2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Hangi şehirdesin?

Herşey Allah'tan canım. ya bişey olursa durumu hepimiz ve her zaman için geçerli sadece gönlümüzü ferah tutucaz inşallah hepimizin bebisleri sağlıkla gelecekler evet dediğin gibi birkaç güne daha iyi olacaksın eminim

evet o yönlendirecek zaten. eşimle bunu da konuştuk, ama söz konusu sağlık olunca elimiz kolumuz bağlanıyor.
zaten bana nifty testi demedi biliyo musun.. ismini vermiyo bi test var falan diyo. ben dedim nifty testi mi diye? yani onun gibi ama bu %100 dedi.
Aslında lab.dan çıkan hiçbir testin sonucu %100 değildir. Dna testi yapıyorlar ona bile %99 oranla annesidir ya da babasıdır deniyor. Yani o %100 lafına ben de inanmadım da.. işte ne diyelim..

Canım benim ya ne güzel ikili testte Bi sorun çıkmamış ve muayenelerde de olumsuz bir durumla karşılaşmamışsın. Bu testler sonuçta teşhis koyamaz. Ve ne olursa olsun bir annenin bebeğin den vazgeçmesini beklemek anneye çok büyük haksızlık. Biz onlar için ne kadar çok fedakarlık yapıyoruz. Allah esirgesin down olsa bile evlat sevgimiz değişmez ki. Her insanın olaylar karşısında verdiği tepki çok farklı olabiliyor. Eşinde sağlıklı düşününce fikrini değiştirir bence. Bu süreçte en çok onların desteğine ihtiyacımız var. Bu bebekleri tek başımıza yapmadık. Umarım en kısa sürede düzelir aranız

Nacizane bir şey önersem yapar mısın?
Bir nifty değil tahminime göre fetal dna testidir o bahsettiği.sen testi iste ve benim doktor tanıdığim var siz testin ismini söyleyin laboratuara ben.giderim deyin.
Ben sırf bu tavır yüzünden fetal dna yaptırmadım.
Doktor laboratuarin kartını verip yönlendirdi. Emri vaki olduğu için ticari olduğunu düşündüm.
Insanlarim.kafasına soru işareti sokup sonrada psikolojileri alt üst ediyorlar.
Şimdi de detaylı için hastanede yapmam için ısrar etti. Illa bizim hastane yapsın diğer yerlerde radyologlar yapıyor falan. Sanki bu hastane gökten zembille inmiş. Insanin kafasına soru işaretini sok sonra otur musteri bekle.
Ben tamamen ticari görüyorum bu ısrarlari.
Illa yaptırcaksaniz.laboratuari kendiniz seçin ve yılbaşından önce kan verirsen zamdan etkilenmezsin. O test 1950 tl ye bile duymuştum. Genelde yurt dışına gönderiyorlar kanı.
Bir çok laboratuar aynı işlemi yapıyor ve ankarada ki sadece Türkiyede oluyor sanırım.

Ya benim doktorum ikili iyi çıktı diye 3lü 4lü hiçbişey istemedi. Ki ısrarla üstüne basarak sordum tüp bebek benim yaptıralım mı başka test diye. O da dedi ki ben yapılcak olsa yaptırmaz mıyım hiç gerek yok dedi ve sadece AFP diye bir hormona baktı ikiliye ek olarak. Keşke hiç yapılmasaydı üçlü durup dururken canınız sıkılmış. Hiç kötü bişey olduğunu düşünmüyorum.
Eşin de bi anlık hayalkırıklığı yaşamış erkekler malesef çok garipleşiyor böyle durumlarda onu takmamaya çalış ama konuş bilsin sana nasıl hissettirdiğini

Evet canım ya valla bende şaşırdım geçen hafta mı ne gitmiştim 183 gramdı şuan 274 dedi şok oldum maşallah diyim doğuncada böyle çok yer inşallah
yaa ama senin haftan da ilerde bende bizimkimi çok minnoş ne dedim seni görünce 185 gram yazıyor boyuda sanırım 16 cm haftasını pek anlamadım 2 3 tane farklı hafta yazıyor kâğıtta 17+2 falan galiba bu hafta doktorla pek iletişim kuramadık

Basima geldigi icin yorum yaptim. 6li trombofili paneli yaptirdin mi pihtilasma yok derken genetik tahlil yaptirmismiydin? Banada doktor yok demisti cok gec ogrendim. Yakindan takip ediliyorsan sorun yok ozaman..
Evet yaptirdim
Fetal dnada yaptirdim.
Ilk gebeligimde cok sorunsuz gecmisti.buda cok sorunsuz şükür.
Tabi ilkinde 24 tu yasim simdi 35 biraz yas faktoru var ama sıkı takipte cifr doktorla ilerledim bu haftadan sonra tek doktorla devam edecegim.

ben buralarda çok şey okuduğum için anlayabiliyorum. Ama eşimin bilmediği araştırmadığı konular olduğu için doktora takılıyor.
bir de kendisi öğretmen. lise öğretmeni ama sınıflarında zihinsel engelli çocuklar da oluyor. Devletin bir uygulaması. Onları da yakından bildiği gördüğü için korktu. Ama ben hep derim her işte vardır bir hayır. Eşim hep büyük konuşur. Hatta biz çocuk çalışmalarına başlamadan önce birgün arkadaşına sinirlenmiş, "ne var ki çocuk yapmaya" gibisinden küçümseyici tavırla çok konuşmuştu. ben de kızardım yapma etme büyük konuşma, öyle kolay değil o işler.. ve sonuç 4 ay da bizim olmadı. Ki 4 ay yine kısa, hiç olmayadabilirdi.
Bende korkuyorum artık yanlış bişi söylerim diye. hayırlısı diyebiliyorum sadece.

minnos26 arkadasim sakin ol diyecegimde olabilirsen.bende 2li testte ayni seyleri yasadim burada okumussundur.
2 doktorla ilerliyordum.birisi direkt brosur verdi yonlendirdi.digeri kendin arastir fiyatalar cok fark gosteriyor sadece gonderilen ulke asya ulkeleri olmasin dikkat et dedi.
3lu 4lu yaptirmama gerek kalmadi mesela.
Ama bugun kontrolde arter damarinin tek oldugunu ogrendim mesela normalde nifty yaptirmamis olsaydim amniyosenteze yonlendirecekti ama sadece sıkı takip ve iki hafta sonra detaylida karar kildik.
Cunku diger hersey normal tek bir bulgu olmasi buyuk sorunlar var anlaminda degil.
Eminim ki bebeginde bir sorun olsa 2li testte mutlaka birsey goze carpardi.
Icini ferah tut insaallah guzel sonuclar alacaksin
Saglikla gelecek bebegin

Ben de öğretmenim canım. Sınıfta kaynaştırma öğrencileri oluyor ve evet öğretmenler bazen zorlanıyorlar bu konuda. Elbette kimse istemez böyle olmasını. Ama ortada net birşey yok ki. Doktorlar çok gereksiz konuşabiliyorlar. Sen ne güzel olumsuz birşey hissetmiyorsun ve bebeğin sana işaret gönderiyor. Gerçekten biz onları içimizde hissedebiliyoruz ama babalar bebek doğana kadar bu moda giremiyorlar. Eşinde fevri davranmış en kısa sürede geçer umarım. Burda bir çok kişi bu testleri yaptırdı. Ücretsiz yapan yerleri yazmışlar dı onları Bi araştır istersen

Esimin kizkardesi dogum yapmis bugun.kv esimi aradi ay bir iyi doktora denk geldi harika gecti dogumu.hayir bu gorumcenin 3. sezaryeni zaten harika ameliyat mi olmus.
Hic ben gorusmuyorum ya her halta burun sokacaklar aklinca esimi o tarafa cekip doktora yonlendirecek.tuhaf insanlar yemin ederim.
Daha yakin zamanda bana ogluma ne yaptinda bole sana kole olmus yillardir biz ayiramadik pesinde kostu simdide senin aileni aile biliyor dedi ya
Esime dedim kalk git 15 dakika gor gel gelirkende acil bi yaz meyvesi salladim bul getir bayilcam yemezsem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…