N NotFair sizde izmirdesiniz değil mi. Oda nem oranınız kaç? Nem fazla olduğu için de tıkanıklık yapıyor olabilir. Aynı durumu bizde yaşıyoruz. Hergün tıkanıyor

İki aşıyı aynı gün mü yapıyolar herkesin böyle mi acaba biz de yarın kontrole gidicez ama hastalığı tam atlatamadığı için aşıları erteleriz siye düşünüyorum bakalım doktor ne dicek..kilo alımı da bence çok az diil sen hatırladığım kadarıyla hiç mama takviyesi yapmıyodun neden hemen başlattı ki

Evet rota iki çeşit bizde rotateq yaptırdık 200 lira ödedik. Menenjit aşılarının ikisini de yaptıracak mısınız bugün?
Sanırım üc doz oluyor cunku subat ve nisanada not düştü
Hem rota hem menenjit tarihleri böyle
Bir dozu olucak yani

Aynı gün olmak zorunda değil isterseniz yarın olun dedi ama babamız yarın yanımızda olamayacagı icin bugun olacak

Evet çok haklısın bende hergun bu akşam tamam ya bu iş falan diyorum ama akşam eşim 10 da gelip kizimizda 12 1 den önce uzun uyumayinca enerji kalmıyor gözlerim kapanıyor malesef vicdan yapıyorum bir yandan ama geçecek inşallah ya

Sanırım üc doz oluyor cunku subat ve nisanada not düştü
Hem rota hem menenjit tarihleri böyle
Bir dozu olucak yani
İnşAllah sıkıntısız geçer aşı dönemi. Aşılar la ilgili tecrübenini sonrasında paylaşırsan sevinirim

Bilemedim rotateq gibi bi ismi var
Menenjit ne kadarmıs oldunuz mu
Bizimki rotarix canım. Fiyatları farklıymış. Menenjit içim biraz daha bekleyeceğim. Çok huzursuz bir bebek, gaz sancılarımız da devam ediyor hala. 5. Aya kadar bekleyelim bakalım belki gaz sancımız azalır. O zaman menenjiti yaptırırım.

Aslinda sorun bu, bazi konularda doktorlar bile hemfikir degil hangi doktora guvenicez? Herkes kendininkine guvensin artik napalim
Aslında bu konu daha çok ailenin sorunlara nasıl yaklaşacağı ile ilgili. Ben yaptırmasam ve çocuklarımdan birine bulaşsa pişmanlıktan geberirim, kendimi suçlarım , eşimi suçlarım, aile dinamiklerimiz alt üst olur. Kendimi biliyorum.

Bizim sağlık ocağı hemşiresi de ben yapamam o aşıyı, eğer boş yere çocuğu ağlatmak istiyorsan git başka yerde yaptır dedi. umursadım mı hayır. Bu konuda ne doktor ne hemşire dinlerim. Ateş düştüğü yeri yakar. Yarın çocuk menenjit olsa (allah korusun) doktora gidip siz tavsiye etmemiştiniz bakın ne oldu’ diyecek halim yok.

Bizimki de ne güzel 9-10 gibi uyumaya alışmıştı dün gece 2 de uykuya geçebildi, ağlamaktan perişan oldu
Benimki de. Yerine koyunca agladi. Kucakta durdu hep. Derdi besige konmamak. 5-6 saat uyuyan cocuk gitti, saat basi kalkan bebek geldi. 3'te uyandiginda 5'e kadar uyumadi. Sonra 7'de uyandi. Toplasan 5 saat uyumamistir. Ben de sersem gibiyim.

Kesinlikle katılıyorum. Rota aşısını yaptırdım sonrasında huyu değişsede pişman değilim. Arkadaşımın bebeği geçirdi bir hafta hastanede yattı. Menenjit konusunda da sizin gibi düşünüyorum. Bu konuda hem doktorların hem de hemşirelerin farklı fikirde olmasını da anlamıyorum. Bizim sağlık ocağında ki hemşiremiz de sizinkinin tam tersine menenjit konusunda özellikle uyarıyor yaptırmam için al gel yapalım diyor. Vaka sayılarının görülme oranının arttığını söylüyor.Dokrorumuzda aynı şeyi söylüyor. Ben sadece zamanı konusunda kararsızım. Bir de eşim yaptırma taraftarı değil. Aşı sonrası sıkıntı yaşarsak sanki ben yaptıralım dedim diye olacak. Ama şu var ki hastalıktansa (Allah korusun) aşının sıkıntısını çekmeye razıyım. Hasta olacak diye çocuğu doğru düzgün dışarı bile çıkarmıyorum.

Kalorifer yandığından beri tıkanma arttı.kaloriferin üzerine su kabı koyuyorum.Askili olanlardan ziyade farklı yassı bi kap koyuyorum ve havlu ıslatıp koyuyorum her akşam.buhar makinesini çok tavsiye etmiyorlar

Çok geçmiş olsun.Rabbim acil şifalar versin..Alerji cidden yorucu bir süreç.
Ayva kompostosu bende çok faydalı oluyor.

Rota aşısı size ne yaptı ki , bende bir değişiklik olmadı biraz uykusuzluk dışında , bugün mü olur acaba

Aşı konusunda ben her çocuğa direkt asi yapılmamasını çocuğun alerjisi olup olmadığına bakılması gerektiğini düşünüyorum.Cunku yapılmadan evet düşük ihtimaller bizi bulabilir o zaman o düşük ihtimal %100 olur ama birde aşıdan dolayı alerjik reaksiyon gelişip hayatını kaybedenler var.evet oda hepsine olmuyor ama o ihtimali de gözardı edemiyorum.
Benim ilk çocuğum 1 yaş asisindan sonra çok zorlandı.12 ay ile 18 ay arasında 100e yakın iğne yedi.çocuğumun anne baba dışında ilk kelimelerinden biri iğne yapılırken acıdı diye bağırması idi.sebep yoktu.atesi sürekli yukseliyor ama drlar sebebini bulamıyordu.ben anne olarak 1 yaş aşısının oğlumu olumsuz etkilediğini düşünüyorum.Hastane sureci hem cocugumuz hem bizim icin cok kotu idi.Allah kimseyi evladi ile sinamasin.Mesela kızımda öyle bir durum olmadi.Her çocuk aynı değil.O yüzden önce test uygulayıp daha sonra asi uygulanması gerektiğini düşünüyorum.
Rota malesef asılı da olsa asisiz da yakalanma riski yüksek bir hastalık.Ozellikle okul döneminde yakalanmayan çok nadir.

Evet canım biz yakalandık ama 3 günde evde atlattık. O 3 günde 2 kilo verdi aşılı olmasına rağmen. Aşısız olsa neler olurdu düşünemiyorum.

Bir de rota aşısının prospektüsünde alerjisi olan ve daha önce bağırsak düğümlenmesi, tıkanması vs geçirmiş çocuklara uygulanmaması gerektiği yazıyor.

Haklisin hep ikilemli bi konu baktığın yine göre değişiyor şaka gibi dr lar bile tam net bir agiz onermiyorlar kafam karisiyor bende en iyisi hic bulasmamak diye dusundum bilemedjm biraz daha arastirayim yine ben teşekkürler fikrin icin

Canim cok gecmis olsun. Tez vakitte iyilesir yavrun insallah. yavrunun sagligiyla sinanmak cok zor, Allah sana da sabir ve kuvvet versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…