- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.025
- 348
Hosgeldin sende :)Merhabalar, bende allah kısmet ederse eylül annesi olacağım, Sat: 20.12.2018 tahmini doğum eylül sonu gibi dedi doktor, ikili test için kan verdim haftaya çıkacak sonuç, tahmini cinsiyet için 11 haftalıkta kız gibi görünüyor demişti doktor bakalım hayırlısı ne ise o olsun :)
Malesef ben hergün simit veya pogaca yiyipKizlar ya ben kendimi tutamiyorum su p....ile baslayan kutuda ki cips var yayiyoru ondan..sabhlari nutella yiyorum sonra cok pismanlik duyuyourm ama cipse bagimliydim zaten en azindan 2hafta 1e dustu ..
Bak şimdi benim de canım istediKizlar ya ben kendimi tutamiyorum su p....ile baslayan kutuda ki cips var yayiyoru ondan..sabhlari nutella yiyorum sonra cok pismanlik duyuyourm ama cipse bagimliydim zaten en azindan 2hafta 1e dustu ..
Kola, gazoz aşerme bende de var. Sanırım içimiz yanıyor ondan insanın canı asitli soğuk şeyler istiyor ama ben kendimi bu konu da bi serbest bırakırsam bi daha zor toparlarım ondan şimdilik sadece 2 kere yarım bardak içtimBenim de canın istiyor o cipsten ama almıyorum. Evde Do.... vardı yedim az önce. Ben de ayda bir fln ancak yiyorum. Ama bugünlerde kola aşeriyorum resmenYarım bardak kadar içiyorum çok isteyince.
Benimde en korktuğum şey bebegin kakasini yapip yutması Allah korusun oyuzden bende hayırlısını diliyorumDoktor 1. Sezeryan ise 2. De sezeryan olur dedi. Gittiğim gebe kursunda da normal doğumu destekleyici anlatımlarda bulundular. Hatta devlet artık doğum odasında degil de hastanın kendi odasında, kendi yatag8nda doğurmasını destekliyormuş. Hatta kesiksiz normal doğumu teşvik ediyorlarmış. Ve perina masajını doğuma yakın öneriyorlar. Gebe kursundakiler de sezeryan olduysa 1. Doğum 2yi de sezeryan dediler. Çünkü ıkınma esnasında ilk sezeryandaki ilk dikiş yerleri acilabiliyormus. Öyle olunca da sezeryandan daha büyük bir ameliyat gecirmek zorunda kalıyormuşsun. Doktorlar da o nedenle sevd olayına pek sıcak bakmıyormuş. Ben de zaten normal doğum istemiyorum çünkü sezeryan oldum. Kızım sıkışmıştı ve dışkısını yuttu.
Normal doğum diye ısrar edemem ya yine çocuk sıkışıp dışkısını yutarsa.
Çokokrem tüp, bak o da iyiymiş onu da yenecekler listeme ekleyeyimMalesef ben hergün simit veya pogaca yiyip
Tofita veya bonibon veya cokokrem tüplerden yiyorum
Aksamda bisküvi yiyorum
Karsı koyamıyorum malesef
Özelden yazayımGrubun adını ve sosyal medyada nerde olduğunu öğrenebilir miyim ben de Ant da ssvd cu dr arıyorum
Benim kiz yuttu hastanedeyken nst ile tespit ettiler. Zaten sezeryan için hastanedeydim, acil sezeryan oldu. Çok şükür iyi sağlıklı. Hala şükrediyorum normal doğum olsun diye diretmedim diye.Benimde en korktuğum şey bebegin kakasini yapip yutması Allah korusun oyuzden bende hayırlısını diliyorum
Süt ve yoğurt hergun yemek lazım. Ben emzirme döneminde 1 hafta yoğurt süt tüketmesem tüm dişlerim sızlıyordu. Yoğurda devam edince zamanla geçiyordu. Şimdi bizim bebeklerin kemikleri de gelişiyor. Bizden sömürüyorlar kalsiyumu.Bende iki dogum var bu ucuncu olacak ve benim zaten hiç sağlam disim yok.Allahim diyorum bunda hangileri gidecek.bu sabah uyandığımda diş etlerim kanadı direkt.
Bir arkadaşım vardı dolgu yaptiramaz mizmiz mi mizmiz pimpirik mi pimpirik dış hekimi dostumun korkulu rüyası götürdüğüme bile pişman olmustumAradaki fiyat farkı değilde işte keyfi ben korkuyorum normalden bana sezeryan yap diyene izin veriyorlarmı acaba diye merak ettim :)
Sizinki zaten mecburiymiş
Tüketmeye çalışıyorum ama eksik geliyor genede sanirimSüt ve yoğurt hergun yemek lazım. Ben emzirme döneminde 1 hafta yoğurt süt tüketmesem tüm dişlerim sızlıyordu. Yoğurda devam edince zamanla geçiyordu. Şimdi bizim bebeklerin kemikleri de gelişiyor. Bizden sömürüyorlar kalsiyumu.
Ya aslında bende tavsiye üzerine gittim. Eşimin kız kardeşi (görümcem kelimesini sevmiyorum kaba geliyor) de talat beyle doğum yaptı. Bende o yüzden direk ona gittim. Bi bu hafta sanki çok ilgili gibiydi. İnsan sen sormadan bişeyleri anlatmasını istiyor . Ben sormadan hiçbişey söylemiyordu başlarda o yüzden sürekli söyleniyordum ben bu adamı sevmedim diye. Bir de çok hızlı konuşuyor anlamıyordum ilk başlarda. Ama bu hafta güzel geçti . Isındım biraz. Bakalım bundan sonrası nasıl geçicek. Abdurrahman bey varmış aynı hastanede ona da çok iyi diyorlar ama o da doğumların çoğuna girmiyormuş seminerde falan oluyormuş hep . Talat beyle ilgili hiç kötü yorum görmedim internette o yüzden de değiştirmedim. Sonra pişman olurum diyeTalat Bey e tavsiye üzerine gitmistim aslında. Çok da iyi bir doktor olduğunu duydum. Zaten o gebeligim geçen sene düşükle sonuçlandı. Tek rahatsız olduğum her gidişimde yeni hastaymışım gibi davranıyordu. Ornegin trombofili testinin yapılmasını kendisi istedi.kan verdim. 15 günlük sure içinde 2 gidişimde trombofili testi konusu açıldığında a siz yaptirmismiydiniz diye sordu. Zaten siz tavsiye ettiniz geçn hafta yaptırdım gibi diyaloglar geçti aramızda. Sonra her gidişimde yaşadığım düşükleri tekrar anlatıyordum. İlkez gitmiş gibi. Bu da bana kendimi kotu hissettiriyordu. Benle ilgili duruma hakim değildi. Belkide bana öyle denk geldi. O yuzden bu hamileligimde doktorumu degistirdim.
ben de halamdan duydum geçen hamileyken çok kola içtim dedi, o günden beri canım istiyor benim de.Kola, gazoz aşerme bende de var. Sanırım içimiz yanıyor ondan insanın canı asitli soğuk şeyler istiyor ama ben kendimi bu konu da bi serbest bırakırsam bi daha zor toparlarım ondan şimdilik sadece 2 kere yarım bardak içtimannemin kuzeni hamilelik boyunca hergün litre litre kola içmişti hiç unutmam herkes çok kızıyordu, kadını şimdi çok iyi anlıyorum
Hiç merak etme rahat ol canımBen senin kadar pozitif olamiyorum keske olabilsemucuk bir kan degerim vardi cunku hanii risk oranim yuksek olsa yine takmazdim herkeste oluyo cunku ama herkeste olmayanda bir sey buldu beni sanirim..arastirdim sonra fbhcg yuksekligi seker ,plesentada kanama vs.de olabiliyormus tedirginim hayli..bir kez bile kanamam olmamisti cok saglikli gidiyor diye cok seviniyordum..hala bir umut o gun yediklerimden yuksek cikmistir umarim diyorum ne diyeyim..bana ozeldeki cikinti goruyorum erkek gibi dedi devlette 2doktorda kiz gibi dedi..ortadayim yasadiklarimdan sonra klise lafa gonulden inanarak saglikli olsundaaa diyorum
Ulu konuşmaya gelmiyor nasip birazda ama sezeryan bende kurtarıcı bir operasyon olmalı.Gerekli durumlarda hem bebeği hem anneyi kurtarıyor.Ama ısrarcı olmamak şartıyla vücudumuzun doğurabilme potansiyelini de göz ardı etmemek gerekiyor.Bir dönem gerçekten sezeryan furyası vardı.Bazi doktorlar normal olacak gebeleri bile sezeryana yönlendiriyordu.O yüzden ister normal ister sezeryan olsun gebelerin eğitim alıp doğumlarına sahip çıkmaları gerekiyor .Yoksa doğumla ilgili kötü anılar kalıp psikoloji olumsuz etkileniyor.Bir arkadaşım vardı dolgu yaptiramaz mizmiz mi mizmiz pimpirik mi pimpirik dış hekimi dostumun korkulu rüyası götürdüğüme bile pişman olmustum
Ona doktor isteğe bagli sezaryen yapmış ek ücret aldı hastane ...
Bi de benim gibi artiz artiz gezip kesin normal doğururum ben ya diyip
normal doğumun hikmetleri diye doldurulan arkadaşları tarafından aa olmaz 3 doktor karar verse de normal doğum olmalı diyen lere kulak verip o günleri zehir eden ler var
Ve çok ilginç bana sezaryen le doğum peh annelik mi diyenler 2. De zorunlu sezaryn oldu
Ben ilk gebelikte canim istemese bile eşim içerken kolasina parmağımı batırıp yaliyordum bebeğin canı istemesin diye. 1 yudum bile içmedim.Kola, gazoz aşerme bende de var. Sanırım içimiz yanıyor ondan insanın canı asitli soğuk şeyler istiyor ama ben kendimi bu konu da bi serbest bırakırsam bi daha zor toparlarım ondan şimdilik sadece 2 kere yarım bardak içtimannemin kuzeni hamilelik boyunca hergün litre litre kola içmişti hiç unutmam herkes çok kızıyordu, kadını şimdi çok iyi anlıyorum
pufboregi biz seninle kilo takibi yapan bir yerde takılıyorduk bugün kilo bildirimi yapacaktık adını unuttum grubun yazarmısın ikili testlerden dolayı o kadar üzgünüm ki hiç bişeylere bakmadım
Ay bugun bende yedim ondan. Kırmızısından :)))Kizlar ya ben kendimi tutamiyorum su p....ile baslayan kutuda ki cips var yayiyoru ondan..sabhlari nutella yiyorum sonra cok pismanlik duyuyourm ama cipse bagimliydim zaten en azindan 2hafta 1e dustu ..
Ayyy. Oh olmuş o sezeryanla doğurmak annelik mi diyene sezeryan. Çocuk ha kapıdan çıkmış ha bacadan. Tövbe tövbeee.Bir arkadaşım vardı dolgu yaptiramaz mizmiz mi mizmiz pimpirik mi pimpirik dış hekimi dostumun korkulu rüyası götürdüğüme bile pişman olmustum
Ona doktor isteğe bagli sezaryen yapmış ek ücret aldı hastane ...
Bi de benim gibi artiz artiz gezip kesin normal doğururum ben ya diyip
normal doğumun hikmetleri diye doldurulan arkadaşları tarafından aa olmaz 3 doktor karar verse de normal doğum olmalı diyen lere kulak verip o günleri zehir eden ler var
Ve çok ilginç bana sezaryen le doğum peh annelik mi diyenler 2. De zorunlu sezaryn oldu
Demekki çoğumuzda kola aşerme durumu mevcutBen ilk gebelikte canim istemese bile eşim içerken kolasina parmağımı batırıp yaliyordum bebeğin canı istemesin diye. 1 yudum bile içmedim.
Amaaa şimdi reklamlarda bile koca çıksa ve o pssss sesini duysam canim istiyor. Hatta bardağın kenarına çarpan buz sesinde bile canim istiyor. Dışarda tavuk yiyip yanında kola içiyorum. Evde reklamda görünce eşimi gönderip kola aldırıyorum. 2. Olunca rahatlık mi geldi nedir bilemedim. Ben normalde eve kola sokmayan biriyim. Eşim alsa bile 2 3 ayda bir alır ben içmezdim.
Canım ne isterse yiyorum ama kilolar da geliyor. 3 kilo aldım şimdiden. 78.5 oldum. Et türünü canim istemiyor. Köfte falan fena geliyor tadı. Ama zararlı olan o tavukları canim istiyor. Canım tatlı çekmiyor. Aburcubur istemiyor çok şükür ama tavuk da yememek lazım. Kola da içmemek lazım ama içiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?