Selam arkadaşlar ben yeni katıldım hamileyken fiziksel olarak dikkat etmem gereken şeyleri öğrenmek istiyorum yardımcı olur musunuz

Aksine hep hareket halindeydim, yurudum her gun ve temizlik de yaptim evde. Ama sebebi su ki hamurlu seylere asigim. Onu kestim bugun. Bakalim fark edecek mi? Gelismeleri paylasirim.
Bende cok yiyorum bolcada yapıyorum hamurişlerini hele pastane ürünleri sürekli canım bişey istiyor ama aksamları dikkat etmeye calısıyorum aksam beni cok rahatsız ediyor zaten olabildigince az yada soft seylerle geciştirmeye calsıyorum
Sende aksamlarını biraz dengede tut derim
Göbek falan belli oldumu iyice :)

Ben calısıyorum saglık ocagına gidemem hic o yüzden

Selam arkadaşlar ben yeni katıldım hamileyken fiziksel olarak dikkat etmem gereken şeyleri öğrenmek istiyorum yardımcı olur musunuz
Kendini cok fazla yorma derim
Hasta değilsin bunu her zaman kendine hatırlat ancak gidipte 20kg damacana kaldırma mesela
Kendini işten gücten uzak tutma hamilelik tembelliği diye bişey var bi kere yapmaya basladınmı devamı geliyor cunku

Hic korkma günlerimiz aynı. Dediğin gibi göğüs hassasiyetim öncesinde baya azalmıştı. Ama bugün dikkat ettim ki tamamen yok olmus hic acı ağrı yok korkma

hanımlar merhaba tekrar,
yukarıda bir arkadaş yazmış ordan aklıma geldi. aile hekimliğinde gebelik dosyası açtırdığımda tetanos aşısından bahsettiler. ben iş yerimde 2015 yılında olmuştum bu aşıyı. hemşire hanım tek doz mu oldunuz çift doz mu diye sordu ben de bilmediğimi söyledim. aşı vurulması lazım gebelikte dedi.
siz bu aşıyı yaptıracak mısınız?

Bilmeden bişey yapmaktan korkuyorum mesela yukarıya doğru uzanmamak gerekmiş bilmiyodum yeni duydum iş güç sorun değil zaten ama bilmeden olur mu falan diye işte çok teşekkür ederim cevap verdiğin için

İlk gebelikte olmuştum ben devamını da yaptırdım. Sanırım 4 aşı oldum. Sağlık ocağına sorucam. Yaptırmasaydım yaptırırdım yine sanırım. Sezaryen Doğum için gerekli diyorlar.

Bilmeden bişey yapmaktan korkuyorum mesela yukarıya doğru uzanmamak gerekmiş bilmiyodum yeni duydum iş güç sorun değil zaten ama bilmeden olur mu falan diye işte çok teşekkür ederim cevap verdiğin için
ilk üc ay heleki gecmişinde düşük var ise doktorlar uzanmayı zıplamayı agır kaldırmayı olabildigince yasaklıyor
Ama söylede bişey var gercekten zıplayarak veya uzanarak cocugunu düşüren varmıdır yoksa bişeyler icin hani yan etkenmidir
Bende düşük önceden olmasına ragmen gayet uzandımda yoruldumda hatta bebekler vsde kaldırdım ama odaklanmadım bişey olacak bebegime diye
Doktorun özellikle dikkat et demediyse bişeylere cokta abartmadan aman ben yapamam edememden ziyade daha dikkat ederek hareketlerine gecirebilirsin hamileliğini :)

Merhaba canım bahseden benim. Senin durumunh bilmiyorum ama ben kesinlkle vurulucam. Çünkü o bebeği de koruyor. Bebekler doğduktan 2 ay sonra tetenoz aşısı oluyo bu iki ay onu korumak için annenin gebelikte vurulduğu onu koruyor. Yada tutki ameliyatlik bi durumun oldu en kötü sezaryen. Kesi olacağı icin tetanoz şart. En ufak bi manikurcuye bile gitsen risk var ne gerek var ki bu riski almaya bebege hic bi zarari yk doktoruna sorabilir internetten de arastirabilirsin. Doktorunun tavsiye ettigi tum aşılarını yaptır

Ben saglık ocagına gitmiyorum diye bana aşı yapılmayacakmı yani
Ne sacma sadece saglık ocagının yapması

Ben saglık ocagına gitmiyorum diye bana aşı yapılmayacakmı yani
Ne sacma sadece saglık ocagının yapması
Canım sadece sağlık ocağı yapmıyordur elbet ama ozeldeki doktoruna sağlık ocagina gidemediğibi söyle çünkü aşı takibini sağlık ocağı yaptığı icin doktorun belki uyarma gereği duymaz. Normalde gidebilsen yapman gereken hersey icin ariyor saglik ocağı. Ama sen doktoruna durumu izah et onlar seni bilgilendrsin

kızlar bende 1 kilo aldım. asıl burdan sonra kilo alımı baslıyormuş
Bugun ne güzel haberler var öyle insallah bende 15ci haftamda ayın 20sinde öğrenicem cinsiyeti darısı başıma morcivertkedi hayırlı olsun Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
amin sağol inşallah öğrenirsin sende :) benimkinde hiç utanma yok açıverdi bacaklarını doktor ablasına

Ama yani sencede cok sacma değil mi
Mesela bu benim ilk gebeliğim ve farzi misal buraya üye değilim bunu duymadım bilmiyorum aşı olunması gerektigini
Sırf özele gidiyorum diye aşım atlanacakmı yani
Bunu bilmesi takip etmesi gereken nasıl ben olabilirimki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…