2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
sassygirll eşin rahatsızmış geçmiş olsun.... ınsallah yakın zamanda toparlar sende üzme kendını... bebişin de çok ıyıymıs sevındım
Çok teşekkür ederim canım

Memorial eşimin işinden dolayı anlaşmalı olduğu hastane,az bir fark ödüyoruz .Oraya o yüzden gidiyorum.Hacettepe Hastanesine de doktor için gidiyorum,Türkiye’nin sayılı Prof.lerinden birisi,bir de riskli bir durumda çok güzel müdahale ediyorlar.Ayrıntılı ultrasyon yaptıracağız 20.haftada Memorial’da 640 lira fark ödeyeceğim,Hacettepe ‘de 100 lira bu gibi avantajları oluyor

Hiç korkma benim annemin çocuğu olmamış uzun yıllar 33 yaşında almış beni kucağına. -ki eskiden 33 yaşında anne olmak şuan 43 yaşında anne olmakla eşit gibi bişey. Gayet rahat atlatmış ve şöyle diyim alakası varmı bilmiyorum ama geç yaşta anne olmuş ama 10 yaş genç gösteriyor şuan Maşallah :) senide doğum, bebeğin dahada gençleştirir belki :))

Selam canım sana birşey sorucam ,senin de bebeğin önde değil mi ?Kaç gün önden gidiyor ?

Anladim canim, yani tr de biraz abartiyoruz biz bu isi, yurtdisinda her ay kontrole bile gidilmiyor..
Riskli bir durum varsa iciniz boyle rahatsa ne mutlu size :) saglicakla gelsin insallah kuzucuk

Selam canım sana birşey sorucam ,senin de bebeğin önde değil mi ?Kaç gün önden gidiyor ?
Canım geçen gün devlete gitmiştim normalde kendi doktorum ultrasonda hesaplamayı açıyor otomatikman gösteriyor ultrasonda çıkan tarihi ama devlette doktor başını uyluk kemiğini ve göbeğini ayrı ayrı ölçtü. Sanırım yanlış hatırlamıyosam uyluk kemiği bi hafta önde gidiyor, başı günüyle aynı karnıda 4 gün öndeydi. Ama ayın 28inde kendi doktoruma gidicem orda çıkar asıl tarih :)

Benimki de önden gidiyor ,burda bir arkadaş şeker olabilir dedi,forumda önde giden arkadaşlar var,ordan sende aklımda kalmıştın o yüzden sordum .Benimki de 1 hafta önde

Artık bu haftalarda zaten eskısı gıbı bastan popoya olcmelerı ımkansız kocamanlar gordun :) doktor da dedı hatta uyluk kemiği başı vs derken ortalama haftası çıkıyor.

Benimki de önden gidiyor ,burda bir arkadaş şeker olabilir dedi,forumda önde giden arkadaşlar var,ordan sende aklımda kalmıştın o yüzden sordum .Benimki de 1 hafta önde
Şeker olan gebelerde bebekler genelde iri oluyormuş benim annemde varmış ben 4 kilo doğmuşum. Ablamda da çıktı hatta rejim verdi doktor ve her gün parmağından kan alıp kendi şekerine baktı, geçti allahtan. Bence şeker yüklemesi bu açıdan çok önemli karşı olan hamilelere saygı duyuyorum ama bi baklavayla aynı eş değerde olan şekerli içeçeği içmek istememek bana saçma geliyor. Aksi takdirde ablama doktor eğer şeker yüklemesi yaptırmasaydın şeker olduğunu anlamıcaktık ve bebeğe bişey olabilirdi demiş.

Artık bu haftalarda zaten eskısı gıbı bastan popoya olcmelerı ımkansız kocamanlar gordun :) doktor da dedı hatta uyluk kemiği başı vs derken ortalama haftası çıkıyor.
Büyüdükleri içinmi canım mesela ultrasonla bakıyo doktor bebeğin tamamını görmeyi bekliyorum ama yuvarlak bişey görüyorum karpuz gibi alla alla bu neki diyorum kendi kendime sonradan anladımki karnı veya başıymış onlar bebişimi tam göremedim : (

Allah’a çok şükür şeker çıkmadı bende ,o yüzden sana sordum.Sen şeker testi yaptırdın mı ?Benim doktorum baktı .bir de erkek bebekler önden gidiyormuş

Allah allah yakınlastırdımı acaba ? Kocaman evet benım gıttıgımde 15 hafta ıste resmen dızlerı bukulmus seklınde yuz ustu yatmıs kafa govde hepsını gordum butun olarak... hepsının ortalaması dedı doktor yanı zaten ımkansız cocuk zaten dık durmuyor kı kocaman :)) kendı doktorunda ıyıce ıncelersınnn

Allah’a çok şükür şeker çıkmadı bende ,o yüzden sana sordum.Sen şeker testi yaptırdın mı ?Benim doktorum baktı .bir de erkek bebekler önden gidiyormuş
Hamileliğin başında yaptırmıştım doktor çok iyi demişti bi daha yaptırmadım ama şeker yüklemesi zamanı gelince yaptırıcam evet canım önde gidiyormuş. Bu aralar çok rüya görüyorum geçenlerde masmavi gözlü bi erkek bebeği gördüm hayır olsun inşallah acaba kime benziyorlar çok merak ediyorum bide içimizde minicik bi pipi olduğunu bilmek insana çok komik geliyor sanada öylemi

Evet canım devlette olsa bi kaç kez gittiğim bi doktor var allah razı olsun ne sorsam cevap veriyor cinsiyet görebildinizmi dedim dur bakıyım hemen dedi mesela. Çoğu söylemiyor bile. Senin cinsiyet belli oldumu kuzum :)

Kizlar bebegin hareketlerini hissetmeye basladiniz mi? Surekli kontrol ediyorum arada bir seyirme oluyor okadar. sizde durumlar nasil. 15+3 um bu arada..

Evet canım devlette olsa bi kaç kez gittiğim bi doktor var allah razı olsun ne sorsam cevap veriyor cinsiyet görebildinizmi dedim dur bakıyım hemen dedi mesela. Çoğu söylemiyor bile. Senin cinsiyet belli oldumu kuzum :)
Canım o zaman sen çok şanslısın burda hastanenin duvarında 20.haftadan önce cinsiyet sormayınız “yazıyor,bildiğin duvara yazmışlar düşünebiliyormusun.O da niye biliyomusun,20,haftada detaylı ultrasyonda görüyorlar,risk almak istemiyorlar.O kadar katı kuralları varki her gittiğimde 6 tüp kan veriyorum,idrar veriyorum.Bebeğin ultrasyon odasında ölçümü yapılıyor.Ben bugün ultrasyon odasındaki doktora “hocam cinsiyeti görebildiniz mi ?dedim.Beni öyle bir azarladı ki,bebeğim sağlıklı mı,değil mi diye sormuyorsun.Ne bu cinsiyet merakınız anlamıyorum ki “dedi.Ağlaya ağlaya çıktım.Kendi doktorum inceledi,organlarını filan.O kadar yoruyor ki sana anlatamam.Özele de gidiyorum ,doktor inceliyor ,mis gibi geliyorum

Çok sevindim içinin rahatlamasına ben de ilk başta çok korktum ama hiç gerek yokmuş :)

Yaa gerçekten burda öyle doktorlarda vardır belki ama ben 4 kez gittim bu doktora o kadar güler yüzlüki. Burdada doğumlar çok kötü devlette. Allah durumu olmayıp devlete gitmek zorunda kalanların yardımcısı olsun gerçekten. Ben geçen gün gittiğimde noldu onuda anlatıveriyim çenem düştü
Kan ve idrar ver dedi doktor neyse gittim idrarı verdim tam kan vercektim sekreter koşarak geldi pardon pardon sizin adınız neydi diye bende söyledim sizd yanlış barkod vermişim dedi bi baktım barkodda ayşe akbaşmı ne yazıyor şok oldum annemde sanmışki onun idrarını ben almışım annem bağırıyor nasıl yani nasıl böyle bişey olabilir inanmıyorum vs anne dur bi diyorum yok :) neyse artık değiştirdik barkodu yeniden yapıştırdık barkodun üstüne. Dedim ayda yılda böyle bişey olur oda benim başıma gelir :)

Kizlar bebegin hareketlerini hissetmeye basladiniz mi? Surekli kontrol ediyorum arada bir seyirme oluyor okadar. sizde durumlar nasil. 15+3 um bu arada..
Benim kuzu sol tarafıma yerleşmiş canım
Karnımı görsen sağ taraf bomboş
Sol taraf sişkin top gibi duruyor
Daha hareket hissetmiyorum ama
Sol tarafimı elledigimde sert bişekilde elime geliyor bu bile yetiyor şimdilik bana :)

Aynen benimki de sol tarafimda. Hep baski var ama hareket yok. Iki kere kayip yasadim cok endiseliyim aklim hep onda.. simdiden tum dunyamiz onlar oldu bakalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…