Ya kuzum sacmalama Google a yüzümde ben çıktı yaz kanser diyor Allah askına. Üzülme hemen. Ayrıca fbtch mi ne o zamanla düşen bir değer. Kafanı bulandırma. Sen yine testlerin yaptır ama İnan üzülmek için o kadar erken ki hiç bi şey de çıkmayacak görürsün
İkili test riskli çıktı. Direk perinatoloğa gittim. Burun kemiği mevcut, ense kalınlığı normal, kalpte parlaklık yok. % 99 down değil dedi. Sonra 24 haftalıkken tekrar perinatoloğa gittim. Bacak boyu kısa. Down olafabilir olmaydabilir başka bir sendrom da olabilir dedi. Ya da belki yapısı öyledir dedi. Tabi anne, baba olarak uzun ve yapılıyız. Doktoru bu durum çok düşündürdü. Sonra normal kontrollerime devam ettim. Bacak boyu hep kısa çıkıyor. Zamanla karın çevresi de küçük dediler. Cücelik, sendromlar falan derken ben bayağı perişan oldum. 8 aylık hamile olduğumu söyleyince insanlar "bebeği nereye sakladın" diyorlardı çünkü hiç göbeğim çıkmadı. Her zamanki gibiydim. Sonra bu çocuk gelişmiyor artık alalım dediler 36 haftalıkken. Bebek doğdu. Kordonu 3 kere boynuna dolaması yetmiyormuş gibi bir de kordona kör düğüm atmış. Belki ondan beslenememiştir dediler. Ultrasonda görünen birşey değildi. Kimsenin aklına da gelmedi. Aylarca kendimi yedim durdum. Ya inan hiç aklına gelmeyecek şeyler olabiliyor. Ve belki de 2li testi erken yaptın.
Mesela benim bebeğim şu an adet tarihine göre daha küçük. Bu da adet döngümle alakalı. Son adet tarihine göre 2li test yaptırmaya kalksam çok yanlış sonuçlar alabilirdim.
Dur bende denk gelmedi. Kizimda 20 benim freebhcg. Şimdi de 18 cıktı. Içime erkek g8bi doğuyor ama kızım gibi olabilir diye kiz olması için umutlaniyorum
İkili test riskli çıktı. Direk perinatoloğa gittim. Burun kemiği mevcut, ense kalınlığı normal, kalpte parlaklık yok. % 99 down değil dedi. Sonra 24 haftalıkken tekrar perinatoloğa gittim. Bacak boyu kısa. Down olafabilir olmaydabilir başka bir sendrom da olabilir dedi. Ya da belki yapısı öyledir dedi. Tabi anne, baba olarak uzun ve yapılıyız. Doktoru bu durum çok düşündürdü. Sonra normal kontrollerime devam ettim. Bacak boyu hep kısa çıkıyor. Zamanla karın çevresi de küçük dediler. Cücelik, sendromlar falan derken ben bayağı perişan oldum. 8 aylık hamile olduğumu söyleyince insanlar "bebeği nereye sakladın" diyorlardı çünkü hiç göbeğim çıkmadı. Her zamanki gibiydim. Sonra bu çocuk gelişmiyor artık alalım dediler 36 haftalıkken. Bebek doğdu. Kordonu 3 kere boynuna dolaması yetmiyormuş gibi bir de kordona kör düğüm atmış. Belki ondan beslenememiştir dediler. Ultrasonda görünen birşey değildi. Kimsenin aklına da gelmedi. Aylarca kendimi yedim durdum. Ya inan hiç aklına gelmeyecek şeyler olabiliyor. Ve belki de 2li testi erken yaptın.
Mesela benim bebeğim şu an adet tarihine göre daha küçük. Bu da adet döngümle alakalı. Son adet tarihine göre 2li test yaptırmaya kalksam çok yanlış sonuçlar alabilirdim.
Canım en ufak olumsuz risk bile insanı çok yıpratıyor kendimden biliyorum ama sakin olmaya çalış. Genetiğe baktırırsın, kesin sonuç olur, için rahat eder. Şuan kesin olan bir durum yok hep buna odaklan, olumsuz bişey çıkmaması için de dua edelim. Bu testler yüzünden pek çok hamilenin en güzel ayları zehir oluyor ama çoğu sağlıklı çocuk dünyaya getiriyor duyuyoruz hep.
E imkanın varsa direkt genetk testi yaptır sende istersen. Sonucunda rahatlarsın bari. Gerçi kordon dolanmış bu testle alakasız yani. Hey Allahım neler görcez bakalım. Etkisinde olursun tabi olunmaz mı ayların geçmiş o şekilde. Ben 9 haftalıktı kaybettm de her doktora gittiğimde bana sanki yine gelişimi durmuş almamız lazım der mi diye gözünün içine bakıyorum. Senin hele off
28 gunde bir oluyodum ama bebek istemeye basladik 4 ay sonra gebe kaldim bu doet aylik surecte adetlerim iki gun uc gun gecikmisti bununla alakasi varmidir bilmiyorum
28 gunde bir oluyodum ama bebek istemeye basladik 4 ay sonra gebe kaldim bu doet aylik surecte adetlerim iki gun uc gun gecikmisti bununla alakasi varmidir bilmiyorum
Var. Ben 35 günde bir adet olduğum için doktorum son adet tarihimde bir düzenleme yaptı. Artık böyle kabul edeceğiz dedi. Normalde gebelik hesaplamalarında 28 baz alınır. Adet döngüsü daha uzun olunca hesap şaşabiliyor.
11+3 bende bugun alti ikili testi benden madem erken hatta neden simdiden aliyolar dogru sonuc bermiyor madem sen icin ferah tut insallah aag salim dogacak kuzun
lohusa gecelik takımı çok var model valla:):)
hastane odası süslemeyi çok istiyorum oğlumda yapamadım
hem devletti hemde küvezde kaldı çocuk kısmet olmadı oyüzden bunda
da yapamıyorum ilerde ona yaptın bana yapmadın vs olur diye
yoksa çok içim gidiyor daa