumuzla aynı şeyi söyledi. Bir de alerjik bebeklere rota aşısı yapılmıyormuş, öyle ise aşı da vurulamayacak
Yarın için de bir alerji doktorundan randevu aldık, bakalım o ne söyliycek. Alerji ciddi anlamda bir maliyet, 10 günde 1200 lira harcadık, daha da harcıycaz tabi. Yeter ki iyi olsun bebeğimiz.
Tüm bu alerji ve bronşit dışında bir de kas gevşekliği var tabi, onun için de çocuk nörolojisine gitmemiz gerek, inşallah bir sıkıntı yoktur diye dua ediyorum, inşallah sadece gelişim farklılığıdır.
Hastalıklar bir yana, mete beni ve babasını iyice tanımaya başladı, baya sohbet ediyoruz, gülüyor bize aguluyor. Rabbim oğluma ve bütün hasta çocuklara, insanlara şifa versin. Hiçbir anne babayı evladıyla ve sağlıkla sınamasın. Bugün tam 3 aylık oldu ve hayatımın en zor 3 ayı geride kaldı. Umarım bundan sonrası kolay olur.
Alerjisine o kadar çok önem verdik ki, doktor resmen boyunu ölçmeyi unuttu. 1 ayda 500 gr almış, son 10 günde hiç kilo almamış. Doktor, hasta olduğu için kilo verebilirdi, bu da iyi bi şey dedi.
Lütfen dua edin bizim için, iyi olsun bebeğim. Bir de süt ve un içermeyen, ancak bana süt yapabilecek neler yiyebilirim? (Tahin helvası da yasak)
Siz nasil anladiniz alerjisi oldugunu ? Bizim kaka baya mukuslu soyledigimde anne sutu alan bebekte olur deyip gectiler bende ustune dusmuyorum acikcasiÖyle der doktorlar. Biz de 1 yıl boyunca neye alerjisi olduğunu bulmaya çalışmıştık. Testte pozitif çıkarsa alerji var deriz ama negatif çıkarsa YÖK diyemeyiz. Yaşları daha çok küçük olduğundan bazen testte çıkmayabiliyormuş.
Mukuslu kaka, kakada kan, aşırı gaz ve gece gündüz uyumayan sürekli ağlayan bir bebek. Deniz Ada da aynı belirtileri gösteriyor maalesef, kakada kan yok Allah’tan. Buna rağmen büyük kızım prematüre olmasına rağmen, acıya dayanamayıp sürekli beslendiğinden hep tombul bir bebekti ama. Yani alerjik bebekler zayıf olur tezi yanlış bence.Siz nasil anladiniz alerjisi oldugunu ? Bizim kaka baya mukuslu soyledigimde anne sutu alan bebekte olur deyip gectiler bende ustune dusmuyorum acikcasi
Rabbim tüm hastalara şifa versin. İlk ay bizde de alerjik durum oluştu. Bacaklarında özellikle eklem yerlerinde karnında yüzünde dokuntuler oldu. Bana da süt alerjisi dediler. Doktorumuz dedi... Ama ben kendi doktorum oldum. Süt ürünlerini yemedim bir kaç gün. Baktım alerji hala devam. Sonra yeşillik yemedim, sonra kuruyemis kestim badem ve ceviz çok tüketiyorum. Sonra domatesi denedim. (her sabah 1 tane çiğ domates yerdim) meğer çocuğumun domatese alerjisi varmış. Ben deneye ya ila buldum. Ve onunda pişmiş yada salçasi dokunmuyor. Sadece çiğ domates yemiyorum. Bir de ceviz ve badem yemiyorum. Onları yediğimde de tek tük alerjik reaksiyon gösteriyor vücudu. Sana tavsiyem kırmızı meyve sebzeleri bir müddet kes, baktın azalıyor ona göre devam edersin. Doktorlara kalsa bende süt ürünleri yemeyecektim. Kalsiyum kaybedecektir boş yere. Kendi doktoru olmalı insan biraz da. Kuruyemis çoğu çocukta alerjik tepki verebiliyormus. Kuruyemis ve domatesi çıkar hayatından bir müddet... Gerçekten ben böyle buldum çocuğumun alerjisini...Zor geçen bi gündü benim için dün. Öksürüğü geçmedi oğlumun, hırıltı yeniden başladı. Yeniden ve bu sefer 2 tane antibiyotik başladı doktor. Bir de nebulizatör aldık, onun da iki tane ilacı var. Alerji testi negatif çıktı. Ama doktor buna güvenemeyiz diyete devam dedi. Hayır madem güvenemiyoruz niye yaptık o zaman. Süt diyeti yanında bi de gluten verdi, içinde un olan hiçbir şeyi yemiycem. Gerçekten delirmek üzereyim. Sütüm de gitti gibi bi şey. Mete normal mama da kullanamıyor, tadı ve kokusu iğrenç bi mama verdi doktor onu veriyorum, içmek istemiyor. Böyle hiçbir şey yemeyerek nasıl olcak bilmiyorum. Neyin alerji yaptığını bilmiyoruz. Vücudundaki döküntüler geçmiyor. Hatta içime sinmedi başka bir doktora daha gittik kendi doktorumuzla aynı şeyi söyledi. Bir de alerjik bebeklere rota aşısı yapılmıyormuş, öyle ise aşı da vurulamayacak
Yarın için de bir alerji doktorundan randevu aldık, bakalım o ne söyliycek. Alerji ciddi anlamda bir maliyet, 10 günde 1200 lira harcadık, daha da harcıycaz tabi. Yeter ki iyi olsun bebeğimiz.
Tüm bu alerji ve bronşit dışında bir de kas gevşekliği var tabi, onun için de çocuk nörolojisine gitmemiz gerek, inşallah bir sıkıntı yoktur diye dua ediyorum, inşallah sadece gelişim farklılığıdır.
Hastalıklar bir yana, mete beni ve babasını iyice tanımaya başladı, baya sohbet ediyoruz, gülüyor bize aguluyor. Rabbim oğluma ve bütün hasta çocuklara, insanlara şifa versin. Hiçbir anne babayı evladıyla ve sağlıkla sınamasın. Bugün tam 3 aylık oldu ve hayatımın en zor 3 ayı geride kaldı. Umarım bundan sonrası kolay olur.
Alerjisine o kadar çok önem verdik ki, doktor resmen boyunu ölçmeyi unuttu. 1 ayda 500 gr almış, son 10 günde hiç kilo almamış. Doktor, hasta olduğu için kilo verebilirdi, bu da iyi bi şey dedi.
Lütfen dua edin bizim için, iyi olsun bebeğim. Bir de süt ve un içermeyen, ancak bana süt yapabilecek neler yiyebilirim? (Tahin helvası da yasak)
maya süt mü yapıyormuşÇok geçmiş olsun Mete’ye. Erken doğum mu yaptım canım? Benim ilk kızım prematüre ve o da alerjik bir bebekti.
Süt için bol su iç. Ben de süt diyetindeyim canım. Glütensiz un alıp mayalı birşeyler yapabilirsin. Üzerine de bol su içersem sütün artar inşallah.
Bak bir de sana bir tarif bereyim ama içebilir misin bilemiyorum :) bir yaş mayayı alıp iyice ez üzerine de yarım çay bardağı pekmez dök. Git gel kaşıkla, üzerine de bir bardak su. Fışkırarak gelecek sütün inşallah.
Mukus haricinde baska sorun yok ama bilemiyorum yaMukuslu kaka, kakada kan, aşırı gaz ve gece gündüz uyumayan sürekli ağlayan bir bebek. Deniz Ada da aynı belirtileri gösteriyor maalesef, kakada kan yok Allah’tan. Buna rağmen büyük kızım prematüre olmasına rağmen, acıya dayanamayıp sürekli beslendiğinden hep tombul bir bebekti ama. Yani alerjik bebekler zayıf olur tezi yanlış bence.
Allah korusun yavrularımızı. Baktığında gripten de ölen var ama hiç grip aşısı Yaptırmayı düşünmedim. Geç kalınmamış teşhis ve Özenli bakımla üstesinden gelinir çoğu hastalığın. Menenjitin geçirilmesi durumunda vücutta bıraktığı hasar beni korkuttu. rota aşısı olmasına rağmen rota geçiren birkaç bebek duydum haliyle çok gerek görmedim doğrusu.Menenjit ten ölen çocuk sayısı çok çok çok daha az. Rotavirusunde olum oranı daha yüksek çocuk grubunda. Bilginize... Menenjit şu an için bende yaptırmayacağım muhtemelen yaşından sonra yaptırırım. Ona emin olamadım ama rotayı şiddetle tavsiye ediyorum. Allah muhafaza.......
Sadece kuru öksürük ise. Yani göğsünde sırtında hırıltı yoksa (çok net anlarsın bunu) odasını nemlendirerek sorun çözülebilir. Ben buhar makinasının önüne yarım soğan yarım limon koyuyorum karanfil saplıyorum üzerlerine, rahatlatıyor . Odayı Sık sık havalandır, ortam çok sıcak olmasın. Buhar makinan yoksa da kethle’ın kapağını açık çalıştırabilirsin.Kızlar ya kızım.iki gündür öksürüyor ne yapsam ki 2 aylık olduk bu arada
Allah korusun yavrularımızı. Baktığında gripten de ölen var ama hiç grip aşısı Yaptırmayı düşünmedim. Geç kalınmamış teşhis ve Özenli bakımla üstesinden gelinir çoğu hastalığın. Menenjitin geçirilmesi durumunda vücutta bıraktığı hasar beni korkuttu. rota aşısı olmasına rağmen rota geçiren birkaç bebek duydum haliyle çok gerek görmedim doğrusu.
Rabbim yardımcınız olsun tez vakitt şifa bulsun Mete oğlumuzZor geçen bi gündü benim için dün. Öksürüğü geçmedi oğlumun, hırıltı yeniden başladı. Yeniden ve bu sefer 2 tane antibiyotik başladı doktor. Bir de nebulizatör aldık, onun da iki tane ilacı var. Alerji testi negatif çıktı. Ama doktor buna güvenemeyiz diyete devam dedi. Hayır madem güvenemiyoruz niye yaptık o zaman. Süt diyeti yanında bi de gluten verdi, içinde un olan hiçbir şeyi yemiycem. Gerçekten delirmek üzereyim. Sütüm de gitti gibi bi şey. Mete normal mama da kullanamıyor, tadı ve kokusu iğrenç bi mama verdi doktor onu veriyorum, içmek istemiyor. Böyle hiçbir şey yemeyerek nasıl olcak bilmiyorum. Neyin alerji yaptığını bilmiyoruz. Vücudundaki döküntüler geçmiyor. Hatta içime sinmedi başka bir doktora daha gittik kendi doktorumuzla aynı şeyi söyledi. Bir de alerjik bebeklere rota aşısı yapılmıyormuş, öyle ise aşı da vurulamayacak
Kızlar günaydın. Bir süredir okuyamadım sayfaları ve dehşet birikmiş
Çok geçmiş olsun inşallah en kısa sürede iyileşir alerjisi için de çözüm bulursun antibiyotik ve nebulizatör biz de kullanıyoruz bebişi rahatlatıyo o konuda endişe etme süt için de dere otu marul ve promalt ya da multimalt kuzu eti hurma incir ceviz bunları tüketiyorum ben doktor önerisiyleZor geçen bi gündü benim için dün. Öksürüğü geçmedi oğlumun, hırıltı yeniden başladı. Yeniden ve bu sefer 2 tane antibiyotik başladı doktor. Bir de nebulizatör aldık, onun da iki tane ilacı var. Alerji testi negatif çıktı. Ama doktor buna güvenemeyiz diyete devam dedi. Hayır madem güvenemiyoruz niye yaptık o zaman. Süt diyeti yanında bi de gluten verdi, içinde un olan hiçbir şeyi yemiycem. Gerçekten delirmek üzereyim. Sütüm de gitti gibi bi şey. Mete normal mama da kullanamıyor, tadı ve kokusu iğrenç bi mama verdi doktor onu veriyorum, içmek istemiyor. Böyle hiçbir şey yemeyerek nasıl olcak bilmiyorum. Neyin alerji yaptığını bilmiyoruz. Vücudundaki döküntüler geçmiyor. Hatta içime sinmedi başka bir doktora daha gittik kendi doktorumuzla aynı şeyi söyledi. Bir de alerjik bebeklere rota aşısı yapılmıyormuş, öyle ise aşı da vurulamayacak
Biz rotaya 260 ödedik. İki farklı firma var galiba.Biz doktordan geldik
62 cm olmus boyumuz 3cm artmıs iyiymiş ama kilomuz sadece 520gr artmıs
Gecen hafta 400/450gr evde fark etmişti anlmıstım az aldıgını
Mamaya baslayalım riske atmayalım bir hafta kullanıp duruma göre bakalım dedi
3.aydan sonra kilo düşümleri bekleriz ama daha yeni 3aylık oldunuz bundan sonra düşmesi lazımdı dedi
Rotayı icirdi menenjitide öğleden sonra olcaz ates yapma ihtimaline karsı
Kafa terlemesine genetik veya d vitamini eksikliginden olur dedi ama zaten d vitamini kullandıgımız icin genetik oldugu kanısını düşündük
Rota 200 menenjitte 450 lira civarıymıs gidecek yaptıracak olanlara fikir olsun
Bilemedim rotateq gibi bi ismi varBiz rotaya 260 ödedik. İki farklı firma var galiba.
Gecmis olsun aşı icin.menenjiti neden erken yapiyor bazi doktorlar? Nette falanda okumustim 9.aydan sonra diyordu.. ya da 12.ayda yapiyormus saglikocagindaki doktorda bizim..ayni gün olmasi sıkıntı yaratmasin rota bizi mahvetti dün geceden beri huzursuzluk vs..Biz doktordan geldik
62 cm olmus boyumuz 3cm artmıs iyiymiş ama kilomuz sadece 520gr artmıs
Gecen hafta 400/450gr evde fark etmişti anlmıstım az aldıgını
Mamaya baslayalım riske atmayalım bir hafta kullanıp duruma göre bakalım dedi
3.aydan sonra kilo düşümleri bekleriz ama daha yeni 3aylık oldunuz bundan sonra düşmesi lazımdı dedi
Rotayı icirdi menenjitide öğleden sonra olcaz ates yapma ihtimaline karsı
Kafa terlemesine genetik veya d vitamini eksikliginden olur dedi ama zaten d vitamini kullandıgımız icin genetik oldugu kanısını düşündük
Rota 200 menenjitte 450 lira civarıymıs gidecek yaptıracak olanlara fikir olsun
Menenjit iki tip ası varmıs ikiside farklı bakteriler icinmişGecmis olsun aşı icin.menenjiti neden erken yapiyor bazi doktorlar? Nette falanda okumustim 9.aydan sonra diyordu.. ya da 12.ayda yapiyormus saglikocagindaki doktorda bizim..ayni gün olmasi sıkıntı yaratmasin rota bizi mahvetti dün geceden beri huzursuzluk vs..
Evet rota iki çeşit bizde rotateq yaptırdık 200 lira ödedik. Menenjit aşılarının ikisini de yaptıracak mısınız bugün?Bilemedim rotateq gibi bi ismi var
Menenjit ne kadarmıs oldunuz mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?