sağol canım teşekkür ediyorum.Canini sıkma canim insallah sorun yoktur. Ikili test temizse iyi dusun iyi olsun. Esler bu durumlarda bazen bizim hassasiyetimizi anlayamiorlar. Biz hamileyken bile anneyiz ama onlar baba degil. Belki sana bisey olur diye endise edip oyle soylemistir. Doktordan boyle seyler duymak ne demek en iyi ben bilirim ve uzuntunu gercekten paylasiyorum. Icin rahatlicaksa nifty yaptir en azindan. Kac ay var onunde endiseyle gecirme.
yanlıs yonlndrnek ıstemem ama 2li test 3luye gore daha ıyı bır test ve temız cıkmıs. 2lisi temız cıkanlara dıerlerını yaptrmıyorlar. bazı doktorlar 4luyu yaptırıyor bazen ama 3lu yanılma payı en yuksek olan dıye bılıyorum. zaten kesn sonuc vermedıklerı ıcın hamılelere bu kadar stres yasatıolar. madem bu kadar onem verıyor doktorlar buna devlet bu ıkılılerı fılan kaldrsn nıfty gıbı testlerıde kendı yapsn kampanya mı baslatsak. ne dersınz amnıyosentezı yapıolar ama bıfty gıbı testlerı bı kac hastane harıc yapmıo devlet. bnce yapmalıbilmiyorum yaşım dolayısıyla yaptırmış olabilir. Çünkü ikili sonucuma baktı, sorun yok dedi gönderdi. Ama 3'lünün fotokopisini çekti, bir nüshası onlarda kaldı ve bana amniyosentez konusunda bilgilendirdiğimi yazıp imzalattı. Eğer bişi yaptırmazsan ben sorumluluk almam dedi.
Ense kalınlığı 1,6 çıkmıştı 11+0'da yüksekmiydi bilmiyorum. fl uzunluğu kafa büyüklüğü de haftasıyla orantılıydı sanırım. Ben de inanıyorum sağlıklı olduğuna ama eşim pimpiriklendi. Sağlık sektörü de böyle bir sektör işte. İnsanları sömürmeye çok müsait.
Amin canım teşekkür ederim
kilo olayını duymadım. portakal suyunu ben de çok severim ama uzmanlar meyveyi meyve olarak tüketin derler. 1. si meyvenin posası var, suyunu içtiğinde bundan faydalanamıyosun. 2. si fazla c vitamini bir anda alındığında vücut bir kısmını yabancı madde algılar dışarı atarmış.Kızlar bu arada ben 1 haftadır her gün koca bardak portakal suyu içiyodum kendim sıkıp. Araştırdım ve bebeğe baya kilo aldırdığını okudum ama içilmesi tavsiye edilmiyomuş çünkü şekere yol açıyormuş bebeğe kilo aldırdığı için. Bi hafta içtim bıraktım ama belkide bebiş ondan kilo aldı bu kadar
Gözlerim doldu okurken.3'lü testte sorun
Kızlar bunaldım biraz yazmam lazım. 2'li testimi yaptırmıştım biliyorsunuz. Sorun yok demişti doktorum. 1 ay sonra 3'lü test yaptırmamı istedi. Bugün sonuçları almaya gittik. Kağıdı görür görmez şok oldum. Down sendromu riski 1/44 çıkmış. Doktorun yanına girdik. Bunun sadece bir tarama testi olduğunu ancak bu durumun netleştirilmesi gerektiğini söyledi. Amniyosentez ya da nifty testi yaptırmalıydım. Amniyosentez riskliydi, zordu. Nifty testi %100 sonuç veriyor ve sadece kandan bakılıyordu. Bize nifty'yi önerdi. Gelgelelim bu işin bir maliyeti vardı ve 2750 TL vermemiz gerekiyordu.
Doktorun yanından çıktık. Kafamda acaba değer mi o kadar paraya diyordum. Az buz değil 2750 verecektim ve sonuç temiz çıkacaktı. Eğer bir sorun olsaydı ense kalınlığından, ikili testten çıkmaz mıydı? Sanki herkes 2'li 3'lü test mi yaptırıyordu? Amniyosentez mi yaptırsam, ama bebeğin düşük riski var derler onun için de.. Risk alamıyorum, korkuyorum falan derken eşime sordum. Ne yapıcaz?
Mecburuz yaptırıcaz dedi, riske atamayız. Eşim net konuşunca tamam dedim. Arabaya bindik. Planımız, doktordan sonra mobilya bakmaktı. 31 Aralık indirimin son günü olduğu için bugün almalıydık. Eşim istemedi. Ne olacağı belli değilmiş. Eğer bir problem varsa zaten çocuğu aldırırmışız. Şuan mobilya almak için erkenmiş. Öyle söyleyince bozuldum. Bebeğim iyi, ben biliyorum, 4 aydır karnımda taşıyorum ben onu. 4 aydır beraber ağlıyor beraber gülüyoruz. O sevmiyor diye tatlı bile yemiyorum, salata yiyorum bol bol. Ne yiyeceğime beraber karar veriyoruz biz.
Bu esnada annem ve kardeşlerim benden haber bekliyordu. test sonucu değil, cinsiyeti merak ediyorlardı. Aslında cinsiyeti öğrendik ama ben balon patlatıp onlara sürpriz bir video yapmak istediğimden söylememiştim. Bir yandan da sadece cinsiyete odaklanmalarına bozuluyordum. mesaj yazdım. "3'lü testte sorun çıktı, başka bir test yapılacak..."
Zaten canım burnumdaydı, birşey anlatacak halde değildim, annemin aramasını açmadım. Eve geldiğimde bütün midemdekileri çıkardım. Stresten belki de, kıyamam bebişime onun da canı sıkıldı tabi. Duydu tüm konuştuklarımızı, anne ben iyiyim demek istedi ama sesini duyuramadı. İlk 3 ayda kanama yaşadığımda arkasından midem bulanırdı, bu bebeğimin "anne ben iyiyim, bak mideni bile bulandırıyorum" sesiydi. Şimdi de iyiyim demek istedi aslında, sen babama bakma dedi. Ben anlıyorum seni annecim merak etme, bu belirsizlikte geçecek.
Eşim gitti şimdi yatmaya. sanki suçlu benmişim gibi. Annem aradı, 2. kez aradığı için açmak zorunda kaldım, belki de hemen laf yetiştiriyor diye düşündü ona bozuldu. Zaten canımız burnumuzda, aslında konuşasım yok ama merak ediyor onlarda. Cinsiyet lafı bir süreliğine rafa kalktı.
Biraz zaman geçsin ben de iyi olucam, ama şimdi canım acayip sıkkın. Eşime daha çok kızgınım, bu kadar karaları bağladığı için, mobilyasını almama izin vermediği için... Aileme kızgınım, cinsiyete bu kadar taktıkları için.
Neyse hakkımızda hayırlısı olsun.
Ben de birkaç gündür sıkıp içiyorum ve her gün portakal yiyorum, umarım çıkmaz öyle bi şeyKızlar bu arada ben 1 haftadır her gün koca bardak portakal suyu içiyodum kendim sıkıp. Araştırdım ve bebeğe baya kilo aldırdığını okudum ama içilmesi tavsiye edilmiyomuş çünkü şekere yol açıyormuş bebeğe kilo aldırdığı için. Bi hafta içtim bıraktım ama belkide bebiş ondan kilo aldı bu kadar
valla canım içimi nasıl ferahlattın anlatamam. ben de onu dedim eşime. sorun olsa 2'lide çıkmaz mıydı, ense kalınlığından anlaşılmaz mıydı dedim.yanlıs yonlndrnek ıstemem ama 2li test 3luye gore daha ıyı bır test ve temız cıkmıs. 2lisi temız cıkanlara dıerlerını yaptrmıyorlar. bazı doktorlar 4luyu yaptırıyor bazen ama 3lu yanılma payı en yuksek olan dıye bılıyorum. zaten kesn sonuc vermedıklerı ıcın hamılelere bu kadar stres yasatıolar. madem bu kadar onem verıyor doktorlar buna devlet bu ıkılılerı fılan kaldrsn nıfty gıbı testlerıde kendı yapsn kampanya mı baslatsak. ne dersınz amnıyosentezı yapıolar ama bıfty gıbı testlerı bı kac hastane harıc yapmıo devlet. bnce yapmalı
canım nifty testi yaptırıcam. Bu testin sonucu %100 müş. Yani 2'li veya 3'lü testin sonucuna göre hareket etmiycez.Gözlerim doldu okurken.
Bana da doktor bir sürü test vs önerdi.
Hiç birini yaptırmadim.
Zihinsel engelli ya da down sendromlu hiç fark etmez,benim çocuğum ve Allahin verdiği canı aldırmayı düşünmüyorum dedim.
Hayatta olan çocuğumun başına gelse,öldürür müyüm diye çok düşündüm ve"ne gelirse Allahtan deyip"yavrumu beklemeye başladım.
En duygusal dönemlerimiz ve sadece bir olasılık için ömür boyu pişmanlığa değmez diye düşünüyorum.
Senin seçimin ve tercihin ama lütfen iyice düşün. Çocuğuna bu kadar bağlanmışken bir olasılık için kiyabilir misin can parçana?
Rabbim yar ve yardımcın olsun.
Ins hakkından hayırlısı olsun...
valla doktorlarn zaten anlaşmalı oldugu yerler var oralara yonlendırıyo sana ısım bıle verse ıcım rahat etsn yaptrcam desen bıle kendın ara oraları kendn pazarlk yap daha ucuza gelıomus oyle. bnde ıkı fılan yaptrmadm dıye o kadar ısrar ettıkı yaptrda yaptr dıe samımıyetsız geldı bana cunku onunde 4lü ve ayrıntılı vardı en azndan. bana baksa doktor 2lı yaparsan %70 4luyude yaparsan 85-90 lara cıkar oran dedı dogruluk ıhtımalı ıcın ama 3luden hıc bahsetmedı. doktrlar pek onmsemıo 3luyu ınternettede arastrırsan goreceksnvalla canım içimi nasıl ferahlattın anlatamam. ben de onu dedim eşime. sorun olsa 2'lide çıkmaz mıydı, ense kalınlığından anlaşılmaz mıydı dedim.
Amniyosenteze de pek sıcak bakmadı doktor. Bir de bana şöyle bir test var diye anlatıyor ama adını söylemedi. ben de niftty testi mi dedim. kem küm etti onun gibi ama bu %100 sonuç dedi. Günahını da almıyım ama ne bileyim sanki başka yerden araştırmayayım diye mi söylemedi acaba dedim.
Canım öncelikle kalbini ferah tut, inşallah hiç bir sıkıntı olmayacak. Eşine gelince erkekler böyle inanki çok garantici, benim ilk gebeliğimde hiç bir sıkıntımız olmamasına rağmen 7. Ay dolana kadar hiç bir şey aldırmadı aslında almadık ben de üstelemedim, istemedim. Ailene gelince sanırım uzaktalar, görmedikleri için öncesinde de sıkıntı olmadığı için çok normal davranmışlar, anneler kötüyü düşünmek istemez. Canını sıkıp bebişini strese sokma, hayırlı haberlerini bekliyoruz..3'lü testte sorun
Kızlar bunaldım biraz yazmam lazım. 2'li testimi yaptırmıştım biliyorsunuz. Sorun yok demişti doktorum. 1 ay sonra 3'lü test yaptırmamı istedi. Bugün sonuçları almaya gittik. Kağıdı görür görmez şok oldum. Down sendromu riski 1/44 çıkmış. Doktorun yanına girdik. Bunun sadece bir tarama testi olduğunu ancak bu durumun netleştirilmesi gerektiğini söyledi. Amniyosentez ya da nifty testi yaptırmalıydım. Amniyosentez riskliydi, zordu. Nifty testi %100 sonuç veriyor ve sadece kandan bakılıyordu. Bize nifty'yi önerdi. Gelgelelim bu işin bir maliyeti vardı ve 2750 TL vermemiz gerekiyordu.
Doktorun yanından çıktık. Kafamda acaba değer mi o kadar paraya diyordum. Az buz değil 2750 verecektim ve sonuç temiz çıkacaktı. Eğer bir sorun olsaydı ense kalınlığından, ikili testten çıkmaz mıydı? Sanki herkes 2'li 3'lü test mi yaptırıyordu? Amniyosentez mi yaptırsam, ama bebeğin düşük riski var derler onun için de.. Risk alamıyorum, korkuyorum falan derken eşime sordum. Ne yapıcaz?
Mecburuz yaptırıcaz dedi, riske atamayız. Eşim net konuşunca tamam dedim. Arabaya bindik. Planımız, doktordan sonra mobilya bakmaktı. 31 Aralık indirimin son günü olduğu için bugün almalıydık. Eşim istemedi. Ne olacağı belli değilmiş. Eğer bir problem varsa zaten çocuğu aldırırmışız. Şuan mobilya almak için erkenmiş. Öyle söyleyince bozuldum. Bebeğim iyi, ben biliyorum, 4 aydır karnımda taşıyorum ben onu. 4 aydır beraber ağlıyor beraber gülüyoruz. O sevmiyor diye tatlı bile yemiyorum, salata yiyorum bol bol. Ne yiyeceğime beraber karar veriyoruz biz.
Bu esnada annem ve kardeşlerim benden haber bekliyordu. test sonucu değil, cinsiyeti merak ediyorlardı. Aslında cinsiyeti öğrendik ama ben balon patlatıp onlara sürpriz bir video yapmak istediğimden söylememiştim. Bir yandan da sadece cinsiyete odaklanmalarına bozuluyordum. mesaj yazdım. "3'lü testte sorun çıktı, başka bir test yapılacak..."
Zaten canım burnumdaydı, birşey anlatacak halde değildim, annemin aramasını açmadım. Eve geldiğimde bütün midemdekileri çıkardım. Stresten belki de, kıyamam bebişime onun da canı sıkıldı tabi. Duydu tüm konuştuklarımızı, anne ben iyiyim demek istedi ama sesini duyuramadı. İlk 3 ayda kanama yaşadığımda arkasından midem bulanırdı, bu bebeğimin "anne ben iyiyim, bak mideni bile bulandırıyorum" sesiydi. Şimdi de iyiyim demek istedi aslında, sen babama bakma dedi. Ben anlıyorum seni annecim merak etme, bu belirsizlikte geçecek.
Eşim gitti şimdi yatmaya. sanki suçlu benmişim gibi. Annem aradı, 2. kez aradığı için açmak zorunda kaldım, belki de hemen laf yetiştiriyor diye düşündü ona bozuldu. Zaten canımız burnumuzda, aslında konuşasım yok ama merak ediyor onlarda. Cinsiyet lafı bir süreliğine rafa kalktı.
Biraz zaman geçsin ben de iyi olucam, ama şimdi canım acayip sıkkın. Eşime daha çok kızgınım, bu kadar karaları bağladığı için, mobilyasını almama izin vermediği için... Aileme kızgınım, cinsiyete bu kadar taktıkları için.
Neyse hakkımızda hayırlısı olsun.
Benim dün 2li testte sorun çıktı ultrasonda ense kalınlığı ve burun kemiğinde sorun yoktu kanda 1:60 çıktı yüksek riskmiş . Doktorun cümlelerini aynen aktarıyorum sana bak " ben seni bilgilendirmek zorundayım İlk olarak amniyosentez öneririm çünkü sonucu %100 nifty de yaptırabilirsiniz ama onun sonucu %99 orda da sıkıntı görülürse yine amniyosentez derim. Ama hiçbirini de yaptırmayabilirsiniz buna da saygı duyarım bir şey demem".valla canım içimi nasıl ferahlattın anlatamam. ben de onu dedim eşime. sorun olsa 2'lide çıkmaz mıydı, ense kalınlığından anlaşılmaz mıydı dedim.
Amniyosenteze de pek sıcak bakmadı doktor. Bir de bana şöyle bir test var diye anlatıyor ama adını söylemedi. ben de niftty testi mi dedim. kem küm etti onun gibi ama bu %100 sonuç dedi. Günahını da almıyım ama ne bileyim sanki başka yerden araştırmayayım diye mi söylemedi acaba dedim.
ya bu ailelerin cinsiyet merakı nedir ya benimde oğlum olacak Allah nasip ederse kendi ailemi oğlum olacağını söylediğimde üzüldüler benim ailem de kız çocuklarına düşkün hele annem dediki neyse ikincisi bari kız olur olmazsa da kız olana kadar doğursunBenim dün 2li testte sorun çıktı ultrasonda ense kalınlığı ve burun kemiğinde sorun yoktu kanda 1:60 çıktı yüksek riskmiş . Doktorun cümlelerini aynen aktarıyorum sana bak " ben seni bilgilendirmek zorundayım İlk olarak amniyosentez öneririm çünkü sonucu %100 nifty de yaptırabilirsiniz ama onun sonucu %99 orda da sıkıntı görülürse yine amniyosentez derim. Ama hiçbirini de yaptırmayabilirsiniz buna da saygı duyarım bir şey demem".
Beni tatmin etti tavrı tarzı paragöz davranmaması bilmiş bilmiş konuşmaması ( ki bazen doktorlar resmen ben demiştim gibi konuşuyor)
Eşim test falan yaptırmayız diye kestirip attı bişey Yok sağlıklı bebeğimiz diye
Cinsiyet konusunda ben de senin gibiyim aslında benim hem eşimin hem kendi ailem 4 gözle erkek bekliyorlardı kız diyince ilk kelimeler hep olsun sağlıklı olsun oldu
Bizim şuan yapmamız gereken sadece kendimizi iyi hissettirecek şeylere yönelip diğerlerine kulaklarımızı kapatmamız sanırım
Bundan sonra içmem heralde normal doğum düşündüğm içinOhh yarasin canim bebegine. Haftada birkac bardak icebilirsin ama sekerin yoksa. Bende cok severim portakal suyunu.
Aynen canım bende içmicem bida haklısınkilo olayını duymadım. portakal suyunu ben de çok severim ama uzmanlar meyveyi meyve olarak tüketin derler. 1. si meyvenin posası var, suyunu içtiğinde bundan faydalanamıyosun. 2. si fazla c vitamini bir anda alındığında vücut bir kısmını yabancı madde algılar dışarı atarmış.
Biz 3 kız kardeşiz kardeşimin de 3 kızı var :) 7 yaşındaki yeğenim bile teyze ben erkek istiyordum evde hep kız var ya dediya bu ailelerin cinsiyet merakı nedir ya benimde oğlum olacak Allah nasip ederse kendi ailemi oğlum olacağını söylediğimde üzüldüler benim ailem de kız çocuklarına düşkün hele annem dediki neyse ikincisi bari kız olur olmazsa da kız olana kadar doğursunboşverin hatunlar kimseye yaranamazsınız Allah hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin
Sağol canım teşekkür ederim öncelikle.. haklısın aslında ben eğer keyifli olmazsam hemen içime kapanırım kimseyle konuşmak istemem ve her söylenen bana batar. Stres yapmamaya çalışıyorum ne kadar inansam da içimden bişi "ya sorun çıkarsa" diyor. İnşallah bi kaç güne normale dönücem ben deminnos26 canım öncelikle sakin ol stres yapma lütfen çünkü biliyorsun bebiş için en önemli şey stres yapmaman ben de senin gibi olumsuz hissetmedim 2 li de de sorun çıkardı diye düşünüyorum kalbini ferah tut dualarımız seninle eşine gelince çok yanlış tepki vermiş evet ama ilk reaksiyonu bu o da gerilmiş belli ki ve gerginliğini sana aktarmış biraz sakinleşin zaten konuşursunuz aldırıp aldırmamak ne senin ne de onun tek başına verebileceği bı karar... Ailene de bu kadar yüklenme olumsuz bişey olmadığı için bu zamana kadar hiç bunu düşünmemişler o yüzden cinsiyete odaklanmışlar bence
Tamam canım ben de almayı düşünüyorum da hangisini alsam bilemedimAktardan almıştım. En iyisi olsun demistim. Soguk sıkım varmis ondan verdi. Ben evde degilim anneme geldim bir kac gun kalicam. Eve donunce sisesine bakayim canim
Benimde karnımda sertleşme oluyor. Göbeğimin sağ tarafında.kızlar ya karnımın sağ tarafı boşluk olan yer sertleşiyor aksama dogru hep sag kasıgıma vuruyor agrısıda boyle bısey yasayan var mı?
Doktorlar kendileri laboratuar öneriyor genelde.canım nifty testi yaptırıcam. Bu testin sonucu %100 müş. Yani 2'li veya 3'lü testin sonucuna göre hareket etmiycez.
doktorum da beni amniyosenteze yönlendirmedi ama yaptırabilirsin istersen dedi. Ama zormuş amniyosentez falan. Zor olması önemli değil de düşük riski korkutuyor sadece. demek sonucu %100 dedi, çok kafam karıştı şimdi.Benim dün 2li testte sorun çıktı ultrasonda ense kalınlığı ve burun kemiğinde sorun yoktu kanda 1:60 çıktı yüksek riskmiş . Doktorun cümlelerini aynen aktarıyorum sana bak " ben seni bilgilendirmek zorundayım İlk olarak amniyosentez öneririm çünkü sonucu %100 nifty de yaptırabilirsiniz ama onun sonucu %99 orda da sıkıntı görülürse yine amniyosentez derim. Ama hiçbirini de yaptırmayabilirsiniz buna da saygı duyarım bir şey demem".
Beni tatmin etti tavrı tarzı paragöz davranmaması bilmiş bilmiş konuşmaması ( ki bazen doktorlar resmen ben demiştim gibi konuşuyor)
Eşim test falan yaptırmayız diye kestirip attı bişey Yok sağlıklı bebeğimiz diye
Cinsiyet konusunda ben de senin gibiyim aslında benim hem eşimin hem kendi ailem 4 gözle erkek bekliyorlardı kız diyince ilk kelimeler hep olsun sağlıklı olsun oldu
Bizim şuan yapmamız gereken sadece kendimizi iyi hissettirecek şeylere yönelip diğerlerine kulaklarımızı kapatmamız sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?