Gün de 3 defa yapiyo ama çok az .yapmadigindada ortalığı yikiyo masaj yağ bi şekilde yapmasını bekletiyor sanki allerjik gibi düşünüyorum aşırı alttan gazi var anlamadım ya /:Gazi mi var ki.kaka durumu nasil
Ya ne bileyim ben kizi biraz fazla tutayim dikis yerim sizliyo mekik falan simdilik bana cok uzak..hissizlik var diyo arkdslar mesela ben gayet hissediyorum hatta ameliyattada en sonlara dogru hissettim aci falan bende sorun var demek kiHic zor olmadi spinalde bas agrin olur kahve gotur hastaneye dediler bur suru kahve aldim hic bi tane bile icmedim cunku hic bas agrim olmadi. Ilk 3 4 gun yatip kalkarken zorlandim tabi ama 1 haftalikken yan yatabiliyordum ilk dogumumdan sonra sirt ustu yatmaktan bikmistim cunku yan yatamamistim uzun bir sure belki de korkudan. Hamileligimde de hic eski kesi yerimde agri gerilme falan hissetmedim o anlamda rahattim. Simdi spor yapmiyorum ama her gun bebegimle disari cikiyoruz yuruyoruz bebegi uyutup babama birakip bisiklet surmeye cikiyorum. Bence baslayabilirsin spora. Karnim cok kaldi ben de azar azar mekik cekmeye baslicam en iyi o goturuyo karni bence
Aynı düşünceler içerisindeyimBen de öyle ek gıdaya geçince bile beni bırakırsa diye korkuyorum bi yandan da hemen geçelim de doymazsa biseyler de yediririm diyorum bakalım nasıl olacak
Bende baslasam mı diye düşünüyorum yemek yedirdigimiz zaman fikri olurGecen elma degdirdimeglencesine yaptim ama..bakalim ne yapacK diyr surat bi dgisti bizim kiza kasikla su verince bile yuzunu eksitiyo..sizin gibi meme bagimlisi oburrr ama ek gida da oyle olmick gibi hissediyorum zaten bana cektiyse yandim o yuzden cok korkuyorum.nerdeyse ek gida donemi geldi benim süt anca yetti cocuga
Vayy süperBen muz degdirdim cok sevdi. Yalanip emmeye kalkışınca biraktim. Cok komikti.
Limon asidik ama yakmazmı midesiniEvetgeçen hafta eşim limon yalatmis.Ben de elma ve ayva değdirdim diline.Agzini sapirdatiyot,dudağını yalıyor benimde onu yiyesim geliyor
A aaa okudukca sizleri gec kalmısım diyorum resmenEvet bayadır yapıyorum bide meyvelere verdiği tepki çok his oluyor geçen gün taze biberi kesip verdim tadını alsın diye baktım damarını kaşığı
Ben 4. ay dolunca değdirmeye başlıcamKızlar bebelerinizin diline yiyecek degdirmeye basladınız mı ?
Yedirme olarak değil ama böyle dilinin ucuyla tadına bakması icin
Sade meyve sebze yogurt gibi seylere dilini dokundurabiliriz diye düşünüyorum bilemedim yedirme olarak değil tabiki yalama olarakHayır. 6 aydan önce de bir şey tattır ayı düşünmüyorum. Bizim yiyeceklerimuz tuzlu şekerli az da olsa baharatlı olduğu için hiç öyle bir şeye kalkismadim. Ek gıda dönemine girdiğimizde ona özel şeyler yapıp vereceğim inş.
Aynı durumdayız ben de mama bırakmak istiyorum ama olmuyor ne yazık ki. Mama bence tok tutmuş yaa baksana 5 saatte 2 kez emmiş. Ben dün gece mama vermedim oğluma 60-70 dakikada bir uyandı emdi. 75 dakikayı dahi görmedim. Ya az emiyo tam doymuyo, ya sütüm yetmiyor ama durum buBide bizimki bu gece doymadı emdikten sonra hala uykuya gidemiyo elimi ağzına değdiriyorum kapacak gibi hareketler gösteriyo 90 cc mama hazırladım 60 ını içti 12 gibiydi..konuşmuştuk bi ara mama mevzusunu benim dediğim bu çocuk zaten doyunca bırakıyo.
Sonra 2 gibi tekrar emdi hemde hiç o mamanın toklugu olmadı niyeyse
2 den sonrada 5 e gelmeden yine uyandı..benim mamayı açalı 1 ayı geçti acaba tokluk sağlamama durumu olur muyeni mama almamız lazım..ne kadar mamayı bırakmak için uğraşsamda oğlum bazen doymuyo yapacak bi şey yok
Evet bak bunu bicok kişide okudumcanim büyük kızım da hep iştah problemi var
herşeyi seçer herşeyi
ben ısrarla ona göre yemek yapmıyorum ama o israrla seçiyor demem o ki günahım yok hiç oyle püre yapan mit mit uğraşan şımartan bir ana olmadım 6 aya kadar eşim asla asla ağzına bişey sürdürmedi 6 aydan sonrada herşeyi seçti
neyse ben bu kızımda bi çok şeyin tadına baktirdim baktırıyorum...
çok tatlı tadım yapiyor
gurme kızı gurme
A aaa okudukca sizleri gec kalmısım diyorum resmen
Emzirirken nasil cümle kurdumsa bende anlamadım sonradanA aaa okudukca sizleri gec kalmısım diyorum resmen
Benimki kaşığı sevmedi benceya o zaman aç benimki denedim baya baya yutuyo
Ya bu konuda kafam karisik once tuzlular sonra tatlilar diyorlar mesela tatliyi once tadarsa sebze fln yemezmisBende baslasam mı diye düşünüyorum yemek yedirdigimiz zaman fikri olur
İspikciBenim esim kizmama ragmen ne yiyorsa dudagina degdiriyor. Ben kizdigim icin cogu zaman ben gormeden ama kizim gelip soyluyor
Limon portakal gibi asidik yiyecekler pişik yapar diyorlar onları pek vermesen daha iyi olurEmzirirken nasil cümle kurdumsa bende anlamadım sonradanyutacagi seyler değil de diliyle hissedebileceği tatları denetliyorum şimdiye kadar hiç buruşmadı ama itiraf edeyim portakal suyunu akıttım 1 defa yaptım cunki asitli diye okadar hoşuna gitti ki bilmiyorum bazı anneler karşı ama babası aşırı yemek sebze seçiyor et fln yemez ona çekmesinden korkuyorum şimdiden altyapı olustur diye tahmin ediuorum kendimce
Gece gaz çıkarmıyorum gözler peril peril açılıyor hemenKızlar gece gaz çıkarma işini nasil yapıyosunuz? Ben omzumda tutuyorum ama uyurken çıkarmıyo ki..baya haraketler yapsam bu seferde uyanacake yerine koyuyorum başlıyo kafayı sağa sola vurmaya yine uyanır gibi oluyo..geri alıyorum kucağıma çıkarsın diye yine bi şey çıkmıyo ama omzumda rahat duruyo yerinde kıvranıyo hep ses çıkarıyo
Onlar yedirdiginde yapman gerekenler bu dedigim dil degdirme gibi oldugu icin böyle sebze meyve sade sade vermek daha mantıklıYa bu konuda kafam karisik once tuzlular sonra tatlilar diyorlar mesela tatliyi once tadarsa sebze fln yemezmis
Ahh yaşadığın korkuyu hissettim inan Allah yaşatmasın bidshaÇok sağol canım hiç sorma aklım çıkmazmı küçük kızımı emziriyordum ablasıda oyun hamuru oynuyordu plastik bıçağını bulamamış çekmeden kahvaltı bıçağı almış çekmeceyi kapatırken nasıl yaptıysa girmiş gözüne bir çığlık koptu mutfaktan nasıl koştuğumu bilemedim ne oldu annem dedim baktım gözünü tutuyor bıçak bakttı gözüme diyince önce sandım göz kapağına geldi göz kapağı baya kızarmıştı yüzünü yıkadım yavaşça aç gözünü geçer birazdan annem dedim yok açamıyor gözünü elimle göz kapağını kaldırdımki renkli yeri baya çizilmişti ne yapacağımı şaşırdım hemen apar topar hastaneye götürdüm orda da doktorun asistanı ne oldu dedi dedim kahvaltı bıçağı gelmiş gözüne baktı dedi abla neden dikkat etmiyorsun gözü gitmiş dedi öyle diyince dünya yıkıldı başıma doktoru çağırmaya gitti ben zor tuttum kendimi ağlasam kızım daha kötü olacak zaten korkuyor yavrum doktorlara ne dediysr iki doktor birden koşarak geldi hemen bayan doktor cihazla baktı derin bir oh çekti korktuğumız gibi değil dedi sadece zedelenme var dedi diğerine dedi birde sen bak diye oda baktı annesi ucuz atlatmışınız dedi ama benim orda sinirlerin boşaldı Rabbim kimseye yaşatmasın eğer bişey olsaydı yavrunun gözüne bana ömür boyu vicdan azabı olurdu rabbime bir değil bin şükür ki görmesinde sıkıntı olmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?