- 28 Şubat 2015
- 774
- 1.354
- 113
- 39
Kesinlikle katiliyorum ama buradaki sorun asi karsitligi degil de, menenjit asisinin yeni bir asi olmasi. Bizim doktor yaptirmayi da bir risk olarak goruyor. Tam da ayni sebepten yani cocugumuz icin en iyi karari vermeye calisirken doktorlar da, biz ebeveynler de farkli sonuclara varabiliyoruz. Yanlis anlasilmak istemem asi ailenin tercihine birakilmayacak kadar ciddi bir konudur. Dedigim gibi sadece zorunlu olmayan menenjit asisi ozelinde konusuyorum.Aslında bu konu daha çok ailenin sorunlara nasıl yaklaşacağı ile ilgili. Ben yaptırmasam ve çocuklarımdan birine bulaşsa pişmanlıktan geberirim, kendimi suçlarım , eşimi suçlarım, aile dinamiklerimiz alt üst olur. Kendimi biliyorum.
Bizim sağlık ocağı hemşiresi de ben yapamam o aşıyı, eğer boş yere çocuğu ağlatmak istiyorsan git başka yerde yaptır dedi. umursadım mı hayır. Bu konuda ne doktor ne hemşire dinlerim. Ateş düştüğü yeri yakar. Yarın çocuk menenjit olsa (allah korusun) doktora gidip siz tavsiye etmemiştiniz bakın ne oldu’ diyecek halim yok.
Menenjit asisinin farkli turleri var, hepsi farkli zamanlarda yapiliyor anladigim kadariyla.Kesinlikle katılıyorum. Rota aşısını yaptırdım sonrasında huyu değişsede pişman değilim. Arkadaşımın bebeği geçirdi bir hafta hastanede yattı. Menenjit konusunda da sizin gibi düşünüyorum. Bu konuda hem doktorların hem de hemşirelerin farklı fikirde olmasını da anlamıyorum. Bizim sağlık ocağında ki hemşiremiz de sizinkinin tam tersine menenjit konusunda özellikle uyarıyor yaptırmam için al gel yapalım diyor. Vaka sayılarının görülme oranının arttığını söylüyor.Dokrorumuzda aynı şeyi söylüyor. Ben sadece zamanı konusunda kararsızım. Bir de eşim yaptırma taraftarı değil. Aşı sonrası sıkıntı yaşarsak sanki ben yaptıralım dedim diye olacak. Ama şu var ki hastalıktansa (Allah korusun) aşının sıkıntısını çekmeye razıyım. Hasta olacak diye çocuğu doğru düzgün dışarı bile çıkarmıyorum.
Cok cok gecmis olsun, kendini kotuye programlama daha neler nelerle sinanacagiz. Hepsi de gecip gidecek. Yesillik, baklagiller, kahvaltida zeytin, recel, domates salatalik filan? Kesin internette boyle diyetler ve tarifler vardir. Yogurt yiyebilitor musun? Suda yulafi haslayip yogurtla karistirip yiyebilirsin, icine biraz da kuru ve taze meyve? Al sana kahvaltiZor geçen bi gündü benim için dün. Öksürüğü geçmedi oğlumun, hırıltı yeniden başladı. Yeniden ve bu sefer 2 tane antibiyotik başladı doktor. Bir de nebulizatör aldık, onun da iki tane ilacı var. Alerji testi negatif çıktı. Ama doktor buna güvenemeyiz diyete devam dedi. Hayır madem güvenemiyoruz niye yaptık o zaman. Süt diyeti yanında bi de gluten verdi, içinde un olan hiçbir şeyi yemiycem. Gerçekten delirmek üzereyim. Sütüm de gitti gibi bi şey. Mete normal mama da kullanamıyor, tadı ve kokusu iğrenç bi mama verdi doktor onu veriyorum, içmek istemiyor. Böyle hiçbir şey yemeyerek nasıl olcak bilmiyorum. Neyin alerji yaptığını bilmiyoruz. Vücudundaki döküntüler geçmiyor. Hatta içime sinmedi başka bir doktora daha gittik kendi doktorumuzla aynı şeyi söyledi. Bir de alerjik bebeklere rota aşısı yapılmıyormuş, öyle ise aşı da vurulamayacak
Yarın için de bir alerji doktorundan randevu aldık, bakalım o ne söyliycek. Alerji ciddi anlamda bir maliyet, 10 günde 1200 lira harcadık, daha da harcıycaz tabi. Yeter ki iyi olsun bebeğimiz.
Tüm bu alerji ve bronşit dışında bir de kas gevşekliği var tabi, onun için de çocuk nörolojisine gitmemiz gerek, inşallah bir sıkıntı yoktur diye dua ediyorum, inşallah sadece gelişim farklılığıdır.
Hastalıklar bir yana, mete beni ve babasını iyice tanımaya başladı, baya sohbet ediyoruz, gülüyor bize aguluyor. Rabbim oğluma ve bütün hasta çocuklara, insanlara şifa versin. Hiçbir anne babayı evladıyla ve sağlıkla sınamasın. Bugün tam 3 aylık oldu ve hayatımın en zor 3 ayı geride kaldı. Umarım bundan sonrası kolay olur.
Alerjisine o kadar çok önem verdik ki, doktor resmen boyunu ölçmeyi unuttu. 1 ayda 500 gr almış, son 10 günde hiç kilo almamış. Doktor, hasta olduğu için kilo verebilirdi, bu da iyi bi şey dedi.
Lütfen dua edin bizim için, iyi olsun bebeğim. Bir de süt ve un içermeyen, ancak bana süt yapabilecek neler yiyebilirim? (Tahin helvası da yasak)
Alerji belirtileriniz nelerdi sizin bizde bu sabah mukuslu küçük kan parçacıklı yaptık ilkkez 2 3 gündür baya çok tüketiyorum tahin helvasını ondan mı acaba diye düşünüyorum hemen alerji doktoruna gitmemmi lazım bilemedimZor geçen bi gündü benim için dün. Öksürüğü geçmedi oğlumun, hırıltı yeniden başladı. Yeniden ve bu sefer 2 tane antibiyotik başladı doktor. Bir de nebulizatör aldık, onun da iki tane ilacı var. Alerji testi negatif çıktı. Ama doktor buna güvenemeyiz diyete devam dedi. Hayır madem güvenemiyoruz niye yaptık o zaman. Süt diyeti yanında bi de gluten verdi, içinde un olan hiçbir şeyi yemiycem. Gerçekten delirmek üzereyim. Sütüm de gitti gibi bi şey. Mete normal mama da kullanamıyor, tadı ve kokusu iğrenç bi mama verdi doktor onu veriyorum, içmek istemiyor. Böyle hiçbir şey yemeyerek nasıl olcak bilmiyorum. Neyin alerji yaptığını bilmiyoruz. Vücudundaki döküntüler geçmiyor. Hatta içime sinmedi başka bir doktora daha gittik kendi doktorumuzla aynı şeyi söyledi. Bir de alerjik bebeklere rota aşısı yapılmıyormuş, öyle ise aşı da vurulamayacak
Yarın için de bir alerji doktorundan randevu aldık, bakalım o ne söyliycek. Alerji ciddi anlamda bir maliyet, 10 günde 1200 lira harcadık, daha da harcıycaz tabi. Yeter ki iyi olsun bebeğimiz.
Tüm bu alerji ve bronşit dışında bir de kas gevşekliği var tabi, onun için de çocuk nörolojisine gitmemiz gerek, inşallah bir sıkıntı yoktur diye dua ediyorum, inşallah sadece gelişim farklılığıdır.
Hastalıklar bir yana, mete beni ve babasını iyice tanımaya başladı, baya sohbet ediyoruz, gülüyor bize aguluyor. Rabbim oğluma ve bütün hasta çocuklara, insanlara şifa versin. Hiçbir anne babayı evladıyla ve sağlıkla sınamasın. Bugün tam 3 aylık oldu ve hayatımın en zor 3 ayı geride kaldı. Umarım bundan sonrası kolay olur.
Alerjisine o kadar çok önem verdik ki, doktor resmen boyunu ölçmeyi unuttu. 1 ayda 500 gr almış, son 10 günde hiç kilo almamış. Doktor, hasta olduğu için kilo verebilirdi, bu da iyi bi şey dedi.
Lütfen dua edin bizim için, iyi olsun bebeğim. Bir de süt ve un içermeyen, ancak bana süt yapabilecek neler yiyebilirim? (Tahin helvası da yasak)
Bizimde kaka hardal rengi ve mukuslu soylediimde anne sutu aliyorsa olur deediler onun haricinde vucudunda kizariklik vs yok yuzu putur putur sadece o yuzden ben cok takilmiyorumAlerjik anneler duyun benimoralim çok bozuldu Kızım yeşil kaka yapıyordu 2 gündür sarıya dönmüştü sevineyim derken ama az önce mukuslu ve küçük kan parçacıkları olan kaka yaptı soğukkanlı olamıyorum telaş yaptım yine.. doktora mesaj attım yediklerinzi gözden geçirin birsey dokunmuştur dedi. Dün sabah yeşillikli yumrtali patatesli salata vişne suyu falan içtim akşam yeşil fasulye kirmizilahana havuç salatası yoğurt ve vişne suyu tekrar bu sabahta omlet tahin helvası fındık ezmesi peynir ve vişne suyu tekrar Bilmiyorum hangisi yaptı omlet hariç gerisini kesin dedi tekrar olursa getirin dedi birde vücudunu kontrol ediyorum sadece sol boynunda kızarıklık var oda pişik gibi duruyor kıvrım kısmında ama.. biri derken diğeri çıkıyor yarın 2. Ay asimiz var ustuste geldi hepsi bana bir teselli
sorma canım aşı yaptırdık bizimkiler 2.ay aşılarıni böldülerGunaydinnn gece herkesin perti cikmis demekki topluca bi döneme girdiko rota asisi neymis ya cocugun mizaci degisti oyle seyler yaptiki uyuyana kadr gecede uyandi aglaya aglaya..2.gun yan etkisini gosterdi demekku bu zamana kadr olan asilarda ates bile cikmamisti T tuboz Sizede gecmis olsun neden ateslendi yavrumm
Yedikleirnden kırmızı lahana ve vişne suyu dikkatimi çekti onlardan olabilir miAlerjik anneler duyun benimoralim çok bozuldu Kızım yeşil kaka yapıyordu 2 gündür sarıya dönmüştü sevineyim derken ama az önce mukuslu ve küçük kan parçacıkları olan kaka yaptı soğukkanlı olamıyorum telaş yaptım yine.. doktora mesaj attım yediklerinzi gözden geçirin birsey dokunmuştur dedi. Dün sabah yeşillikli yumrtali patatesli salata vişne suyu falan içtim akşam yeşil fasulye kirmizilahana havuç salatası yoğurt ve vişne suyu tekrar bu sabahta omlet tahin helvası fındık ezmesi peynir ve vişne suyu tekrar Bilmiyorum hangisi yaptı omlet hariç gerisini kesin dedi tekrar olursa getirin dedi birde vücudunu kontrol ediyorum sadece sol boynunda kızarıklık var oda pişik gibi duruyor kıvrım kısmında ama.. biri derken diğeri çıkıyor yarın 2. Ay asimiz var ustuste geldi hepsi bana bir teselli
Tahin helvası ile ilgili kv çok iyi şeyler demiyor bebek emzirme döneminde.o yüzden ben iyi süt yaptığını bilsem de yemeye cesaret edemedimAlerji belirtileriniz nelerdi sizin bizde bu sabah mukuslu küçük kan parçacıklı yaptık ilkkez 2 3 gündür baya çok tüketiyorum tahin helvasını ondan mı acaba diye düşünüyorum hemen alerji doktoruna gitmemmi lazım bilemedim
canım benim seni çok iyi anliyorumZor geçen bi gündü benim için dün. Öksürüğü geçmedi oğlumun, hırıltı yeniden başladı. Yeniden ve bu sefer 2 tane antibiyotik başladı doktor. Bir de nebulizatör aldık, onun da iki tane ilacı var. Alerji testi negatif çıktı. Ama doktor buna güvenemeyiz diyete devam dedi. Hayır madem güvenemiyoruz niye yaptık o zaman. Süt diyeti yanında bi de gluten verdi, içinde un olan hiçbir şeyi yemiycem. Gerçekten delirmek üzereyim. Sütüm de gitti gibi bi şey. Mete normal mama da kullanamıyor, tadı ve kokusu iğrenç bi mama verdi doktor onu veriyorum, içmek istemiyor. Böyle hiçbir şey yemeyerek nasıl olcak bilmiyorum. Neyin alerji yaptığını bilmiyoruz. Vücudundaki döküntüler geçmiyor. Hatta içime sinmedi başka bir doktora daha gittik kendi doktorumuzla aynı şeyi söyledi. Bir de alerjik bebeklere rota aşısı yapılmıyormuş, öyle ise aşı da vurulamayacak
Yok canım doktor yediklerini gözden geçir tekrarlarsa getir dedi mukusu çok takmıyordum ama azonceki değişikti ve kan oarcacikliydi..Bizimde kaka hardal rengi ve mukuslu soylediimde anne sutu aliyorsa olur deediler onun haricinde vucudunda kizariklik vs yok yuzu putur putur sadece o yuzden ben cok takilmiyorumgunluk yogurt yumurta yiyorum..zaten bugun 5.gun kaka yapmadi fitill vereyi dusunuyorum sadece kakadaki bir belirti direk alerji olmayabilir..ama sizde kan parcacigida varmis test yapildimi?
Kesicem bakayım inşallah hemen bulabilirimYedikleirnden kırmızı lahana ve vişne suyu dikkatimi çekti onlardan olabilir mi
Ondanda olabilir ben hiç duymamıştım bir zararı olduğunu son 1 haftadır fazla tükettim bayaTahin helvası ile ilgili kv çok iyi şeyler demiyor bebek emzirme döneminde.o yüzden ben iyi süt yaptığını bilsem de yemeye cesaret edemedim
Cok gecmis olsunsorma canım aşı yaptırdık bizimkiler 2.ay aşılarıni böldüler
malum alerjik kızım her hafta birini oluyoz geliyoz verem yapmamıştı bu haftaki neyse yaptı
sabah 6da uyuyabildm
37.5 i geçmediğinden de vermek istemedim ilaç
Hemen kesiyorum onları eğer geçerse endiselenmiyimmi gecici bir durummudurvişne
tahin
findik ezmesi
Vahvah85
bunlarin hepsi olabilir
ama ençok vişne
ardından tahinden şüphelen
Ne zamandan beri alerjik durumunuz var sizin biz 2 ay 11 gunluguz ilkkez kan geldisorma canım aşı yaptırdık bizimkiler 2.ay aşılarıni böldüler
malum alerjik kızım her hafta birini oluyoz geliyoz verem yapmamıştı bu haftaki neyse yaptı
sabah 6da uyuyabildm
37.5 i geçmediğinden de vermek istemedim ilaç
Doğduğundan beri yumurta yiyorum buzamana kadar bişey olurdu dimi alerji olsaydıcanım benim seni çok iyi anliyorum
hurma yemeyi dene
bol su iç
kuzu eti ye
kuzu kiyma kofte adana yapabilirsin evde
doğrudan süt ve süt ürünleri yeme
yumurta yeme sakın belki odur alerji yapan
ben de bazen kapana kısılmış gibi hissediyorum
gluten den dolayı yasak olabilir değilse irmik helvası ye canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?