Daha az evetBebekler 3.ay kontrollerinde daha az mı kilo aldılar. Benimki kilo almıyor sanki☹
Burda biri demisti paslaniyormus makina zamanlaEk gıdaya geçerken buharda pişirme makinası almak gerekiyor mu?
Bugün eşime yeni aldıracam canım..benimkininde kilo alımı iyi 8 günde 2 kez mama verdim 250 civari almış oldu..sorun şu ki benimde bazen doymuyo bazen de emmiyo zaten meme reddide yaşadım uyku aralarında verdim hep..O mamayi verme sakin canim ne olur ne olmaz ben de gece yatarken 1 kere veriyorum 75 cc bi ara birakmistim 4 5 gun vermedim doktor kilo alimi cok iyi sakin verme dedi gece sık uyandi, verdim 5 6 saat kesintisiz uyudu. Doktora soyledim ikiniz de rahat ediyorsaniz ver bir kereden bisey olmaz dedi ben de veriyorum 10 gibi veriyorum gaz cikar altini degistir yataga gidiyoruz bir de emziriyorum uyuyor 10.30 gibi. 4e 5 e kadar uyuyor misler gibi oluyoruz hem butun gun yetecek kadar sutum de oluyor boylelikle. Kendimi kotu hissetmiyorum artik cunku 1 kere mama veriyorum diye bebegimi mamayla besliyor degilim likir likir anne sutunu de aliyor. O yuzden sen de kendini kotu hissetme nasil mutlu oluyorsaniz bebegin ve sen asil onemli olan o diye dusunuyorum
Aaa ilk defa duydum, halbuki zeytinyağı vermek faydalıdır bile diye düşünüyordum. Ama zaten bizim mızmız pek sevmemişti ondan 4-5 defa anca vermişizdir. Ecem rota aşısından beri kakasını kendisi yapar oldu, hatta bazen 1 gün arayla yapıyor, geçen hem pazartesi yaptı hem de çarşamba sabah akşam yaptı şok oldum. Sanırım düzene girmeye başlıyor çok şükür. Darısı başınıza. Zamanla sizin de düzene girecek inşallah.Kizlar saglikocagna gittim 3.dozu oldum tetenoz bende @Labazop un dedigi gibi kolum siserse diye korktum..ShinSeGi ama olayim dedim 4.doz seneye yapilckmis..
Kabizlik icin doktor zeytinyagi ver dedi dedim kesinlikle vermiyosun dedibagirsaklar dolanir ve yag icinde oldugundan bagirsak sutun emilimi saglanamaz ve fayda etmez gaz cikardigi surece korkma dedi.
2 kez vermistim ama korktum..ay birinin dedigini digeri reddediyor hayret ediyorum..
Emiyor mu dedi..evet dedim fazla anne sutu aldigi icin oluyor dedicidden memeye yapisigiz bu ara.aksamlari yetmiyor gibi hissediyordum simdi oda bitti mamayi tamamen kestik.(mama alirken her gun kaka yapiyordu).demir ilacini bitir kan degerinede bakalim fazla demirde iyi degil dedi bende zaten bir alip bir almiyorum aksine eksiklik cikar baksa
Mama tok tutsa bi 4 saat uyuması lazımdıAynı durumdayız ben de mama bırakmak istiyorum ama olmuyor ne yazık ki. Mama bence tok tutmuş yaa baksana 5 saatte 2 kez emmiş. Ben dün gece mama vermedim oğluma 60-70 dakikada bir uyandı emdi. 75 dakikayı dahi görmedim. Ya az emiyo tam doymuyo, ya sütüm yetmiyor ama durum bu
Bende oyle biliyordum ama bagirsak yag icinde kalinca nasil sutun emilimi olsun dediAaa ilk defa duydum, halbuki zeytinyağı vermek faydalıdır bile diye düşünüyordum. Ama zaten bizim mızmız pek sevmemişti ondan 4-5 defa anca vermişizdir. Ecem rota aşısından beri kakasını kendisi yapar oldu, hatta bazen 1 gün arayla yapıyor, geçen hem pazartesi yaptı hem de çarşamba sabah akşam yaptı şok oldum. Sanırım düzene girmeye başlıyor çok şükür. Darısı başınıza. Zamanla sizin de düzene girecek inşallah.
Aynen kaşlarında kabuklanma var ama alnı yanakları ve kulak arkası da kuru. Linola'nın yüz kremini kullanıyorum baya iyi, aynı markanın vücut losyonunu da kullanıyorum. Burdan bi arkadaş da onu kullanıyodu, doktorun tavsiyesi ileHangi kremi kullanıyorsun canım? Benim kızın doğduğu günden beri kaşlarında hafif kabuklanma vardı zeytinyağı sürdüm bi süre geçmişti bayağa dır bişey yoktu 1-2 haftadır hafif kızarıklık oluyor o bölgede. Yine zeytinyağı mı sürsem bilemedim? Alerjimidir acaba onu da bilemedim. 2 hafta sonra doktora gidicez o zaman gösteririm doktora diye düşündüm. Şimdi eşime söylesem doktora gidelim diye hastalık hastası muamelesi görücem
Biz 90 inida geçtikGece gaz çıkarmıyorum gözler peril peril açılıyor hemen74günlük bugün gaz problemi kalmadı gibi bizim arada oluyor tabi
O olmaz. Alerjisi var. Daha dogrusu sut urunleri ve yumurta yasak. Su an deniyorum yogurda alerjisi var mi yok mu 1 ay sonra belli olacak. Normalde ilk once yogurt ile baslaniyor ek gidaya ama sutumden geciyor diye ben de yemiyorumVayy süper
Yogurt falanda olabilir ilerisi icin yatırım
AynenO zaman tatlılı şekerli şeyler yokçocukların en sevmediği şeyleri mi tadırsak acaba kereviz, karnıbahar, brokoli filan
Bebekler icin ayri mi yoksa direk kuru ciltler icin olanimi ? Bende losyon suruyorum ama ayni benim cildim kupkuuru yuzu..ne yapsam benimde kuruluk gecmiyoAynen kaşlarında kabuklanma var ama alnı yanakları ve kulak arkası da kuru. Linola'nın yüz kremini kullanıyorum baya iyi, aynı markanın vücut losyonunu da kullanıyorum. Burdan bi arkadaş da onu kullanıyodu, doktorun tavsiyesi ile
Bizimkinin basi hafif yuksekte yatiriyorum. Belki o yuzden zorlamiyordur.Biz 90 inida geçtikgaliba benimkinin reflüsü oluyo çok midesi rahatsiz ediyo eğer çıkarmaSam gazını kusuyo öyle atıyo..
4 dozu şimdi olmaz ki canım o 3. Dozdur..gebelikte 2 kez vuruluyosun bide bebel 4 aya gelince 3. Doz 4 doza daha var..Kizlar tetenoz aşinizi vuruluyormusunuz ? 4.dozu var benim kararsizim
Hee sizin durum farklıymış iyi olsun kuzucuk inşallahBiz 90 inida geçtikgaliba benimkinin reflüsü oluyo çok midesi rahatsiz ediyo eğer çıkarmaSam gazını kusuyo öyle atıyo..
ben armut değdirdim cok sevdi. hatta az evvel trabzon hurması yiyordum onu da tattırdım cok yalandıKızlar bebelerinizin diline yiyecek degdirmeye basladınız mı ?
Yedirme olarak değil ama böyle dilinin ucuyla tadına bakması icin
Yaa aslında evet tek memeyi o da çok emmediği için çabuk acıkıyor. Uyandırsam uykusu açılacak. Kıyamama durumu var ama ben kıyıldım arada :) çeneye dokunuyorum, açmaya çalışıyorum yok asla emmiyor. Galiba bunu beceremiyorumMama tok tutsa bi 4 saat uyuması lazımdıbenimki 2 saat sonra 2 memeyide emdi..
Saat başı mı kalktınızkalktığında 2 memeyide veriyo musun? Uyumasına müsade etme ikisinide emdir öyle yatır..canım benim memeler zaten 1 saate dolmaz ki aradan 3 saat felan gececekki anca ..dün hatta iyiki mama vermisim dedim onu vermeden yatırsaydım bu sefer gece sıkıntı olacaktı memeler anca bi dahaki emzirmeye doldu
O aşı herkese aynısını yapıyo çok yakar kolumu bir iki gün bende oynatamamıştım ama eğerki ilk gebeliğinse yaptırmanı tavsiye ederim 4 dozu tamamlarsan ömür boyu koruyuculuk sağlıyor..yaptırmazsan bir sonrako gebelikte başa alırsınBana ilk ikisi dokundu ve bi müddet kolumu kullanamamıştım şimdi yine aynısı olursa bebeğime bakicak kimse yok o yüzden hiç sorgulamıyorum bile yaptirmiycam ben
Evet ya 3.dozmus yanlis hatirlamisim4 dozu şimdi olmaz ki canım o 3. Dozdur..gebelikte 2 kez vuruluyosun bide bebel 4 aya gelince 3. Doz 4 doza daha var..
Vurul tabi ki de eğer 4 dozu da vurulursan bir daha gebelikte vurulmak zorunda kalmazsın tamamla canım aşını
Eger vurulmazsan bir dahaki gebelikte baştan alınıyo
Yok normal bi krem, bebek de kullanır sen de. Oğlumda baya işe yaradı ben de deniycem, benim de yüzüm kuruBebekler icin ayri mi yoksa direk kuru ciltler icin olanimi ? Bende losyon suruyorum ama ayni benim cildim kupkuuru yuzu..ne yapsam benimde kuruluk gecmiyo
Memeyi çeker gibi yap o ara refleks uyarılıyo geri emmeye başlıyo benimki..çenesine dediğin gibi alttan dokun bide elinle memene sarsınti verYaa aslında evet tek memeyi o da çok emmediği için çabuk acıkıyor. Uyandırsam uykusu açılacak. Kıyamama durumu var ama ben kıyıldım arada :) çeneye dokunuyorum, açmaya çalışıyorum yok asla emmiyor. Galiba bunu beceremiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?