Gecen gün kızım aglama krizine girdiginde doktor az kilo almıs mamaya basla dedi diye mama yapıcaktım
Annem direk verme o pis seyi dedi
Ya acsa dedim süt ve pirinc unu hazırlayayım onu verelim dedi ben şok
İyi büyümüşüz gercekten
Sigortam ücretsiz iznimle birlikte bitiyor malesef
Ancak her durumda ödeme yapacagımız icin atıyorum ha yüz ödemişiz ha ikiyüz ödemişiz gidebiliriz dedigin gibi
Senin doktor nerdeydi semt olarak ve ismi nedir
Bizim bıdık kücük diye sanırım muayne en az yarım saat sürüyor
Cıktıgımızda hatta bu defa of pof sesi duyduk baya bi
Dedigin gibi soruları cevaplıyor kendisi bakarken herşeyi acıklıyor anlatıyor
Ancak simdi mesaj atayım mesela tee aksam 9-10da cevap veriyor
Veya randevu icin simdi arayayım 20gün sonrasına anca buluyorsun
Acil durumlarda önden alıyor randevusuz ama kime göre acil
Mesela benim ilk cocugum belki 38ates bana göre yüksek ama ona göre olmayabilir e beni saatlerce cevapsız bıraksa daha cok panik olurum vs hani kötü bi durumda ulasılamaz olması kötü bişey
Aç uyuyunca hemen kalkıyor mu,?Aynen, bi saattir ciglik cigliga agliyor, ac olmasi gerek meme veriyorum almiyor. Uyutmak istedim uyumadi ama derdi uyumakmis. En sonunda kucagimda sizdi kaldi.
Allahım yaa ne çok istiodum ben deeBanada 3.ay bitince kendisi bol bol ye dedi
Bebeginde seninde ihtiyacın var dedi
Zaten kış ayındaydık haftada en az iki kelle paca ciğer hatta kokorec bile yedim
Bencede ya bırakmak için çok erkenOsteocare (kalsiyum d vitamini cinko magnezyum)
Oceanplus (balık yagı)
Maltofer (demir)
Kullanıyorum hala
Doktorum iyi hissediyorsan kullanmayabilirsin dedi
Ama malum kızıma enerji lazım oldugu için hala kullanıyorum hepsini
Benimkinin demiri dusuk cikmisti kan tahlilinde. 4. Ay demir baslariz demisti ozeldeki doktor. Kizimda da kullanmistim.Evet sağlık ocağı verdi bize ama başlamadık daha. Kabızlık yapabilir dedi hemşire, zaten tam çözmedik o sorunu. Bir de paraben varmış onun içinde çocuk huy değiştiryormuş. Muadili varmıdır araştıramadım da. Vakit bulamadım. Siz araştırıp paylaşırsanız sevinirim
Annem ben hic gaz cıkarmayı bilmem diyor meselaBen 2 ay emmisim annemde öyle pirinç unlu o vitamin siz mamalarla büyütmüş bizi ozamanlar onlar veriliyordu diyor yazık bize acaba gaz sorunu yokmuydu nasıl hazmettik acaba
Bugunlerde huyu degisti biraz. Atak haftasinda galiba. Cok huzursuz. Normalde acken uyumaz ama uyudu az once. Sonra uyandi, bu sefer emdi. Emerken yine uykuya daldi. Bikac gundur boyle sebepsiz ciglik cigliga agliyor.Aç uyuyunca hemen kalkıyor mu,?
Kundak tek gecerim. Cok bunaldigi zamanlarda kendisini geri dogru kasiyor kafasini ensesine dogru cekiyor ve agliyor. Kisaca aciyo agzini yummuyor gozunu. Kundak yapiyorum aglarken ve ana kucagina koyup salliyorum. Esim sagolsun sallamaya alistirdi. Onceden sadece kundak yapip elimle ustten pis lis doyordum uyuyordu. Simdi kundak ve sallamak seviyor.Aynen dün resmen uyumadı ya
Üç aylık bebek bu kadar uzun nasıl uyanık durur merak ettim
Sadece kucağımda gözünü kapadı az az , koyduğumda ise uyandı
Acaba diyorum uyu’t’makla alakalı ne eksik yapıyorum ya da ne yapabilirim ben mi uyutamadım
Sallamak, kucakta pışpışlamak, emzik
Daha ne yapabilirim ki
Bence de aç değildir o zaman. Sütün yaramıyor diye bişey yok diyorlar rahat ol. Belki kustuğu ve çok sık kaka yaptığı için emdiği yaramamış olabilir.Bi kere vermeye kalktım 20cc anca içti
Ac değil eminim ya bu kadar kusması kakası idrarı olmaz o zaman veya huysuz olur kucakcılıgı hariç gayet mutlu bi bebek asırıda hareketli kollar bacaklar kucakta bile sanki bisiklete biniyor
He yaramıyordur o olabilir
Pazartesi menenjit asısı için gidince kusmalarını söylicem bi onu atlamıştım konusmayı cunku belkide sebep odur
vay beeSezaryen oldum bebek alerjik oldu diye dusunme bir suru faktor var, genetik aktarim var. Ben vajinal dogum yaptim benim bebisin de sag dizinin arkasinda, kulak arkasinda kuruluk ve kizariklik var. Bilmiyorum eskiden de boyleydi de annelerimiz farkinda mi degildi? Surekli doktora mi gidiyorlardi? Hayir. Baksaniza bebislerimizin yarisi alerjik. Ya yedigimiz ictigimiz endustriyel urunler dokunuyor ya da normal gelisimsel bir surec, bilemiyorum. Ben emmedigim icin annem sut ve princ unuyla mama yapip, icine de yumurta kiriyormusiyi bu yaslara kadar gelmisim
benim kv de öyle diyor. bende diyorum ki tamam yediklerinizden dolayı (organik olduğu için) belki bu kadar gaz olmaz ama az da olsa olur. belki bebekler ağlıyordur gazdan olduğunu bilmiyorlardır. yada benim babaannem falan cok güzel masaj yapar. öyle yapıyorlardır gazı da çıkıveriyordurAnnem ben hic gaz cıkarmayı bilmem diyor mesela
Yoktu demekki öyle bebek üstüne düşmeler
Canım ya benimkide uyku aralarında alıyo sadeceBizim fındık 900 gram almış 4900 Dü 2 ayda 5800 olmuş bana boyu daha çok uzuyo gibi gelmişti öylede olmuş 49 cm doğmuştu şuan 61 cm olmuş hergüm 1 arpa boyu uzarmış çocuklar babanem öyle derdi ve artık göğsümü hiç emmiyor iki gündür önceden geceleri alıyordu iki gündür onu da almıyor sağıp veriyorum ne alırsa kar diye ama 50 anca çıkıyo göğsümü almaması da öyle zoruma gidiyor ki iyyirip feci şekilde ağlıyor 6 aya kadar emseydi bari çok üzülüyorum
Hic organikte beslenmemişler İstanbul’da gayet ne varsa evde onu yerdim diyor hatta bi kere acmıs rahatsızmıs yemek yapamamıs su içtim gögsümden su geldi öyle besledim vs diye anlattıgı seyler varbenim kv de öyle diyor. bende diyorum ki tamam yediklerinizden dolayı (organik olduğu için) belki bu kadar gaz olmaz ama az da olsa olur. belki bebekler ağlıyordur gazdan olduğunu bilmiyorlardır. yada benim babaannem falan cok güzel masaj yapar. öyle yapıyorlardır gazı da çıkıveriyordur
Sezeryan dikiş yerin mi acıyor. Bu kadar zaman sonra acıması normal mi ki? Doktoruna sordun mu hiç. Geçmiş olsunNormalde esim supurur evi bugun evi supurdum ve hep aciyan o sag taraf acimaya basladi dikislerdepisman oldum ya insallah bi sıkınti yoktur.baya baya basamiyorum suan
Bende cok ayakta kalisam aciyor dikisler. Aysktan usutunce de aciyor. Ilkinde boyle olmamistiNormalde esim supurur evi bugun evi supurdum ve hep aciyan o sag taraf acimaya basladi dikislerdepisman oldum ya insallah bi sıkınti yoktur.baya baya basamiyorum suan
Nasil temizlicez o zaman? Esim de bana hijyen takintili diyor oyun halisini yikadim oyuncaklari sabunlu bezle sildim diyeKızlar benden size bir bilgi. Hepinizin bebeği gibi benimkide sürekli elini ağzına götürüyordu parmaklarını kemiriyordu. Dün eşim tutturdu diş çıkartıyor bu çocuk diş kaşıyıcılarını kaynat diye. Ne kadar daha erken olduğunu söylesem de dedim Kaynatayım☺ sizlerden biliyorum çünkü dönemsel olduğunu. kaşıyıcıların kutuların arkasında kaynatılmaz diye yazsa da nasıl temizlencek bu diyerek kaynattıM. Ve sonuç eziş büzüş bir şey oldularAklınızda bulunsun benim gibi bilmeyenler varsa Kaynatmayın
Konuştuk valla canım karşılamıyor. Valla aynen mecbur ödenecek feda olsun kuzucuklaea hasta olmasınlarda tekArayıp konustunuzmu sigortayla
Hastaneye kalsa bizimkide karşılamıyordu
Bir sonrakilerde ücretsiz izinde olacagım için tüm haklarım dondurulucak artık aganın eli tutulmaz misali ödeyecegiz :)
Valla bilmiyorum tecrübeliler varsa söylesin. Sadece yıkanabileceği yazıyor arkasındaNasil temizlicez o zaman? Esim de bana hijyen takintili diyor oyun halisini yikadim oyuncaklari sabunlu bezle sildim diyeagzina goturdugu seyi nasil hijyenik tutabiliriz acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?