Bebeğine aşılarını yaptırmamayı düşünen var mı merak ettim
Ya çok kafa karıştırıcı şeyler söyleyenler ama ama ben bu riski göze alamam herhalde, aşısı olmadığı için çocuğuma bişey olsa ömür boyu vicdan azabı çekerim doktorum neye gerekli derse mecbur yaptırıcam.

Hadi yaa boşuna almayayım o zaman. Ama dışarıda mercimek, pirinç gibi şeyler olursa onları tuzla tuzlayınca gerçekten böceklenmiyor. Ama baharatı filan tuzlama şansımız yok tabi
:) böcek yok bendede işte kelebekler ürüyor boyuna
Sen yinede dene lavantayı belki işe yarar

Bence de her ailenin kendi tercihi yaptırana da yaptırmayana da saygı duymak lazım
Bence burası bunun yeri değil. Aşı olmamaları için insanları etkilememeliyiz. Saygı duyamıyorum yaptırmayana maalesef keşke devletimiz yaptırım uygulasa diyorum bunun için hatta. Okulllara falan alınmasa aşısız çocuklar. Bakın aşı karşıtlarının bilmediği anlamadığı şey toplum bağışıklığı diye bir şeyin olduğu ve yaptırmayanlar yüzünden bu bağışıklığın düştüğü. Sırf bu sebeple benim ya da yaptıran diğer ailelerin de çocukları tehlikede. Yeni yeni hastalıklar türeyip duruyor. Artık Kızamıktan ölen yokken ülkemizde şimdi ölümler görülmeye başlandı. Hastnede menenjit aşısı olmadığı için ölen kaç çocuk gördük biliyor musunız? Umarım devlet bu konuya el atar yetermce aşısız suryeliden hastalık geçti ztn yavrularımıza. Bar nicelerini kurtaralım. Başka da bir şey demeyeceğim. Son sözümdür.

Ben kimseyi aşı yaptır ya da yaptırma diye etkileyecek bişe demedim herkesin kendi tercihi dedim ben kendim de yaptırmayacağım demedim sadece böyle bir düşüncesi olan var mı dedim. Aşı yaptıranlarda bağışıklık vardır yaptırmayanlardan etkilenmez zaten olan aşısız çocuklara olur. Hem ben birsürü aşı karşıtı olan hemşire gördüm. Bence her şeye körü körüne inanmak yerine araştırmak en güzeli.

Araştırmadığımı nerden biliyorsunuz? Sizin araştırmadığınıx kesin. Öyle olsa aşılılar etkilenmez demezdiniz. Etkileniyor maalesef. Çünkü aşısızlar arasında yayılan mikroorganizmalar biçim değiştiriyor yenileri türüyor güçlendikçe. Ve aşılı olanlara geçiyor. Yüzlerce hemşire arkadaşım var neyseki aşı yaptırmayana denk gelmedim. Bizim aşısız hastanelerde çalışmamız bile yasak. Kendilerine yaptırırken çocuklarına niye yaptırmasınlar

10 haftalik olmasi gerekirken 1 hafta geriden gidiyordu zaten 9+2 cıktı. Bir-kac gün önce de kalbi durmus
Cnm o hafta plesantaya geçiş haftası. Sanırım geçiş aşamasında sıkıntı olmuş sende. Benim de önceki gebeliğimde öyle olmuştu. İnşallah bir daha yaşamazsın böyle bir durumu. Sağlıkla gebe kalırsın ve anne olursun

Düşüncelere saygılı olunmadığından sizinle tartışmaya girmeyeceğim. Herkes araştırıp kararını verebilecek kapasitede.

hmm tmm ozaman bana hep detaylı ultrason gibi dendi de
ondan kafam karıştı:):):)

Bendede kelebek belası var
Cözüm buzdolabı malesef

kelebek dediğin güve denilen şey mi ?

Biraz önce dr dan geldim maalesef bebeğin kalbi durmuş. Birkac gun icinde kurtaj olacagim.

ay çok üzüldüm rabbim tez zamanda tekrar nasip etsin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…