2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
sağol canım teşekkür ediyorum.
evet yaptırıcaz. Birçok hastalığa bakılıyormuş. Giden para olsun napalım

yanlıs yonlndrnek ıstemem ama 2li test 3luye gore daha ıyı bır test ve temız cıkmıs. 2lisi temız cıkanlara dıerlerını yaptrmıyorlar. bazı doktorlar 4luyu yaptırıyor bazen ama 3lu yanılma payı en yuksek olan dıye bılıyorum. zaten kesn sonuc vermedıklerı ıcın hamılelere bu kadar stres yasatıolar. madem bu kadar onem verıyor doktorlar buna devlet bu ıkılılerı fılan kaldrsn nıfty gıbı testlerıde kendı yapsn kampanya mı baslatsak. ne dersınz amnıyosentezı yapıolar ama bıfty gıbı testlerı bı kac hastane harıc yapmıo devlet. bnce yapmalı

kilo olayını duymadım. portakal suyunu ben de çok severim ama uzmanlar meyveyi meyve olarak tüketin derler. 1. si meyvenin posası var, suyunu içtiğinde bundan faydalanamıyosun. 2. si fazla c vitamini bir anda alındığında vücut bir kısmını yabancı madde algılar dışarı atarmış.

Gözlerim doldu okurken.
Bana da doktor bir sürü test vs önerdi.
Hiç birini yaptırmadim.
Zihinsel engelli ya da down sendromlu hiç fark etmez,benim çocuğum ve Allahin verdiği canı aldırmayı düşünmüyorum dedim.
Hayatta olan çocuğumun başına gelse,öldürür müyüm diye çok düşündüm ve"ne gelirse Allahtan deyip"yavrumu beklemeye başladım.
En duygusal dönemlerimiz ve sadece bir olasılık için ömür boyu pişmanlığa değmez diye düşünüyorum.
Senin seçimin ve tercihin ama lütfen iyice düşün. Çocuğuna bu kadar bağlanmışken bir olasılık için kiyabilir misin can parçana?
Rabbim yar ve yardımcın olsun.
Ins hakkından hayırlısı olsun...

Ben de birkaç gündür sıkıp içiyorum ve her gün portakal yiyorum, umarım çıkmaz öyle bi şey

valla canım içimi nasıl ferahlattın anlatamam. ben de onu dedim eşime. sorun olsa 2'lide çıkmaz mıydı, ense kalınlığından anlaşılmaz mıydı dedim.
Amniyosenteze de pek sıcak bakmadı doktor. Bir de bana şöyle bir test var diye anlatıyor ama adını söylemedi. ben de niftty testi mi dedim. kem küm etti onun gibi ama bu %100 sonuç dedi. Günahını da almıyım ama ne bileyim sanki başka yerden araştırmayayım diye mi söylemedi acaba dedim.

canım nifty testi yaptırıcam. Bu testin sonucu %100 müş. Yani 2'li veya 3'lü testin sonucuna göre hareket etmiycez.

valla doktorlarn zaten anlaşmalı oldugu yerler var oralara yonlendırıyo sana ısım bıle verse ıcım rahat etsn yaptrcam desen bıle kendın ara oraları kendn pazarlk yap daha ucuza gelıomus oyle. bnde ıkı fılan yaptrmadm dıye o kadar ısrar ettıkı yaptrda yaptr dıe samımıyetsız geldı bana cunku onunde 4lü ve ayrıntılı vardı en azndan. bana baksa doktor 2lı yaparsan %70 4luyude yaparsan 85-90 lara cıkar oran dedı dogruluk ıhtımalı ıcın ama 3luden hıc bahsetmedı. doktrlar pek onmsemıo 3luyu ınternettede arastrırsan goreceksn

Canım öncelikle kalbini ferah tut, inşallah hiç bir sıkıntı olmayacak. Eşine gelince erkekler böyle inanki çok garantici, benim ilk gebeliğimde hiç bir sıkıntımız olmamasına rağmen 7. Ay dolana kadar hiç bir şey aldırmadı aslında almadık ben de üstelemedim, istemedim. Ailene gelince sanırım uzaktalar, görmedikleri için öncesinde de sıkıntı olmadığı için çok normal davranmışlar, anneler kötüyü düşünmek istemez. Canını sıkıp bebişini strese sokma, hayırlı haberlerini bekliyoruz..

Benim dün 2li testte sorun çıktı ultrasonda ense kalınlığı ve burun kemiğinde sorun yoktu kanda 1:60 çıktı yüksek riskmiş . Doktorun cümlelerini aynen aktarıyorum sana bak " ben seni bilgilendirmek zorundayım İlk olarak amniyosentez öneririm çünkü sonucu %100 nifty de yaptırabilirsiniz ama onun sonucu %99 orda da sıkıntı görülürse yine amniyosentez derim. Ama hiçbirini de yaptırmayabilirsiniz buna da saygı duyarım bir şey demem".
Beni tatmin etti tavrı tarzı paragöz davranmaması bilmiş bilmiş konuşmaması ( ki bazen doktorlar resmen ben demiştim gibi konuşuyor)
Eşim test falan yaptırmayız diye kestirip attı bişey Yok sağlıklı bebeğimiz diye
Cinsiyet konusunda ben de senin gibiyim aslında benim hem eşimin hem kendi ailem 4 gözle erkek bekliyorlardı kız diyince ilk kelimeler hep olsun sağlıklı olsun oldu
Bizim şuan yapmamız gereken sadece kendimizi iyi hissettirecek şeylere yönelip diğerlerine kulaklarımızı kapatmamız sanırım

ya bu ailelerin cinsiyet merakı nedir ya benimde oğlum olacak Allah nasip ederse kendi ailemi oğlum olacağını söylediğimde üzüldüler benim ailem de kız çocuklarına düşkün hele annem dediki neyse ikincisi bari kız olur olmazsa da kız olana kadar doğursun boşverin hatunlar kimseye yaranamazsınız Allah hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin

Aynen canım bende içmicem bida haklısın

minnos26 canım öncelikle sakin ol stres yapma lütfen çünkü biliyorsun bebiş için en önemli şey stres yapmaman ben de senin gibi olumsuz hissetmedim 2 li de de sorun çıkardı diye düşünüyorum kalbini ferah tut dualarımız seninle eşine gelince çok yanlış tepki vermiş evet ama ilk reaksiyonu bu o da gerilmiş belli ki ve gerginliğini sana aktarmış biraz sakinleşin zaten konuşursunuz aldırıp aldırmamak ne senin ne de onun tek başına verebileceği bı karar... Ailene de bu kadar yüklenme olumsuz bişey olmadığı için bu zamana kadar hiç bunu düşünmemişler o yüzden cinsiyete odaklanmışlar bence

Biz 3 kız kardeşiz kardeşimin de 3 kızı var :) 7 yaşındaki yeğenim bile teyze ben erkek istiyordum evde hep kız var ya dedi Ama Rabbim biliyor gönlümden geçen gizli gizli hep kızdı

Sağol canım teşekkür ederim öncelikle.. haklısın aslında ben eğer keyifli olmazsam hemen içime kapanırım kimseyle konuşmak istemem ve her söylenen bana batar. Stres yapmamaya çalışıyorum ne kadar inansam da içimden bişi "ya sorun çıkarsa" diyor. İnşallah bi kaç güne normale dönücem ben de

canım nifty testi yaptırıcam. Bu testin sonucu %100 müş. Yani 2'li veya 3'lü testin sonucuna göre hareket etmiycez.
Doktorlar kendileri laboratuar öneriyor genelde.
Ve yüzde hesabıyla çalışıyorlar.
Kendin bul laboratuarı.
Ve benim bildiğim fetal dna da nifty de yüzde yüz değil. Yüzde doksandokuz.
Yine de hakkından hayırlısı inş.
Rabbim güzel sonuçlarla karşılaştırsın.

doktorum da beni amniyosenteze yönlendirmedi ama yaptırabilirsin istersen dedi. Ama zormuş amniyosentez falan. Zor olması önemli değil de düşük riski korkutuyor sadece. demek sonucu %100 dedi, çok kafam karıştı şimdi.
aslında nifty i izmirde bir lab. yapıyormuş. arıycaz istediğimiz zaman gelip kanı alacaklar. Gittiğim hastaneyle pek alakası yok ama doktor da pay alıyor olabilir. sonuçta ben yönlendirdim diye..
biz birinden birini mutlaka yaptırıcaz çünkü belirsizlik bizi aylarca mahfeder. İyi kötü sonucu duymamız lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…