- 22 Ocak 2018
- 230
- 320
- 33
Hangi şehirdesin?doktorum da beni amniyosenteze yönlendirmedi ama yaptırabilirsin istersen dedi. Ama zormuş amniyosentez falan. Zor olması önemli değil de düşük riski korkutuyor sadece. demek sonucu %100 dedi, çok kafam karıştı şimdi.
aslında nifty i izmirde bir lab. yapıyormuş. arıycaz istediğimiz zaman gelip kanı alacaklar. Gittiğim hastaneyle pek alakası yok ama doktor da pay alıyor olabilir. sonuçta ben yönlendirdim diye..
biz birinden birini mutlaka yaptırıcaz çünkü belirsizlik bizi aylarca mahfeder. İyi kötü sonucu duymamız lazım
Herşey Allah'tan canım. ya bişey olursa durumu hepimiz ve her zaman için geçerli sadece gönlümüzü ferah tutucaz inşallah hepimizin bebisleri sağlıkla geleceklerSağol canım teşekkür ederim öncelikle.. haklısın aslında ben eğer keyifli olmazsam hemen içime kapanırım kimseyle konuşmak istemem ve her söylenen bana batar. Stres yapmamaya çalışıyorum ne kadar inansam da içimden bişi "ya sorun çıkarsa" diyor. İnşallah bi kaç güne normale dönücem ben de
evet o yönlendirecek zaten. eşimle bunu da konuştuk, ama söz konusu sağlık olunca elimiz kolumuz bağlanıyor.Doktorlar kendileri laboratuar öneriyor genelde.
Ve yüzde hesabıyla çalışıyorlar.
Kendin bul laboratuarı.
Ve benim bildiğim fetal dna da nifty de yüzde yüz değil. Yüzde doksandokuz.
Yine de hakkından hayırlısı inş.
Rabbim güzel sonuçlarla karşılaştırsın.
Canım benim ya ne güzel ikili testte Bi sorun çıkmamış ve muayenelerde de olumsuz bir durumla karşılaşmamışsın. Bu testler sonuçta teşhis koyamaz. Ve ne olursa olsun bir annenin bebeğin den vazgeçmesini beklemek anneye çok büyük haksızlık. Biz onlar için ne kadar çok fedakarlık yapıyoruz. Allah esirgesin down olsa bile evlat sevgimiz değişmez ki. Her insanın olaylar karşısında verdiği tepki çok farklı olabiliyor. Eşinde sağlıklı düşününce fikrini değiştirir bence. Bu süreçte en çok onların desteğine ihtiyacımız var. Bu bebekleri tek başımıza yapmadık. Umarım en kısa sürede düzelir aranız3'lü testte sorun
Kızlar bunaldım biraz yazmam lazım. 2'li testimi yaptırmıştım biliyorsunuz. Sorun yok demişti doktorum. 1 ay sonra 3'lü test yaptırmamı istedi. Bugün sonuçları almaya gittik. Kağıdı görür görmez şok oldum. Down sendromu riski 1/44 çıkmış. Doktorun yanına girdik. Bunun sadece bir tarama testi olduğunu ancak bu durumun netleştirilmesi gerektiğini söyledi. Amniyosentez ya da nifty testi yaptırmalıydım. Amniyosentez riskliydi, zordu. Nifty testi %100 sonuç veriyor ve sadece kandan bakılıyordu. Bize nifty'yi önerdi. Gelgelelim bu işin bir maliyeti vardı ve 2750 TL vermemiz gerekiyordu.
Doktorun yanından çıktık. Kafamda acaba değer mi o kadar paraya diyordum. Az buz değil 2750 verecektim ve sonuç temiz çıkacaktı. Eğer bir sorun olsaydı ense kalınlığından, ikili testten çıkmaz mıydı? Sanki herkes 2'li 3'lü test mi yaptırıyordu? Amniyosentez mi yaptırsam, ama bebeğin düşük riski var derler onun için de.. Risk alamıyorum, korkuyorum falan derken eşime sordum. Ne yapıcaz?
Mecburuz yaptırıcaz dedi, riske atamayız. Eşim net konuşunca tamam dedim. Arabaya bindik. Planımız, doktordan sonra mobilya bakmaktı. 31 Aralık indirimin son günü olduğu için bugün almalıydık. Eşim istemedi. Ne olacağı belli değilmiş. Eğer bir problem varsa zaten çocuğu aldırırmışız. Şuan mobilya almak için erkenmiş. Öyle söyleyince bozuldum. Bebeğim iyi, ben biliyorum, 4 aydır karnımda taşıyorum ben onu. 4 aydır beraber ağlıyor beraber gülüyoruz. O sevmiyor diye tatlı bile yemiyorum, salata yiyorum bol bol. Ne yiyeceğime beraber karar veriyoruz biz.
Bu esnada annem ve kardeşlerim benden haber bekliyordu. test sonucu değil, cinsiyeti merak ediyorlardı. Aslında cinsiyeti öğrendik ama ben balon patlatıp onlara sürpriz bir video yapmak istediğimden söylememiştim. Bir yandan da sadece cinsiyete odaklanmalarına bozuluyordum. mesaj yazdım. "3'lü testte sorun çıktı, başka bir test yapılacak..."
Zaten canım burnumdaydı, birşey anlatacak halde değildim, annemin aramasını açmadım. Eve geldiğimde bütün midemdekileri çıkardım. Stresten belki de, kıyamam bebişime onun da canı sıkıldı tabi. Duydu tüm konuştuklarımızı, anne ben iyiyim demek istedi ama sesini duyuramadı. İlk 3 ayda kanama yaşadığımda arkasından midem bulanırdı, bu bebeğimin "anne ben iyiyim, bak mideni bile bulandırıyorum" sesiydi. Şimdi de iyiyim demek istedi aslında, sen babama bakma dedi. Ben anlıyorum seni annecim merak etme, bu belirsizlikte geçecek.
Eşim gitti şimdi yatmaya. sanki suçlu benmişim gibi. Annem aradı, 2. kez aradığı için açmak zorunda kaldım, belki de hemen laf yetiştiriyor diye düşündü ona bozuldu. Zaten canımız burnumuzda, aslında konuşasım yok ama merak ediyor onlarda. Cinsiyet lafı bir süreliğine rafa kalktı.
Biraz zaman geçsin ben de iyi olucam, ama şimdi canım acayip sıkkın. Eşime daha çok kızgınım, bu kadar karaları bağladığı için, mobilyasını almama izin vermediği için... Aileme kızgınım, cinsiyete bu kadar taktıkları için.
Neyse hakkımızda hayırlısı olsun.
izmirHangi şehirdesin?
Nacizane bir şey önersem yapar mısın?evet o yönlendirecek zaten. eşimle bunu da konuştuk, ama söz konusu sağlık olunca elimiz kolumuz bağlanıyor.
zaten bana nifty testi demedi biliyo musun.. ismini vermiyo bi test var falan diyo. ben dedim nifty testi mi diye? yani onun gibi ama bu %100 dedi.
Aslında lab.dan çıkan hiçbir testin sonucu %100 değildir. Dna testi yapıyorlar ona bile %99 oranla annesidir ya da babasıdır deniyor. Yani o %100 lafına ben de inanmadım da.. işte ne diyelim..
Izmirde bir hastane ücretsiz yapıyormuş fetal dna testini.
Ya benim doktorum ikili iyi çıktı diye 3lü 4lü hiçbişey istemedi. Ki ısrarla üstüne basarak sordum tüp bebek benim yaptıralım mı başka test diye. O da dedi ki ben yapılcak olsa yaptırmaz mıyım hiç gerek yok dedi ve sadece AFP diye bir hormona baktı ikiliye ek olarak. Keşke hiç yapılmasaydı üçlü durup dururken canınız sıkılmış. Hiç kötü bişey olduğunu düşünmüyorum.valla canım içimi nasıl ferahlattın anlatamam. ben de onu dedim eşime. sorun olsa 2'lide çıkmaz mıydı, ense kalınlığından anlaşılmaz mıydı dedim.
Amniyosenteze de pek sıcak bakmadı doktor. Bir de bana şöyle bir test var diye anlatıyor ama adını söylemedi. ben de niftty testi mi dedim. kem küm etti onun gibi ama bu %100 sonuç dedi. Günahını da almıyım ama ne bileyim sanki başka yerden araştırmayayım diye mi söylemedi acaba dedim.
yaa ama senin haftan da ilerde bende bizimkimi çok minnoş ne dedim seni görünce 185 gram yazıyor boyuda sanırım 16 cm haftasını pek anlamadım 2 3 tane farklı hafta yazıyor kâğıtta 17+2 falan galiba bu hafta doktorla pek iletişim kuramadıkEvet canım ya valla bende şaşırdım geçen hafta mı ne gitmiştim 183 gramdı şuan 274 dedi şok oldum maşallah diyim doğuncada böyle çok yer inşallah
Evet yaptirdimBasima geldigi icin yorum yaptim. 6li trombofili paneli yaptirdin mi pihtilasma yok derken genetik tahlil yaptirmismiydin? Banada doktor yok demisti cok gec ogrendim. Yakindan takip ediliyorsan sorun yok ozaman..
ben buralarda çok şey okuduğum için anlayabiliyorum. Ama eşimin bilmediği araştırmadığı konular olduğu için doktora takılıyor.Canım benim ya ne güzel ikili testte Bi sorun çıkmamış ve muayenelerde de olumsuz bir durumla karşılaşmamışsın. Bu testler sonuçta teşhis koyamaz. Ve ne olursa olsun bir annenin bebeğin den vazgeçmesini beklemek anneye çok büyük haksızlık. Biz onlar için ne kadar çok fedakarlık yapıyoruz. Allah esirgesin down olsa bile evlat sevgimiz değişmez ki. Her insanın olaylar karşısında verdiği tepki çok farklı olabiliyor. Eşinde sağlıklı düşününce fikrini değiştirir bence. Bu süreçte en çok onların desteğine ihtiyacımız var. Bu bebekleri tek başımıza yapmadık. Umarım en kısa sürede düzelir aranız
Maşallah kuzucuğaKizim kardesinin fotografina kartondan kalpli cerceve yapip odasina asmis.icerde supriz hazirliyorum diye kapisi kapali oyalaniyordu
Maşallah kuzucuğa
Ah maşallah sana güzel bebekSabit durmadigi icin net alamadi doktor cozunurlugu dustu kipir kipirdi hep
Ben de öğretmenim canım. Sınıfta kaynaştırma öğrencileri oluyor ve evet öğretmenler bazen zorlanıyorlar bu konuda. Elbette kimse istemez böyle olmasını. Ama ortada net birşey yok ki. Doktorlar çok gereksiz konuşabiliyorlar. Sen ne güzel olumsuz birşey hissetmiyorsun ve bebeğin sana işaret gönderiyor. Gerçekten biz onları içimizde hissedebiliyoruz ama babalar bebek doğana kadar bu moda giremiyorlar. Eşinde fevri davranmış en kısa sürede geçer umarım. Burda bir çok kişi bu testleri yaptırdı. Ücretsiz yapan yerleri yazmışlar dı onları Bi araştır istersenben buralarda çok şey okuduğum için anlayabiliyorum. Ama eşimin bilmediği araştırmadığı konular olduğu için doktora takılıyor.
bir de kendisi öğretmen. lise öğretmeni ama sınıflarında zihinsel engelli çocuklar da oluyor. Devletin bir uygulaması. Onları da yakından bildiği gördüğü için korktu. Ama ben hep derim her işte vardır bir hayır. Eşim hep büyük konuşur. Hatta biz çocuk çalışmalarına başlamadan önce birgün arkadaşına sinirlenmiş, "ne var ki çocuk yapmaya" gibisinden küçümseyici tavırla çok konuşmuştu. ben de kızardım yapma etme büyük konuşma, öyle kolay değil o işler.. ve sonuç 4 ay da bizim olmadı. Ki 4 ay yine kısa, hiç olmayadabilirdi.
Bende korkuyorum artık yanlış bişi söylerim diye. hayırlısı diyebiliyorum sadece.
Bende fl yazmıyor canım. Benim hep bu zamana kadar baş popo mesafesi ölçüldü. Yarın randevum var belki doktorum bu sefer ayrı ayrı ölçer o zaman yazıyor sanırım fl uzunluğuFl uzunlugunu 7 ile carparsanız boyunu bulurusunuz
Aminn hepimizinki ins saglikla gelsinAh maşallah sana güzel bebek
Sağlıkla doğsun canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?