doğum iznine ayrılmadan önce 90 gün sigortalı olman yetiyor canım kaçıncı hafta da oldugunun önemi yok aslında izne kaçıncı haftada çıktığının önemi var :)
Şöyle canım benim 2 senedir sigortam yok şuandada 17. Haftamdayım diyelim 20. Haftada sigortam başladı 32. Haftada sigorta bitti doğumdan sonra ücret alabilirmiyim? Yani çalışmıcam evdeyim ama parasını yatırsak 3 ay ücret alınıyormu?
Aslında daha once ıkı kere fln attım tıny love anakucagı :)) google hemen cıkıyor ama pahalı gelırse bunun daha uygunu benzerlerı vardır. Ben gecelerı bıle yatırdım cok rahat ettıgı ıcın
Şöyle canım benim 2 senedir sigortam yok şuandada 17. Haftamdayım diyelim 20. Haftada sigortam başladı 32. Haftada sigorta bitti doğumdan sonra ücret alabilirmiyim? Yani çalışmıcam evdeyim ama parasını yatırsak 3 ay ücret alınıyormu?
20. haftada başlıyorsan 32de.hafta da değilde 34 de doğum iznine ayrılıyorsun gibi göster canım, bi ayda 4 haftadan daha fazla gün oluyorya o yanıltmasın seni 90 gün olarak bak en az sorun yaşama sonra, doğum parasını da alabilirsin etkilemez çalışmıyor olman.
Canim bende 16 haftalik oldum bu hafta sabah kalktigimda mide suyumu kusuyorum. Doktora sordum normal dedi. Ne sorsam normal diyor:) kasik agrimda ne tarafa yatarsam yatayim oluyor. Sertlik hissediyorum surekli. Sanirim bebek buyudugu icin oluyor.
İnşaAllah öyledir canım ağrıdan yatamıyorum sola tek arafa yatmakta zor oluyor ayın 4 ünde randrvum var bende sorucam yine başka birsey olmasın da karacigerimde kist hidadik var oda ağrı yapıyor baya tehlikeli bkr kist patlaması halinde şoka sokabiliyormuş köpeklerden geçen birşeymiş ne bileyim rabbim inşaAllah böyle kötü şeyler yasamak zoru da bırakmaz kimseyi
annem aynı anda belki 20 çocuğa birden bakmıştır. hepsi 0-2 yaş grubu. ordaki bebeklerin maalesef ki kucakta pışpışlanma, sallanma lüksleri yok yatağına yattın mı uyuyacaksın, uyumayan bebek yokmuş netice itibariyle. Hepsi bi şekilde alışmış.
Herkes asi diyor bende aradim saglik ocagini hemsireyi taniyorum olayım mi dedim ol dedi sadece dogum icin degil oncesinde bir kaza kesik vs icinde ol dedi.
Cuma kontrolde doktoruma sorayim dedim tamam derse 2 ocakta gelirsin yapariz dedi
Canım ilk doz gerekliymis de 2. doz olmasan da olur. Bebek için yapıyoruz zaten normalde bu aşılara ihtiyacımız yok bazı iş yerleri mecburiyeti dışında.
Evet canım geçer İnşâAllah ben çok zorluyorum kendimi yemek yapamıyorum kimsede yok yakınımda kv var ama oda düşüncesiz bi kere bile gelmedi minibüsle 5 dk yol arabaları da var öncesinde bizden çıkmazlardı
Iste o cok zor canim Allah yardimcin olsun benim kv yapiyor. Aramiz iyidir bizim. Benim de annem 1 kere bile gelmedi mesela herkesin bir sikintisi var hayatta zorlama ama bence kendini iyice tiksinirmissin ozaman ben de dün cok yoruldum bugün belim ve kasiklarim cok agriyor
olabilir aynen inşallah ya hiç o konuda olumsuz düşüncelere yer vermiyorum ama bu göğüs yaralarından çekeceğim var anladım iki gün önce göğüs uçlarım bi kaşındı bi kaşındı bende kaşıdım biraz ay bi baktım göğsümün ucu yırtılmış hemen oda nasıl acıyor krem falan sürdüm de geçti
saol canım bakalım bende denicem :)
bu bebekten bebeğe de değişiyor sanırım ya prima sızdırıyor diyenler falan da var bende sophia bi denicem olmadı sleepy zaten :)
Benim de arada kasiniyor ama elimi bile surmuyorum genelde ondan herkescekiyor genelde ben onun icin silverette gümüs kapaklardan slicam sanirim 6. Ayimda
Benim de arada kasiniyor ama elimi bile surmuyorum genelde ondan herkescekiyor genelde ben onun icin silverette gümüs kapaklardan slicam sanirim 6. Ayimda
evet ya onu baya öneriyorlar ama ufacık şeyde çok pahalı ya bi süre sonra zaten alışıyor göğüs yara olmuyor birisi her emzirmeden sonra karbonatlı suyla silmeyi önermişti hiç yara olmamış burdamıydı bilmiyorum
Aslında daha once ıkı kere fln attım tıny love anakucagı :)) google hemen cıkıyor ama pahalı gelırse bunun daha uygunu benzerlerı vardır. Ben gecelerı bıle yatırdım cok rahat ettıgı ıcın
Fiyatı pahalı ama arkadaşımın kızı bununla büyüdü resmen tsm olarak marka modelini bilmiyorum buna benziyor. Ben onunkini alcam muhtemelen iyi olacak benim için
Her bebek Aynı değil diyorlar kimisi içinde durur kimisi Durmaz :) ben arkadaşımın kızını öyle gördüm ya her seferinde inşallah durur içinde diyorum büyük rahatlIk
evet ya onu baya öneriyorlar ama ufacık şeyde çok pahalı ya bi süre sonra zaten alışıyor göğüs yara olmuyor birisi her emzirmeden sonra karbonatlı suyla silmeyi önermişti hiç yara olmamış burdamıydı bilmiyorum