Arkadaşlar merhaba. Hepinize bir sorum olacak. Düzenli adet gören biri geç döllenme yaşar mı. Yaşarsa ultrason olcumlerini etkilenir mi yani kese görme zamanı kalp atışı zamanı gibi.

Herkese merhaba kızlar.bugun bende sonunda gittim kontrole ilk arkasını döndü doktor uğraştı bayaaa ama ön tarafını dönmedi bı turlu artık dedi bı çikolata meyve suyu filan iç yarım dolaş gel dedi. Akşamda eşimle kavga etmiştik diyoki bak kavga ettik çocuk küstü bize göstermiyor kendini neyse sonra hareketlendi kuzucuk 12.+0 di 12+6 çıktı. Ense 1.2 burun kemiği oluşmuş hatta her yerini tek tek gösterdi çok şükür bı sıkıntı yok ikiliye yaptirmiycaz. öyle mutlu oldum ki Allah'ım isteyen herkese en güzel zamanda yaşatsın bu güzelliği ...bide eşim sürekli cinsiyeti goruyomusunuz deyip duruyor doktora adamda artık baktı susmuycak bizimki net değil ama oğlana benziyor dedi... Bizimki yıkıldı tabi kız çok istiyordu ama tabiki de hayırlısı... Bende bütün tahminler erkekti kız hiç bişey de çıkmadı yani bakalım 16 Nisan'da böyledir herhalde... Benden böyle kızlar...

Pircici ben 13 haftayı bitirmek uzereyim.4 kg aldım.Biraz daha dikkat ederiz umudunu yitirme 2.trimester daha paniksiz geçiyor bulantı olmayınca bence yediklerimizi daha rahat kontrol edebiliriz çünkü bulantiyla hep hamurişi tost falan yedim ben midemi bastırsın diye o yüzden aldım

Evet doru söylüyorsn ben saglik ocağınin karşısında eczanede calismama ragmen bende bilmiyodum. Gebelik doktorum dediki sağlık ocağından takibin yapılıyor dimi dedi. Benim 9aya kadar olan aşı durumlarım doğurduktan sonrada bebeğin tüm periyodik aşıları için onlar arayıp bunun yapılması gerekiyor getirin diyorlarmış. Yani kendi doktorun arayıp çocuğunu getir 2ci ayında bu aşısı olacak haberin olsun demiyomus. Benim doktorumda en son gittiğimde söyledi. Baştan benimde haberim yoktu 13cu haftamda öğrendim de gittim

Arkadaşlar merhaba. Hepinize bir sorum olacak. Düzenli adet gören biri geç döllenme yaşar mı. Yaşarsa ultrason olcumlerini etkilenir mi yani kese görme zamanı kalp atışı zamanı gibi.
Yaşayabilir tabiki gec döllenmenin birebir sadece adet dönemiyle ilgisi oldugunu
sanmıyorum
Yasarsada bebek tabiki geriden gelecegi icin ilk aylar özellikle gelişimi de geriden gelicektir ama zamanla toparlayıp haftalarına yetişiyorlar :)

Bilmeden bişey yapmaktan korkuyorum mesela yukarıya doğru uzanmamak gerekmiş bilmiyodum yeni duydum iş güç sorun değil zaten ama bilmeden olur mu falan diye işte çok teşekkür ederim cevap verdiğin için
bana da yukarı ya uzanma falan diyorlar ben uzanıyorum. mutfakta dolaptan bişey alırken her seferinde sandalye çekmeye üşeniyorum. yavaş oturup kalkacakmışız ona da hala alışamadım. sadece ağır kaldırmıyorum ben .

Haftasonu calısmıyorlar nasıl gidicem ki

Evet düzenli adet gören birinde de geç döllenme oluyormuş. Bir müşterim ben 6ci haftamda keseyi görüp 7ci haftamda kalp atışını duyarken o herşeyi iki hafta geç yaşadı yani 8ci haftada keseyi gördü 9da kalp atışını. Gec dollenme demislerdi

e devlette e nabız bölümü var . ordan hesap açtığın zaman geçmişteki aşılar görünüyor sanırım . bi ordan dene istersen belki kaç doz olduğunu görebilirsin . ona göre doktoruna sorarsın.

Haftasonu calısmıyorlar nasıl gidicem ki
Senin gibi bir sürü insan vardır herhalde ki bi çözüm yolları vardır yani ama bence sen bagli olduğun sağlık ocağını ara ben gelemiyorm ne zaman ne icin gelmem gerekiyor de. Ona göre sabahtan bi saat izin alirsin mesela. Is yerine yakin bi sağlık ocaginada kaydını e nabiz uzerinden alabilirsin. Bunlarin hicbirini yapmayıp doktorun bi çare de üretebilir hic izin alamayan ve gidemeyen insan tonladır merak etme zaten ılk 20ci haftada oluyor o yuzden bisey kaybetmedin henüz. Doktoruna gider gitmez sor baska bi cozum yolu varsa ordan yürürsün

Havalianne__ canım görev seni bekliyor ben hiç bişey gormeiyorum uygunmu pozisyon bilmiyorum ama

Eklentiler

• 1552395377752-316957680.webp
    227 KB · Görüntüleme: 33
Pircici canım bende başlangıçta 3 kilo vermiştim 7. Haftadan bugüne almamisim da vermemisim de. Yani yiyemiyordum epeyfir birşeyler ama bulantiyi bastirsin diyede ekmek arası şeyler veya bazlama tarzı yiyeceklere yoneldim yani aldıysan da sende o nedenle almisindir bundan sonra daha kontrollü gideriz insallah

ama senin hamile olduğunu bağlı olduğun sağlık ocağına aile hekimine bildirmen gerekiyor. ben bi kere bildirmek için gittim sadece. bana da ablam söyledi git bildir diye.

Doktora gittim herşey 15 hafta ile uyumlu cıktı. 123 gram olmuş bebişim. Yarim paket margarin.
2li tarama için yaş riskin var yüzde 85 sağlıklı yuzde 15 down olasil8gi var dedi. Nfty testi veya amniyosentez dusunulebir . eğer sağlıksız bebek çıkarsa aldırır m8sin dedi. Hayır tabiki dedim o zaman testlere gerek yok dedi.
Cinsiyet için yine kiz gibi diyorum dedi ve ardından vazgeçtim erkek olabilir dedi.ama bacaklarını kapattı bebişim.edepli çocuk. 2 hafta sonra tekrar çağırdı.

benimle de kardeşim dalga geçiyor. abla hem midem bulanıyor sürekli diyorsun hem de bir kilo bile verememişsin diye. keşke bulanmasa işte de et, balık, sebze yesem. bulantıdan aynı sizin gibi makarna, patates, ekmeğe sardım ben de. daha da almadığıma dua ediyorum. şu bulantılar bitse de dediğiniz gibi doğru dürüst bi beslenme programı uygulasam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…