Bilmeden bişey yapmaktan korkuyorum mesela yukarıya doğru uzanmamak gerekmiş bilmiyodum yeni duydum iş güç sorun değil zaten ama bilmeden olur mu falan diye işte çok teşekkür ederim cevap verdiğin için

rabbimn istemedikçe hiç birşey olmaz canım merak etme
sen tabi dikkat çok ağrı kaldırma ama işlerini de yap
ben mesela koltuklarıda çekerim temzlk yaparken eğilir yerde silerim
oğlum 4 yaşında çoğu zaman kucak ister alırım yataktan kalkarken mesela
ama dikkat ederek dolaptan bişey alıcam çok yüksek olmamak şartıyla uzanıyorum da
kendini çok yormadan dikkat ederek yapabilğini yapabilirsin.

İlk gebelikte olmuştum ben devamını da yaptırdım. Sanırım 4 aşı oldum. Sağlık ocağına sorucam. Yaptırmasaydım yaptırırdım yine sanırım. Sezaryen Doğum için gerekli diyorlar.

bende 5 aşı oldum ilk gebelikte bana bağlıymış
sağlık ocağına gittim kaydetmeleri ve takip etmeleri
gerekliymiş bende yaptırırmıyım bilmem ama zararı yok
sonuçta yapılsın diyorlarsa yaptırırım bende.

sağlık ocağa arıyor cnm merak etme gelmeniz lazım
takibiniz var falan diye işyerinden hiç mi izin alamazsın
hamilesin neticede doktor işlerin olabilir. yaptırırsan iyi bence.

dikkat ederek bişey olmaz çok aşırı uzanmadıkça canım
sakınana göze çöp batarmış rabbim kısmet etmezse istersen
bütün gün yat olan yine olur bi tuvalete gitmene bile oyüzden kendini
yormadan abartmadan dikkat ederek yapabilirsin.

ama senin hamile olduğunu bağlı olduğun sağlık ocağına aile hekimine bildirmen gerekiyor. ben bi kere bildirmek için gittim sadece. bana da ablam söyledi git bildir diye.

bildirmene de gerek yok gittiğin hastane bağlı olduğun sağlık
ocağına bildirim yapıyor onlar seni arıyor gebelik varmış takibiniz
için sağlık ocağına gelmeniz gerekiyor diye.

Saglık ocagına kaydım var evlendigimde bi yere kaydım alınmıstı da aramak sacama geliyor bi dedigin gibi doktoruma gittigimde sorayım böyle böyle siz yapıyormusunuz diye

İste bu yüzden kafam karışıyor. Bana göre mantıklı olan kendisi ya düzensiz adet görüyor Ya da adet döngüsü Uzun sürüyor. Normal sartlarda öyle cikmamasi lazım. Çünkü adet zamanı gelmiş biri Otomatik olarak yumurtlama zamanından bu yana 2 haftalık gebe sayılıyor.kese görmesi 4-5 haftada görülür. Görülmezse gec döllenme deniyor bu da ancak adet düzensizliği olan birinde olabilir. Ya da adet döngüsü 30- 35 gün gibi uzun süreli bir zaman zarfında olabilir.

Son düzenleme:
Saglık ocagına kaydım var evlendigimde bi yere kaydım alınmıstı da aramak sacama geliyor bi dedigin gibi doktoruma gittigimde sorayım böyle böyle siz yapıyormusunuz diye
Yaparlar canım imkanı olmayan ınsanlar icin seçenekler vardır. Sağlıkla kal

ama senin hamile olduğunu bağlı olduğun sağlık ocağına aile hekimine bildirmen gerekiyor. ben bi kere bildirmek için gittim sadece. bana da ablam söyledi git bildir diye.
Niye bildirmem gerekiyor ki
Sonucta sgk ya onbes tl bilm m ne parası her gidişimde ödüyorum
Saglıgımla ilgili yaptıgım tahlillerden kontrole hepsi e nabızda var
Ben buraya üye olmasam veya eşim dostum ablam annem vs bilmese aşı olunacagını ne yapıcam kendim nasıl arastırıp bilmem gerekecek ki

Şimdiye kadar kimse aramadı ama :/

Haftasonu calısmıyorlar nasıl gidicem ki
iş kanununda şöyşe bir şey var bilginiz olsun:
Hamilelik Süreci
Gebe işçiler diğer çalışanların hakları diğer çalışanlara göre değişiklik göstermektedir. Kadın işçiler gebelik dönemlerinde günde en fazla 7,5 saat çalıştırılabilirler. Ayrıca gece vardiyalarında çalışmaları da yasaklanmıştır.
Gebe kadınların çalıştırılma koşulları İş Kanunu md. 74 ‘te ayrıca şu şekilde belirtilmiştir: “Hekim raporu ile gerekli görüldüğü takdirde, hamile kadın işçi sağlığına uygun daha hafif işlerde çalıştırılır. Bu halde işçinin ücretinde bir indirim yapılmaz.”
Hamilelik süresince periyodik doktor kontrolleri için ücretli izin kullanırlar, bu izinler yıllık izinden bağımsız düşünülmelidir. İşveren doktor kontrolü için bu ücretsiz izinleri kadın işçiye vermek zorundadır.

Sabah kalkar kalkmaz tartilinca fazla ciktim galiba. Su an 4.5 kg gibi artis. 6 degil ☺ karbonhidrat azaltip, sebze protein agirlikli beslenmeye calisacagim. Ben hayatimda bu kadar tatli yemedim. Zaten 3 4 gundur tatli da cekmiyor canim. Ne geldiyse tatlilardan ve ekmek arasi yemekten geldi basima :))) Dikkat edecegim artik.

Şimdiye kadar kimse aramadı ama :/
bu durum bir aile hekimliğinden diğerine değişiyor. aramaya da bilirler yani. ben gittiğimde ekranlarında hamileliğimle ilgili bir bilgi yoktu. yani söylemesem bilmeyecekti aile hekimim. aralarında tam bir bilgi akışı yok anlayacağınız.

hmm aslında 9 saat calısıyoruz ama bir saat yemek sayılıp yarım saatte ögleden önce sonra molalara sayılıyordur ondan 7.30saate denk düşüyordur :)
İzin icinde söylesem üc bes saat izin verirler sabahtan gec gelmeme o kadar kötü insanlarla calısmıyorum şükür ama saglık ocagına gitmek mantıksız geliyor bana
Bide hala işyerimdekilere söylemedim :)

Ağır kaldırmıyorum zaten aslında çok şeye de dikkat ettiğim söylenemez ama yine de insan bilmek istiyo yapıp yapmaması gerekenleri ilk bebeğim olacak inşallah o yüzden çok heyecanlıyım bi de daha önce düşük yaşadım tedirginlik de oluyo ister istemez

Arkadaşlar merhaba. Hepinize bir sorum olacak. Düzenli adet gören biri geç döllenme yaşar mı. Yaşarsa ultrason olcumlerini etkilenir mi yani kese görme zamanı kalp atışı zamanı gibi.
Evet olabilir. Doktorum kuluçka makinesi değilsin, senede 1-2 defa geç yumurtlama veya hiç yumurtlamama durumların olabilir demişti. Geç döllenme olunca otomatikman kese-kalp atışı daha geç görülür

bildirmene de gerek yok gittiğin hastane bağlı olduğun sağlık
ocağına bildirim yapıyor onlar seni arıyor gebelik varmış takibiniz
için sağlık ocağına gelmeniz gerekiyor diye.
valla ben 10. haftada falan gittim kendim bildirdim. bi sürü form doldurdum

Doktorum yönlendirmişti beni ilk gebelikte tetanoz asını sağlık ocağında yaptır diye.

ben bir kg aldım şimdilik. Hafta içi full dikkat ediyorum haftasonu kötü besleniyorum maalesef
benim de alt karnım şiş. Hele akşama dana gibiyim. Ama gebe pantolonu giyiyorum diğerleri acıtıyor bebiş altta diye. Ayar yerleri var onun sıkabiliyorsun
cnm aile hekimleri gebelik takibinden sorumlu. Doğumca da bebeğinin aşılarından takibinden sorumlu olacaklar bu sebeple gidip bildirmen gerekiyor. Senin gebe olduğunu onlar bilemez çünkü. Yani ben diğer gebeliğimde bildirmedim bir şey olmaz bildirmesen de ama bebek doğduğu gibi kydettir. Aşılar için önemli. Hastanelerde para ödeyip yaptırcağına orada ücretsiz olursun hem sen hem bebeğin aşılarını. Bir de orda sirkülasyon fazla olduğundan aşıların tazeliği daha garanti. Ve daha tecrübeliler hemşireler. Ztn sürekli aşı yapıyor onlar ve gebe takibi başka yaptıkları iş yok. Boy kilo fln

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…