Kızlar diş doktorum söylemişti, hamilelikte değişen hormonlar yüzünden ağız içi daha asidik bir ortam haline geliyormuş bu da dişlerde çürümeye yol açıyormuş.
Evet canim bide hamilelikten dolayı tükürük salgısı cok oluyomuş ağız içinde oda sebep olabiliyomus

Masallah canim kızıninda içine doğmuş baksana hamilelikte özellikle dis ağrısı çürümesi cok oluyo bebisler kalsiyumu ordan alıyorlar
Allah razı olsun canım aynen iki abisi var kendi tek kız daha hiç yokken bile kız kardeşim olacak diyordu şimdide sürekli aynı şeyi söylüyor beraber parka gidecekmiş evcilik oynayacakmış çok hayalleri var kardeşiyle. Aynen canım inşallah ağrısı çabuk geçerde ağrı mahvediyor dişsiz kalsakta yapacak bişey yok :)

Ben ikiliyi yaptırdım sonuçlar çıkmış doktoruma yorumlatıcam. Hayırlısı bakalım.

Yok canım ya benim de ilk olacak ama 6 senelik evli olunca çevremde herkes 2.yi doğurdu herkesten ayrı bir doğum hikayesi dinledim. Bakalım bizimkiler nasıl olacak, kolay olur inşallah
Ay ben senin nicki Havalianne__ la karıstırım
Kusura bakma ya :)
Saglıkla gelsinler inşallah :)

Selam bugün ultrasona girdim nt 1.1 mm fkh pozitif ne demek oluyo bilenler yardımcı olabilir mi

Herkese merhaba
Canım o kadar sıkkın ki bilgili olanlardan yardım istiyorum
2li tarama testinde sonuç
Papp a değer 0.5 ml, mom 0.45
Hcg değer 81, mom 1.75

Yaş riski 1:614
Biyokimyasal trisomy 21 riski 1:149
Kombine trisomy riski 1:632
Trisomy 13/18 + NT <10000

Doktor risk olduğunu ve bir perinatoloğa gitmem gerektiğini söyledi
Sizce nasıl çok mu risk var

Sen balikesirdeydin demi. Aslinda ssvd dusunuyorsan egitim arastirmaya gidebilirsin oyle yerlerde yaptiriyorlar. 2 sezaryen olur 3.yu normal doguran bile var
Eğitim araştırma derken universiteden mi bahsediyorsun. Oraya gitmedim. Ama doktorum 1.sezerya ise 2. De sezeryan olur dedi.
Ben gebe kursuna gittim. Balikesirde hiç ssvd yapan yokmuş. 1kisi denemiş sma sonradan sezeryana dönmüş doğum. Cesaret edemem o yüzden.

Bosuna çevrem bana nasıl doğurcaksın diye sormuyor demekki :)
Maşallah herkes kararını vermiş
Ben hiiiç düşünmedim olursa normal olmazsa sezeryan hic birinde ısrarcı değilim
Işte bu en güzel karar. Ben ilkinde hep normal doğuracağım diye gezdim doğuma 2 hafta kala sezeryan kesinleşti ve ben ağlamaktan helak oldum. Hayırlısı ve sağlıklısı neyse o olsun demek en mantıklısı. Israr etmemek lazım. Şimdi de normal doğum düşünmüyorum çünkü zaten karnım kesildi. Başka yerlerim de kesilmesin. Aynı yerden çıksın bebişim. Zaten kızım gibi olursa normal doğmaz o. Kızım sıkışıp kaldi donemedi doğum pozisyonuna. Mecbur sezeryan oldu.

Aslında burda ki testlerin sadece kombine olanı önemli oda çok uçda degil 1/800 çıksaydı sana risk yok diyeceklerdi benimde kombine 1/ 324 çıktı daha kötü genetik test yaptırdık daha net cvp almak içim bekliyoruz muhtemel sende genetik vereceksin gibi

pufboregi biz seninle kilo takibi yapan bir yerde takılıyorduk bugün kilo bildirimi yapacaktık adını unuttum grubun yazarmısın ikili testlerden dolayı o kadar üzgünüm ki hiç bişeylere bakmadım

Saglıkla gelsinlerde kesikler iyileşir acılar geçer :)
Peki bişi sorucam hani yasa cıkmıstı veya cıkacaktı normal dogumu desteklemek icin bi ara sezeryanlar artınca sezeryan olmasın dogumlar diye
Doktorla hic konustun mu sana mı bırakıyor secimi

ay canim ya gerçekten kız kardeş gibisi yok napsın minnoş hayırlısı inşallah canim sağlıklı olsunlarda

Canım öncelikle stres yapma. Doktorunu dinle ve yönlendirdiği uzman ile görüş. Onun yönlendirmesine göre hareket et. 2li tarama sadece olasılık testi. Kesinliği yok. Hakkında hayırlısı olsun.

Doktor 1. Sezeryan ise 2. De sezeryan olur dedi. Gittiğim gebe kursunda da normal doğumu destekleyici anlatımlarda bulundular. Hatta devlet artık doğum odasında degil de hastanın kendi odasında, kendi yatag8nda doğurmasını destekliyormuş. Hatta kesiksiz normal doğumu teşvik ediyorlarmış. Ve perina masajını doğuma yakın öneriyorlar. Gebe kursundakiler de sezeryan olduysa 1. Doğum 2yi de sezeryan dediler. Çünkü ıkınma esnasında ilk sezeryandaki ilk dikiş yerleri acilabiliyormus. Öyle olunca da sezeryandan daha büyük bir ameliyat gecirmek zorunda kalıyormuşsun. Doktorlar da o nedenle sevd olayına pek sıcak bakmıyormuş. Ben de zaten normal doğum istemiyorum çünkü sezeryan oldum. Kızım sıkışmıştı ve dışkısını yuttu.
Normal doğum diye ısrar edemem ya yine çocuk sıkışıp dışkısını yutarsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…