2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Kahve beyaz
Güzel yerdeler :)

Reactions: BYV
Canim.bir karı yok zaten ben vazgectim coktan degecek birsey olsa neyse size de gecmis olsun talihsizlik olmus

Devlet oduyor canim sut icin 120 gün dogum icin 90 gün calismak gerekiyor 16 hafta ücretli izine ayrilmissin gibi düsün dogumdan once 8 sonra 8 olmak üzere kücük bir kesinti oluyor tabi keske calissaydim da bende alsaydim demiyor degilim valla süt parasi misal ben calismiyorum esim calisiyor ona veriliyor. Sen calisiyorsun kendin alacaksin canim. Son olarak dogum yardimi var 1 kerelige mahsus bez parasi diye de geciyor bide onu aliyorsun canim. Insallah anlatabilmisimdir. Süt parasi 2018 yilinda 149 tl idi 1kereye mahsustur bu arada

Ne kadar ödüyor devlet ve aylık ne kadar veriliyor onu da öğrenir misin canım
Yarin donus yapacak yazarim canim ama sana bir kari olmaz ugrasmaya degmez dedi birde riski cok ben biriktiririm evde daha iyi ben vazgectim. Karli olsa ben de ugrasirdim 90 gün odeyip 112 gun aliyosun 22 gunluk bir karin oluyor sadece oyle dusun

Kahve beyaz
Güzel yerdeler :)
İşte bukadar seviyorum oraları

Saol canım. Bu arada sana yazdıktan sonra bende nette bakındım. Diyorduki son 3 aylık brüt maaşını üzerinden günlük brütünü buluyorlar.
3805 günüm var şuanda. Ozaman kadar 4000 i geçer zaten. 1 Haziranda aralıksız 9. yılım doluyor bu firmada.
Aylık brüt*3
3 aylık toplam brüt /90
Günlük brüt'ün 2/3 si *30 olarak hesaplanıyormuş. Ben bugünkü maaşım üzerinden hesapladım Aylık 5.166 tl çıkıyor. Buna göre kesinti olmuyor gibi. Gerçi ben bu devlete hiç güvenmiyorum ya bakalım hayırlısı.
Süt parası dediğin gibi 2018 için 149 TL okudum
Çocuk parası 1. çocuk 300 TL diyordu.

Peki birşey soracağım biliyorsan. Bu net maaşım üzerinden brütüm buna ilave mesailerim falan oluyor. Bu son üç ay hesaplaması sadece maaş brütümü yoksa ilgili aylarda sana ödeme yapılan bütün herşeyin brütümü oluyor.

Son bir soru doğum ödemesini nasıl alıyoruz aynı maaşım gibi aylık olarak mı yoksa izin bitince toplu olarak mı?

Istege bagli toplu istersen topluda alabiliyorsun canim eltim yeni aldi ve toplu aldi. Mesai ve prim ikramiye gibi ucretlerde ekleniyor evet kisacasi herseyin brütü diyebilirim.son olarak ufak bir kesinti olmustu eltimde 100 küsür tl gibi ama onun durumu farkliydi belkide bende cok detayli bilmemekle beraber konuyu bu yazdiklarim dogru mali musavir arkadasla gorusmustum bugun oda detayli anlatti hatta bizim gibi calismayanlarda 149 tl ve 300 tlyi alabiliyorlar iste :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…