Kesinlikle katiliyorum ama buradaki sorun asi karsitligi degil de, menenjit asisinin yeni bir asi olmasi. Bizim doktor yaptirmayi da bir risk olarak goruyor. Tam da ayni sebepten yani cocugumuz icin en iyi karari vermeye calisirken doktorlar da, biz ebeveynler de farkli sonuclara varabiliyoruz. Yanlis anlasilmak istemem asi ailenin tercihine birakilmayacak kadar ciddi bir konudur. Dedigim gibi sadece zorunlu olmayan menenjit asisi ozelinde konusuyorum.

Menenjit asisinin farkli turleri var, hepsi farkli zamanlarda yapiliyor anladigim kadariyla.

Cok cok gecmis olsun, kendini kotuye programlama daha neler nelerle sinanacagiz. Hepsi de gecip gidecek. Yesillik, baklagiller, kahvaltida zeytin, recel, domates salatalik filan? Kesin internette boyle diyetler ve tarifler vardir. Yogurt yiyebilitor musun? Suda yulafi haslayip yogurtla karistirip yiyebilirsin, icine biraz da kuru ve taze meyve? Al sana kahvalti yogurt da yasaksa evde badem sutu yapabilirsin cok kolay.

Güne güzel baslamistim haberleri bilerek izlemiyordum haberin icerigini bilmek istemiyordum ama kiz uyudugunda bakabildim..ceren özdemir..Dünyaya bir cocuk getiriyorsun mutlu olsun diye gozunun icine bakiyorsun..elindeki sartlara gore en iyi hayat kalitesini sunmaya calisiyorsun sonra gelip itin kopugun teki sokak ortasinda hayatina son veriyor..ailesinin psikolojisini dusunemiyorum bile..kacmak istedim gormek istemedim haberi ama cok uzgunum suan..simdilik kollarimizdalar guvendeler nasil koruyacagaiz yavrularimizi bu hasta ruhlardan..

Alerjik anneler duyun beni moralim çok bozuldu Kızım yeşil kaka yapıyordu 2 gündür sarıya dönmüştü sevineyim derken ama az önce mukuslu ve küçük kan parçacıkları olan kaka yaptı soğukkanlı olamıyorum telaş yaptım yine.. doktora mesaj attım yediklerinzi gözden geçirin birsey dokunmuştur dedi. Dün sabah yeşillikli yumrtali patatesli salata vişne suyu falan içtim akşam yeşil fasulye kirmizilahana havuç salatası yoğurt ve vişne suyu tekrar bu sabahta omlet tahin helvası fındık ezmesi peynir ve vişne suyu tekrar Bilmiyorum hangisi yaptı omlet hariç gerisini kesin dedi tekrar olursa getirin dedi birde vücudunu kontrol ediyorum sadece sol boynunda kızarıklık var oda pişik gibi duruyor kıvrım kısmında ama.. biri derken diğeri çıkıyor yarın 2. Ay asimiz var ustuste geldi hepsi bana bir teselli

Alerji belirtileriniz nelerdi sizin bizde bu sabah mukuslu küçük kan parçacıklı yaptık ilkkez 2 3 gündür baya çok tüketiyorum tahin helvasını ondan mı acaba diye düşünüyorum hemen alerji doktoruna gitmemmi lazım bilemedim

Bizimde kaka hardal rengi ve mukuslu soylediimde anne sutu aliyorsa olur deediler onun haricinde vucudunda kizariklik vs yok yuzu putur putur sadece o yuzden ben cok takilmiyorum gunluk yogurt yumurta yiyorum..zaten bugun 5.gun kaka yapmadi fitill vereyi dusunuyorum sadece kakadaki bir belirti direk alerji olmayabilir..ama sizde kan parcacigida varmis test yapildimi?

sorma canım aşı yaptırdık bizimkiler 2.ay aşılarıni böldüler
malum alerjik kızım her hafta birini oluyoz geliyoz verem yapmamıştı bu haftaki neyse yaptı
sabah 6da uyuyabildm
37.5 i geçmediğinden de vermek istemedim ilaç

Yedikleirnden kırmızı lahana ve vişne suyu dikkatimi çekti onlardan olabilir mi

Tahin helvası ile ilgili kv çok iyi şeyler demiyor bebek emzirme döneminde.o yüzden ben iyi süt yaptığını bilsem de yemeye cesaret edemedim

canım benim seni çok iyi anliyorum
hurma yemeyi dene

bol su iç
kuzu eti ye
kuzu kiyma kofte adana yapabilirsin evde

doğrudan süt ve süt ürünleri yeme

yumurta yeme sakın belki odur alerji yapan
ben de bazen kapana kısılmış gibi hissediyorum
gluten den dolayı yasak olabilir değilse irmik helvası ye canim

Yok canım doktor yediklerini gözden geçir tekrarlarsa getir dedi mukusu çok takmıyordum ama azonceki değişikti ve kan oarcacikliydi..

Tahin helvası ile ilgili kv çok iyi şeyler demiyor bebek emzirme döneminde.o yüzden ben iyi süt yaptığını bilsem de yemeye cesaret edemedim
Ondanda olabilir ben hiç duymamıştım bir zararı olduğunu son 1 haftadır fazla tükettim baya

Cok gecmis olsun

Ne zamandan beri alerjik durumunuz var sizin biz 2 ay 11 gunluguz ilkkez kan geldi

Doğduğundan beri yumurta yiyorum buzamana kadar bişey olurdu dimi alerji olsaydı

Vahvah85 canım öncelikle sakin ve soğukkanlı ol. Bahsettiğin belirtiler yüksek ihtimal besin alerjisi yada süt alerjisi. Bazı bebeklerde alerjinin bütün belirtileri olmayabilirmiş. Benim kızımda da alerji belirtileri var çok araştırıyorum. Bizde mukus ve kan yok kakada Ama yüzünde egzema gibi kızarıklık oluyor ara ara kurulukta var. Doktorum alerjik ve atopik bir cildi var dedi. Ben yediklerimden hangisinin yaptığını henüz bulamadım. Ama tahin alerjik bir besin. Birde bu zamana kadar değil sadece dün ilk defa yediğin birşey var mı? Alerji durumu ilerleyen zamanda geçiyormuş rahat ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…